Loading...

Αεροπορική εκδρομή Νότια Αφρική 16 ημέρες κωδ. 16P10

Επισκόπηση
Νότια Αφρική 16 ημέρες! Καταρράκτες Βικτώρια - Μποτσουάνα - Ζούλουλαντ - Ζουαζιλάνδη - Πάρκο Κρούγκερ!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Γιοχάνεσμπουργκ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Γιοχάνεσμπουργκ, την πόλη του χρυσού της Νότιας Αφρικής.

2η ημέρα: Γιοχάνεσμπουργκ - Σοβέτο - Ορυχείο Χρυσού

Άφιξη στο Γιοχάνεσμπουργκ, μια υπερσύγχρονη και δυναμική πόλη, στην οποία δεσπόζουν οι ουρανοξύστες - ένα Μανχάταν στην καρδιά της Αφρικής. Άφιξη, σύντομη περιήγηση στην πόλη όπου θα γνωρίσουμε την οικονομική, βιομηχανική και εμπορική πρωτεύουσα της χώρας και στη συνέχεια ξενάγηση στο ορυχείο χρυσού μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. To απόγευμα περιήγηση σε μια από τις πιο γνωστές συνοικίες εγχρώμων, το Σοβέτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γιοχάνεσμπουργκ - Πραιτώρια - Ντέμπελε - Γιοχάνεσμπουργκ

Πρωινή αναχώρηση για την Πραιτώρια "την πόλη της Ζακαράντας". Περιήγηση στην πόλη με τα μνημειώδη κτίρια που περιβάλλουν την πλατεία του Καθεδρικού Ναού, το άγαλμα του Κρούγκερ, το Ανάκτορο της Δικαιοσύνης, το Κοινοβούλιο και το επικό μνημείο των Πρωτοπόρων. Στη συνέχεια θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούμε το "λίκνο" της ανθρωπότητας, το σπήλαιο Στερκ Φοντέιν, καθώς το πολιτιστικό χωριό Ντέμπελε, χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα ζωγραφισμένα με γεωμετρικά σχέδια σπίτια, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τις συνήθειες μιας από τις πολυάριθμες φυλές της Νότιας Αφρικής. Επιστροφή το απόγευμα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Διανυκτέρευση

4η ημέρα: Γιοχάνεσμπουργκ - Καταρράκτες Βικτώρια (Ζάμπια)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη των Καταρρακτών, τη Ζιμπάμπουε. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αφρικής, οι καταρράκτες Βικτώρια απλώνονται σε πλάτος 1.700 μέτρων και πέφτουν από ύψος 90 έως 107 μέτρων στο φαράγγι του Ζαμβέζη. "Ο καπνός που βρυχάται", έτσι ονόμαζαν οι ιθαγενείς τον υδάτινο αυτό γίγαντα. Το πέπλο της ομίχλης που σχηματίζεται από την πτώση των νερών είναι ορατό από απόσταση 40 χιλιομέτρων. Οι καταρράκτες ανακαλύφθηκαν από τον Λίβινγκστον στις 16/11/1855, ο οποίος θαυμάζοντας την ομορφιά του τοπίου έγραψε: "τέτοια όμορφη θέα πρέπει να ατένιζαν οι άγγελοι στο πέταγμά τους" και τους έδωσε το όνομα της βασίλισσάς του, της Βικτωρίας. Αναχώρηση για τη Ζάμπια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους καταρράκτες από αυτή την πλευρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας (στην πλευρά της Ζιμπάμπουε). Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Καταρράκτες Βικτώρια (Προαιρετική εκδρομή στο πάρκο Τσομπε και Μποτσουάνα)

Ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή σε ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα της Αφρικής, το Τσομπε, στη γειτονική Μποτσουάνα.

6η ημέρα: Καταρράκτες Βικτώρια - Γιοχάνεσμπουργκ - Χέιζιβιου

Νωρίς το πρωί θα δούμε τους καταρράκτες από την πλευρά της Ζιμπάμπουε, μια ακόμα ευκαιρία να νιώσουμε και να θαυμάσουμε τη μεγαλοπρέπεια και το μεγαλείο της φύσης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα πετάξουμε πίσω στο Γιοχάνεσμπουργκ. Άφιξη και οδική αναχώρηση μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής για την περιοχή Χέιζιβιου, που αποτελεί το κέντρο εξόρμησης για τα σαφάρι στο πάρκο Κρούγκερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Χέιζιβιου - Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ (Σαφάρι) - Σουαζιλάνδη

Η σημερινή ημέρα θα μας χαρίσει ανεπανάληπτες εμπειρίες με το σαφάρι μας στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερης βιοποικιλότητας πάρκα της Αφρικής. Ειδικοί λένε πως αν σε όλη την Αφρική εξαφανιστούν τα ζώα από έλλειψη τροφής και τους λαθροκυνηγούς, στο πάρκο Κρούγκερ θα υπάρχουν ακόμη. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, ιπποπόταμους, μαϊμούδες, βουβάλια και γιατί όχι, το βασιλιά της σαβάνας, το λιοντάρι. Μετά το σαφάρι μας θα αναχωρήσουμε για τη Σουαζιλάνδη, ένα ανεξάρτητο μικρό βασίλειο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση στο Pig’s Peak για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα της καταπράσινης περιοχής. Επίσκεψη στο εργοστάσιο παρασκευής φυσητού γυαλιού και στην τοπική αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σουαζιλάνδη - Χλουχλούε

Αναχώρηση για το Κουαζούλου Νατάλ, την επαρχία της φυλής των Ζουλού, όπου θα απολαύσουμε ένα ακόμα σαφάρι στο πάρκο Ιμφολούζι, γνωστό για το πρόγραμμα προστασίας του λευκού ρινόκερου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Χλουχλούε. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Χλουχλούε - Ντέρμπαν

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Ντουμαζούλου, ένα διατηρημένο "πολιτιστικό χωριό", όπου θα δούμε από κοντά τον τρόπο ζωής της περήφανης φυλής των Ζουλού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραθαλάσσια πόλη του Ντέρμπαν. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το εντυπωσιακό Δημαρχείο στην πλατεία Φράνσις Φέργουελ και τον αναπαλαιωμένο σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς και από το λιμάνι της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ντέρμπαν - Πορτ Ελίζαμπεθ - Τσιτσικάμα - Νάισνα

Πρωινή πτήση για το Πορτ Ελίζαμπεθ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας του Ανατολικού ακρωτηρίου, με την ωραία αρχιτεκτονική και τις μαγευτικές παραλίες. Μια πόλη που πρωτοεποίκησαν οι Πορτογάλοι και στη συνέχεια ήρθαν οι Ολλανδοί και οι Άγγλοι. Επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε τη διάσημη "Διαδρομή των Κήπων" μια από τις πιο όμορφες διαδρομές του κόσμου με συνεχείς εναλλαγές τοπίων. Στάση και επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Τσιτσικάμα, μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς, όπου μπορείτε να περπατήσετε σε μονοπάτια και να περάσετε κρεμαστές γέφυρες, απολαμβάνοντας την πλούσια βλάστηση της περιοχής, καταλήγοντας στον Ινδικό ωκεανό. Τελικός προορισμός μας η παραθαλάσσια πόλη Νάισνα (Knysna). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Νάισνα - Μόσελ Μπέι

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη-λιμάνι Μόσελ Μπέι, στο δυτικό άκρο του Garden Route, εκεί όπου αποβιβάστηκε ο Πορτογάλος εξερευνητής Βαρθολομαίος Ντιάζ στον πρώτο του περίπλου στην Αφρική. Θα επισκεφθούμε το τοπικό ναυτικό μουσείο και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για μια βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Μόσελ Μπέι - Σβέλλενταμ - Κέιπ Τάουν

Συνεχίζουμε σήμερα τη μαγευτική μας διαδρομή με προορισμό το Κέηπ Τάουν. Πρώτος μας σταθμός η χαριτωμένη ιστορική Ολλανδική πόλη Σβέλλενταμ, με την κλασσική αρχιτεκτονική των Κάτω Χωρών. Αμέσως μετά θα σταματήσουμε στην παραλιακή πόλη Hermanus, διάσημη για τις επισκέψεις των φαλαινών και τους παρατηρητές που συρρέουν εκεί απ’ όλο τον κόσμο (Ιούλιο με Νοέμβριο). Απογευματινή άφιξη στο Κέηπ Τάουν, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της χώρας, που θεωρείται σαν μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Νότιας Αφρικής μετά το Γιοχάνεσμπουργκ και η παλαιότερη αποικία των Ευρωπαίων στο νότιο τμήμα της Αφρικανικής ηπείρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Κέιπ Τάουν

Αναχώρηση μέσω μιας εντυπωσιακής παραλιακής διαδρομής προς τις εσχατιές Αφρικανικής Ηπείρου, στο περίφημο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Θα περάσουμε από τα κοσμοπολίτικα προάστια της πόλης με κατεύθυνση το Χάουτ Μπέι, για να επιβιβαστούμε στο ειδικό πλοιάριο προς το νησί Ντούικερ, όπου θα δούμε αποικίες από φώκιες και κορμοράνους. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας από το μοναδικής ομορφιάς πέρασμα Τσάπμαν με κατεύθυνση το προστατευόμενο πάρκο του Ακρωτηρίου. Αφού απολαύσουμε από το νοτιοδυτικότερο άκρο της Αφρικής το αγκάλιασμα του Ατλαντικού με τον Ινδικό Ωκεανό κατευθυνόμαστε στο Μπούλντερ, όπου θα δούμε την αποικία των Πιγκουΐνων της άμμου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Κέιπ Τάουν. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Κέιπ Τάουν

Μια πόλη στην άκρη μιας ηπείρου δεν σημαίνει πάντα πως είναι μια ξεχασμένη πόλη. Στην περίπτωση μάλιστα του Κέιπ Τάουν συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κοσμοπολίτικο, γεμάτο ζωή και χρώματα, το Κέιπ Τάουν και η ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου συνδυάζουν την ιστορία με το μέλλον του τόπου. Ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανεβούμε με το τελεφερίκ (καιρού επιτρέποντος) στην κορυφή του επίπεδου Τέιμπλ Μάουντεν, όπου από ύψος 1.088 μέτρων θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης αλλά και θα θαυμάσουμε τα υποβλητικά βραχώδη τοπία της περιοχής. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στην παλιά πόλη θα δούμε όλα τα ιστορικά της μνημεία, όπως το Κάστρο, την Ολλανδική Εκκλησία, το παλιό Δημαρχείο, την τοπική Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, τη γραφική συνοικία των Μαλαισίων με τα πολύχρωμα τζαμιά, καθώς και την εκπληκτική αποβάθρα του λιμανιού.

15η - 16η ημέρα: Κέιπ Τάουν (Ξενάγηση) - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο για μια βόλτα στη πόλη ή τα τελευταία ψώνια σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την απογευματινή πτήση μας για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 'Αφιξη στην Αθήνα τη 16η ημέρα.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Η παραπάνω τιμή ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων.
Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται.
Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 150 € κατ’ άτομο.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Προαιρετική εκδρομή στο πάρκο Τσομπε της Μποτσουάνας (150€ κατ’ άτομο με γεύμα):

Αναχώρηση οδικώς για τη Μποτσουάνα, μια από τις πιο πλούσιες σε χλωρίδα και πανίδα χώρες της Αφρικής και σε ένα από τα πιο ποικιλόμορφα πάρκα της, το πάρκο Τσόμπε, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα εκπληκτικό πλωτό σαφάρι στον ποταμό Ζαμβέζη και στη συνέχεια με Jeep στο χερσαίο κομμάτι του.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.
Το διαβατήριο πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ απο την ημέρα του ταξιδιού.
Για την είσοδο στη Νότια Αφρική απαιτείται οι πελάτες να έχουν έστω και μια κενή σελίδα στο διαβατήριο τους, διαφορετικά δεν μπορούν να μπουν στη χώρα!

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά