Loading...

Αεροπορική εκδρομή στη Σρι Λάνκα 10 ημέρες / 7 νύχτες (έως 15/12/19)

Επισκόπηση
Σρι Λάνκα 10 ημέρες / 7 νύχτες! Κολόμπο - Χαμπαράνα - Ανουρανταπούρα - Μιχιντάλε - Σιγκιρίγια - Πολοναρούα - Μιννερίγια - Ντάμπουλα - Κάντυ - Πιναβάλα - Νουβάρα Ελίγια! Αεροπορικά εισιτήρια με Turkish, διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας, πλήρης διατροφή, μεταφορές από & προς το αεροδρόμιο, ξεναγήσεις, εισιτήρια εισόδων στα μνημεία των ξεναγήσεων!
Περιγραφή

1η - 2η ημέρα: Αθήνα - Κολόμπο - Χαμπαράνα

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο και ολονύκτια πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για το Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Άφιξη, συνάντηση με τον προσωπικό μας τοπικό ξεναγό και αμεση αναχώρηση για την Χαμπαράνα με ενδιάμεση στάση. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς μας, θα σερβιριστούν τροπικά φρούτα και εμφιαλωμένο νερό. Η Χαμπαράνα είναι το κεντρικό σημείο του πολιτισμικού τρίγωνου της Σρι Λάνκα και αποτελεί την πιο βολική βάση για εκδρομές και αρχαιολογικές πόλεις. Άφιξη στο ξενοδοχείο, καλωσόρισμα με δροσερές πετσέτες, ποτό καλωσορίσματος και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια σας προτείνουμε ένα πακέτο αναζωογόνησης spa στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ ξεκούραση και δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Χαμπαράνα - Ανουρανταπoύρα - Μιχιντάλε - Χαμπαράνα

Πρωινό και αναχώρηση για την Ανουρανταπoύρα, μια από τις αρχαίες πρωτεύουσες της χώρας, διάσημη για τα καλοδιατηρημένα ερείπια του πολιτισμού της αρχαίας Σρι Λάνκα. Η πόλη συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο, βρίσκεται στις όχθες του ιστορικού ποταμού Malwathu Oya και είναι μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Η αρχαία πόλη, που θεωρείται ιερή για τη βουδιστική κόσμο, περιβάλλεται από βουδιστικά μοναστήρια, και καλύπτει μια έκταση πάνω από σαράντα τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα ερείπια αποτελούνται από τρεις διαφορετικές κατηγορίες αρχιτεκτονικής, τα dagobas, τα μοναστικά κτίρια, και τα pokunas. Τα dagobas είναι σε σχήμα καμπάνας, με τις μάζες της τοιχοποιίας να κυμαίνονται από μερικά μέτρα έως πάνω από 340 μ στην περιφέρεια. Μερικά από αυτά περιέχουν αρκετή τοιχοποιία για να χτιστεί μια πόλη για είκοσι πέντε χιλιάδες κατοίκους. Ερείπια των μοναστικών κτιρίων μπορούν να βρεθούν σε κάθε κατεύθυνση με τη μορφή των υπερυψωμένων μνημείων επάνω σε πλατφόρμες, περιτριγυρισμένα από πέτρινες κολόνες. Το πιο γνωστό είναι το ορειχάλκινο παλάτι Brazen Palace. Οι pokunas είναι δεξαμενές για την προμήθεια πόσιμου νερού, και είναι διάσπαρτα παντού μέσα στη ζούγκλα. Η πόλη περιέχει επίσης ένα ιερό Bo-Tree, κάτω από το οποίο λέγεται ότι o πνευματικός δάσκαλος αργότερα γνωστός ως Βούδας, πέτυχε τον διαφωτισμό του. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Αργά το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε για το Μιχιντάλε που βρίσκεται λίγο μακριά από την Ανουρανταπούρα, με το τροπικό δάσος να περιβάλλει το βουνό. Έχει μεγάλη πνευματική σημασία για τους Βουδιστές, επειδή ήταν ο τόπος όπου ο βουδισμός εισήχθη στη Σρι Λάνκα τον 3ο αιώνα π.Χ.. Το Mihintale έχει πολλά διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος - τα 1840 αρχαία σκαλοπάτια από γρανίτη, dagobas, το παλαιά σπίτια των μοναχών, την αίθουσα συνεδριάσεων, τον βράχο του διαλογισμού, σπηλιές και λίμνες. Η ανάβαση προς την κορυφή είναι επίσης ενδιαφέρουσα, από μια γραφική άποψη, για την εκπληκτική θέα στη γύρω εξοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Χαμπαράνα - Σιγκιρίγια - Πολοναρούα - Χαμπαράνα

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την Σιγκιρίγια, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σρι Λάνκα που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στη κορυφή του κάθετου βράχου-φρούριο ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, από τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβασή σας στο βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στο παραδοσιακό εστιατόριο Priyamali Gedara.Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το δεύτερο κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής που είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούα, την μεσαιωνική πρωτεύουσα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πόλη και ναών, τα ερείπια του παλατιού, με τα τέσσερα σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα, τα λουτρά, την αίθουσα συμβουλίων και την αίθουσα ακροάσεων. Ιστορικά αναφέρεται στο πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την Ουνέσκο, σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Χαμπαράνα - Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μιννερίγια - Ντάμπουλα - Κάντυ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την μέρα μας με ένα σαφάρι με jeep 4x4 στο εθνικό πάρκο Μιννερίγια, όπου θα αναζητήσουμε ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, υδρόβια πουλιά και άλλα ήμερα και άγρια ζώα, στο φυσικό τους περιβάλλον, μέσα στην άγρια ομορφιά της ζούγκλας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Αποχαιρετάμε την Χαμπαράνα και αναχωρούμε για το Κάντυ με ενδιάμεσο σταθμό τον πέτρινο ναό της Ντάμπουλα. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων με έκταση πάνω από 2000 τμ, καλυμμένα από υπέροχες τοιχογραφίες. Τα σπήλαια κοσμούνται από 150 περίπου αγάλματα του Βούδα, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του ύψους 14 μέτρων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε, όπου θα δούμε πως καλλιεργούνται τα διάφορα μπαχαρικά με παραδοσιακό τρόπο και θα γευθούμε την παραδοσιακή κουζίνα της Σρι Λάνκα. Αφού χαλαρώσουμε, αναχωρούμε για την Κάντυ, μια υπέροχη πόλη, η τελευταία πρωτεύουσα των Βασιλέων της Κεϋλάνης. Είναι χτισμένη στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά το 1978 , ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι, την περιβάλλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω από τον λαιμό της. Άφιξη στο ξενοδοχείο, και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με παραδοσικά tuk-tuk. Θα περιηγηθούμε στην τοπική αγορά, θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της λίμνης και θα καταλήξουμε στο κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης που είναι  ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κάντυ - Πιναβάλα - Κάντυ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφτούμε τους Βοτανικούς κήπους στην Περαντένια, που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών με  έκταση 147 εκτάρια  Απολαύστε μία χαλαρωτική βόλτα στα εξαιρετικά διαμορφωμένα παρτέρια με τα μεθυστικά αρώματα ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, αφού βέβαια επισκεφτούμε την περιοχή όπου βρίσκεται το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κάντυ - Νουβάρα Ελίγια

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Σήμερα κατευθυνόμαστε στην καρδιά του νησιού, στην ορεινή περιοχή της Νουβάρα Ελίγια. Στα 1800 μ. υψόμετρο η Νουβάρα Ελίγια ήταν το θέρετρο για τις διακοπές των Άγγλων αλλά μέχρι και σήμερα η πόλη διατηρεί την ατμόσφαιρα της αποικιοκρατίας. Η πόλη περιβάλλεται από φυτείες τσαγιού ενώ 20 χλμ. νοτιότερα βρίσκονται τα Χόρτον Πλέινς, λιβάδια σε οροπέδιο που τελειώνουν απότομα σε ένα κενό βάθους 700 μ. γνωστό σαν "Το Τέλος του Κόσμου". Εμείς θα επισκεφτούμε μία φυτεία τσαγιού κι ένα εργοστάσιο κατεργασίας τσαγιού. Θα μάθουμε για την διαδικασία παρασκευής αυτού του «ευγενούς» αφεψήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο σπάνιες ποικιλίες. Το απόγευμα θα το αφιερώσουμε στην ξενάγηση της πόλης και της γύρω περιοχής. Επιστροφή ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νουβάρα Ελίγια - Κολόμπο

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το Κολόμπο, αφού βέβαια επισκεφτούμε την περιοχή Kitulgala, μια μικρή πόλη στα δυτικά της Σρι Λάνκα και μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της χώρας. Η βραβευμένη ταινία «Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι» γυρίστηκε στον ποταμό Κελάνι κοντά Kitulgala, αν και τίποτα δεν παραμένει πλέον, εκτός από τις συγκεκριμένες βάσεις για τη γέφυρα. Η Kitulgala είναι επίσης μια τοποθεσία για ράφτινγκ σε ποτάμι, ενώ μεγάλος αριθμός των ντόπιων κάνουν την εκδρομή από το Κολόμπο τα Σαββατοκύριακα για να απολαύσουν το όμορφο τοπίο, να παίξουν στο ποτάμι ή να γευθούν ένα εξαιρετικό πιάτο με ρύζι και κάρυ στα εστιατόρια της περιοχής. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Άφιξη στο Κολόμπο, περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένο από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντες και την γραφική αγορά του Πέταχ. Κατα την διάρκεια της ξενάγησης θα παρακολουθήσουμε ενα show με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η - 10η ημέρα: Κολόμπο - Αθήνα

Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τις τελευταίες σας αγορές ή περνώντας το χρόνο σας στην πισίνα του ξενοδοχείου . Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμου. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος. Άφιξη στην Αθήνα την 10η μέρα.


 

Τιμές κατ' άτομο:

Επιβάρυνση 50€ κατ’ άτομο για αναχωρήσεις από 23/6 έως 15/9.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

 • Τα πακέτα είναι κοστολογημένα σε συγκεκριμένο ναύλο. Στην περίπτωση που δεν προσφέρονται διαθέσιμες θέσεις, στον κοστολογημένο ναύλο, θα υπάρξει η ανάλογη επιβάρυνση για τον επόμενο διαθέσιμο ναύλο.
 • Τα πακέτα είναι υπολογισμένα με συγκεκριμένη νομισματική ισοτιμία € - $, η οποία ίσχυε την ημέρα που αναρτήθηκε ο τιμοκατάλογος. Το γραφείο μας, σε περίπτωση που υπάρχει σημαντική διαφορά στην ισοτιμία έως την εξόφληση του πακέτου, φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τιμής.
 • Οι τελικές τιμές των φόρων αεροδρομίων διαμορφώνονται με τη κράτηση των εισιτηρίων.
 • Τα διαβατήρια πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημέρα αναχώρησης. Για διαβατήρια άλλων χωρών είναι ευθύνη των ταξιδιωτών να ενημερωθούν για τις απαραίτητες διαδικασίες και προϋποθέσεις.
 • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι για ανεξάρτητους ταξιδιώτες με εγγυημένες καθημερινές αναχωρήσεις με αγγλόφωνες ξεναγήσεις και συνδυάζεται με άλλους ανεξάρτητους ταξιδιώτες από άλλες χώρες, έχοντας το πλεονέκτημα να μην ακυρώνονται ποτέ οι ξεναγήσεις.
 • Το πρόγραμμα, τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις είναι ενδεικτικά και μπορεί να τροποποιηθούν, χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.
 • Οι παραπάνω τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους ειδικών γεγονότων.
 • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και ισχύουν για κρατήσεις έως 45 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 • Παραπάνω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα ξενοδοχεία που συνεργαζόμαστε στην Ασία. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάποιο άλλο ξενοδοχείο ή διαφορετικός τύπος δωματίου για τα παραπάνω, ζητήστε μας να σας αποστείλουμε την προσφορά μας.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά