Loading...
Τιμή ατόμου από
890
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 12ήμερη εκδρομή σε Κομοτηνή – Τσανάκκαλε – Τροία – Πέργαμο - Σμύρνη - Παμούκαλε - Προκόπι – Κοιλάδα Κοράματος - Σινασό - Μαλακοπή - Κοιλάδα Περιστρέματος - Άγκυρα - Κωνσταντινούπολη. Αναχωρήσεις 19/6. Μεταφορές, περιηγήσεις με πούλμαν, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*, ημιδιατροφή στην Τουρκία, πρωινό στην Ελλάδα, αρχηγός - συνοδός. Τιμές για Καλοκαίρι 2024
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κομοτηνή

Αναχώρηση στις 07:30 από Αθήνα, στάσεις στην περιοχή της Λαμίας και της Λάρισας και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού, με την τελευταία μας στάση στην περιοχή της Μουσθένης, για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κομοτηνή - Τσανάκκαλε

Πρωινό και αναχώρηση για Τσανάκκαλε. Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος της από την Εγνατία Οδό, αφήνοντας δεξιά την όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης, μας οδηγεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Mετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά «Duty Free Shops» περνάμε τη γέφυρα του Έβρου και τον έλεγχο των τούρκικων συνόρων για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέσω Κεσσάνης και νέας γέφυρας Ελλησπόντου για το Τσανάκκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τσανάκκαλε - Τροία - Πέργαμο - Σμύρνη

Πρωινή αναχώρηση για επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Τροίας. Περνώντας στη συνέχεια από το Αϊβαλί θα επισκεφθούμε την Πέργαμο. Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Περγάμου και περιήγηση στη διάσημη Κόκκινη Βασιλική (μία από της επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής) και στο Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης και ήταν αφιερωμένο στο θεό της υγείας). Η Πέργαμος ήταν μια δοξασμένη και πλούσια πόλη της επαρχίας Τευθρανίας της Μυσίας, στη Μικρά Ασία και πρωτεύουσα του ομώνυμου Βασιλείου. Aργά το απόγευμα καταλήγουμε στην πόλη της Σμύρνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και περίπατοι γνωριμίας με την πόλη, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σμύρνη - Έφεσος - Παμούκαλε

Σύντομη γνωριμία - περιήγηση με την πόλη και τα αξιοθέατα της Σμύρνης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τις συνοικίες Κurtulus (η συνοικία του παζαριού), Κonak (στα νότια της παραλίας μετά την πλατεία του ρολογιού), Ιsmet Κaptan (το σύγχρονο κέντρο), Αlsanak (στο λιμάνι ο πρώην Φραγκομαχαλάς ), το Κορδελιό και το Καντιφέ Καλέ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Σελτσούκ, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για το πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας Συνεχίζουμε με προορισμό την περιοχή του Παμούκαλε. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε την Αφροδισία, όπου υπήρχε σχολή γλυπτικής στην αρχαία εποχή, το Ναό της Αφροδίτης και το αρχαίο στάδιο. 'Αφιξη νωρίς το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση της πόλης, που δημιουργήθηκε όταν μία πηγή μεγάλης περιεκτικότητας σε διαλυμένο δικαρβονικό ασβέστιο χύθηκε ως καταρράκτης από την άκρη ενός γκρεμού. Το υγρό κρύωσε και σκλήρυνε αφήνοντας πίσω του εναποθέσεις ασβεστίου, διαμορφώνοντας φυσικές λίμνες, υψώματα και προεξοχές. Οι εντυπωσιακές λίμνες λευκού ασβεστίου, που εφάπτονται στις πλαγιές των βουνών, ανέκαθεν υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες σε αναμνηστικές κάρτες στην Τουρκία. Το Παμούκκαλε, το όνομα του οποίου στην κυριολεξία σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι», είναι επίσης η περιοχή όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Ιεράπολης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Παμούκαλε – Καππαδοκία – Προκόπι ή Νεάπολη

Αναχώρηση το πρωί για Καππαδοκία, όπου με ενδιάμεσες στάσεις θα τακτοποιηθούμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας, στην ηφαιστειογενή περιοχή, όπου ο άνεμος και η διάβρωση εργάστηκαν αιώνες για να δημιουργήσουν τους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες, που συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καππαδοκία (Κοιλάδα Κοράματος)

Ξενάγηση - γνωριμία με την περιοχή της Κοιλάδας του Κοράματος, όπου χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό, πολύ μαλακό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Από τη διάβρωση, το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή. Έτσι το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε το χωριό Ζέλβε, λαξευμένο μέσα στα βράχια, το Ουτζχισάρ και την Αβανο, χτισμένη στις όχθες του Αιγός ποταμού, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Επιστροφή στο Προκόπι για δείπνο και προαιρετική διασκέδαση με χορούς των Μεβλανιάνων (Δερβίσηδων) και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Καππαδοκία (Σινασός - Μαλακοπή - Κοιλάδα Περιστρέματος)

Επίσκεψη στη Σινασό και ξενάγησή στον ιερό Nαό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και το Ναό του Αγίου Βασιλείου. Ακολουθεί επίσκεψη - ξενάγηση στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής, σε βάθος 55μ. και έκταση 4,500 τ.μ. Θα γνωρίσουμε την καλοδιατηρημένη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, και θα θαυμάσουμε τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος, για να συνεχίσουμε με την Καρβάλη για επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Επόμενος σταθμός η κοιλάδα του Περιστρέματος (Ihlara), με τις εκπληκτικά λαξευμένες εκκλησίες στη λάβα που έχει παγώσει. Θα θαυμάσουμε ένα ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες, τέσσερες εκ των οποίων θα γνωρίσουμε. Οι κάθετοι βράχοι κομμένοι σαν από μαχαίρι, εντυπωσιάζουν. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Καππαδοκία - Άγκυρα

Πρωινή αναχώρηση για Άγκυρα. 'Αφιξη και σύντομη περιήγηση - ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Τουρκίας. Μια πόλη με δύο όψεις η μια σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ για τη δημιουργία σπουδαίου ασιατικού κέντρου, η άλλη παλαιά που μαρτυρεί το παρελθόν της Τούρκικης πρωτεύουσας. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ ένα πραγματικά μεγαλοπρεπές μνημείο. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Άγκυρα - Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη όπου με ενδιάμεσες στάσεις, θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ, δείπνο και πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη πόλη, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση) - Προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Πρωινό και περιήγηση – ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της «Πόλης». Πρώτος σταθμός ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με έξι μιναρέδες, το «Μμπλε Τζαμί» του Σουλτάν Αχμέτ. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία. Ακολουθεί επίσκεψη στο Πατριαρχείο και την Παναγία των Βλαχερνών. Αμέσως μετά μια μίνι κρουαζιέρα στο Βόσπορο προαιρετικά, θα μας χαρίσει μοναδικά τοπία. Γεύμα και περίφημη Σκεπαστή Αγορά(Καπαλί Τσαρσί) μας περιμένει στη συνέχεια με τα 5000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος το βράδυ, για βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης Τaksim. Προαιρετική διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και Oriental. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Κομοτηνή

Μετά το πρωινό και επίσκεψη στη περίφημη Μονή της Χώρας, το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των Πατριαρχών. Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε για τη Ραιδεστό και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, φθάνουμε στην πόλη της Αλςξανδρούπολης. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω Εγνατίας Οδού για Κομοτηνή. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Κομοτηνή – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα. Με μικρές στάσεις καθοδόν φθάνουμε το βράδυ.

*** Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεσθεί αντίστροφα και οι διανυκτερεύσεις στη Καππαδοκία να γίνουν στην ΑΒΑΝΟ ή το ΕΦΣΕΧΙΡ και στην Ελλάδα οι διανυκτερεύσεις να γίνουν και σε μια από τις πόλεις ΞΑΝΘΗ ή ΚΑΒΑΛΑ.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2024
Αναχωρήσεις 19/6
Δίκλινο 890 €
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών 800 €
Μονόκλινο 1.280 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.

 • Διαμονή (9) διαν/σεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 4* και (2) διαν/σεις στην ΕΛΛΑΔΑ σε ξενοδοχεία 3*

 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία, πρωινό στην Ελλάδα, (11 πρωινά & 9 δείπνα)

 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Αρχηγός - συνοδός

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα

 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες - 15ετίας) ή διαβατήριο.

 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ

 • Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής πριν την κράτηση.

 • Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεσθεί αντίστροφα και οι διανυκτερεύσεις στη Καππαδοκία να γίνουν στην ΑΒΑΝΟ ή το ΕΦΣΕΧΙΡ και στην Ελλάδα οι διανυκτερεύσεις να γίνουν και σε μια από τις πόλεις ΞΑΝΘΗ ή ΚΑΒΑΛΑ.

Φωτογραφίες
6
Παμούκαλε Τουρκία
6
Κωνσταντινούπολη Τουρκία
6
Έφεσος, Τουρκία
6
Παμούκαλε Τουρκία
Κωδ: 39
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά