Loading...

Οργανωμένη εκδρομή Χριστουγεννιάτικο Σαφάρι στην Κένυα

Τιμή ατόμου από
2940
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
12ήμερη εκδρομή στην Κένυα. Αναχώρηση 22/12. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4*sup, Ναϊρόμπι (2), Μασάι Μάρα (2), Λίμνη Νακούρου (1), Αμποσέλι (2), Μομπάσα (3) lodge, ημιδιατροφή στο Ναϊρόμπι, ξενάγηση στο Μουσείο Κάρεν Μπλίξεν στο Ναϊρόμπι, δείπνο στο φημισμένο εστιατόριο Carnivore, πλήρης διατροφή (σαφάρι & Μομπάσα), επίσκεψη στη λίμνη Ναϊβάσα, διανυκτέρευση στη λίμνη Νακούρου και σαφάρι, διαμονή σε λοτζ κατά την επίσκεψή μας στο Πάρκο Μάρα και Αμποσέλι, σαφάρι στο μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής, ξενάγηση στη Μομπάσα (παλιό λιμάνι, πορτογαλικό φρούριο), χαλάρωση στην εξωτική παραλία του ξενοδοχείου στη Μομπάσα, αρχηγός. Τιμές για Δεκέμβριος 2023
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα – Ναϊρόμπι

Συγκέντρωση τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Ναϊρόμπι. Με την άφιξή μας στην πρωτεύουσα της Κένυας, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το βράδυ, μια πρώτη «γεύση» της πόλης μας περιμένει στο διεθνούς φήμης εστιατόριο Carnivore, στο οποίο θα απολαύσουμε εξαιρετικές ποικιλίες κρεατικών.

2η ημέρα: Ναϊρόμπι - Μασάι Μάρα

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για την επικράτεια της φυλής των Μασάι, στο γνωστό Εθνικό Πάρκο Μάρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς την αφρικανική σαβάνα, αντικρίζουμε το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο του Μεγάλου Ρήγματος. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως η στενή λωρίδα που καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της αφρικανικής ηπείρου, δείχνει να διευρύνεται κατά 6 με 7 χιλιοστά τον χρόνο.

Το πολυτελές λοτζ στο οποίο θα εγκατασταθούμε βρίσκεται μέσα στην καρδιά του Πάρκου. Κι η στιγμή που όλοι περιμέναμε, επιτέλους φτάνει! Σαφάρι μέσα στο μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής! Λιοντάρια, ζέβρες, γαζέλες, ελέφαντες και πολλά είδη πουλιών συνιστούν μια εμπειρία παρατήρησης της άγριας ζωής που πρόκειται να καταγραφεί στην ταξιδιωτική μας συνείδηση με χρυσά γράμματα.

3η ημέρα: Μασάι Μάρα

Αντιλόπες, βούβαλοι, λιοντάρια, ύαινες, ζέβρες, ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις σε απόσταση αναπνοής, μας καθηλώνουν με την κυριαρχία τους και μας δίνουν την ευκαιρία να τα αποθανατίσουμε στον φυσικό τους χώρο στο φωτογραφικό σαφάρι που πραγματοποιούμε νωρίς το πρωί. Το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε προαιρετικά, ένα τυπικό χωριό της φυλής των Μασάι. Η αφρικανική φυλή με τα στοιχεία πρωτογονισμού στον τρόπο ζωής είναι σημαντικός θεματοφύλακας της αφρικανικής παράδοσης. Στο παραδοσιακό χωριό θα έχετε την ευκαιρία να τους γνωρίσετε από κοντά, αλλά και να αγοράσετε χειροποίητα αναμνηστικά μικροαντικείμενα, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία. Η ώρα του δειλινού είναι η καλύτερη για να απολαύσετε το απογευματινό μας Σαφάρι όπου τα ζώα αναζητούν την τροφή τους.

4η ημέρα: Μασάι Μάρα - Λίμνη Νακούρου

Στη λίμνη Νακούρου, αντικρίζουμε έναν καταπράσινο, ανάγλυφο καμβά φιλοτεχνημένο με πινελιές άγριας ζωής. Οφείλει την φήμη της στο μοναδικό υπερθέαμα των όμορφων φλαμίνγκο που διαβιούν στα αβαθή υφάλμυρα νερά της λίμνης. Όμως αυτό που δεν γνωρίζουν οι πολλοί είναι ότι εδώ ζει μια από τις μεγαλύτερες αγέλες ρινόκερων της Κένυας. Έτσι, μεταξύ των όμορφων ροζ φλαμίνγκο και των άλλων πτηνών θα αναζητήσουμε αυτά τα μεγαλειώδη ζώα που επιβιώνουν ως τις μέρες μας από την προϊστορική εποχή. Στην αυθεντική αυτή εμπειρία σαφάρι μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε τον λευκό και τον μαύρο ρινόκερο, αν είμαστε τυχεροί την λεοπάρδαλη, καθώς και άλλα, μικρότερα άγρια ζώα.

5η ημέρα: Λίμνη Ναϊβάσα – Ναϊρόμπι

Κατά την διαδρομή μας για το Ναϊρόμπι, κάνουμε μια στάση στη λίμνη Ναϊβάσα -τη μόνη με γλυκό νερό ανάμεσα στις λίμνες του Μεγάλου Ρήγματος – θα επιβιβαστούμε σε ειδικά διαμορφωμένες λέμβους για την πρωινή μας βαρκάδα. Από κοντινή απόσταση θα αναζητήσουμε στις όχθες της λίμνης αγέλες ιπποποτάμων, σμήνη πελεκάνων, μαραμπού, αλιαετούς, ίβιδες και δεκάδες άλλα πουλιά. Ένας υδάτινος παράδεισος που θυμίζει τις περιγραφές του Κήπου της Εδέμ.

Πέρα από την Αφρική: Στο σπίτι της Καρεν Μπλίξεν

Χτισμένο πάνω στον Ισημερινό, το Ναϊρόμπι δεν είναι γνωστό για τα μνημεία του, αλλά διαθέτει ευχάριστο κλίμα και ορισμένα αξιόλογα αποικιακά κτίρια που θα βασίσουμε την περιήγησή μας. Το Δημαρχείο, το Ανώτατο Δικαστήριο με το χαρακτηριστικό άγαλμα του Τζόμο Κενυάτα, το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο – σήμα κατατεθέν της πόλης κ.α. Στη συνέχεια θα πάμε στα αριστοκρατικά προάστια της πρωτεύουσας και φτάνουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Στο Σπίτι – Μουσείο της Κάρεν Μπλίξεν που στέγασε τη Δανή συγγραφέα από το 1914 έως το 1931. Θα δείτε τα προσωπικά αντικείμενα μιας εκκεντρικής προσωπικότητας που προτάθηκε πολλές φορές για το Νόμπελ λογοτεχνίας κι άφησε παρακαταθήκη αριστουργήματα όπως το «Πέρα από την Αφρική», τις «Επτά γοτθικές ιστορίες» και το «Γιορτή της Μπαμπέτ».

6η ημέρα: Ναϊρόμπι – Αμποσέλι

Σαφάρι με θέα το Κιλιμάντζαρο. Στα σύνορα Κένυας – Τανζανίας, το εθνικό πάρκο Αμποσέλι (ή αλλιώς, «Γη των Γιγάντων», όνομα που πήρε από τους τεράστιους ελέφαντες που κατοικούν στην περιοχή) αποτελεί σημαντικό πυρήνα του οικοσυστήματος και μας καλεί στο ξεκίνημα της μέρας να απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο που ξεδιπλώνεται μπροστά στα ορθάνοιχτα μάτια μας. Τακτοποίηση στα καταλύματά μας και χρόνος για γεύμα και ξεκούραση. Στο απογευματινό μας σαφάρι θαυμάζουμε την ανυπέρβλητη υπεροχή των μεγάλων θηλαστικών, μικρότερα ζώα, καθώς και περισσότερα από 400 είδη πτηνών, ενώ το Κιλιμάντζαρο στο βάθος προσφέρει το φόντο για μοναδικές φωτογραφικές λήψεις.

7η ημέρα : Αμποσέλι

Στη Γη των Γιγάντων: Μοναδικό θέαμα άγριας ζωής. Στο Αμποσέλι θα δούμε τις εκπληκτικότερες μορφές άγριας ζωής στην Αφρική. Ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ρινόκεροι, γατόπαρδοι και βουβάλια περνούν αμέριμνα μπροστά από τα μάτια μας δίνοντάς μας ένα μοναδικό θέαμα, αλλά και τροφή για σκέψη: Ο πλανήτης και η υπέροχη ζωή που κατοικεί πάνω του έχει ανάγκη την ενσυναίσθηση και την προστασία όλων μας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα 8η: Αμποσέλι – Μομπάσα

Μομπάσα με βουτιές στον Ινδικό Ωκεανό. Αποχαιρετώντας το συναρπαστικό Αμποσέλι, αναχωρούμε με το τρένο για την τροπική πρωτεύουσα της Κένυας, τη Μομπάσα. Αν είμαστε τυχεροί, θα αντικρύσουμε στα δεξιά μας τον επιβλητικό όγκο του Κιλιμάντζαρο στα σύνορα της Κένυας με την Τανζανία. Περνώντας από την περιοχή του Πάρκου Τσάβο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε στα αριστερά μας να περιπλανώνται αμέριμνοι στην αφρικανική σαβάνα ομάδες ελεφάντων!

Διασχίζοντας το τελευταίο τμήμα της διαδρομής μας, κάνουν την εμφάνισή τους οι κοκοφοίνικες, σήμα κατατεθέν της εισόδου στην τροπική ζώνη. Άφιξη στον υπερσύγχρονο σταθμό της Μομπάσα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού. Φτάνοντας, θα αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας για μια βουτιά στα πάντα ζεστά νερά του Ινδικού ή στην πισίνα του ξενοδοχείου.

9η ημέρα: Μομπάσα

Στη γειτονιά με τις σκαλιστές πόρτες και άλλες ιστορίες από το αφρικανικό άστυ. Μετά το πρωινό μας ξεκινά η ξενάγηση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης και κέντρου του παράκτιου τουρισμού της Κένυας. Το παλιό λιμάνι, έδρα δουλεμπορίου μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, η πολύχρωμη παλιά αραβική γειτονιά με τις εκκλησιαστικές, σκαλιστές πόρτες φιλοτεχνημένες δια χειρός έμπειρων τεχνιτών, αλλά και η επίσκεψή μας στην μεγάλη Αγορά Μακ Κίνεν, όπου μπορείτε να αγοράσετε μπαχαρικά και κάσιους (ανακάρδια) εξαιρετικής ποιότητας και τιμής, αποτελούν μερικά από τα σημεία που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον μας. Την ίδια στιγμή, το περίφημο πορτογαλικό φρούριο Fort Jesus που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, συμπληρώνει τα must see αξιοθέατων της τροπικής Μομπάσα.

10η ημέρα: Μομπάσα

Στον τροπικό της Μομπάσα: Πρωτοχρονιάτικα παιχνίδια στον ήλιο, κολύμπι στον ωκεανό! Αποτείνουμε φόρο τιμής στον ήλιο, τη θάλασσα και την παραλία του ξενοδοχείου που μας καλεί γεμάτη υποσχέσεις. Κι αν μπροστά στην εξωτική αυτή λαγνεία κλείνετε ερμητικά τα μάτια, τότε σας προτείνουμε μια εναλλακτική αξιοποίηση της μέρας: Μία εκδρομή μέχρι το Κιλίφι είναι η ιδανική ευκαιρία για τροφοδοτήσετε τη φωτογραφική σας μηχανή με εικόνες από ψαροχώρια, γεωλογικούς σχηματισμούς και επίσκεψη σε χωριά της ενδοχώρας για να δείτε πως ζουν οι άνθρωποι της υπαίθρου και γιατί όχι να δοκιμάσετε τσίπουρο από φοίνικα !

11η – 12η ημέρα: Μομπάσα – Αθήνα

Αποχαιρετώντας την Κένυα. Λίγες ελεύθερες ώρες ακόμα στη Μομπάσα για μια τελευταία βόλτα στην παλιά πόλη και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής μας.

Άφιξη στην Ελλάδα νωρίς το πρωί της 12ης μέρας.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Δεκέμβριος 2023
Αναχωρήσεις 22/12/2023
Δίκλινο 2940 €
Μονόκλινο 4880 €
Φόροι κτλ +1050€

Πτήσεις: Ethiopian Airlines

22/12

Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα

01:05 06:55

22/12

Αντίς Αμπέμπα -Ναϊρόμπι

08:30 10:40

1/1/24

Μομπάσα – Αντίς Αμπέμπα

18:40 21:00

1/1/24

Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα

23:00 03:00*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

Παροχές

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Ethiopian Airlines

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4* sup και πολυτελή λοτζ στο σαφάρι

 • Πλήρης διατροφή στο σαφάρι & ημιδιατροφή στο Ναϊρόμπι

 • Δείπνο στο φημισμένο εστιατόριο Carnivore στο Ναιρόμπι

 • All inclusive στη Μομπάσα

 • Μεταφορές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

 • Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Στο Πάρκο Μασάι Μάρα και στο Αμποσέλι

 • Επίσκεψη στο εκπληκτικό μουσείο Κάρεν Μπλίξεν στο Ναϊρόμπι & στο φρούριο στην Μομπάσα

 • Φιλοδωρήματα

 • Τοπικοί ξεναγοί

 • Αντιπρόσωπος / Συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων +1050 €

 • Αχθοφορικά.

 • Βίζα εισόδου: 65€ που πληρώνεται και εκδίδεται στην Ελλάδα.

 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Λεπτομέρειες

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Συνιστάται η χρήση δολαρίων ΗΠΑ (έκδοσης από το 2002 και μετά).

 • Η χρήση πλαστικών τσαντών έχει απαγορευθεί στη χώρα από τον Αύγουστο του 2017. Δεν επιτρέπονται ούτε αυτές από τα Duty Free και η χρήση τους αποτελεί αιτία μεγάλων προστίμων.

 • Έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, κατά την αναχώρηση με το τρένο για Μομπάσα, να κατάσχονται οι συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου. Ως εκ τούτου, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας φθηνές συσκευές.

 • Ομοίως, δεν επιτρέπονται στο τρένο στις χειραποσκευές, αλλά ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ και παρακρατούνται από τα όργανα ελέγχου, σουγιάδες, αιχμηρά αντικείμενα και κάθε τύπου σπρέι (μαλλιών, κουνουπιών) αποσμητικών κλπ.

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

 • Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής και των ωρών πτήσεων πριν την κράτηση.

 • Απαραίτητα διαβατήριο.

 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού: Εάν πρόκειται να επισκεφθείτε περισσότερες της μιας χώρες, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν και οι αντίστοιχες κενές σελίδες στο διαβατήριό σας.

 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

 • Πρόσφατη(ες) έγχρωμη(ες) φωτογραφία(ες) διαστάσεων διαβατηρίου που θα προσκομίσετε στο γραφείο είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού: Μία (1) φωτογραφία. Αίτηση για βίζα.

Φωτογραφίες
7
Αφρικανικά χαμόγελα!
7
Παρατήρηση Ελεφάντων στην Αφρική
7
Ιποππόταμος στην λίμνη Ναϊβάσα
7
Σαφάρι στην Αφρική
Κωδ: 10
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά