Οδική εκδρομή Κωνσταντινούπολη 6 ημέρες κωδ. 29BX1

Οδική εκδρομή στο Εξωτερικό

Οδική εκδρομή Κωνσταντινούπολη 6 ημέρες κωδ. 29BX1

Επισκόπηση
6ήμερη οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με αναχώρηση Αγίου Πνεύματος 20/6!  Επιπλέον αναχώρηση: 22/5! Διανυκτερεύσεις: Κομοτηνή 2 - Κωνσταντινούπολη 3!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κομοτηνή

Αναχώρηση από Αθήνα με το πούλμαν με προορισμό την Κομοτηνή. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κομοτηνή - Κωνσταντινούπολη 

Πρωινό στο ξενοδοχείο στην Ελλάδα και αναχώρηση το πρωί για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη και η πρώτη μας ξενάγηση θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα, στη Μονή της Χώρας ,με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες, και στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγίου Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη, το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. 

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Πριγκιπόννησα

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Αναχωρώντας με το πούλμαν για την αποβάθρα του Bostanci από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη κρουαζιέρα μας, θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στην στο Bostanci, επιβίβαση στο πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή προς τη
Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Συνιστούμε προαιρετικά μια επίσκεψη με αμαξάκια μέχρι τον Άγ. Γεώργιο τον Κουδουνά, στην Πρίγκιπο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στα Πριγκιπόννησα. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας απολαμβάνοντας ένα μοναδικό δειλινό στον Κεράτιο Κόλπο.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση, και ακριβώς μπροστά την πλατεία, βρίσκεται στη θέση που ήταν παλιά ο Ιππόδρομος, απομεινάρια του οποίου διακρίνονται στην άκρη της πλατείας όπως και το υδραγωγείο. Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Κομοτηνή

Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στην αγορά Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Αναχώρηση για Κομοτηνή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κομοτηνή - Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο για Αθήνα. 


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

  • Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιποννήσια, πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.
  • Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλείψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά