Loading...

Προσκυνηματική εκδρομή Πάσχα 2023 στους Αγίους Τόπους και Σινά

Τιμή ατόμου από
1190
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Εκδρομή στους Άγιους Τόπους με συμμετοχή στις θείες λειτουργίες όλη την μεγάλη εβδομάδα! Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Γολγοθά, Τελετή Του Μεγάλου Ευχελαίου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, Ακολουθία των Παθών στον Ναό της Αναστάσεως, Ακολουθία του Επιταφίου στην ΙΜ Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία, Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κων/νου και Ελένης, Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως, Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως, Ακολουθία Β' Αναστάσεως / Εσπερινός Της Αγάπης στον Ναό της Αναστάσεως. Αεροπορικά, φόροι, διαμονή σε 4* στη Βηθλεέμ, ημιδιατροφή, εκδρομές, μεταφορές, αρχηγός, Ενημερωμένες τιμές για Απρίλιο 2023
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Τελ Αβιβ – Λύδδα – Βηθλεέμ

Μεγάλη Τρίτη, συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean, στις 15:00, παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Πτήση για το αεροδρόμιο «Ben Gurion» του Τελ Αβίβ με την Aegean (Α3-924) στις 16:50. Άφιξη στις 18:50 (τοπική ώρα). Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε για την Λήδα (Λύδδα), όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου (εναλλακτικά το προσκύνημα μπορεί να γίνει την τελευταία ημέρα του προγράμματος). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ναός Αναστάσεως – Γολγοθάς (συμμετοχή στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία) – Πανάγιος Τάφος – Οδός του Μαρτυρίου – Πραιτώριο – Γεθσημανή – Τελετή του Μεγάλου Ευχελαίου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης

Μεγάλη Τετάρτη. Πρωινή αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως, όπου θα συμμετέχουμε στην τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Τετάρτης. Στην συνέχεια θα προσκυνήσουμε τον Φριχτό Γολγοθά / Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον Γολγοθά (στα Ελληνικά σημαίνει Κρανίου Τόπος), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου. Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και ο Θάνατος του Χριστού και θα ακολουθήσει Δέηση. Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη χριστιανική λειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά την Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Αγ. Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι:

α) Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σε τον αναβαλλόμενον, το φως ώσπερ ιμάτιον …».

β) Επίσης, ανάμεσα στα λιγότερα γνωστά ακούσματα της ίδιας μέρας, αλλά το βαθυστόχαστο και το πιο συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «δός μοι τούτον τον Ξένον» ή «τον Ήλιο Κρύψαντα» (Γεωργίου Ακροπολίτη, λόγιου του 13 αιώνα.), στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Αγ. Ιωσήφ προς τον Πιλάτο, να του δώσει το Σώμα του Χριστού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Αγ. Νικόδημο κατέβασαν το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το απόθεσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Αγ. Ιωσήφ.

Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, βρισκόταν κοντά στο σημείο της Σταύρωσης: "ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη·ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν" όπως διαβάζουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο και θα γίνει Δέηση. Το επιβλητικό Άγιο Κουβούκλιο, ένα ναόσχημο οικοδόμημα με πλούσια διακόσμηση, καλύπτει τον τάφο του Χριστού μας και χωρίζεται σε δύο μέρη: τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και τον Άγιο Λίθο. Εντός του Αγίου Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός. Κατά το προσκύνημά μας, θα ακούμε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως και θα ψάλλουμε τον Αναστάσιμο Απολυτίκιο «Χριστός Ανέστη»! Κατασυγκινημένοι αλλά πλήρεις, θα εισέλθουμε και θα γνωρίσουμε το Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, όπου τελούνται καθημερινά, όλες οι Ορθόδοξες Ακολουθίες. Συνεχίζουμε για το παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, το Παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου, το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως, το παρεκκλήσιο των Κλαπών και τέλος το παρεκκλήσιο του Μη μου Άπτου , είναι η χριστιανική έκφραση από την Καινή Διαθήκη που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη και περιγράφει την βιβλική σκηνή της αναγνώρισης του Ιησού από την Μαρία την Μαγδαληνή μετά την Ανάστασή Του. Τέλος, θα επισκεφθούμε τον παρεκκλήσιο των Συριάνων, όπου είναι αφιερωμένο στον Αγ. Νικόδημο και στον Άγιο Ιωσήφ από Αριμαθαίας, όπου και ο τάφος του. Θα ολοκληρώσουμε με το Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο καθώς και Λείψανα Αγίων και ιερατικά κειμήλια.

Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας), τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα/Βηθεσδά, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας. Από την πύλη των Λεόντων κατηφορίζουμε για την Γεθσημανή στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, όπου και η Κοιλάδα των Κέδρων. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Στην Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα. Στο ίδιο χώρο, θα προσκυνήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ο Άγγελος εβόα» (Πέτρου Εφεσίου). Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορα Ιωσήφ. Περνάμε απέναντι στον Κήπο της Γεθσημανής, που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα. Μέσα σε αυτόν, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του Μαρτυρίου για το Χριστό. Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρίσουμε και την Ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων). Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ''κλειστή''Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων.

Θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Μεγάλου Ευχελαίου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ναός Αναστάσεως – Αγία Αυλή (Τελετή του Νιπτήρος) – Πατριαρχείο – Ιεριχώ – Σαραντάριο Όρος – Ιορδάνης Ποταμός – Ναός της Αναστάσεως (Ακολουθίας των Παθών)

Μεγάλη Πέμπτη. Πρωινή Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, στον Ιερό Nαό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Μετά το πέρας της, θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Αρχιερέων. Μετά το τέλος της Τελετής, συγκέντρωση στην Αγία Αυλή και μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου θα συναντηθούμε και θα λάβουμε την ευλογία του Πατριάρχη. Μέσω της νοητής «σιδηράς συνοριακής πύλης» που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό και μάλιστα στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού, η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον Λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.

Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (προαιρετική ανάβαση με τελεφερίκ 17€), όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. Επίσης θα επισκεφθούμε τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, που βρίσκεται η Συκομωρέα όπου ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα, για την παρακολούθηση της Ακολουθίας των Παθών στον Ναό της Αναστάσεως. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ιερουσαλήμ (Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών στον Άγιο Κωνσταντίνο) – Ορος Ελαιών – Σιών – Βηθανία (Ακολουθία του Επιταφίου)

Μεγάλη Παρασκευή. Πρωινή μεταφορά στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Παρακολούθηση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών στον Άγιο Κωνσταντίνο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στο Πραιτώριο, για την παρακολούθηση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών, όπου συνοδεία κλήρου και λαού θα πραγματοποιηθεί Ιερά Πορεία και Μεταφορά του Σταυρού από Αρχιερέα επί της Οδού του Μαρτυρίου, αναπαριστώντας τη μεταφορά του Τιμίου Σταυρού από τον Χριστό μας. Το Όρος των Ελαιών, φράζοντας από ανατολικά τον ορίζοντα των Ιεροσολύμων, ήδη από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια αποτέλεσε τόπο εγκατάστασης διαφόρων μοναστηριών και προσκυνημάτων μίας και ο ιερός αυτός τόπος συνδέθηκε πολύ νωρίς με τον Ιησού Χριστό.

Επίσκεψη-προσκύνημα στην Ι.Μ. Μικρής Γαλιλαίας ή Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών, όπου και η αλλοτινή θερινή κατοικία του Πατριάρχου. Εντός του Ναού της Αναλήψεως θα προσκυνήσουμε το σημείο της πρώτης εμφάνισης του Ιησού μετά την Ανάστασή Του στους Αποστόλους. Από την νοτιότερη κορυφή του Όρους των Ελαιών, (το Πανόραμα των Ιεροσολύμων) θα έχουμε μία πανοραμική ξενάγηση αλλά και την ωραιότερη θέα της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Λόφο Σιών, εκτός των Τειχών, το «Υπερώον», όπου πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός). Μετάβαση στην Βηθανία στην Ιερά Μονή των αδερφών του Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας. Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου στην Ιερά Μονή των αδερφών του Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ιερουσαλήμ – Ναός Αναστάσεως (Ακολουθία της Αφής του Αγίου Φωτός / Ανάσταση)

Μεγάλο Σάββατο. Νωρίς το πρωί συγκέντρωση και αναχώρηση για το Πατριαρχείο και τον Ναό της Αναστάσεως. Στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στην συνέχεια μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για την παρακολούθηση της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν (εξ ιδίων) στον Ναό και να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία αμέσως μετά την Ακολουθία της Αφής του Αγίου Φωτός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα, γεύμα και ξεκούραση. Στις 22.30 θα αναχωρήσουμε για να συμμετέχουμε στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως.

6η ημέρα: Ιερουσαλήμ – Ι.Μ. Χοζέβα – Ναός Αναστάσεως (ακολουθία Β' Ανάστασης / Εσπερινός της Αγάπης) Τίμιος Σταυρός – Κατά Μόνας – Ι.Μ. Αγίου Συμεών του Θεοδόχου

Κυριακή του Πάσχα. Πρωινό και μετάβαση στην Ιερά Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών στην έρημο της Ιουδαίας, στο φαράγγι Αινών. Επιστροφή και μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, παρακολούθηση του Εσπερινού της Αγάπης.

Μετάβαση στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και στο «Κατά Μόνας», όπου ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, πασχαλιάτικο φαγητό και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μετάβαση στο Σινά

Δευτέρα του Πάσχα. Πρωινό και αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο. Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας, περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, που λειτουργεί αδιάκοπα εδώ και δεκαεπτά αιώνες, χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00). Ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και το Σκευοφυλάκιο της Μονής. Στο Σκευοφιλάκιο μεταξύ των πολλών ανεκτίμητων κειμηλίων, θα δούμε δείγματα από την συλλογὴ τῶν φορητῶν εἰκόνων, την πλουσιότερη ἀριθμητικὰ καὶ σημαντικότερη παγκοσμίως αλλά και από χειρόγραφα, καθώς η μονή διαθέτει την δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή χειρογράφων της πρωτοχριστιανικής περιόδου, μετά από αυτή του Βατικανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα).

8η ημέρα: Ιερά Μονή Σινά – Εκκλησιασμός – Κάθισμα Αγίου Παϊσίου

Τρίτη του Πάσχα. Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, συνάντηση με τους Σιναΐτες Πατέρες και πρωινό στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής. Στην συνέχεια, όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεπτούν το Κάθισμα στο Όρος Γαλακτίωνος και Επιστήμης, όπου ασκήτεψαν πολύ μοναχοί, ανάμεσα τους και ο Άγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης, για δύο χρόνια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Επιστροφή από Σινά – Ερυθρά Θάλασσα – Νεκρά Θάλασσα

Τετάρτη του Πάσχα. Μετά το πρωινό έχουμε την επιστροφή μας στην Αγία Γη. Κινούμενοι στην ακτή της Ερυθράς θαλάσσης, διέλευση των συνόρων από το Εϊλάτ. Διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας και παράλληλα με τα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας θα έχουμε στάση για κολύμπι στην χαμηλότερη και πλέον αλμυρή λίμνη του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Τιβεριάδα – Γαλιλαία

Αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ, όπου εκεί έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Βηθλεεμ – Αγιος Σάββας – Ιερουσαλήμ – Τελ Αβιβ - Αθήνα

Πρωινό και Ξεκινάμε με επίσκεψη στην Ι.Μ. ''Δόξα εν υψίστοις Θεώ" στο χωριό των Ποιμένων. Συνεχίζουμε στην Ι.Μ. του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το Σπήλαιο των Μάγων. Με μίνι βαν, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Έρημο της Ιουδαίας. Το αυστηρότερο ίσως μοναστήρι στην Αγία Γη και άβατο για τις γυναίκες, για τις οποίες έχει φροντίσει η αδελφότητα να τις υποδέχεται στην είσοδο της Μονής και για το προσκύνημα των ιερών λειψάνων. Μετάβαση στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως και στο σπήλαιο των Νηπίων. Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβούμε στον Ναό της Αναστάσεως για ένα τελευταίο προσκύνημα και σύμφωνα με τον χρόνο μας θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια εντός της Παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, της Μεγάλης Παναγίας, της Σαϊδανάγιας, του Τιμίου Προδρόμου, του Αγίου Ευθυμίου, του Αγ. Παντελεήμονος και των Αγ. Θεοδώρων. Πτήση Επιστροφής : Αναχώρηση για το αεροδρόμιο στις 15:00, διαδικασίες διαβατηρίων, παράδοση αποσκευών και πτήση επιστροφής στις 19.40, άφιξη στην Αθήνα στις 21:40 . Συνεχίζουμε στις 23:30 για την Θεσσαλονίκη, με άφιξη στις 00:20 τοπική ώρα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Άνοιξη 2023
Αναχώρηση 11/04/2023
Ξενοδοχείο Shepherds House Hotel 4* + ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά
Δίκλινο 1. 190 €
Μονόκλινο 1.470 €
Φόροι Περιλαμβάνονται

Πτήσεις με την Aegean Airlines

Αθήνα - Τελ Αβίβ

Α3-924

16:50 - 18:50

Τελ Αβιβ - Αθήνα

Α3-925

19:40 - 21:40

Για τους συμμετέχοντες από Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο γκισέ της Aegean, παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Συνάντηση στις 13:00 και πτήση προς Αθήνα (Α3-117) στις 14:40 άφιξη στις 15:30.

Για την επιστροφή μας φτάνουμε στην Αθήνα και φεύγουμε στις 23:30 για την Θεσσαλονίκη, με άφιξη στις 00:20 τοπική ώρα - ΚΟΣΤΟΣ : +90€

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή

 • Φόροι αεροδρομίων

 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.

 • Οκτώ (8) Διανυκτερεύσεις στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ, Shepherds House Hotel 4* και Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά

 • Φόροι συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου

 • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού

 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο σε μπουφέ)

 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν

 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Έμπειρος αρχηγός - Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

 • Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξεία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Για ηλικίες άνω των 75 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος 17€

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 • Υποχρεωτικά φιλοδωρήματα 30€

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΓΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο.

 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

 • Στο Ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, η επιβεβαίωση μονόκλινων γίνεται κατόπιν ζήτησης.

 • Τα φαγητά την Μεγάλη Εβδομάδα είναι νηστίσιμα

Φωτογραφίες
4
Ιερουσαλήμ Ισραήλ
4
Ιερουσαλήμ Ισραήλ
4
Τοπική αγορά στο Ισραήλ
4
Τοπικά χειροποίητα σουβενίρ
Κωδ: 102
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά