Loading...

Ταξίδι στο ΝΤΟΥΜΠΑΙ, χρήσιμες συμβουλές μετά τον COVID19

Καλωσορίζοντας περισσότερα από 16 εκατομμύρια επισκέπτες το περασμένο έτος, ο σχεδιασμός που γίνεται συστηματικά μετά τον Covid-19 έχει ήδη δημιουργήσει σε εκατομμύρια ταξιδιώτες, την προσδοκία για διακοπές στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι μέσα στο 2020.

Το πιο δημοφιλές από τα Εμιράτα είναι εδώ και χρόνια πρώτο στην προτίμηση των ταξιδιωτών, με μια μαγευτική γραμμή του ορίζοντα, διάσπαρτη με αρχιτεκτονήματα που χαϊδεύουν τα σύννεφα, εξαιρετικά ξενοδοχεία και κατά παραγγελία παραλίες, το ερώτημα στα χείλη όλων παραμένει… πότε είναι ασφαλές να επισκεφθώ το Ντουμπάι?

Burj Al Arab, Ντουμπάι

Τι ισχύει σήμερα στο Ντουμπάι?

Μετά την αιφνίδια ακύρωση όλων των τουριστικών αδειών εισόδου (touristvisas) τον Μάρτιο, το Ντουμπάι ακολούθησε μια φιλόδοξη στρατηγική με σκοπό το άνοιγμα το συντομότερο της φιλοξενίας και πράγματι από τις 7 Ιουλίου υποδέχεται και πάλι επισκέπτες από διεθνείς προορισμούς.

Η πόλη είναι αποφασισμένη να επανακτήσει την ενεργητική ατμόσφαιρα που την έκανε διάσημη, ανακοινώνοντας ότι οι υποδομές, τα αξιοθέατα, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, waterParks, παραλίες κλπ, είναι ανοικτά και διαθέσιμα για χρήση από το κοινό, με κάποιες πρόσθετες προδιαγραφές ασφάλειας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Παρ’ όλα αυτά παραμένουν αυστηρές προϋποθέσεις για την είσοδο στη χώρα, κατά την άφιξη στα Η.Α.Ε. Πριν την πτήση για Ντουμπάι οι ταξιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε ισχύ διεθνή ασφαλιστική κάλυψη και να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ covid-19 εντός 96 ωρών (5 ημέρες) πριν την άφιξη στο αεροδρόμιο. Οι επισκέπτες οφείλουν επιπλέον να συμπληρώσουν μια φόρμα υγειονομικών πληροφοριών (HDF) και φόρμα «καραντίνας» (QF) οι οποίες παραδίδονται στους αρμόδιους υπαλλήλους της Αρχής Δημόσιας Υγείας του Ντουμπάι (DHA) κατά την άφιξη. Από τη μεριά μας παρακολουθούμε συστηματικά κάθε αλλαγή ή τροποποίηση των παραπάνω ώστε να σας κρατάμε ενήμερους και ασφαλείς στο ταξίδι σας μακριά τόσο από γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες όσο και πάνω από όλα υγιείς! Τα γνωστά μέτρα πρόληψης οφείλουν να ακολουθούν όλοι κατά την παραμονή τους στο Ντουμπάι όπως (όχι περιοριστικά) την χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου, την υποβολή σε διαδικασίες θερμομέτρησης και τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης.

Βήμα Βήμα οι διαδικασίες

Μοριακό Τέστ PCR

Όλοι οι επιβάτες, διαμένοντες, επισκέπτες ή διερχόμενοι πρέπει να έχουν λάβει αρνητικό αποτέλεσμα σε μορικτεστ covid-19 πριν την άφιξή τους και απαραίτητα εντός των τελευταίων 96 ωρών .(σημείωση: είναι το ίδιο «μοριακό» τεστ που ζητάει και η Ελλάδα για τους επισκέπτες μας και η Αρχή Υγείας του Ντουμπάι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα από όλα τα αδειοδοτημένα για το σκοπό αυτό ιατρικά εργαστήρια στην Ελλάδα).

Ταξιδιωτική ασφάλιση: ο προμηθευτής μας διαθέτει για όλους τους πελάτες που ταξιδεύουν στο Ντουμπάι επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλιση που καλύπτει και τον covid-19 όλα τα έξοδα για τυχόν νοσηλεία. Αποκλειστικά .

Άδεια εισόδου (visa) : Ανάλογα με την χώρα έκδοσης του διαβατηρίου σας ενδέχεται είτε να μπορείτε να εκδώσετε άδεια εισόδου κατά την άφιξη σας στο Ντουμπάι είτε να απαιτείται έκδοση πριν την αναχώρησή σας προς το Ντουμπάι. Οι κάτοχοι Ελληνικών διαβατηρίων μπορούν να εκδώσουν την άδεια εισόδου κατά την άφιξη και δεν χρειάζεται προηγούμενη έγκριση.

Υγειονομική φόρμα δεδομένων : Όλοι οι επισκέπτες τουρισμού πρέπει να συμπληρώσουν την υγειονομική φόρμα, η οποία περιλαμβάνει δήλωση ότι δεν έχουν συμπτώματα σχετιζόμενα με τον covid-19 πριν την επιβίβασή τους στην πτήση για Ντουμπάι. Οι ειδικοί του γραφείου μας θα σας ενημερώσουν αναλυτικά για όλες τις διαδικασίες.

Ηλεκτρονική εφαρμογή ιχνηλάτησης : Όλοι οι επισκέπτες τουρισμού οφείλουν να «κατεβάσουν» την ηλεκτρονική εφαρμογή Covid19 DXBapp και να την ενεργοποιήσουν καταχωρώντας τις σχετικές πληροφορίες εγγραφής τους. Σε δήλωση των αρχών του Ντουμπάι αναφέρεται ότι «Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, δεδομένου ότι η εφαρμογή αυτή επιτρέπει τον εύκολο συντονισμό και επικοινωνία με τις αρχές υγείας, στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων στον ίδιο ή στην περίπτωση ιχνηλάτησης επαφών άλλου κρούσματος».

Τι πρέπει να περιμένει κανείς στην πτήση για Ντουμπάι?

Τακτικές πτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από και προς το Ντουμπάι με την Emirates να ηγείται στα επίπεδα ασφάλειας και υγιεινής έχοντας θεσπίσει μέτρα και πρωτόκολλα λειτουργίας τόσο στις υπηρεσίες εδάφους όσο και κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Όλες οι αεροπορικές εταιρίες έχουν κάνει τροποποιήσεις στην διαδικασία εξυπηρέτησης των επιβατών, ώστε να μειώσουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο διάδοσης και οι επιβάτες να νοιώθουν ασφαλείς κατά την πτήση, τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας!

Τι είναι ανοικτό και λειτουργεί στο Ντουμπάι?

Καθώς η κανονικότητα επανέρχεται σταδιακά, όλα τα παρακάτω λειτουργούν στο Ντουμπάι ακολουθώντας πρωτόκολλα και διαδικασίες προστασίας.

 • Ξενοδοχεία και ιδιωτικές παραλίες

 • Δημόσιες παραλίες

 • Κρίσιμοι τομείς δημόσιας εξυπηρέτησης

 • Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

 • Αεροδρόμια

 • Εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφετέριες

 • Εμπορικά καταστήματα

 • Θεματικά πάρκα, πάρκα διασκέδασης και αναψυχής

 • Πισίνες και νεροτσουλήθρες

 • Δημόσιες συγκοινωνίες

 • Υπηρεσίες συναρμολογήσεων, κατασκευών και τροφοδοσίας

 • Δημόσια πάρκα

 • Δραστηριότητες θαλασσίων σπορ

 • Γήπεδα Γκολφ, Κρίκετ, αθλημάτων με μπάλες ή/και ρακέτες, Μπόουλινγκ, ποδηλασία

 • Εγκαταστάσεις για οικογένειες και διασκέδαση

 • Γυμναστήρια και κέντρα υγείας και ομορφιάς

Φέτος είναι η χρονιά για ταξίδι στο Ντουμπάι !

Οι διακοπές στο Ντουμπάι είναι μια φανταστική επιλογή για όλους! Είτε ταξιδεύετε με την οικογένεια είτε αναζητάτε ένα ρομαντικό διάλειμμα για δυο, το Ντουμπάι – το κόσμημα των Εμιράτων – είναι πάντα μια ξεχωριστή επιλογή!

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά