Loading...

Αεροπορική εκδρομή Ιστορικό Μεξικό - Κανκούν 14 & 15 ημέρες κωδ. 16P6

Επισκόπηση
Ιστορικό Μεξικό - Κανκούν 14 & 15 ημέρες με αναχώρηση 3/4 & 10/04!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Μέξικο Σίτυ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι. Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην καρδιά της Ζόνα Ρόζα, της καλύτερης περιοχής του Μέξικο Σίτι. Τα πάντα είναι γύρω μας και προσεγγίζονται με τα πόδια, ότι καλύτερο κυρίως για βραδινή διασκέδαση, μεξικάνικες ταβερνούλες, μπαράκια με μεξικάνικη μουσική αλλά και για τις εξορμήσεις μας στις αγορές. Με τη βοήθεια του έμπειρου ξεναγού μας θα επικεντρωθούμε στις περιοχές εκείνες τις οποίες πρόκειται να επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μέξικο Σίτυ

Η ημέρα μας θα αφιερωθεί στη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα. Η περιήγησή μας ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της πόλης, την πλατεία Zocalo. Εδώ ήταν και το κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό και το Παλάσιο Νασιονάλ, μέσα στο οποίο θα θαυμάσουμε τις καταπληκτικές τοιχογραφίες με σκηνές από τη Μεξικανική ιστορία του Ντιέγκο Ριβέρα, ενός καλλιτέχνη πολύ αγαπητού στο Μεξικό, συντρόφου της Φρίντα Κάλο. Θα ξεναγηθούμε επίσης στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο πάρκο Τσαπούλτεπεκ και είναι από τα πιο διάσημα στον κόσμο, αφού στεγάζει την παγκόσμιας φήμης συλλογή ευρημάτων από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς του Μεξικού.

3η ημέρα: Μέξικο Σίτυ (ξενάγηση) - Κανκούν 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα του κόσμου, το κοσμοπολίτικη Κανκούν. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα και το χρώμα του. Το Κανκούν είναι ένα θέρετρο που έχει κάτι για τον καθένα.

4η ημέρα: Κανκούν 

Ελεύθερη ημέρα στο Κανκούν και ευκαιρία για χαλάρωση στο διάσημο θέρετρο της Καραϊβικής.

5η ημέρα: Κανκούν - Τσίτσεν Ίτζα - Μέριντα

Κατά τις επόμενες ημέρες του ταξιδιού μας θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε σχολαστικά τη θαυμάσια αυτή χώρα, μην παραλείποντας τίποτα και δίνοντας έμφαση σε τρία πράγματα: στον πανάρχαιο και εντυπωσιακό πολιτισμό των Μάγιας, στις φυλές των ασυμβίβαστων Ινδιάνων που ζουν ακόμα με τους δικούς τους κανόνες στις δικές τους κοινωνίες βασίζοντας την επιβίωση τους στην γη που δεν τους πρόδωσε, στο Μεξικό των Ισπανών κατακτητών με τα πανέμορφα κτίρια και τους Καθεδρικούς Ναούς. Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στο Τσιτσέν Ιτζά, που είναι ένας από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Επισκεπτόμαστε το πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο του Νέου Βασιλείου των Μάγιας. Η Νέα Αυτοκρατορία (6ος αι. μ.Χ.- 1697) άνθισε στο Βορρά, στη χερσόνησο του Γιουκατάν (Τσιτσέν Ιτζά, Ουξμάλ). Στο Τσιτσέν Ιτζά βρίσκονται πολλές πυραμίδες και παλάτια. Θα δούμε την Πυραμίδα του Κετσακοάτλ, το μεγαλύτερο Γήπεδο της Μεσοαμερικής, το χώρο των θυσιών, το κυκλικό Αστεροσκοπείο κ.ά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη Μέριντα, η οποία θα μας καταπλήξει με τα αποικιακά της κτίρια. Είναι μια ζωντανή και πολύ ελκυστική πόλη. Το βράδυ μπορούμε να την απολαύσουμε μόνοι μας πάνω σε μια άμαξα. Δεν θα παραλείψουμε να αγοράσουμε αιώρες, για τις οποίες είναι φημισμένη η Μέριντα, αλλά και πήλινα και ξυλόγλυπτα αντικείμενα στις πλούσιες αγορές της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μέριντα - Ουξμάλ - Καμπάχ - Καμπετσε 

Όταν ο πρώτος Ισπανός πάτησε το πόδι του στις ακτές του Μεξικού το 1517 και ρώτησε τον πρώτο Ινδιάνο που συνάντησε πώς ονομαζόταν το μέρος αυτό, εκείνος του απάντησε "Γιουκατάν" δηλαδή "δεν καταλαβαίνω τι μου λες". Η χερσόνησος του Γιουκατάν με τις πανέμορφες παραλίες στη Καραϊβική, είναι διάσπαρτη από αρχαιολογικούς χώρους και αποικιακές πόλεις. Σήμερα θα αναχωρήσουμε για έναν άλλο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας, αυτόν του Ουξμάλ, καθώς και της γειτονικής, δορυφορικής του πόλης, της Καμπάχ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Καμπέτσε, σπουδαίο λιμάνι στη χερσόνησο του Γιουκατάν. Το φρούριο Δε Σαν Μιγκέλ με την εξαίρετη θέα ενίσχυε την άμυνα του Καμπέτσε ενάντια στις ναυτικές επιδρομές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Καμπέτσε - Παλένκε 

Δέος προκαλούν η πυραμίδα του Ιαγουάρου, το Τέμπλο δε Λος Ινσκριψιόνες (Ναός των Επιγραφών), ο Ναός του Πακάλ καθώς επίσης και τα ανάκτορα. Η ζούγκλα γύρω μας είναι οργιώδης. Ο αρχαιολογικός χώρος που θα επισκεφθούμε είναι τροφή για τα μάτια και για τη ψυχή. Οι χώροι όπου γίνονταν ανθρωποθυσίες από τους Μάγιας και τα μνημεία είναι τόσο επιβλητικά συγκεντρωμένα μέσα στη ζούγκλα, που θα μας καταπλήξουν. Αρκετά από τα μνημεία αυτά ήταν καλυμμένα από τη βλάστηση, γι΄ αυτό και είναι πολύ καλά διατηρημένα. Μερικά είναι αναστηλωμένα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Μεξικού. Σήμερα θα καταλήξουμε σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του ταξιδιού μας, στο Παλένκε, που αποτελεί το πιο τέλειο παράδειγμα του πολιτισμού των Μάγιας και μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Αρχαίας Αυτοκρατορίας (5ος αι. π.Χ. - 6ος αι. μ.Χ.). Η Αρχαία Αυτοκρατορία άνθισε στο Νότο: στις πολιτείες Ταμπάσκο και Τσιάπας του Μεξικού, στη περιοχή Πετέν της Γουατεμάλας και στη Δυτική μεθόριο της Ονδούρας (Παλένκε, Τικάλ, Κοπάν). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Παλένκε - Σαν Κριστομπάλ δε λας Κάσας - Ινδιάνικα Χωριά Ζινακανταν και Σαν Χουάν Τσαμουλα - Σαν Κριστομπαλ δε λας Κάσας 

Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι η πόλη Σαν Κριστομπάλ δε λας Κασας. Η υπόλοιπη ημέρα μας σήμερα θα είναι αφιερωμένη στην περιοχή των Ζαπατίστας και στους ανθρώπους της, τους Ινδιάνους που δεν συμβιβάζονται με πολιτικές και νόμους, έχουν το δικό τους τρόπο ζωής και τις δικές τους αξίες. Θα δούμε εκεί τους πραγματικούς απογόνους των Μάγιας που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την περηφάνια. Όταν οι άνθρωποι του πολιτισμού εισέβαλαν στα μέρη τους και έφτιαξαν δωρεάν ιατρικές μονάδες, με πολύ δισταγμό οι Ινδιάνοι πήγαιναν προς αυτές, και ποτέ χωρίς να προσφέρουν κάτι, παρόλο που οι υπηρεσίες ήταν δωρεάν. Οι Ινδιάνοι της περιοχής λένε ότι είναι πολύ πλούσιοι, γιατί ξέρουν να καλλιεργούν τη γη και να παίρνουν ότι μπορεί αυτή να τους δώσει. Με τον τρόπο αυτό μας εξηγούν ότι δεν έχουν ανάγκη από κανέναν και από τίποτα. Τα πάντα γι΄ αυτούς προέρχονται μέσα από τη γη, καθώς όλα αρχίζουν και τελειώνουν σ’ αυτήν. Στα χωριά της περιοχής ο Χριστιανισμός αναμιγνύεται αξεδιάλυτα με τις θρησκευτικές δοξασίες των ντόπιων και οι τελετές που γίνονται μέσα στις εκκλησίες αφήνουν έκπληκτους τους επισκέπτες. Κατά τη ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε τα Ινδιάνικα χωριά ΖΙΝΑΚΑΝΤΑΝ και ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΤΣΑΜΟΥΛΑ και τις πολύχρωμες και πανέμορφες αγορές τους. Επιστροφή στο Σαν Κριστομπάλ δε λας Κασας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Σαν Κριστομπάλ δε λας Κάσας - Σουμιδέρο - Τούξλα Γκουτιέρες 

Συνεχίζουμε σήμερα για μια κρουαζιέρα στο φαράγγι του Σουμιδέρο, μια εμπειρία μοναδική στο θαυμάσιο υδροβιότοπο που αποτελεί την καρδιά ενός πανέμορφου Εθνικού πάρκου, στις απότομες πλαγιές του οποίου έπεσαν το 16ο αιώνα εκατοντάδες Ινδιάνοι, αφού αντιστάθηκαν για τελευταία φορά στους Ισπανούς. Φαίνεται ότι η αντίσταση αποτελεί παράδοση στη πολιτεία Τσιάπας. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μας στο φαράγγι θα δούμε ασυνήθιστα φυτά και ζώα μέσα σε ένα τοπίο μοναδικό. Οδική αναχώρηση για την πρωτεύουσα της πολιτείας Τσιάπας, την Τούξλα Γκουτιέρες. Η Τσιάπας είναι για τα Μεξικό, ότι η Γουιάνα για τη Γαλλία: ίδια σημαία, άλλος πλανήτης. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το σύμβολο αντίστασης, που προσωποποιείται από τους Ζαπατίστας και το μασκοφόρο ηγέτη τους, τον υποδιοικητή Μάρκος. Η διαδρομή μας είναι μεγάλη, αλλά αξίζει τον κόπο αφού θα μας φέρει σε επαφή με το επαρχιακό Μεξικό. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Τούξλα Γκουτιέρες - Οαχάκα 

Συνεχίζουμε για την κλασική και φινετσάτη Οαχάκα, μια επίσης από τις πολύ όμορφες αποικιακές πόλεις της χώρας. Η πόλη έχει ανακηρυχθεί εθνικό μνημείο και δεν επιτρέπεται να κατασκευαστεί νέο κτίριο σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το κέντρο της. ξενάγηση της Οαχάκα. Το μουσείο του χρυσού, το μοναστήρι του Άγιου Δομίνικου και ο Καθεδρικός Ναός είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που θα δούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας. Οδική αναχώρηση για την πρωτεύουσα της πολιτείας Τσιάπας, την Τούξλα Γκουτιέρες. Η Τσιάπας είναι για τα Μεξικό, ότι η Γουιάνα για τη Γαλλία: ίδια σημαία, άλλος πλανήτης. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το σύμβολο αντίστασης, που προσωποποιείται από τους Ζαπατίστας και το μασκοφόρο ηγέτη τους, τον υποδιοικητή Μάρκος. Η διαδρομή μας είναι μεγάλη, αλλά αξίζει τον κόπο αφού θα μας φέρει σε επαφή με το επαρχιακό Μεξικό. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Οαχάκα (Μιτλα - Τούλε - Μόντε Αλμπάν) 

Μετά από ένα χορταστικό πρωινό εξορμούμε προς την κοιλάδα της Οαχάκα, και συγκεκριμένα για ένα λόφο 400 μέτρων όπου βρίσκεται η σπουδαία πόλη των Ζαποτέκων, το Μόντε Αλμπάν. Στο συγκεκριμένο σημείο το 500 π.Χ. ισοπεδώθηκε η κορυφή του βουνού προκειμένου να δημιουργηθεί το τελετουργικό τους κέντρο. Το Μόντε Αλμπάν είναι ένας από τους πιο εκπληκτικούς χώρους του προκολομβιανού Μεξικού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Τούλε, όπου θα δούμε το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου με περίμετρο κορμού 42 m και ηλικίας 2000 ετών. Θα καταλήξουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Μίτλα, της εποχής των Ζαποτέκων, όπου θα επισκεφθούμε το σημαντικό αρχαιολογικό κέντρο με τα περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα και το συμβολικό διάκοσμο. Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Οαχάκα.

12η ημέρα: Οαχάκα - Μέξικο Σίτι (Παναγία Γουαδελούπης - Τεοτιχουακάν) 

Αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι. Θα επισκεφθούμε αρχικά την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, τον πιο σημαντικό τόπο προσκυνήματος και πίστης για όλη τη Λατινική Αμερική. Συνεχίζουμε για το Τεοτιχουακάν, το μέρος όπου γεννήθηκαν οι θεοί, μια περιοχή από τις πιο σπουδαίες από αρχαιολογική άποψη του Μεξικού. Θα δούμε τις επιβλητικές πυραμίδες που ήταν αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, καθώς και το κάστρο. Θα δούμε επίσης τους χώρους των ανθρωποθυσιών και τη Λεωφόρο των Νεκρών, σημάδια βαθιάς πίστης των ανθρώπων της περιοχής. Επιστροφή στο Μέξικο Σίτυ. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Μέξικο Σίτι - Τάξκο - Μέξικο Σίτι 

Σήμερα κάνουμε τη εκδρομή μας στο Τάξκο και στην Γκουαρναβάκα. Μια διαδρομή διαφορετική και πολύ εντυπωσιακή. Πρώτη στάση μας η Γκουαρναβάκα ή "πόλη της αιώνιας άνοιξης", στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί, κι αυτό γιατί λόγω του ιδανικού κλίματός της, όλοι κατακτητές του Μεξικού διάλεγαν τη Γκουαρναβάκα για κατοικία τους. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του κατακτητή Ερνάν Κορτέζ, μεσαιωνικού ρυθμού κτισμένο το 1522 στη θέση μιας μεγάλης πυραμίδας. Ήταν άλλωστε συνήθεια των Ισπανών κατακτητών να γκρεμίζουν τον τοπικό πολιτισμό και με τις πέτρες να κτίζουν στα ίδια σημεία παλάτια και εκκλησίες. Η εκκλησία της περιοχής αυτής είναι εντυπωσιακά στολισμένη με διάφορες παραστάσεις. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην όμορφη και γραφική πόλη του Τάξκο, γνωστή ακόμη και στις μέρες μας για τα χειροτεχνήματα από ασήμι. Από το Τάξκο θα μας κάνει εντύπωση η τρομερή εκκλησία του, από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε παραστάσεις και λαξεύματα του κόσμου. Επιστροφή στο Μέξικο Σίτι και διανυκτέρευση.

14η - 15η ημέρα: Μεξικό - Αθήνα 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

 • Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 μέρες πριν την αναχώρηση.
 • Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Η εκδρομή πραγματοποιείται και για μικρότερη συμμετοχή 10 - 14 ατόμων αλλά με επιβάρυνση 99€. Ακόμα και στην περίπτωση της μικρότερης συμμετοχής (μέχρι 10 άτομα), στην εκδρομή αυτή, χρησιμοποιείται πούλμαν και όχι βανάκι ή sprinter κάτι που στo παρόν είναι βασικό μια και οι οδικές διαδρομές είναι μεγάλες.
 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
 • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε. 
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας. 
 • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να τροποποιήσουν τα δρομολόγια και τους τύπους των αεροσκαφών χωρίς καμιά προειδοποίηση. 
 • Στα αεροπορικά ταξίδια το βάρος των αποσκευών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα (20) είκοσι κιλά και οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν μόνο μια χειραποσκευή των (5) πέντε κιλών στην καμπίνα του αεροσκάφους. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κάθε επιβάτης πρέπει να φέρει τη δική του αποσκευή. 
 • Όταν στο πρόγραμμα σας ορίζεται διατροφικό πακέτο ημιδιατροφής, αυτό ξεκινά με το πρωινό την επόμενη ημέρα από την πρώτη διανυκτέρευση στον προορισμό και λήγει με το δείπνο ή γεύμα της προηγούμενης ημέρας πριν την αναχώρηση. 
 • Στην περίπτωση που η μετάβαση στο τελικό προορισμό γίνεται μέσω ενδιάμεσου σταθμού και περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, αυτή γίνεται με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας και σαν διατροφικό πακέτο περιλαμβάνει μόνο πρωινό (ακόμα και αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή). 

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά