Loading...

Αεροπορική εκδρομή στη Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόννησα 8 ημέρες κωδ. 14P1

Επισκόπηση
Μοναδική προσφορά για Κωνσταντινούπολη! 8 ημέρες με αναχώρηση κάθε Σάββατο μόνο με 495€!!! Στην τιμή περιλαμβάνεται ημιδιατροφή και οι φόροι αεροδρομίου!!!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος με απευθείας πτήση της Olympic Air. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη, συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

2η ημέρα: Ορθόδοξα μοναστήρια της «Πόλης»

Το σημερινό πρωινό είναι αφιερωμένο στην γνωριμία μας με τα Ορθόδοξα μοναστήρια της Κωνσταντινούπολης. Πρώτη μας στάση θα είναι το Φανάρι, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών καθώς επίσης και την Παναγία των Βλαχερνών. Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

3η ημέρα: Γνωριμία με την Πόλη, η Μονή της Χώρας και ο Βόσπορος (προαιρετικά)

Ακολουθήστε μας προαιρετικά σε μία ιδιαίτερη περιήγηση που θα σας δώσει μια συνολική εικόνα της όμορφης «Πόλης». Θα ξεκινήσουμε με μια βόλτα στον λόφο του Πιερ Λοτί, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από ψηλά την καταπληκτική θέα της «Πόλης» πίνοντας τον καφέ μας ή το τσάι μας. Αργότερα κατεβαίνοντας από το λόφο, θα επισκεφθούμε τη θαυμάσια Μονή της Χώρας με τα καταπληκτικά ψηφιδωτά. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας περνώντας πάνω από τον Κεράτιο κόλπο από μία από τις γέφυρες που οδηγούν προς την νέα πόλη και την κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, την πλατεία Ταξίμ. Από εδώ θα ξεκινήσουμε και τον περίπατό μας στον πασίγνωστο πεζόδρομο που οδηγεί προς το Πέραν και τον πύργο του Γαλατά, την διάσημη οδό Ιστικλάλ. Αργότερα, θα κατευθυνθούμε στις όχθες του Βοσπόρου για μία μοναδική κρουαζιέρα στα στενά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Τα παλάτια των Σουλτάνων (προαιρετικά)

Για όσους μας ακολουθήσουν στην προαιρετική μας εκδρομή, το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στα παλάτια των Σουλτάνων. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι το Οθωμανικό ανάκτορο των σουλτάνων, το Τοπ Καπί, που σήμερα στεγάζει ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα και συλλογές από πορσελάνες και ιερά λάβαρα. Στο τέλος της ξενάγησής μας, μην παραλείψετε να πιείτε τον καφέ σας στο "Konyali" με την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά και το Βόσπορο. Συνεχίζουμε το πρωινό μας περνώντας στην απέναντι μεριά του Κεράτιου κόλπου παράλληλα με τις όχθες του Βοσπόρου για να επισκεφτούμε το πανέμορφο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ που αποτελούσε τη θερινή κατοικία των τελευταίων Σουλτάνων, ίσως το πιο όμορφο, καλοδιατηρημένο και εντυπωσιακό ανάκτορο στην «Πόλη». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

5η ημέρα: Αγιά Σοφιά, Μπλέ Τζαμί, Βασιλική Δεξαμενή

Μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε προς το Βυζαντινό ιππόδρομο, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου για να καταλήξουμε στο πανέμορφο αρχιτεκτονικό επίτευγμα και σήμερα μουσείο, την εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς. Επόμενη επίσκεψή μας θα είναι στην πραγματικά επιβλητική Βασιλική Δεξαμενή ή όπως επικράτησε να λέγεται σήμερα «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Τελευταία στάση για σήμερα θα είναι το Μπλε Τζαμί πριν επιστρέψουμε και πάλι στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Ψώνια στις τουρκικές αγορές. Τουρκική βραδιά διασκέδασης. (προαιρετικά)

Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη χωρίς βόλτα στις αγορές της δεν νοείται! Ακολουθήστε μας προαιρετικά σε μία μέρα αφιερωμένη στις καταπληκτικές αγορές της «Πόλης». Πρώτη μας στάση θα είναι στη φημισμένη Αιγυπτιακή Αγορά με τα χιλιάδες μπαχαρικά, τρόφιμα και souvenir. Γνωρίστε τους Έλληνες της αγοράς, και προμηθευτείτε όλων των ειδών τα μπαχαρικά, τσάι και τοπικές λιχουδιές. Επόμενος σταθμός μας, θα είναι η αγορά με τα δερμάτινα όπου θα βρείτε τεράστια ποικιλία από δερμάτινα και τσάντες υψηλής ποιότητας σε καταπληκτικές τιμές. Τέλος, θα επισκεφτούμε το σκεπαστό παζάρι Καπαλί Τσαρσί, με τα 5000 καταστήματα όπου θα βρείτε ανάμεσα στα άλλα πληθώρα από χρυσαφικά, δερμάτινα, και χαλιά. Οι επισκέψεις μας θα τελειώσουν με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Το βράδυ, σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε προαιρετικά σε μια αξέχαστη βραδιά διασκέδασης με πολύ κέφι, χορούς των δερβίσηδων και φυσικά χορούς της κοιλιάς.

7η ημέρα: Πριγκηπόννησα (προαιρετικά)

Μετά το πρωινό μας, ακολουθήστε μας προαιρετικά για μια βόλτα στην Ασιατική μεριά της Πόλης διασχίζοντας κάποια από τις γέφυρες του Βοσπόρου. Λίγο αργότερα θα καταλήξουμε στην προβλήτα για να πάρουμε το τοπικό καραβάκι για μια όμορφη μέρα στα Πριγκηπόννησα. Περνάμε από τη Χάλκη και συνεχίζουμε για την Πρίγκηππο, το πιο γνωστό από τα 9 νησάκια με πανέμορφα εξοχικά. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με τα ιππήλατα αμαξάκια και να καταλήξετε σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού για νόστιμα ψαρικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

8η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα με την Olympic Air.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Olympic Air
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ΟΑ 319 19:10 20:30
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα ΟΑ 316 10:35 12:00

 


Προαιρετικές εκδρομές:

Γνωριμία με την Πόλη - Μονή της Χώρας - Βόσπορος
Η εκδρομή περιλαμβάνει μεταφορά με το πούλμαν, ελληνόφωνο ξεναγό, κρουαζιέρα στο Βόσπορο, είσοδο στη Μονή της Χώρας και πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Τιμή προαγοράς εκδρομής από Ελλάδα: 45€ - Αγορά στην Κωνσταντινούπολη 50€ 

Τα παλάτια των Σουλτάνων
Η εκδρομή περιλαμβάνει μεταφορά με το πούλμαν, ελληνόφωνο ξεναγό, εισόδους στο Τοπ Καπί και Ντολμά Μπαχτσέ και πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων. Τιμή προαγοράς εκδρομής από Ελλάδα: 50€ - Αγορά στην Κωνσταντινούπολη: 55€

Ψώνια στις τούρκικες αγορές
Η εκδρομή περιλαμβάνει μεταφορά με πούλμαν, ελληνόφωνο ξεναγό και πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων. Τιμή προαγοράς εκδρομής από Ελλάδα: 25€ - Αγορά στην Κωνσταντινούπολη: 30€

Πριγκηπόννησα
Η εκδρομή περιλαμβάνει μεταφορά με πούλμαν, ελληνόφωνο ξεναγό, καραβάκι για τα Πριγκηπόννησα και πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων. Τιμή προαγοράς εκδρομής από Ελλάδα: 40€ - Αγορά στην Κωνσταντινούπολη: 45€

Τουρκική βραδιά διασκέδασης
Περιλαμβάνει μεταφορά με το πούλμαν, φολκλορικό πρόγραμμα με κρασί και φρούτα και πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων. Τιμή προαγοράς από Ελλάδα: 30€ - Αγορά στην Κωνσταντινούπολη: 35€

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά