Αεροπορική εκδρομή στην Κένυα - Σαφάρι

9 ημέρες
Μακρινά ταξίδια

Αεροπορική εκδρομή στην Κένυα - Σαφάρι

Τιμή ατόμου από
1569
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
9ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Κένυα την βασίλισσα των σαφάρι! Ναϊρόµπι, Μοµπάσα, Βαρκάδα στη λίµνη Ναϊβάσα, Σαφάρι στο Πάρκο Mασάι Mάρα. Αναχωρήσεις: 04, 18/9 & 02, 23/10 & 13/11. Αεροπορικά εισιτήρια, Ναϊρόµπι διαµονή σε 4* sup µε πρωινό, δείπνο στο διάσηµο εστιατόριο "Carnivore" στο Ναϊρόµπι, στη Μοµπάσα διαµονή σε 4* sup all Inclusive, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, µεταφορές, διαµονή σε lodges πολυτελείας στο πάρκο Μασάι Μάρα και στη λίµνη Ναϊβάσα µε πλήρη διατροφή, απογευµατινή βαρκάδα στη λίµνη Ναϊβάσα, Ένα πρωινό και δύο απογευµατινά σαφάρι στο πάρκο Μασάι, Μάρα, έµπειροι τοπικοί οδηγοί-ξεναγοί, έµπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός (για γκρουπ), Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική Ενημερωμένες τιμές φθινόπωρο 2021
Περιγραφή

1η ηµέρα: Αθήνα - Ναϊρόµπι

Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση µέσω ενδιάµεσου σταθµού για την πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόµπι.

2η ηµέρα: Ναϊρόµπι, Ξενάγηση

Άφιξη στο Ναϊρόµπι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (early check in) για ξεκούραση. Στη συνέχεια θα γνωρίσουµε τα αξιοθέατα της πόλης, όπου µεταξύ άλλων θα δούµε το Πανεπιστήµιο, το ∆ηµαρχείο, το Μαυσωλείο του ιδρυτή και πατέρα του έθνους Γιόµο Κενυάτα, τον Καθεδρικό ναό κ.ά. Τέλος, θα επισκεφθούµε το Εθνικό µουσείο του Ναϊρόµπι, το οποίο ιδρύθηκε το 1910 και το 2008 άνοιξε και πάλι τις πύλες του, µετά από τις εργασίες ανακαίνισης που διήρκεσαν περίπου 2,5 χρόνια, για να στεγάσει τα πλούσια εκθέµατα από την ιστορία, τη φύση και την κουλτούρα της χώρας. Για το βράδυ έχουµε κανονίσει δείπνο στο διάσηµο εστιατόριο "Carnivore" ! Σπεσιαλιτέ του η µεγάλη ποικιλία κρεάτων - µπορείτε να δοκιµάσετε κρέας στρουθοκαµήλου ή ακόµα και κροκοδείλου! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: Ναϊρόµπι - Λίµνη Nαϊβάσα, Απογευµατινή βαρκάδα

Πρωινή οδική αναχώρηση για το πάρκο της Λίµνης Ναϊβάσα (Naivasha). Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Η λίµνη Ναϊβάσα είναι γνωστή για τις βόλτες µε βάρκα και ως πύλη προς το νησί Crescent. Εδώ κλέβουν την παράσταση τα σπάνια είδη πουλιών και ζώων - καµηλοπαρδάλεις περιπλανιούνται ανάµεσα στις ακακίες, ιπποπόταµοι βυθίζονται στους βάλτους, πίθηκοι κρέµονται από τις κορυφές των δέντρων - αν είµαστε µάλιστα τυχεροί, θα καταφέρουµε να δούµε ακόµα και µαύρους ρινόκερους. Κατά τη διάρκεια της απογευµατινής µας βόλτας µε το σκάφος, ο καπετάνιος θα µας δείξει τα διάφορα είδη ζώων και πουλιών της λίµνης (ψαραετοί, ερωδιοί κλπ.) και θα µας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επιστροφή στο lodge. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα: Λίµνη Nαϊβάσα - Mασάι Mάρα, Απογευµατινό σαφάρι

Αναχωρούµε σήµερα το πρωί για την καρδιά της Μαύρης Ηπείρου. Η διαδροµή µας κατά µήκος της Ρηξιγενούς Κοιλάδας θα µας οδηγήσει στο πάρκο Mασάι Mάρα, το "κόσµηµα στο στέµµα της Αφρικής", που φιλοξενεί την πιο εντυπωσιακή ποικιλία άγριας ζωής - λιοντάρια, ελέφαντες, καµηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ζέβρες, ιπποπόταµοι κλπ., καθώς και µερικά από τα σπανιότερα είδη, όπως τσιτάχ, λεοπαρδάλεις και ρινόκερους. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Το σαφάρι δεν είναι ποτέ βαρετό στο συγκεκριµένο πάρκο και η υποµονή συχνά ανταµείβεται µε µοναδικά "στιγµιότυπα", όπως η εικόνα του λιονταριού που καταδιώκει το θήραµά του, µια µοναχική λεοπάρδαλη που σκαρφαλώνει στα ψηλά κλαδιά µιας ακακίας, ένα κοπάδι ελεφάντων που προστατεύει τα µικρά του από τα αρπακτικά που καραδοκούν… Επιστροφή στο lodge. ∆ιανυκτέρευση.

5η ηµέρα: Mασάι Mάρα, Πρωινό και απογευµατινό σαφάρι

Νοτιοδυτικά της χώρας, στη συνέχεια των µεγάλων πεδιάδων του πάρκου Σερενγκέτι της Τανζανίας, το Mασάι Mάρα είναι ίσως το τελευταίο µέρος της Αφρικής όπου µπορεί κανείς να βρει την ίδια αφθονία άγριων ζώων που συνάντησαν οι πρώτοι εξερευνητές των περιοχών αυτών. O ποταµός Mάρα, από τους µεγαλύτερους της Kένυας, διασχίζει το πάρκο από βορρά προς νότο. Στις δύο εξορµήσεις που θα έχουµε σήµερα - πολύ πρωινό και απογευµατινό σαφάρι - στρέψτε το βλέµµα σας σε όποια κατεύθυνση θέλετε. Βλάστηση, έδαφος, ορίζοντες, ουρανός. H µατιά σας διέσχισε ήδη χιλιάδες θέµατα, που περιµένουν κάποιον να τα απαθανατίσει µε "αστρική" ταχύτητα στον φακό του. Επιστροφή στο lodge. ∆ιανυκτέρευση.

6η ηµέρα: Μασάι Μάρα - Ναϊρόµπι - Mοµπάσα (Πτήση)

Σήµερα θα επιστρέψουµε οδικώς στο Ναϊρόµπι και θα επιβιβαστούµε στην πτήση µας για την κοσµοπολίτικη Mοµπάσα, µία εκπληκτική πόληθέρετρο, µε Αραβική αρχιτεκτονική και εκθαµβωτικές παραλίες. Η πόλη είναι κτισµένη στο οµώνυµο νησί του Ινδικού ωκεανού, πολύ κοντά στη στεριά µε την οποία συνδέεται µε µια γέφυρα. Ευκαιρία για ξεκούραση µετά από τα µοναδικά σαφάρι στα πάρκα. Άφιξη, τακτοποίηση στο all Inclusive ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος σε µια από τις πιο όµορφες τροπικές παραλίες της Ανατολικής Αφρικής. ∆ιανυκτέρευση.

7η-8η ηµέρα: Mοµπάσα, Ελεύθερες µέρες

Ηµέρες ελεύθερες για χαλάρωση και κολύµπι στα ζεστά νερά του Ινδικού. Μπορείτε επίσης, αν θέλετε, να εξερευνήσετε την πόλη. Στη Μοµπάσα συναντώνται και µπερδεύονται όλες οι φυλές, οι κουλτούρες και οι θρησκείες της Kένυας. Οι τουρίστες γευµατίζουν σε µικρά εστιατόρια, πίνουν τον καφέ τους σε γραφικά καφενεία ή απολαµβάνουν το δείπνο τους µε λαχταριστούς αστακούς, φρεσκότατους ψαροµεζέδες και τροπικούς χυµούς από φρέσκα φρούτα. Αν όλα αυτά δεν σας συγκινούν, τότε αποφασίστε να επισκεφθείτε το Κάστρο του Ιησού (Fort Jesus), που είναι κτισµένο το 1593 από τους Πορτογάλους σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο και σήµερα θεωρείται ιστορικό µνηµείο. ∆ύο διανυκτερεύσεις στο all Inclusive ξενοδοχείο.

9η ηµέρα: Mοµπάσα - Αθήνα

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο και θα επιβιβαστούµε στην πτήση µας για την Αθήνα µέσω ενδιάµεσου σταθµού. Άφιξη αυθηµερόν.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Φθινόπωρο 2021
Τιµή κατ' άτοµο 9 µέρες 04, 18/9 & 02, 23/10 13/11
∆ίκλινο 1699 € 1569 €
3ο άτοµο έως 12 ετών 1499 € 1369 €
Μονόκλινο 2250 € 2020 €
Παροχές

Περιλαµβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό

 • το Ναϊρόµπι διαµονή σε ξενοδοχείο 4* sup µε πρωινό

 • ∆είπνο στο διάσηµο εστιατόριο "Carnivore" στο Ναϊρόµπι

 • Στη Μοµπάσα διαµονή σε ξενοδοχείο 4* sup all Inclusive

 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, µεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα

 • ∆ιαµονή σε lodges πολυτελείας στο πάρκο Μασάι Μάρα

 • και στη λίµνη Ναϊβάσα µε πλήρη διατροφή

 • Απογευµατινή βαρκάδα στη λίµνη Ναϊβάσα

 • Ένα πρωινό και δύο απογευµατινά σαφάρι στο πάρκο Μασάι Μάρα

 • Εµπειροι τοπικοί οδηγοί-ξεναγοί

 • Έµπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδροµείς έως 75 ετών

∆εν Περιλαµβάνονται

 • Φόροι αεροδροµίων, επίναυλος καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά: 960 €

 • Βίζα Κένυας: 50 €. Εκδίδεται ηλεκτρονικά. Θα πρέπει να αποσταλούν στο γραφείο έγχρωµη φωτοτυπία

διαβατηρίου και µία φωτογραφία τύπου διαβατηρίου 2 εβδοµάδες πριν την αναχώρηση

Λεπτομέρειες

Σηµειώσεις

Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 µηνών από την είσοδό σας στην Kένυα.

Προσοχή στην χρήση αµερικανικών δολαρίων: πρέπει να είναι έκδοσης µετά το 2002 και όχι φθαρµένα,

διαφορετικά δεν γίνονται δεκτά.

Οι ανωτέρω εκδροµές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγµατοποιηθούν µε διαφορετική σειρά, χωρίς να

παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόµενα. Τελικό πρόγραµµα µε το ενηµερωτικό σας.

Φωτογραφίες
6
Η φυλή των Μασάι
6
Σαφάρι στην Αφρική
6
Ιποππόταμος στην λίμνη Ναϊβάσα
6
Λίμνη Νακούρου
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά