Loading...

Σμύρνη-Καππαδοκία-Κωνσταντινούπολη-Άγκυρα 12 ημ. οδικώς κωδ. 4PU16

Επισκόπηση
Υπέροχη 12ήμερη ολοκληρωμένη οδική εκδρομή στη γειτονική Τουρκία με αναχώρηση 22/10! Τροία - Τσανάκαλε - Αϊβαλί - Πέργαμος - Σμύρνη - Κορδελιό - Τσεσμέ - Έφεσος - Παμούκαλε - Ικόνιο - Ακ Σαράι - Προκόπι - Καππαδοκία - Άγκυρα - Κωνσταντινούπολη!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Καβάλα

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα για την Καβάλα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη Καβάλα.

2η ημέρα: Κήποι - Τροία - Τσανάκαλε

Πρόγευμα, πέρασμα στα Δαρδανέλια, περιήγηση της Τροίας και συνεχίζουμε για το Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Aϊβαλί - Πέργαμος - Σμύρνη

Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για το Αιβαλί. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά, ενώ πολλά τούρκικα τεμένη είναι πρώην ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Χαρακτηριστικός είναι ο ωραίος αιγιαλός στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" όπου και οι άλλοτε εσωτερικοί λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασαλιμάνι. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πέργαμο, όπου θα γίνει ξενάγηση στο χώρο του Ασκληπιείου.Συνεχίζουμε για τη Σμύρνη. 'Αφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

4η ημέρα: Σμύρνη - Κορδελιό - Αλάτσατα - Ουρλά - Τσεσμέ

Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση στην πανέμορφη παραλιακή πόλη, λίκνο της Ιωνικής τέχνης με εντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς. Θα επισκεφτούμε το λιμάνι, το Κορδελιό, την κεντρική πλατεία με το ρολόι, την περιοχή του Αλσαντζάκ και τα γραφικά σοκάκια της και το κάστρο του Πάγου. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα Ούρλα (με την οικία του μεγάλου εθνικού μας καλλιτέχνη Σεφέρη) τα πανέμορφα Αλάτσατα (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα). Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας στο πανέμορφο Τσεσμέ, σπουδαίο λιμάνι με άπειρες επιλογές διατροφής και αγορών. Επιστροφή στη Σμύρνη αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σμύρνη - Έφεσσος Κίρκιτζε - Παμούκαλε

Πρόγευμα και αναχώρηση για την αρχαία Έφεσσο. Ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου, του Οίκου της Παναγίας στο Κίρκιτζε και συνεχίζουμε για το Παμούκαλε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στην αρχαία Ιεράπολη και στους περίφημους απολιθωμένους λευκούς καταρράκτες, φαινόμενο μοναδικό στον κόσμο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ιεράπολη - Ικόνιο - Ακ Σαράι

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Ικόνιο. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, που είναι υπαίθριο μουσείο της Σελτζουκικής αρχιτεκτονικής και έδρα του τάγματος των Δερβίσιδων. Συνεχίζουμε για το Ακ Σαράϊ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

7η ημέρα: Καππαδοκία - Καρβάλη - Kοιλάδα Περιστρέμματος - Μαλακοπή - Σινασό - Προκόπι

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Καρβάλη, όπου θα έχουμε ξενάγηση στη γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου, στη συνέχεια στην κοιλάδα του Περιστρέμματος (Ihlara) με τις λαξευτές εκκλησίες και στις υπόγειες πόλεις της Μαλακοπής (Derinkuyu). Επίσκεψη και ξενάγηση στη Σινασό και τέλος φθάνουμε στο Προκόπι νωρίς το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

8η ημέρα: Καππαδοκία - Ούτς Χισάρ - Ορτα Χισάρ - Κοιλάδα Κοράματος - 'Αβανος

Μετά το πρωινό, ξενάγηση στα φρούρια Ούτς Χισάρ, Ορτά Χισάρ και στην κοιλάδα του Κοράματος με τις πάμπολες εκκλησίες, στις κοιλάδες Ζέλβε και Κοράματος. Θα δούμε το ναό, όπου έγινε η στέψη του Νικηφόρου Φωκά και θα συνεχίσουμε στο Άβανος, στην πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του Αλυ ποταμού και φημίζεται με τα κεραμικά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Καππαδοκία - 'Αγκυρα - Κωνσταντινούπολη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Άγκυρα, σύντομη ξενάγηση της Τουρκικής πρωτεύουσας και στη συνέχεια αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

10η ημέρα: Κωνσταντινούπολη

Πρόγευμα και επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αγία Σοφία, τον Αρχαίο Ιππόδρομο. Στάση για φαγητό σε ταβερνάκι στην παραλία του Μαρμαρά. Το απόγευμα ελεύθερο στην κλειστή αγορά Καπαλί Τσαρσί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

11η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Κομοτηνή

Πρόγευμα επίσκεψη στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής, τα Θεοδοσιανά Τείχη. Συνεχίζουμε για την Κομοτηνή. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

12η ημέρα: Κομοτηνή - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

 • Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις.
 • Οι θέσεις στο πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
 • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

 

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά