Loading...

Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά στο Βιετνάμ 12ημ. κωδ. 8PX5

Επισκόπηση
Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στο Βιετνάμ! 12 ημέρες / 9 νύχτες με αναχώρηση 22/12! Διανυκτερεύσεις: Ανόι 2 - πλοιάριο Αλόνγκ 1 - Χόι Αν 2 - Χουέ 1 - Χο Τσι Μινχ 3
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Ανόι

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Ανόι με ενδιάμεσο σταθμό. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

2η ημέρα: Ανόι

Άφιξη στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, την πόλη των λιμνών, των μεγάλων λεωφόρων και των πάρκων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.

3η ημέρα: Ανόι

Πρωινό και αργότερα αναχώρηση για ξενάγηση στην πόλη. Επίσκεψη στο σπίτι του Χο Τσι Μινχ, όπου έζησε και εργάστηκε στη διάρκεια της προεδρίας του, επίσκεψη στο Ναό της Λογοτεχνίας, καθώς και στο πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ που ιδρύθηκε το 1070 με τους πανέμορφους κήπους και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, που σε «ταξιδεύει» στο παρελθόν του Βιετνάμ. Θα δούμε την εντυπωσιακή παγόδα, One Pillar της οποίας η κατασκευή στηρίζεται σε έναν κεντρικό στύλο και ιδρύθηκε το 1049 από τον βασιλιά Ly Thai (έκτοτε αποτελούσε σημαντικό σύμβολο για την πόλη του Ανόι). Το μουσείο της Εθνολογίας θα σας βοηθήσει να εντρυφήσετε στη διαφορετική κουλτούρα του Βιετνάμ, με την εκτενή του έκθεση από παραδοσιακά αντικείμενα, υφάσματα και ενδυμασίες αυτής της χώρας. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Hoan Kiem με ενδιάμεση επίσκεψη στο ναό Ngoc Son. To βράδυ παρακολούθηση σώου από μαριονέτες πάνω στο νερό.

4η ημέρα: Ανόι - Χαλόνγκ

Αναχώρηση οδικώς για τον κόλπο Halong (160 χλμ), το οποίο σημαίνει στα Βιετναμέζικα «η περιοχή του βυθιζόμενου θαλάσσιου δράκου». Απολαύστε το ταξίδι σας, μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής περνώντας από το δέλτα του κόκκινου ποταμού, θαυμάζοντας τους καταπράσινους ορυζώνες και την ζωή των χωρικών. Άφιξη στο Halong και επιβίβαση στο παραδοσιακό βιετναμέζικο καραβάκι junk. Γεύμα .Καθώς θα σαλπάρετε στα καταγάλανα νερά, δοκιμάστε και τις ντόπιες, φρέσκες θαλασσινές λιχουδιές. Θα επισκεφτείτε το Σπήλαιο των Εκπλήξεων, το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα, καθώς και το σπήλαιο Bo Nau. Κολυμπήστε στα “σμαραγδένια” νερά του Halong Bay, απολαύστε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, καθώς γεύεστε ένα μοναδικό δείπνο.

5η ημέρα: Χαλόνγκ - Ανόι - Χόι Αν

Πρωινό και επίδειξη Tai Chi στο κατάστρωμα του πλοίου καθώς αρχίζει η πλεύση για την επιστροφή. Γεύμα μπουφέ (brunch) στο πλοίο. Αργότερα θα μεταφερθούμε οδικώς στο Ανόι, στο αεροδρόμιο για την πτήση για το Ντανάγκ . Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Χόι Αν

H γοητευτική πόλη του Χόι Αν, υπάρχει για πάνω από 2.200 χρόνια και κάποτε αποτελούσε σημαντικό εμπορικό λιμάνι στη Νοτιοανατολική Ασία. Ακόμη και αρχαία Αραβικά έγγραφα αναφέρονται, ως ένα κέντρο εμπορικών συναλλαγών. Αργότερα προτείνουμε να περπατήσετε στην πόλη. Μπορείτε προαιρετικά να επισκεφτείτε μία οικογενειακή επιχείρηση που φτιάχνει παραδοσιακά φαναράκια, όπου θα έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας φαναράκι και να το κρατήσετε για σουβενίρ. Συνεχίστε στα στενά δρομάκια, στα οποία θα θαυμάσετε ένα συγκερασμό από διάφορες αρχιτεκτονικές, κάποιες εκ των οποίων δε θα τις βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο. Κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα αποτελούν οι ναοί Phuoc Kien και Quang Dong, καθώς και η Ιαπωνική Γέφυρα που χτίστηκε τον 16ο αιώνα.

7η ημέρα: Χόι Αν - Χουέ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για το Χουέ. Η διαδρομή είναι μέσω του επιβλητικού περάσματος Hai Van (4.900 πόδια) το οποίο ορίζει τα φυσικά σύνορα ανάμεσα στο Βορά και το Νότο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στην επιβλητική Αυτοκρατορική Ακρόπολη από όπου η δυναστεία Nguyen κυριαρχούσε από το 1802 έως το 1945 και στην παραδοσιακή αγορά Dong Ba. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο . Η πανοραμική ξενάγηση της πόλης ακολουθείται από την επίσκεψη κάποιων από τους 13 αυτοκρατορικούς τύμβους της βασιλείας Nguyen, ανάμεσά τους και του Tu Duc και του Khai Dinh και θα κάνουμε μια βόλτα με το καραβάκι στο ρομαντικό ποταμό των αρωμάτων, καθώς θα επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά αξιοθέατα του Χουέ, την παγόδα Thien Mu.

8η ημέρα: Χουέ - Χο Τσι Μινχ 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Χουέ για πτήση προς Χο Τσι Μινχ. Άφιξη και αναχώρηση για την ξενάγηση πόλης, η οποία περιλαμβάνει και το Reunification Hall, το οποίο ήταν κάποτε γνωστό ως το Προεδρικό Παλάτι. Αυτό το συναρπαστικό κτίριο είναι γεμάτο ιστορία που ακόμα είναι αποτυπωμένη στη μνήμη των Βιετναμέζων, καθώς εκεί παρατάχθηκαν τα κομουνιστικά τανκς στις 30 Απριλίου το 1975. Επισκεφτείτε το μουσείο του πολέμου το οποίο απεικονίζει τον Αμερικανικό Πόλεμο από την πλευρά των Βιετναμέζων. Η ξενάγηση περιλαμβάνει ακόμη το παλαιό ταχυδρομείο, τον Καθεδρικό της Παναγίας, την Chinatown και την κεντρική αγορά Binh Tay. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.

9η ημέρα Χο Τσι Μινχ - Cu Chi - Τay Ninh

Πρωινό και αναχώρηση για τη σημερινή μας εκδρομή. Πρώτος σταθμός ο ναός Cao Dai του οποίου η αρχιτεκτονική είναι ένα μίγμα από διαφορετικές επιρροές του Ταοισμού, Βουδισμού, Χριστιανισμού και του Κομφουκισμού. Στη συνέχεια επίσκεψη στα περίφημα Cu Chi Tunnels, υπόγεια τούνελ 250 χλμ τα οποία κατασκευάστηκαν από τους Βιετναμέζους αντάρτες, κατά τη διάρκεια του μακροπρόθεσμου αγώνα τους για την ανεξαρτησία. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο.

10η ημέρα: Χο Τσι Μινχ - Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στο δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Επίσκεψη στο Cai Be 3 ώρες οδικώς από τη Σαιγκόν. Επιβίβαση σε καραβάκι, όπου θα επισκεφτούμε την πλωτή αγορά του Cai Be και μικρές οικογενειακές βιοτεχνίες. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο.

11η - 12η ημέρα: Χο Τσι Μινχ - Αθήνα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Αθήνα την 12η μέρα.


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

 • Oι φόροι αεροδρομίων ενδέχεται να αλλάξουν και το τελικό ποσό δίνεται με την έκδοση των εισιτηρίων.
 • Για την έκδοση της βίζας πρέπει να έχετε μαζί σας συνολικά 2 έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες και χρειαζόμαστε φωτοτυπία του διαβατηρίου 15 μέρες πριν την αναχώρηση. Τα διαβατήρια πρέπει να έχουν 6 μήνες ελάχιστη ισχύ.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά