Loading...

Αεροπορική εκδρομή Κλασική Κίνα 9 ημέρες κωδ. 16P2

Επισκόπηση
Η κλασική Κίνα είναι ένα ταξίδι ζωής για πολλούς...μια χώρα με πολύ μεγάλη ιστορία, πολιτισμό και απέραντα πράγματα να δει και να θαυμάσει κάποιος. Το περιβόητο Σινικό Τείχος, η Απαγορευμένη πόλη, οι υδάτινες πόλεις, η Σανγκάη, όλα θα σας μεταφέρουν πολλά χρόνια πίσω στην ιστορία και θα σας κάνουν να νιώσετε δέος για την απίστευτη αυτή χώρα, την Κίνα! 9 ημέρες Κλασική Κίνα Διανυκτερεύσεις: Σανγκάη 2 - Χανγκτσόου 1 - Πεκίνο 3
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Σανγκάη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Σαγκάη, το "Μαργαριτάρι της Ανατολής", την πόλη - φάρο στο δρόμο του εκσυγχρονισμού της Κίνας, σήμερα.

2η ημέρα: Σανγκάη

Άφιξη στη Σανγκάη και μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Φθάνοντας στην πόλη μια επιβλητική εικόνα μας καλωσορίζει: μια θάλασσα από ουρανοξύστες αγγίζει τον ουρανό, ενώ ο ποταμός Χουανγκπού την χωρίζει σε δύο τμήματα. Η Σανγκάη, που κάποτε ήταν μια από τις πιο αμαρτωλές πόλεις της Ασίας, απέκτησε την χαμένη αίγλη της και είναι σήμερα η οικονομική πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Μετά το δείπνο, μας περιμένει μια αξέχαστη εμπειρία: τα παγκοσμίως φημισμένα ακροβατικά της Σανγκάης ! Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Σανγκάη - Σουτσόου

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για το κοντινό Σουτσόου, την πόλη του νερού, του ρυζιού και του μεταξιού, που είναι κτισμένη σε 14 κανάλια, με 350 καμπυλωτές πέτρινες γέφυρες και 12 μεγάλες παγόδες. Με ιστορία 6.000 χρόνων αποτελεί κέντρο μεγάλης πολιτιστικής σπουδαιότητας. Η "Βενετία της Ανατολής" όπως την χαρακτήρισε ο Μάρκο Πόλο όταν την επισκέφθηκε, είναι φημισμένη για τους κήπους - μινιατούρες των αρχοντικών της. Ένας μικρόκοσμος, ζωντανός μάρτυρας μιας άλλης εποχής μας αποκαλύπτεται στον κήπο του "Μαέστρου των διχτυών", το μικρότερο και ωραιότερο της πόλης. Στην συνέχεια στο μουσείο μεταξιού θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά της συρροτροφίας και μεταξουργίας, ενώ στο εργοστάσιο θα παρακολουθήσουμε την επεξεργασία της κλωστής, αλλά και την παρασκευή υφασμάτων και παπλωμάτων. Αργότερα θα απολαύσουμε την θέα των καναλιών με τις σειρές των λευκών παλιών σπιτιών στη βαρκάδα που θα κάνουμε, ενώ στο τέλος θα φωτογραφήσουμε την Παγόδα της Λευκής Τίγρης στον ομώνυμο λόφο. Στην διαδρομή της επιστροφής θα σας ξαφνιάσει το πλήθος των σύγχρονων κτισμάτων, σύνολα ουρανοξυστών με τη μοναδική αρχιτεκτονική τους. Επιστροφή στη Σανγκάη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σανγκάη - Ξιτάνγκ - Χανκγτσόου

Η Σανγκάη, που κάποτε ήταν μια από τις πιο αμαρτωλές πόλεις της Ασίας, απέκτησε την χαμένη αίγλη της και είναι σήμερα η οικονομική πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Επίσκεψη στους κήπους του μανδαρίνου Γιού. Οι κήποι Γιού κατασκευάστηκαν για την οικογένεια Παν (πλούσιοι αξιωματούχοι επί δυναστείας Μινγκ) και χρειάστηκαν 18 χρόνια για να ολοκληρωθούν (1559-1577). Περίτεχνα περίπτερα, μικρές γέφυρες, μυστικοί διάδρομοι μας αποκαλύπτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο από κήπους, λιμνούλες, καταρράκτες. Επίσκεψη στο Ναό του Jade Buddha, όπου μαζί με τους Κινέζους πιστούς θα απολαύσουμε την κατανυκτική ομορφιά των αγαλμάτων του Βούδα και θα ακούσουμε τις ψαλμωδίες των νεαρών μοναχών. Οδική αναχώρηση για το Ξιτάνγκ, την αρχαία πόλη της Κίνας, μια πόλη που βγαίνει από όνειρο. Ολόκληρη η πόλη είναι σαν ένα ποίημα ή μια φωτογραφία. Φτάνοντας θα αναρωτηθείτε «Σίγουρα ζουν άνθρωποι σε αυτή τη φωτογραφία ;». Πρόκειται για μια υδάτινη πολιτεία, αφού 9 ποταμοί ενώνονται σε αυτήν. 108 γέφυρες από την εποχή των Μίνγκ ενώνουν τα διάφορα σημεία της αρχαίας αυτής πόλης, η οποία παραμένει αναλλοίωτη από το χρόνο. Δεν θα βρείτε σύγχρονα κτήρια εδώ, μόνο αρχιτεκτονικούς θησαυρούς φτιαγμένους από το 1300 – 1900 μ.Χ. Σήμερα που αρχαίες πόλεις γίνονται όλο και λιγότερες, η επίσκεψη σε μια τέτοια γνήσια πόλη γίνεται ακόμα πιο σημαντική. Από το 771 π.Χ. υπήρξε στρατηγικό σημείο και όριο μεταξύ δυο πολιτειών, αλλά υπό την δυναστεία των Γιουάν (1271-1368), των Μινγκ και Τσινγκ (1368-1911) αποτέλεσε εξέχουσα πόλη. Τα πάντα έχουν μείνει εδώ όπως τότε ακόμα και οι γέφυρες που κοσμούν σαν ουράνια τόξα τους ποταμούς. Θα περπατήσουμε στον μακρύ σκεπαστό διάδρομο του κεντρικού καναλιού, το πιο φημισμένο τμήμα της πόλης,θα θαυμάσουμε τα μικρά παμπάλαια σπίτια, θα περάσουμε στενά δρομάκια. Σταθείτε σε μια γέφυρα φωτογραφείστε τις βάρκες που κινούνται νωχελικά στα νερά του καναλιού αλλά και τις δυο πλευρές με τα σπίτια τα μπαλκονάκια τους, τα κόκκινα διακοσμητικά φαναράκια…φωτογραφίες γεμάτες ποίηση, φωτογραφίες βγαλμένες από τον μεσαίωνα. Αφήνοντας το ειδυλλιακό τοπίο μεταφερόμαστε στο σήμερα, καθώς αναχωρούμε για το Χανγκτσόου, μια από τις αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Χανγκτσόου - Πεκίνο

Μετά το πρωινό, η κρουαζιέρα μας στην ειδυλλιακή λίμνη Ξιχού(Δυτική λίμνη) με τις κατάφυτες όχθες, τις γωνιές των νούφαρων, τις προκυμαίες των κλαίουσων ιτιών, τα πέτρινα γεφύρια και τα περίπτερα-παγόδες, θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές και ίσως να συμφωνήσουμε με εκείνους που θεωρούν τη Χανγκτσόου ως την ωραιότερη πόλη της Κίνας. Εν συνεχεία, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Πεκίνο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πεκίνο

Ολόκληρη η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στην αιώνια πόλη, το Πεκίνο, χοάνη μίξης όλης της πολιτιστικής προσφοράς με την αρχαία παράδοση. Θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία της "Ουράνιας Ειρήνης", την Τιεν Αν Μεν, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Παρατηρείστε τα επιβλητικά κτίρια γύρω της, το Μαυσωλείο του Μάο Τσε Τουνγκ, ο οποίος πέθανε το 1976, τα κτίρια του Λαϊκού Κοινοβουλίου, του Εθνικού Μουσείου και το Μνημείο των Ηρώων του Λαού, ένα γρανιτένιο οβελίσκο με ανάγλυφες παραστάσεις της Μεγάλης Πορείας του Μάο με τον κόκκινο στρατό του στον Βορρά . Εδώ ο Μάο την 1η Οκτωβρίου του 1949 ανήγγειλε την δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε κάτω από το τεράστιο πορτραίτο του Μάο προς τα πορφυρά τείχη και τη λεωφόρο που οδηγεί στην "Απαγορευμένη Πόλη". Λέγεται έτσι γιατί ήταν εκτός των ορίων των κοινών θνητών για περίπου 500 χρόνια. Τότε η είσοδος τους σήμαινε θάνατο. Σήμερα αρκεί ένα εισιτήριο! Εγκαινιάστηκε το 1421 από τον Γιονγκ Λε, τον 3ο αυτοκράτορα της δυναστείας των Μινγκ και έκτοτε διέμειναν εκεί όλοι οι επόμενοι καθώς και η κατοπινή δυναστεία των Τσινγκ (1644-1911), με τους οποίους τερματίστηκε το αυτοκρατορικό καθεστώς στην Κίνα. Υπήρξε το πολιτικο-διοικητικό κέντρο της απέραντης αυτοκρατορίας, μια πραγματική "πόλις εν πόλει". Τα επιβλητικά παλάτια, οι περίφημες παγόδες του θρόνου, της ενθρόνισης των μανδαρίνων, τα ιδιωτικά δώματα του αυτοκράτορα και των παλλακίδων του, οι μαρμάρινοι διάδρομοι, οι τοξοειδείς γέφυρες, οι πλατείες, μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε ένα-ένα στη σειρά. Θα επισκεφτούμε και τον Ναό του Ουρανού, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας και μάρτυρα της σπουδαίας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής τέχνης των Κινέζων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας Για το βράδυ έχουμε ετοιμάσει παρακολούθηση του λαϊκού θεάματος 'Όπερα του Πεκίνου". Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πεκίνο

Σινικό Τείχος, θρυλικό και παραμυθένιο. Το μοναδικό ανθρώπινο έργο που είναι ορατό από το διάστημα, ηρωικό εγχείρημα, κατασκευαστικό επίτευγμα, δόξα των Κινέζων. Σαν ένας μεγάλος κοιμισμένος δράκος, που τεντώνεται και λιάζεται στις κορφές και τα φαράγγια ενός από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στον κόσμο. Μια φορά να σταθείς ψιλά στο Σινικό Τείχος, είναι όνειρο κι επιταγή για κάθε Κινέζο. Στο κοντύτερο σημείο από το Πεκίνο, στο Τζιου Γιονγκ Γκουάν, τους ακολουθούμε, πραγματοποιώντας έτσι κι εμείς το δικό μας όνειρο. Ακολουθεί η Νεκρόπολη Σισανλίνγκ, όπου έχουν ταφεί, σύμφωνα με την γεωμαντική τέχνη του Φενγκ Σούι, 13 αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Θα περπατήσουμε στην Ιερή Οδό με τα μυθικά ζώα – φύλακες των τάφων. Θα δούμε τη μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας στην είσοδο της νεκρόπολης και τον τάφο του αυτοκράτορα Γιονγκ Λε. Επιστροφή το απόγευμα στο Πεκίνο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη «πάπια του Πεκίνου» εκτός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

8η - 9η ημέρα: Πεκίνο - Αθήνα

Σήμερα θα επισκεφτούμε τα θερινά ανάκτορα. Ο συνδυασμός της πρωτεύουσας στην κοιλάδα και της ξεκούρασης στα κοντινά δυτικά βουνά, εντυπωσίασε τους αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Ετσι τον 16 αιώνα διαμόρφωσαν τα προϋπάρχοντα κτίσματα των Γιν και των Γιουάν αυτοκρατόρων, στα περίφημα ως σήμερα Θερινά ανάκτορα. Θα περπατήσουμε στο πάρκο με τα αυτοκρατορικά περίπτερα της αυτοκράτειρας Σι Ξι, τον μακρύ διάδρομο, θα απολαύσουμε την Θέα της όμορφης λίμνης Κουν μινγκ, και θα φωτογραφηθούμε μπρος στην μαρμάρινη βάρκα --τεϊοιποτείο της ΣΙ Ξι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα την ένατη ημέρα.


 

Τιμές κατ' άτομο: 

 

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου. 
 • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Για την έκδοση της Βίζας χρειαζόμαστε το διαβατήριο με μια έγχρωμη φωτογραφία 10 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Το τελικό ενημερωτικό σας δίνεται περίπου 3 – 5 μέρες πριν την αναχώρηση.
 • Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Η εκδρομή πραγματοποιείται και για μικρότερη συμμετοχή 10 - 14 ατόμων αλλά με επιβάρυνση 49€.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά