Loading...

Οδική εκδρομή Οινογευσία Θεσσαλικών κρασιών-Θέρετρα Πίνδου 4 ημέρες κωδ. 4PUG15

Επισκόπηση
4ήμερη οδική εκδρομή Οινογευσία Θεσσαλικών κρασιών - Ορεινά θέρετρα Πίνδου: Δολιανά - Κρανιά - Τρία Ποτάμια - Παναγία Γαλακτροφούσα με αναχώρηση 20/5!
Περιγραφή

1η ημέρα: Καλαμπάκα - Μετέωρα - Ασπροπόταμος Τρικάλων

Aναχώρηση από Αθήνα για την Καλαμπάκα, περιήγηση και επίσκεψη στα Μετέωρα, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τη Μεγίστη Μονή ή τη Μονή του Αγίου Στεφάνου, και να γευματίσουμε (προαιρετικό) υπό την σκιά των Μετεώρων. Ο προορισμός μας είναι η περιοχή του Ασπροπόταμου, από τις συγκλονιστικότερες της χώρας. Από τα μαγευτικά της υψίπεδα πηγάζουν τρία από τα πιο φημισμένα ποτάμια της Ελλάδας, ο Πηνειός, ο Αχελώος και ο Άραχθος. Άφιξη στο ξενοδοχείο Πύργος Μαντάνια: δίπλα στα γάργαρα νερά του Αχελώου, υπέροχος ξενώνας, μια φρουριακή κατασκευή με ντόπια πέτρα και αυστηρή αρχιτεκτονική που θυμίζει μοναστήρι. Εστιατόριο, καθιστικό υψηλής αισθητικής, έξοχα διακοσμημένα, με τζάκια, ξυλόγλυπτα ταβάνια, χειροποίητα φωτιστικά. Δείπνο.

2η ημέρα: Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Δολιανών - Κρανιά - Πικ νικ στο γεφύρι του Γκίκα

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Δολιανών, από τους πιο αξιόλογους βυζαντινούς ναούς της Ελλάδας, με 13 τρούλους, το «κρυφό σχολειό» και τη μοναδική αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Κρανιάς (καιρού επιτρέποντος), με πλήθος εκθεμάτων από παραδοσιακά υφαντά, αργαλειό, σαρμανίτσα, κουζινικά και μεγάλο φωτογραφικό υλικό. Μέσα από το χωριό Κρανιά και δίπλα από μια πηγή του άσπρου ποταμού, φθάνουμε στο δίτοξο πέτρινο γεφύρι του Γκίκα, μέσα στο Ελατόδασος μπορούμε να κάνουμε ένα πικνικ με βλάχικη πίτα, τυρί ντόπιο και τσίπουρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η ημέρα: Τριά Ποτάμια - Παναγία Γαλακτροφούσα - Οινογευσία

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για την τοποθεσία Τρία Ποτάμια, ένα σημείο που ξεκινά να δημιουργείται ο Αχελώος ή Ασπροπόταμος. Επίσκεψη στο περιβαντολογικό κέντρο του Δήμου, όπου μαθαίνουμε για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, στη συνέχεια φθάνουμε στην Παναγία Γαλακτροφούσα, ένα πετρόχτιστο μοναστήρι, όπου οι βλάχοι τσοπαναραίοι κάνανε τάμα κάθε άνοιξη που ξεκινούσαν για τις κορυφές του Μπάρου και του Περιστερίου με τα πρόβατα τους ώστε να έχουν πολύ γάλα. Το μεσημέρι μας βρίσκει να τρώμε δίπλα από το ποτάμι, κάτω από τα πλατάνια διάφορα ψητά με κρασί, τσίπουρο, ντόπια φέτα και πίτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ επισκεπτόμαστε το τσελάρ (κελλάρι) του ξενοδοχείου, όπου δοκιμάζουμε μοναδικά Θεσσαλικά κρασιά και τσίπουρα από ποικιλίες τα οποία συνοδεύονται από ντόπια τυριά.

4η ημέρα: Πύλη - Πόρτα Παναγιά - Ελάτη - Περτούλι

Ολοήμερη εκδρομή στα θέρετρα της Πίνδου, τα χωριά Κόζιακα. Πύλη, Πόρτα Παναγιά (βυζαντινή εκκλησία με σπάνιες αγιογραφίες και την εικόνα της Παναγίας να κρατά το Χριστό δεξιά- δεξιοκρατούσα). Στάση στη γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνα και συνέχεια για Ελάτη (μέσα σε αιωνόβια πλατάνια και τρεχούμενα νερά) και Περτούλι (με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια) και το Νεραϊδοχώρι. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά