Πάσχα στους Αγίους Τόπους - Σινά 8 ημέρες κωδ. 28PE2

Αεροπορική εκδρομή

Πάσχα στους Αγίους Τόπους - Σινά 8 ημέρες κωδ. 28PE2

Επισκόπηση
Πάσχα στους Αγίους Τόπους - Αγία Αικατερίνη Σινά 8 ημέρες με αναχώρηση 20/4 Διανυκτερεύσεις: 4 Ιερουσαλήμ - 1 Αγία Αικατερίνη - 2 Ιεριχώ
Περιγραφή

1η ημέρα: Παλιά Πόλη - Γεθσημανή - Τάφος Της Παναγίας -  Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη και αναχώρηση για την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Θα κατηφορίσουμε για να προσκυνήσουμε στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού, στο Ναό της Αναστάσεως, στο παρεκκλήσιο της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς επίσης στην Αγία Αποκαθήλωση, στο Γολγοθά και στα άλλα προσκυνήματα και πάνω από δέκα παρεκκλήσια τα οποία ευρίσκονται στον τεράστιο αυτό χώρο, όπως ο τάφος του Ιωσήφ, το Μη μου άπτου, η ταφή του κρανίου του Αδάμ, τα παρεκκλήσια του Λογγίνου και της Αγίας Ελένης, η Κολώνα του Δαρμού κλπ. Στη συνέχεια κατηφορίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου σήκωσε και μετέφερε ο Χριστός το Σταυρό, θα επισκεφθούμε το Πραιτόριο, κατοικία του Ρωμαίου ηγεμόνα Πιλάτου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Άννης, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, το σπίτι της Αγίας Άννης και θα καταλήξουμε στην Πύλη του Αγίου Στεφάνου. Συνεχίζουμε για τη Γεθσημανή, όπου ευρίσκεται ο Τάφος της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίσης θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ιερουσαλήμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πανάγιος Τάφος - Τελετή του Νιπτήρος - Βηθλεέμ - Μονή Αγίου Σάββα - Μονή Αγίου Θεοδοσίου

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στον Πανάγιο Τάφο, όπου στην Αγία Αυλή θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της Τελετής του Νιπτήρος. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πατριάρχης, σε ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια των 12 Αρχιερέων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βηθλεέμ. Προσκύνημα στη Βασιλική της Γεννήσεως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε επίσης το Ιερό Προσκύνημα του Οίκου των Ποιμένων, με το Μοναστηριακό Ναό "Δόξα εν Υψίστοι". Ακολουθεί προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Στο υπόγειο, δίπλα στο Ναό υπάρχουν οι τάφοι του Αγίου Θεοδοσίου, της Αγίας Ευλογίας, της Αγίας Σοφίας, μητέρας του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγίας Θεοδότης μητέρας των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, της Αγίας Μαρίας, μητέρας των Αγίων Αρκαδίου και Ιωάννου και 35 άλλων μαρτύρων Αγίων τους οποίους και θα προσκυνήσουμε. Ακολουθεί (προαιρετικά) προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην έρημο της Ιουδαίας, όπου θα προσκυνήσουμε το ολόσωμο σκήνωμά του. Υπόλοιπο της ημέρα ελεύθερο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Παθών στο Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σιών - Έρημος Ιορδάνη - Άγιος Γεώργιος Χοτζεβίτης - Ιεριχώ - Σαραντάριο Όρος - Άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης - όρος Ελαιών - Ακολουθία Επιταφίου

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε τις ξεναγήσεις μας από την Αγία Σιών και το Υπερώον, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος. Συνεχίζουμε για την Ιεριχώ. Καθ΄ οδόν θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτου, όπου βρίσκεται το σπήλαιο που ο Προφήτης Ηλίας έμεινε για 3,5 χρόνια και ο τόπος προσευχής του Αγίου Ιωακείμ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην πόλη της Ιεριχούς όπου θα επισκεφθούμε το Σαραντάριον Όρος και την Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισαίου, όπου βρίσκεται η Συκομωρέα του Ζακχαίου. Επόμενος σταθμός η Ιερά Μονή του Αββά Γεράσιμου του Ιορδανίτη, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων πνευματικών μορφών του μοναχισμού στους Αγίους Τόπους. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Ακολουθία του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός - Σαμάρεια - Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία

Πρωινό και μετάβαση στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός. Απόγευμα ελεύθερο. Προαιρετική εκδρομή στη Σαμάρεια, όπου θα επισκεφτούμε το Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ, το πηγάδι δηλαδή όπου ο Χριστός συνάντησε τη Σαμαρείτιδα πηγαίνοντας από τη Γαλιλαία στην Ιερουσαλήμ. Επίσης, θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Πατρός Φιλουμένου, ο οποίος αγιοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2009. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γαλιλαία - Όρος Θαβώρ - Ναζαρέτ - Κανά - Τιβεριάδα - Όρος Μακαρισμών - Ιορδάνης

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τη Γαλιλαία, για να επισκεφθούμε πρώτα το Όρος Θαβώρ, πάνω στο οποίο έγινε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και το οποίο βρίσκεται κοντά στη Ναζαρέτ και την Καπερναούμ, περιοχές όπου έζησε και δίδαξε ο Χριστός. Θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό όπου πέρασε ο Χριστός τα παιδικά και εφηβικά Του χρόνια, τη Ναζαρέτ. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα δούμε το πηγάδι από όπου έπαιρνε νερό η Παναγία. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στην Κανά, όπου έκανε το πρώτο Του θαύμα ο Χριστός, τη μετατροπή του νερού σε κρασί και ευλόγησε τον γάμο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στη Λίμνη της Τιβεριάδος στην Καπερναούμ, η οποία είναι το μοναδικό φυσικό υδραγωγείο της Παλαιστίνης. Θα δούμε επίσης το Όρος των Μακαρισμών και την πόλη της Τιβεριάδος, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της Αγίας Μαγδαληνής. Θα ακολουθήσει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών στον Ιορδάνη Ποταμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ιεριχώ, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ιεριχώ - Αγία Αικατερίνη

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Σινά. Άφιξη. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ή στους ξενώνες της Μονής. Δείπνο και διανυκτέρευση. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε ανάβαση στην Αγία Κορυφή (προαιρετική).

7η ημέρα: Σινά - Ιεριχώ

Τo πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε από τους Πατέρες της Μονής. Θα δούμε το πηγάδι του Μωϋσή, τη φλεγόμενη και μη καιόμενη Βάτο, το Μουσείο το οποίο περιέχει πολύ σπάνιες εικόνες από τον 5ο αιώνα και μετά, χειρόγραφα και διάφορα εκθέματα ανεκτίμητης αξίας, τα ελαιοτριβεία, την παλαιά τραπεζαρία και το κοιμητήριο των μοναχών που περιέχει το οστεοφυλάκιο με άπειρα οστά μοναχών που υπηρέτησαν στη Μονή. Θα δούμε επίσης τη βιβλιοθήκη της Μονής η οποία είναι η 2η μεγαλύτερη μετά τη βιβλιοθήκη του Βατικανού, με χειρόγραφα από τον 4ο και 5ο αιώνα. Επιστροφή στην Ιεριχώ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Tάφος Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου - Τελ Αβίβ - Αθήνα

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, από όπου θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Κατά τη διαδρομή μας για το αεροδρόμιο, θα επισκεφτούμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου στη Λύδδα.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

    Πτήσεις με Εl Al
 20/4 Αθήνα - Τελ Αβίβ LY 542  10:25  12:20 

 27/4 Τελ Αβίβ - Αθήνα

LY 541  16:00  18:15

Η μετάβαση στην Ιερά Μονή του Αγ. Γεωργίου του Χοζεβίτη, γίνεται από την Ιεριχώ με δικά σας έξοδα.


Για τη συμμετοχή στην εκδρομή χρειάζεται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και με έκδοση από αστυνομικό τμήμα.


Η σειρά των ξεναγήσεων στα προγράμματα μπορεί να διαφοροποιηθεί για τεχνικούς λόγους διεκπεραίωσης, χωρίς όμως να υπάρχει καμιά παράλειψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 09:00-15:00