Loading...

Αεροπορική εκδρομή στην Ινδία 10 ημέρες κωδ. 10P6

Επισκόπηση
Ινδία 10 ημέρες με αναχώρηση 11/12! Διανυκτερεύσεις: 2 Άγκρα - 2 Τζαϊπούρ - 2 Δελχί - 2 Βομβάη
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: Δελχί - Άγκρα

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Δελχί και μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά οδικώς στη θρυλική Άγκρα.

3η ημέρα: Άγκρα

Ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της Άγκρα με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ που χτίστηκε από το Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο διακοσμείται από εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Επόμενος σταθμός το Κόκκινο Φρούριο, με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Τέλος το μαυσωλείο του Ακμπάρ, του σπουδαιότερου αυτοκράτορα των Μουγκάλ, ολοκληρώνει τη γνωριμία μας με τη πόλη.

4η ημέρα: Άγκρα - Τζαϊπούρ

Μεταφορά οδικώς στην Τζαϊπούρ με ενδιάμεση επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί, την πόλη με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Άφιξη το απόγευμα και αμέσως μετά θα περπατήσουμε στους γραφικούς δρόμους της «Ροζ Πόλης», όπως αποκαλείται η Τζαϊπούρ, αποκομίζοντας μία πρώτη ιδέα της απαράμιλλης ομορφιάς της.

5η ημέρα: Τζαϊπούρ

Η ξενάγησή μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το Χαβά Μαχάλ - γνωστό ως παλάτι των ανέμων - του οποίου η εξαιρετική πρόσοψη αποτελεί στολίδι της πόλης. Θα συνεχίσουμε με το Παλάτι του Μαχαραγιά, με το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ και το απόγευμα θα επισκεφθούμε το φρούριο Άμπερ, με το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα του που θα μας εντυπωσιάσει.

6η ημέρα: Τζαϊπούρ - Δελχί

Μεταφορά οδικώς στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί. Η γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει από την ξενάγηση στο Νέο Δελχί, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε τη λεωφόρο Ραζπάθ με τα κυβερνητικά κτίρια, την πύλη της Ινδίας (μνημείο των πεσόντων του Α’ παγκοσμίου πολέμου), το Κοινοβούλιο και φυσικά το Ραζγκάτ, το μέρος όπου έγινε η καύση της σωρού του Μαχάτμα Γκάντι.

7η ημέρα: Δελχί

Πρωινή ξενάγηση του Δελχί με επίσκεψη στην Παλαιά Πόλη, με το κόκκινο φρούριο, όπου κάθε χρόνο την ημέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας υψώνεται η σημαία από τον πρωθυπουργό, το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας Τζαμά Μασίντ, τον τάφο του Χουμαγιούν και τον επιβλητικότατο μιναρέ Κουτούμπ Μινάρ που αποτελεί το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας.

8η ημέρα: Δελχί - Βομβάη

Μετά το πρωινό μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας, τη Βομβάη ή Μουμπάι όπως ονομάζεται σήμερα, από την θεά Μούμπα που λάτρευαν οι αυτόχθονες ψαράδες. Είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Ινδίας με 18 εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

9η ημέρα: Βομβάη

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την ξενάγηση της μεγαλούπολης. Θα επισκεφθούμε το μουσείο, τον Τζαϊνιστικό ναό με τις σκαλιστές ασημένιες πόρτες και τους Πύργους της Σιωπής, όπου οι Πάρσοι (Πέρσες Ζωροάστρες) αφήνουν τους νεκρούς τους να τους φάνε τα κοράκια. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης με τα αποικιοκρατικά κτίρια, όπως της Γραμματείας του Πανεπιστημίου, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Ταχυδρομείο και το φημισμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βικτόρια. Αργότερα, θα μεταφερθούμε με τοπικό καραβάκι στο νησί Ελεφάντα για να δούμε τα ομώνυμα σπήλαια με τα αγάλματα, με κορυφαίο το άγαλμα Τριμούρτι που απεικονίζει τις τρεις μορφές του ινδουιστικού πανθέου, το "δημιουργό" Βράχμα, το "διατηρητή" Βισνού και τον "καταστροφέα" Σίβα (Η εκδρομή μπορεί να αναβληθεί αν δεν επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες).

10η ημέρα: Βομβάη - Αθήνα

Πτήση επιστροφής στην Αθήνα, με ενδιάμεσο σταθμό.
 


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ & 3 έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες για τη βίζα Ινδίας.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά