Πάσχα στους Αγίους Τόπους από Θεσσαλονίκη

8 ημέρες
Αεροπορική εκδρομή

Πάσχα στους Αγίους Τόπους από Θεσσαλονίκη

Τιμή ατόμου από
1280
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
8ήμερη αεροπορική εκδρομή στους Αγίους Τόπους με αναχώρηση 17/4. Ιεροσόλυμα - Θαβώρ - Κανά - Ναζαρέτ - Ιεριχώ - Ιορδάνης - Βηθλεέμ - Τελετή του Νιπτήρος .Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη - Τελ Αβίβ - Θεσσαλονίκη με Aegean, αποσκευή έως 23 κιλά & χειραποσκευή έως 8 κιλά, 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο εντός της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων, ημιδιατροφή, μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, αρχηγός-συνοδός. Ενημερωμένες τιμές για άνοιξη 2022.
Περιγραφή

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Τελ Αβίβ - Ιεροσόλυμα

Συγκέντρωση στις 05:00 στο αεροδρόμιο Μακεδονία και με απευθείας πτήση της Aegean, αναχωρούμε από Θεσσαλονίκη για Τελ Αβίβ. Άφιξη και αναχώρηση για Ιεροσόλυμα. Καθ’ οδόν, στάση για προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου, στη Λύδα. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και θα επισκεφθούμε τη Γεθσημανή, όπου είναι ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας του Κυρίου και το όρος των Ελαιών, στον τόπο όπου αναλήφθηκε ο Κύριος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Το απόγευμα επίσκεψη – προσκύνημα στον Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιεροσόλυμα - Θαβώρ - Κανά - Ναζαρέτ

Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβωρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Στην κορυφή του βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ανάβαση για προσκύνημα με ταξί κι εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ, στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος, συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον ιερό ναό, φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Ακολουθεί Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Στην επιστροφή, θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας Καπερναούμ, όπου και θα επισκεφθούμε το ναό των Αγίων Αποστόλων. Καθοδόν θα δούμε το Επτάπηγο, το Όρος των Μακαρισμών και την όμορφη πόλη της Τιβεριάδας, που είναι χτισμένη στο νοτιοδυτικό τμήμα της ομώνυμης λίμνης. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ιεροσόλυμα - Χοζεβάς - Ιεριχώ - Ιορδάνης

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοζεβά. Εδώ θα επισκεφθούμε το σπήλαιο, όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατώρων Ιωακείμ και Άννης. Συνεχίζοντας, περνάμε από την Ιεριχώ, όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Προφ. Ελισσαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Συνεχίζουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή. Στη συνέχεια, θα πάμε στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο, όπου βαπτίστηκε ο Κύριος, όπου και θα παρακολουθήσουμε τον αγιασμό. Επόμενη στάση, στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Στην επιστροφή θα σταματήσουμε στη Βηθανία, στην εκκλησία Μαρίας και Μάρθας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ιεροσόλυμα - Βηθλεέμ

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα επισκεφθούμε την Λαύρα του Αγίου Σάββα του ηγιασμένου, καθώς και την Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου. Θα διασχίσουμε το Χωριό των Ποιμένων, με επίσκεψη στην ομώνυμη μονή και στη συνέχεια φτάνουμε στη Βηθλεέμ. Επίσκεψη στη Βασιλική της Γεννήσεως. Προσκύνημα στο μέρος, όπου γεννήθηκε ο Κύριος, στη Φάτνη και στο σπήλαιο, όπου βρίσκονται τα λείψανα των μικρών νηπίων. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και παρακολούθηση του Μεγάλου Ευχελαίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ιεροσόλυμα (Τελετή Νιπτήρος)

Το πρωί θα εκκλησιαστούμε σε ένα από τα μοναστηράκια και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος, στο προαύλιο του Ναού της Αναστάσεως, όπου ο Πατριάρχης πλένει τα πόδια 12 ιερέων σε αναπαράσταση της συμβολικής πράξης του Κυρίου κατά το Μυστικό Δείπνο. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου Θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία Των Παθών Του Κυρίου μας στο Φρικτό Γολγοθά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ιεροσόλυμα

Στις 08:00 θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία Των Μεγάλων Ωρών στο Πραιτώριο και στη συνέχεια τη Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού μέσω της οδού του Μαρτυρίου μέχρι το Φρικτό Γολγοθά. Επίσκεψη στο Λόφο Σιών, στο Υπερώον, στον Τάφο του Δαυίδ. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Δείπνο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου προ του Πανάγιου Τάφου. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ιεροσόλυμα

Νωρίς το πρωί, μεταφορά στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου για να προσεγγίσουμε το Ναό της Αναστάσεως. Στις 12.00 το μεσημέρι, παρακολούθηση της Τελετής Αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ μετάβαση στην εκκλησία για την Αναστάσιμο Θεία Λειτουργία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου θα προσφερθούν πασχαλιάτικα αυγά και σούπα. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ιεροσόλυμα - Τελ Αβίβ - Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωί (περίπου 05:30) μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση στις 10:30 για Θεσσαλονίκη.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Άνοιξη 2022
Αναχώρηση 17/4/22
Ξενοδοχείο 3*
Δίκλινο 1. 280€
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη - Τελ Αβίβ - Θεσσαλονίκη με Aegean.

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.

 • Αποσκευή έως 23 κιλά & χειραποσκευή έως 8 κιλά.

 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* εντός της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων.

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).

 • Εκδρομές – ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 • Μετάβαση με ταξί στο Θαβώρ.

 • Φιλοδωρήματα (ξενοδοχεία και λεωφορεία).

 • Αρχηγός – συνοδός.

 • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης και ιατροφαρμακευτική ασφάλεια με κάλυψη για Covid-19.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους.

 • Ποτά στα γεύματα.

 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

 • Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής.

 • Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 500 Ευρώ κατ’ άτομο.

 • Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 05/04/2022.

Σε περίπτωση ακύρωσης:

- μέχρι 41 ημέρες πριν την αναχώρηση, η προκαταβολή επιστρέφεται.

– 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση, δεν επιστρέφεται η προκαταβολή.

– 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση, παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.

Φωτογραφίες
4
Ιερουσαλήμ Ισραήλ
4
Ιερουσαλήμ Ισραήλ
4
Τοπική αγορά στο Ισραήλ
4
Τοπικά χειροποίητα σουβενίρ
Κωδ: 80
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά