Loading...

Εξωτικό ταξίδι Πανόραμα Σρι Λάνκα

Τιμή ατόμου από
910
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
11 ημέρες / 9 διανυκτερεύσεις εξωτικό ταξίδι στη Σρι Λάνκα - Νεγκόμπο – Ντάμπουλα – Πολοναρούα - Ανουρανταπούρα – Σιγκιρίγια - Κάντυ – Περαντινίγια – Νουβάρα Ελίγια - Σαφάρι με Jeep – Εθνικό πάρκο Γιάλα- Γκάγιε – Κολόμπο σε ξενοδοχεία 4* & 5* , ημιδιατροφή καθημερινά, διαμονή στην πανέμορφη πόλη των ψαράδων Νεγκόμπο, επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων στην Πιναγουάλα, από τα καλύτερα του κόσμου, επίσκεψη στον Βράχο Φρούριο στη Σιγκιρίγια, επίσκεψη στο σπήλαιο της Ντάμπουλα, διαμονή στην ιερή πόλη Κάντυ, επίσκεψη στους Βοτανικούς Κήπους στην περιοχή Περαντένια, επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού και δοκιμή του περίφημου Τσαγιού Κεϋλάνης, φολκλορικό σόου με πυροβασίες στην Κάντυ, σαφάρι με Jeep στο πάρκο Yala. Αναχωρήσεις: 21/1, 11/2, 4/3, 24/3, 8/4. ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ 2022
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα – Κολόμπο – Νεγκόμπο

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο. Άφιξη, υποδοχή από τον αντιπρόσωπό μας και επιβίβαση στο λεωφορείο. Θα αναχωρήσουμε για την πόλη Νεγκόμπο, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά παραλιακά θέρετρα του νησιού όπου η πόλη κατοικείται κυρίως από ψαράδες. Αυτό είναι ένα από τα προπύργια της καθολικής κοινότητας της Σρι Λάνκα και σωστά θεωρείται ως η «Μικρή Ρώμη». Βρίσκεται κατά μήκος της λιμνοθάλασσας Νεγκόμπο. Στην περιήγησή μας θα δούμε τα ερείπια του Παλαιού Ολλανδικού φρουρίου (1.678), το Ολλανδικό Κανάλι που κατασκευάστηκε για την μεταφορά της κανέλας, την εκκλησία της Αγίας Μαρίας, το Ολλανδικό νεκροταφείο και φυσικά την ψαραγορά του Νεγκόμπο γνωστή και ως “Λέλαμα”. Διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: Νεγκόμπο – Ντάμπουλα 

Πρωινό και αναχώρηση για την Ντάμπουλα χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στο δρόμο μας θα επισκεφθούμε ένα Ορφανοτροφείο Ελεφάντων από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, όπου όλα τα εγκαταλελειμμένα μωρά που βρέθηκαν περιπλανώμενα μέσα στα δάση, αλλά και οι τραυματισμένοι ελέφαντες δέχονται απλόχερα την φροντίδα και την περιποίηση από ειδικούς “νοσοκόμους”. Ιδρύθηκε το 1975 από το τμήμα Προστασίας Άγριας Ζωής της Σρι Λάνκα. Θα δούμε τους ελέφαντες να κολυμπούν στα νερά του ποταμού, να παίζουν και να ταΐζουν τα μικρά τους. Άφιξη στην Ντάμπουλα. Στην πόλη αυτή υπάρχουν 90 περίπου σπήλαια τα οποία τα χρησιμοποιούν οι μοναχοί για διαλογισμό. Σημαντικότερος όλων είναι ο “Ναός του Σπηλαίου”, μία συλλογή από πέντε σπηλιές διαφορετικών μεγεθών. Είναι το μεγαλύτερο ζωγραφισμένο σπήλαιο στον κόσμο, με ζωγραφισμένες επιφάνειες άνω των 22.000 τ.μ. με πολλούς πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, αγάλματα του Βούδα, Βασιλέων και θεοτήτων. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: Ντάμπουλα - Πολοναρούα

 Το πρωί προτείνουμε να κάνετε μία πανέμορφη βόλτα με αερόστατο. (Νοέμβριος – Απρίλιος). Αναχώρηση από το ξενοδοχείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και συνεχίζουμε την μεσαιωνική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα 11ος -13ος αιώνας μ.Χ. , την Πολοναρούα που έγινε γνωστή μετά την παρακμή της Ανουρανταπούρα. Η πόλη οχυρώθηκε με τρία ομόκεντρα τείχη και ωραιοποιήθηκε με πάρκα και κήπους. Ένα μοναδικό αρδευτικό πότισε την πόλη καθώς και τις γύρω πεδιάδες που ανέπτυξε την γεωργία. Την μεγαλύτερη από τις τεχνητές δεξαμενές, την Parakrama Samudra (H θάλασσα του Parakrama), μεγαλύτερη και από το λιμάνι του Κολόμπο, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε. Η Πολοναρούα φιλοξενεί δύο υπέροχα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και πολλά άλλα αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος τα οποία απεικονίζουν την επιρροή που είχε ο Ινδουιστικός στον Βουδιστικό πολιτισμό. Επίσης θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι, αγάλματα και ερείπια αρκετών ναών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Ντάμπουλα – Σιγκιρίγια 

Αναχώρηση για την Σιγκιρίγια, απόκοσμη και μαγική, όπου θα δούμε τον βράχο φρούριο ύψους περίπου 200 μέτρα. Ονομάζεται Lion Rock καθώς η είσοδος για να αναρριχηθείς στην κορυφή περνάει ανάμεσα από δύο πόδια λιονταριού. Στην κορυφή βρίσκεται το κάστρο που χτίστηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ. από τον βασιλιά Κασυάπα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το πάρκο της Μινερίγια που αποτελείται από λιβάδια, αγκαθωτούς θάμνους και πολλά πολύτιμα δέντρα. Μεγάλα κοπάδια ελεφάντων, νεροβούβαλων, αγριογούρουνων και τσακάλια είναι μερικά από τα άγρια ζώα που ζουν στο πάρκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

5η ημέρα: Ντάμπουλα – Κάντυ 

Αναχωρούμε το πρωί για την ιερή πόλη του Κάντυ που είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Σρι Λάνκα. Η «Μάχα Νουβάρα», η Μεγάλη Πόλη όπως την ονομάζουν, είναι η πρωτεύουσα των υψιπέδων. Υπήρξε η τελευταία πρωτεύουσα των Βασιλιάδων πριν πέσει στα χέρια των Βρετανών το 1.815 μ.Χ. η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στον δρόμο μας θα σταματήσουμε σ’ ένα κήπο με μπαχαρικά όπου οι ειδικοί του είδους θα μας μιλήσουν για την παραγωγή αλλά και την σημασία των μπαχαρικών στην καθημερινή μας ζωή. Άφιξη στην γοητευτική πόλη Κάντυ όπου θα την γνωρίσουμε. Θα δούμε τα κτίρια των Πανεπιστημίων και την τοπική αγορά. Κέντρο έλξης βέβαια είναι ο χρυσαφένιος Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα, που θα επισκεφθούμε στη συνέχεια. Το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα, φυλάσσεται σε μία χρυσοποίκιλτη θήκη και αποτελεί το σημαντικότερο μέρος λατρείας για τους βουδιστές. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία. Διανυκτέρευση. 

6η ημέρα: Κάντυ – Περαντινίγια – Νουβάρα Ελίγια 

Το πρωί θα επισκεφτούμε τους Βοτανικούς κήπους της Περαντινίγια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία με περισσότερα από 5.000 είδη σπάνιων τροπικών φυτών σε μία έκταση 147 εκτάρια. Θα απολαύσουμε μία όμορφη βόλτα στον καταπράσινο κήπο με τα θεσπέσια αρώματα και θα δούμε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Νουβάρα Ελίγια ή “Μικρή Αγγλία”, φωλιασμένη σε μία δασώδη λεκάνη στους πρόποδες του όρους Piturutalagala, της υψηλότερης κορυφής της Σρι Λάνκα, με το δροσερό και καθαρό κλίμα άγνωστο αλλού στη Σρι Λάνκα. Στη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες Ραμπότα και μετά θα επισκεφθούμε μία φυτεία τσαγιού όπου θα δούμε την διαδικασία παραγωγής του παγκοσμίως φημισμένου Τσάι Κεϋλάνης και να δοκιμάσουμε ένα ζεστό φλυτζάνι τσάι. Άφιξη και γνωριμία με την πόλη όπου θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της όπως το Victoria Park, το γήπεδο γκολφ, η λίμνη Gregory και η τοπική αγορά κ.α. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

7η ημέρα: Κάντυ – Εθνικό Πάρκο Γιάλα

Αναχώρηση για την Γιάλα όπου βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού και περιβάλλεται από θάλασσα και ποτάμι. Μία θαμνώδης ζούγκλα με εκπληκτικές εξάρσεις βράχων λίμνες γλυκού νερού και υφάλμυρες λιμνοθάλασσες. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

8η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Γιάλα – Σαφάρι με Jeep – Γκάγιε - Κολόμπο

Μετά το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε σε ειδικά διαμορφωμένα Jeep και θα πραγματοποιήσουμε σαφάρι μέσα στο πάρκο που έχει τις περισσότερες λεοπαρδάλεις στη Σρι Λάνκα. Εάν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε και τα τέσσερα μεγάλα ζώα ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, βούβαλους και αρκούδες ενώ οι θεάσεις άλλων θηλαστικών όπως είναι το τσακάλι, οι μαγκούστας και πολλά άλλα είδη πιθήκων αποτελεί μπόνους. Επιπλέον υπάρχουν περίπου 120-130 είδη ενδημικά και μεταναστευτικά πουλιά που έρχονται κάθε χρόνο για να ξεφύγουν από τον βόρειο χειμώνα. Μετά την επαφή μας με την άγρια φύση θα αναχωρήσουμε με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο. Στο δρόμο μας, θα επισκεφθούμε το Γκάγιε, όπου θα δούμε το 300 ετών Ολλανδικό φρούριο Galle Fort, χαρακτηρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Ουνέσκο και θα κάνουμε μία σύντομα βόλτα στα στενά δρομάκια μέσα στην μικρή αποικιακή πόλη. Άφιξη στο Κολόμπο. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. 

10η – 11η ημέρα: Κολόμπο – Αθήνα 

Πρωινό ελεύθερο για τα τελευταία μας ψώνια στην πρωτεύουσα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου και η ολονύχτια πτήση επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Χειμώνας - Άνοιξη 2022
Αναχωρήσεις 2022 21/1, 11/2, 4/3, 24/3, 8/4
2κλινο 910 €
1κλινο 1350 €
Φόροι 950 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό

 •  Αεροπορικά εισιτήρια για τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* όπως αναγράφονται ή παρόμοια 

 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 • Διαμονή στην πανέμορφη πόλη των ψαράδων Νεγκόμπο

 • Επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων στην Πιναγουάλα, από τα καλύτερα του κόσμου

 • Επίσκεψη στον Βράχο Φρούριο στη Σιγκιρίγια 

 • Επίσκεψη στο σπήλαιο της Ντάμπουλα 

 • Διαμονή στην ιερή πόλη Κάντυ

 • Επίσκεψη στους Βοτανικούς Κήπους στην περιοχή Περαντένια

 • Επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού και δοκιμή του περίφημου Τσαγιού Κεϋλάνης

 • Φολκλορικό σόου με πυροβασίες στην Κάντυ 

 • Σαφάρι με Jeepστο πάρκο Yala

 • Μεταφορές περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα 

 • Αγγλόφωνοι τοπικοί έμπειροι ξεναγοί

 • Έλληνας συνοδός από την Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας

 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 • Ασφάλεια ατομική, ιατρικής περίθαλψης και κάλυψη για Covid 19

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων 950 €

 • Αχθοφορικά / Φιλοδωρήματα

 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων 

 • Ότι ρητά δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα 

Λεπτομέρειες

Σημείωση:

➢ Οι τιμές βασίζονται σε οργανωμένο γκρουπ 15 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, η τιμή θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον τελικό αριθμό των ταξιδιωτών

➢ Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετική φορά, χωρίς να παραλείψουμε κάτι από τα περιλαμβανόμενα 

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

➢ Απαιτείται έγκυρο και υπογεγραμμένο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην χώρα Βίζα

➢ Για την είσοδό σας στην Σρι Λάνκα απαιτείται η έκδοση βίζας με κόστος 35 USD Υγειονομικές 

Προφυλάξεις:

➢ Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή 

➢ Το νερό δεν είναι πόσιμο

Χρήσιμες πληροφορίες:

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
7
Ντάμπουλα Σρι Λάνκα
7
Σρι Λάνκα
7
Σρι Λάνκα
7
Ελέφαντες, Σρι Λάνκα
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά