Loading...

Αεροπορική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη (Κάθε Πέμπτη εκτός εορτών)

Τιμή ατόμου από
470
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
4ήμερη ή 5ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με εβδομαδιαίες αναχωρήσεις κάθε Πέμπτη 19/1/23-16/3/23 Και ειδικές αναχωρήσεις Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου 2023 στις 23/3 & 24/3. Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο 4* κεντρικά, μεταφορές, εκδρομές, πρωινό, αρχηγός. ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ τιμές για 2023
Περιγραφή

1η ημέρα: Πτήση για Κωνσταντινούπολη – Μπαλουκλί – Μονή της Χώρας , Παναγία Βλαχερνών-Πατριαρχείο - Πιερ Λοττί - Περιπατητική ξενάγηση

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα , τη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες και στην Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Εν συνεχεία θα ανεβούμε με τελεφερίκ στο λόφο Πιέρ Λοτί για να θαυμάσουμε μια μοναδική πανοραμική θέα της Κων/πολης. Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνουμε ένα περίπατο για να γνωρίσουμε την περιοχή του Πέρα με το ένδοξο κοσμοπολίτικο παρελθόν του. Θα δούμε τον Ναό της Αγίας Τριάδος την μεγαλύτερη ελληνική εκκλησία της Πόλης και στην συνέχεια θα περπατήσουμε την Μεγάλη Λεωφόρο για να επισκεφθούμε τον Άγιο Αντώνιο και την στοά των λουλουδιών. Θα καταλήξουμε στο ξακουστό ξενοδοχείο “Pera Palace” που εξυπηρετούσε τους πελάτες του περίφημου “Orient Express”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Μίνιατουρκ - Ξενάγηση πόλης - Επίσκεψη στην αγορά Arasta Bazaar

Μπουφέ πρωινό και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με το Miniaturk το οποίο είναι το μεγαλύτερο πάρκο με μινιατούρες στην Ευρώπη. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το τζαμί του Πρίγκηπα (Şehzade Camii) αριστούργημα του ξακουστού αρχιτέκτονα Σινάν και οδεύοντας προς την καρδιά της ιστορικής πόλης θα επισκεφθούμε την υπέρλαμπρη Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια αφού περπατήσουμε την γραφικότατη αγορά “Arasta” θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης , ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της .Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας .Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές , σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά όπως και τον Ναό της Αγία Ειρήνης ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην Αγία Σοφία ο οποίος ήταν Βυζαντινή εκκλησία , σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και είναι πλέον γνωστή με την ονομασία AyaIrini. Χτίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και ονομαζόταν και ''Πατριαρχείο''. Μέχρι το 360 και πριν την κατασκευή της Αγίας Σοφίας ήταν η μητρόπολη της Κων/πολης , καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον όχλο στην «Στάση του Νίκα» επί Ιουστινιανού για να ανοικοδομηθεί στην ίδια θέση από τον ίδιο αυτοκράτορα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Χαλκηδόνα - Πριγκιπόννησα

Μπουφέ πρωινό και αναχωρούμε για την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που είναι η πρώτη που ένωσε τις δύο ηπείρους απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο θα κάνουμε μία στάση στην Χαλκηδόνα όπου στο κέντρο της γραφικής συνοικίας βρίσκεται ο Ναός της Αγίας Ευφημίας όπου είχε γίνει η 4η Οικουμενική Σύνοδος. Θα συνεχίσουμε για την ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπόνησσα. Αναχωρούμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του “ Bostanci “ από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας . Επιβίβαση στο πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή με πλοιάριο από την Πρίγκηπο για το Καμπάτας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Σας προτείνουμε για το βράδυ προαιρετικά ( έξοδα ατομικά ) διασκέδαση σε κέντρο με οριεντάλ και παραδοσιακούς χορούς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη κουζίνα με φαγητό και ποτό.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Aνάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ - Αιγυπτιακή & Κλειστή Αγορά - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με την επίσκεψή μας στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου. Μεταφορά στην αγορά Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Κapali Carsi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

Μπουφέ πρωινό και ελεύθερη ημέρα στη διάθεσή σας για βόλτες και τελευταίες αγορές . Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα .

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Ιανουάριος - Μάρτιος 2023
NOVA PLAZA TAKSIM 4*
CVK PARK BOSHPORUS 5* DLX
CVK TAKSIM 4*SUP
AKKA LUSH 4* SPECIAL BOUTIQUE

5 ΗΜΕΡΕΣ / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ με πτήσεις TURKISH AIRLINES

ΑΘΗΝΑ -ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

ΤΚ 1844

10:05 - 12:40

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

ΤΚ 1845

19:45 - 20:10

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

ΤΚ 1844

10:05 - 12:40

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

ΤΚ 1845

19:45 - 20:10

 

4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ / ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ με πτήσεις TURKISH AIRLINES

5

23/2/2023

ΑΘΗΝΑ -ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

ΤΚ 1844 10:05 - 12:40

27/2/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ -ΑΘΗΝΑ

ΤΚ 1845 19:45 - 20:10

4

24/2/2023

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

ΤΚ 1844 10:05 - 12:40

27/2/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ -ΑΘΗΝΑ

ΤΚ 1845 19:45 - 20:10

4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ / 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ με πτήσεις TURKISH AIRLINES

5

23/3/2023

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

ΤΚ 1844 10:05 - 12:40

27/3/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ -ΑΘΗΝΑ

ΤΚ 1845 19:45 - 20:10

4

24/3/2023

ΑΘΗΝΑ -ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

ΤΚ 1844 10:05 - 12:40

27/3/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

ΤΚ 1845 19:45 - 20:10

Παροχές

Περιλαμβάνονται :

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Turkish Airlines

 • Κόστος αποσκευής 20 κιλά & χειραποσκευή 8 κιλών ανά άτομο

 • Διαμονή (3/4 διαν/σεις ) στα επιλεγμένα μας ξενοδοχεία ή παρόμοια (επιλογής από τον τιμοκατάλογο)

 • Στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο The Ritz Carlton 5* dlx κεντρικό (Σε δωμάτια με μερική θέα τον Βόσπορο)

 • Στο πολυτελές ξενοδοχείο The Cvk Park Bosporus 5* κεντρικό (Σε δωμάτια superior)

 • Στο κεντρικό CVK Taksim 4* superior

 • Στο κεντρικό AKKA LUSH 4* special boutique

 • Στο κεντρικό NOVA PLAZA Taksim 4*

 • Μπουφέ Πρόγευμα καθημερινά.

 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές με ελληνόφωνο ξεναγό σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια

 • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο

 • ΔΩΡΕΑΝ χρήση εσωτερικής πισίνας και fitness center του ξενοδοχείου The Ritz Carlton 5*dlx

 • ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα & fitness center του ξενοδοχείου CVK Park Bosporus 5*

 • ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα & fitness center του ξενοδοχείου CVK Taksim

 • ΔΩΡΕΑΝ παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία

 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης

 • Ταξιδιωτική Ασφάλιση για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται :

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (155€ ανά άτομο).

 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (όπου απαιτείται) .

 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Λεπτομέρειες

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Η Μονή της χώρας , το Βυζαντινό Υδραγωγείο και το Μπλέ Τζαμί δεν λειτουργούν προσωρινά λόγω εργασιών συντήρησης.

Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιπόννησα, πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.

Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας απαραίτητα.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :  ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Κόστος εισόδων σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους:

Οι Τιμές είναι ανά άτομο (οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν )

Τοπ Καπί & Αγία Ειρήνη : 320 Τουρκικές Λίρες

Βυζαντινό Υδραγωγείο: 190 Τουρκικές Λίρες

Ντολμά Μπαχτσέ : 300 Τουρκικές Λίρες

Πάρκο με Μινιατούρες : 90 Τουρκικές Λίρες

Hotel The Ritz Carlton Istanbul 5* Dlx (on request only)

Tο The Ritz-Carlton Istanbul βρίσκεται στις όχθες του Βοσπόρου, ενσωματώνει απρόσκοπτα το ευρωπαϊκό στυλ με την τουρκική παράδοση. Γνωρίστε τα τοπικά έθιμα, από ποτά καλωσορίσματος όπως το σαλέπι στο λόμπι μέχρι την κουζίνα της Ανατολίας στο Atölye και, στη συνέχεια, χαλαρώστε με τέλεια πολυτέλεια.

Hotel CVK Park Bosphorus Istanbul 5*

Το CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης είναι ένα αριστοκρατικό ξενοδοχείο για να ζήσετε την αυθεντική τουρκική φιλοξενία

Hotel CVK Taksim 4*sup

Το CVK Taksim Hotel Istanbul στην καρδιά της Ταξίμ , προσφέρει στους επισκέπτες του μια ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα και δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε μια πόλη που είναι ζωντανή όλο το 24ωρο και να ζήσετε μια αληθινή εμπειρία της Κωνσταντινούπολης.

Hotel Αkka Lush Istanbul Special boutique

Μια προνομιακή εμπειρία στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης… Το Akka Lush Hotel καλωσορίζει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, σε ένα ιστορικό κτήριο που βρίσκεται στο Pera – Taksim, όπου χτυπά η καρδιά της πόλης. Εδώ μπορείτε να βρείτε κομψά και άνετα δωμάτια, μια σειρά από παροχές για την εξυπηρέτησή σας & εξαιρετική εξυπηρέτηση. Αν θέλετε να έχετε μια προνομιακή εμπειρία διαμονής για την οικογένειά σας και τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στην Κωνσταντινούπολη, εξερευνήστε το Akka Lush!

Hotel Nova Plaza Taksim 4*

Το Nova Plaza Taksim Square είναι το τέλειο μέρος για να ξεκουραστείτε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας για την επόμενη μέρα, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε απόσταση 2 λεπτών με τα πόδια από την οδό Istiklal και το μετρό Taksim

Φωτογραφίες
7
Παζάρι στην Τουρκία
7
Κωνσταντινούπολη
7
Κωνσταντινούπολη
7
Τουρκία
Κωδ: 29
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά