Loading...

Αεροπορική εκδρομή Κόστα Ρίκα 14 ημέρες κωδ. 16P11

Επισκόπηση
Πανόραμα Κόστα Ρίκα 14 ημέρες με αναχώρηση 18/3 & 10/4! Σαν Χοσέ - Τορτουγκέρο - Γουαπίλες - Φορτούνα - Κάνιο Νέγκρο - Ηφαίστειο Αρενάλ - Drake Bay - Εθνικό πάρκο Κορκοβάντο - Cano Island - Μάνουελ Αντόνιο!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Σαν Χοσέ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για το Σαν Χοσέ, την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σαν Χοσέ - Τορτουγκέρο

Μετά το πρωινό, αναχώρηση οδικώς για την επαρχία Λιμόν και το Τορτουγκέρο. Διασχίζοντας τους πελώριους ηφαιστειακούς όγκους, θα νιώσετε τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και των καιρικών συνθηκών. Παράλληλα, θα θαυμάσετε τα απίστευτου κάλλους τοπία και την ποικιλομορφία της χλωρίδας και της πανίδας. Μετά την άφιξη σας το απόγευμα θα επισκεφτείτε το μικρό αλλά ενδιαφέρον ερευνητικό κέντρο για την προστασία της Πράσινης Χελώνας και εν συνεχεία θα οδηγηθείτε στο lodge. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τορτουγκέρο

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Το πάρκο καλύπτει μια έκταση 18.946 εκταρίων ξηράς και 52.265 εκταρίων υδροβιότοπου. Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικών αλλά και τεχνητών καναλιών και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Στην πλούσια πανίδα του συγκαταλέγονται 309 είδη πτηνών, μεταξύ των οποίων φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί. Στο πάρκο φιλοξενούνται επίσης παπαγάλοι macaw, πίθηκοι, βραδύποδες, επτά είδη χελώνων του γλυκού νερού, κροκόδειλοι κ.α. Η τεράστια σημασία του εθνικού αυτού πάρκου έγκειται στο ότι αποτελεί το σημαντικότερο καταφύγιο αναπαραγωγής της πράσινης χελώνας σε ολόκληρη την Καραϊβική. Επιστροφή στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τορτουγκέρο - Γουαπίλες Φορτούνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω των υδάτινων καναλιών για το Guapiles, μια μικρή πόλη που περιστοιχίζεται από μπανανοφυτείες και αποτελεί την πύλη της χώρας από τα κεντρικά υψίπεδα στα παράλια της Καραϊβικής. Εν συνεχεία αναχώρηση για τη Φορτούνα, μια γραφική, αγροτική πόλη στους πρόποδες του πιο ενεργού ηφαιστείου της χώρας, του Αρενάλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Φορτούνα - Κάνιο Νέγκρο

Πρωινή αναχώρηση για το Καταφύγιο Άγριας Ζωής του Κάνιο Νέγκρο. Το Κάνιο Νέγκρο βρίσκεται στο βορρά της χώρας, στα σύνορα με τη Νικαράγουα και καλύπτει μια περιοχή παρθένου δάσους, ποταμιών και λιμνών, έκτασης 9.966 εκταρίων και η ίδρυση του εξυπηρετεί τη διατήρηση μιας εκ των πλουσιοτέρων περιοχών της χώρας σε ό,τι αφορά στον πλούτο της χλωρίδας και της πανίδας, ενώ φιλοξενεί και μια σειρά ειδών που απειλούνται από εξαφάνιση. Το τοπίο είναι μαγευτικό και είναι βέβαιο πως οι αποχρώσεις που η φύση διάλεξε για να ζωγραφίσει στον καμβά της αποτυπώνονται για πάντα στη μνήμη. Επιστροφή αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κάνιο Νέγκρο - ηφαίστειο Αρενάλ - Σαν Χοσέ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το ηφαίστειο Αρενάλ, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα είναι σίγουρα ένα θέαμα μοναδικό. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το Σαν Χοσέ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Σαν Χοσέ - Drake Bay

Aναχώρηση από το Σαν Χοσέ με προορισμό το Drake Bay, στο βόρειο άκρο της χερσονήσου Όσα. Μολονότι πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς στην επαρχία Puntarenas, είναι μια από τις πιο δύσβατες περιοχές της χώρας, καθώς είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα. Το Drake Bay ανακαλύφθηκε το 1579 από τον Sir Francis Drake ενώ αυτός εκτελούσε τον περίπλου της γης και αποτελεί την πύλη εισόδου στο Εθνικό Πάρκο Κορκοβάντο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Εθνικό πάρκο Κορκοβάντο

Το εθνικό πάρκο του Κορκοβάντο προστατεύει 41.788 εκτάρια δάσους της βροχής, βαλτοτόπια, ποτάμια, λιμνοθάλασσες, έλη και παραδεισένιες ακρογιαλιές. Εξαιτίας της γεωγραφικής του απομόνωσης, το πάρκο έχει τη δυνατότητα να προστατεύει μια σειρά ειδών που είναι σπάνια σε άλλες περιοχές, όπως τάπιρους, κροκόδειλους, τζάγκουαρ, γιγάντιους μυρμηγκοφάγους και αετούς. Διάφορα είδη θαλάσσιων χελώνων βρίσκουν καταφύγιο στην παραλία Llorona, η οποία ευτυχώς περιλαμβάνεται στο πάρκο, την περίοδο της αναπαραγωγής. Στο Κορκοβάντο συναντά κανείς περίπου 500 είδη δένδρων, 140 είδη θηλαστικών, 40 είδη ψαριών του γλυκού νερού, 117 είδη αμφίβιων και ερπετών και 367 είδη πτηνών. Ευτυχώς για το οικοσύστημα, υπάρχουν περισσότερα από 6000 είδη εντόμων! Το πάρκο διαθέτει επίσης σημαντικά κοιτάσματα χρυσού, γεγονός που αποτελεί απειλή για την ισορροπία του οικοσυστήματος, καθώς συχνά οι oreros (χρυσωρύχοι) καταπατούν τις προστατευόμενες εκτάσεις προς ανεύρεση του πολύτιμου μετάλλου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο lodge, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: νησί Cano

Σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τις ακτές του Drake Bay, στον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκεται το νησί Cano. Τα αρχαιολογικά ευρήματα στα 300 περίπου εκτάρια της έκτασης του μαρτυρούν πως το νησί αποτέλεσε νεκροταφείο την προκολομβιανή περίοδο. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τις ημικυκλικές σφαίρες, τέλεια σκαλισμένες στο χέρι, που βρίσκονται διάσπαρτες στο νησί και χρονολογούνται από εκείνη την περίοδο. Το Cano ωστόσο αποτελεί καταφύγιο και ενδιάμεσο στραθμό πολλών αποδημητικών πουλιών που μεταναστεύουν απ’ τον ψυχρό βορρά την περίοδο του χειμώνα. Ο πραγματικός πλούτος του όμως δε συναντάται στην ξηρά αλλά στο βυθό. Στα κρυστάλλινα, παρθένα νερά του φιλοξενείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός ειδών θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας, εντυπωσιακοί κοραλλιογενείς ύφαλοι και ένας μεγάλος αριθμός ψαριών, συμπεριλαμβανομένων φαλαινών και καρχαριών. Δεν είναι τυχαίο το ότι το νησί Cano φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των εντυπωσιακότερων καταδυτικών προορισμών παγκοσμίως. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο lodge, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Drake Bay - Μανουέλ Αντόνιο

Αναχώρηση από το Drake Bay με προορισμό το Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Μαγευτικές παραλίες με σμαραγδένια νερά και λευκή άμμο, πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει ως τις ακτές, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Το Μανουέλ Αντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευνητή Ponce de Leon, ο οποίος κατέπλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας το ελιξήριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το τοπίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί με την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παραδείσου! Άφιξη στο Μανουέλ Αντόνιο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχειο. Διανυκτερευση.

11η ημέρα: Μανουέλ Αντόνιο

Ημέρα ελεύθερη στον παράδεισο του Μανουέλ Αντόνιο. Η περιοχή προσφέρεται για μια σειρά δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης στο εθνικό πάρκο της περιοχής, ή εναλλακτικά κάποιας κρουαζιέρας στα νησάκια Dramas. Επίσης μπορεί κανείς να κάνει καγιάκ, να κολυμπήσει με δελφίνια ή να επισκεφτεί το θαλάσσιο πάρκο Carara. Διανυκτέρευση στο Μανουέλ Αντόνιο.

12η ημέρα: Μανουέλ Αντόνιο - Σαν Χοσέ

Ελεύθερο πρωινό στο Μανουέλ Αντόνιο. Εν συνεχεία αναχώρηση για το Σαν Χοσέ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

13η & 14η ημέρα: Σαν Χοσέ - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, ξενάγησή στην πόλη του Σαν Χοσέ. Θα επισκεφτούμε το Εθνικό θέατρο, το Εθνικό Μουσείο, το εντυπωσιακό Ανώτατο Δικαστήριο, η Πανεπιστημιούπολη και διάφορα άλλα σημαντικά κτίρια. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Στο Τορτουγκέρο & στο Κορκοβάντο: διαμονή σε lodge με βασικές ανέσεις.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Η παραπάνω τιμή ισχύει για γκρουπ 10 ατόμων και άνω. Επιβάρυνση για γκρουπ 6-10 ατόμων 155 €

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά