Loading...

Αεροπορική εκδρομή Πεκίνο - Σιάν - Σανγκάη 10 ημέρες / 7 νύχτες κωδ. 4E1

Επισκόπηση
Πεκίνο - Σιάν - Σανγκάη 10 ημέρες / 7 νύχτες με αναχώρηση κάθε Σάββατο έως 23/3/2019! Αεροπορικά εισιτήρια με Turkish από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, αεροπορικά εισιτήρια Σιάν - Σανγκάη, εισιτήρια τρένου Πεκίνο - Σιάν, 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό & 1 νύχτα στο τρένο, 5 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια, μεταφορές, εισιτήρια εισόδων!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη - Πεκίνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Άφιξη την επόμενη μέρα.

2η ημέρα: Πεκίνο

Προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο «Capital» του Πεκίνου. Εκεί θα συναντηθούμε με τον τοπικό αντιπρόσωπο που θα μας συνοδεύσει στο ταξίδι μας και αφού ολοκληρώσουμε τα τυπικά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Η μέρα ανήκει σε εσάς μετά την πολύωρη πτήση, προκειμένου να ξεκουραστείτε και αν επιθυμείτε να κάνετε μερικές βόλτες γνωριμίας με την Κινεζική πρωτεύουσα, που προτείνουμε να περιλαμβάνουν ως προορισμό και τον πεζόδρομο Βανγκ Φούι Τσινγκ.

3η ημέρα: Πεκίνο - Tιεν αν Μεν - Απαγορευμένη Πόλη

Πλούσιο πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο Πεκίνο από την πλατεία Τιεν αν Μεν, που έχει μείνει γνωστή παγκοσμίως λόγω των τραγικών γεγονότων της 4ης Ιουνίου 1989, όταν μερικές χιλιάδες πολίτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας μετά το θάνατο του πρώην ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Χου Γιαομπάνγκ από τα πυρά Κινέζων στρατιωτών. Στην τεράστια πλατεία θα δούμε κτίρια-ορόσημα της πολιτικής και όχι μόνο ζωής της Κίνας, όπως το Εθνικό Μουσείο, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας του Κομμουνιστικού Κόμματος, το Μαυσωλείο του Μάο Τσετούνγκ και βέβαια το μπαλκόνι από το οποίο ο κορυφαίος ηγέτης του 20ου αιώνα διακήρυξε την ίδρυση της ΛαÏκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 01/01/1949. Βρισκόμαστε κοντά στην πύλη που οδηγεί στην είσοδο της «Απαγορευμένης Πόλης». Πρόκειται για το μεγαλύτερο συγκρότημα ανακτόρων στον κόσμο, καθώς και την πιο καλοδιατηρημένη συλλογή ιστορικών κτιρίων, περικυκλωμένων από τείχος μήκους 3,5χλμ. και χρώματος κατακόκκινου. Ξεκινάμε με ελαφρύ και απλό γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο κι έπειτα επισκεπτόμαστε τα Θερινά Ανάκτορα, ένα ακόμα σύμβολο της αυστηρής ζωής που επέβαλε το απολυταρχικό καθεστώς αλλά και συνέβαλε στην οικοδόμηση της σημερινής παντοδυναμίας. Απόγευμα ελεύθερο, δείπνο Δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Πεκίνο - Σινικό Τείχος

Πρωινό και η μέρα μας θα αφιερωθεί σε ξενάγηση στο «απόλυτο» αξιοθέατο του Πεκίνου, το Σινικό Τείχος. Απλώνεται και εξελίσσεται σχηματίζοντας μια κυματοειδή γραμμή ανάμεσα στους λόφους και τις κορυφές που περιβάλλουν την Κινεζική πρωτεύουσα. Αρκετά χαρακτηριστικά σημεία του είναι ορατά και προσβάσιμα από το Πεκίνο, αν και γενικά το Τείχος είναι επισκέψιμο και από άλλες βόρειες επαρχίες της Κίνας. Αυτός ο θρίαμβος της Μηχανικής, που λόγω του τεράστιου μεγέθους και της κλίμακάς της κατασκευής του είναι διακριτό ακόμα και από το Διάστημα, εξυπηρετούσε αμυντικούς σκοπούς και, σύμφωνα με τον Μάο Τσετούνγκ, αποτελεί έναν προορισμό που όποιος δεν τον έχει επισκεφτεί, «δεν είναι πραγματικός άνθρωπος». Ολοκληρώνοντας την περιήγησή μας θα γευματίσουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο. Το πρόγραμμα της ημέρας συνεχίζεται με επίσκεψη στην κοιλάδα των τάφων της Δυναστείας των Μινγκ. Πρόκειται για ένα κεφάλαιο της Κινεζικής ιστορίας με θαυμάσια πολιτιστική ανάπτυξη. Θα δούμε ακόμα την Ιερά οδό, στρωμένη με μάρμαρο και στολισμένη με αγάλματα ανθρώπων και ζώων στις δυο πλευρές της. Απόγευμα και βράδυ ελεύθερο.

5η ημέρα: Πεκίνο - Σιάν (με τρένο)

Πρωινό και το ξεκίνημα της μέρας μας βρίσκει στο νοτιοανατολικό Πεκίνο, για επίσκεψη στο αυτοκρατορικό συγκρότημα θρησκευτικών κτιρίων που είναι γνωστό με την ονομασία «Ναός του Ουρανού» (Temple of Heaven). Το χώρο επισκέπτονταν οι Αυτοκράτορες των δυναστειών Μινγκ και Τσινγκ για ετήσιες τελετές με προσευχές στον ουρανό για καλή σοδειά. Πριν αφήσουμε το Πεκίνο θα πρέπει απαραιτήτως να ξεναγηθούμε στα σοκάκια hutong της πόλης με τα διάσημα αμαξίδια rickshaw. Τα hutong είναι σπουδαίο αξιοθέατο γιατί αποτελούν τους ίδιους αρχαίους δρόμους που συνέδεαν την Απαγορευμένη Πόλη με τις πολυτελείς κατοικίες που διέθεταν αυλές και συχνά ελίσσονταν ανάμεσα σε πηγάδια. Ολοκληρώνοντας τη βόλτα θα γευματίσουμε σε εστιατόριο. Απόγευμα ελεύθερο. Μεταφορά στον Σταθμό του τρένου για το ταξίδι μας με προορισμό το Σιάν. Διανυκτέρευση σε άνετες 4κλινες κουκέτες.

6η ημέρα: Σιάν

Άφιξη στη σημαντική ιστορική Κινεζική πόλη, που έχει πάνω από 3.000 χρόνια ιστορίας. Άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και πρωινό. Ξεκινάμε για ξενάγηση που περιλαμβάνει επισκέψεις στο Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα και το μουσείο με τους πασίγνωστους Πήλινους Στρατιώτες, που ανακαλύφθηκαν μόλις το 1974 από Κινέζους αγρότες που εκτελούσαν εκσκαφές για πηγάδι. Ο Πήλινος Στρατός αποτελείται από περίπου 8.000 αγάλματα στρατιωτών από τερακότα. Το 2016 Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν πως είναι πιθανό για την κατασκευή των στρατιωτών οι Κινέζοι να συνεργάστηκαν με Έλληνες γλύπτες και να εμπνεύστηκαν από την Ελληνική τέχνη ή να σχεδιάστηκαν κατευθείαν από Έλληνες γλύπτες. Ακολουθεί γεύμα σε εστιατόριο. Δύο ακόμα σπουδαία αξιοθέατα που θα γνωρίσουμε είναι το Μουσείο Shanxi Big Wild Goose Pagoda, με πάνω από 370.000 εκθέματα όπως τοιχογραφίες, πίνακες, νομίσματα, κεραμικά και άλλα χρυσά, χάλκινα και ασημένια αντικείμενα, καθώς και το παλαιό τείχος. Απόγευμα ελεύθερο.

7η ημέρα: Σιάν - Σανγκάη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας προς την Σανγκάη. Η σημαντική αυτή πόλη και λιμάνι της Κίνας έχει να περηφανεύεται και για την εντυπωσιακή ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών, που επέφεραν και τον τουριστικό εκσυγχρονισμό της. Πανύψηλοι ουρανοξύστες, κτίρια Αρτ Ντεκό, Καθεδρικοί ναοί, Συναγωγές και Βουδιστικοί τόποι λατρείας συνυπάρχουν σε αυτό το πραγματικό «μουσείο» αρχιτεκτονικής. Αφού συναντήσουμε τον ξεναγό μας θα μεταφερθούμε για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας κι έπειτα θα μεταβούμε για γεύμα σε εστιατόριο. Η μέρα συνεχίζεται με ξενάγηση στον 400 ετών «κήπο της γαλήνης και της άνεσης», τον Yu Garden, στη βορειοανατολική πλευρά της πόλης. Χτίστηκε το 1559 κατά την περίοδο της Δυναστείας των Μινγκ. Καταστράφηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και τελικά αποκαταστάθηκε και ξαναδόθηκε στο κοινό το 1961. Από το 1982 και έπειτα έχει ανακηρυχθεί σε εθνικό μνημείο. Έπειτα θα μεταφερθούμε στη λεωφόρο-σύμβολο της ευημερίας της πόλης, τη διάσημη Bund κατά μήκος του ποταμού Χουάγκ Που. Σειρά έχει ο περίπατός μας στη διάσημη Λεωφόρο Ναντζίνγκ, κύρια εμπορική οδό της Σαγκάης, μήκους 5,5 χιλιομέτρων, με περισσότερα από 600 πολυτελή καταστήματα.

8η ημέρα: Σανγκάη

Ελεύθερη μέρα στην Σανγκάη που ξεκινά με το πλούσιο πρωινό μας και συνεχίζεται με μια υπέροχη κρουαζιέρα στον ποταμό Χουάγκ Που.

9η - 10η ημέρα: Σανγκάη - Επιστροφή στην Ελλάδα

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Ελλάδα. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο και άφιξη την επόμενη μέρα.


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Η σειρά του προγράμματος, τα ξενοδοχεία, μπορούν να τροποποιηθούν όπως ακριβώς επιθυμείτε.
Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά