Loading...

Πάσχα στους Αγίους Τόπους 7 ημέρες κωδ. 28PE1

Επισκόπηση
Πάσχα στους Αγίους Τόπους - Αφή του Αγίου Φωτός... 7 ημέρες με αναχώρηση 20/4 Διανυκτερεύσεις: 2 Βηθλεέμ - 3 Ιερουσαλήμ - 2 Ιεριχώ
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Έρημος Ιορδάνη - Άγιος Γεώργιος Χοτζεβίτης - Ιεριχώ - Σαραντάριο Όρος - Άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης - όρος Ελαιών

Αναχώρηση στις 02:30 για το Τελ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ για πρωινό και ξεκούραση. Μετά τις 12:00 θα αναχωρήσουμε για την Ιεριχώ. Καθ΄ οδόν θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτου, όπου βρίσκεται το σπήλαιο που ο Προφήτης Ηλίας έμεινε για 3,5 χρόνια και ο τόπος προσευχής του Αγίου Ιωακείμ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην πόλη της Ιεριχούς, όπου θα επισκεφθούμε το Σαραντάριον Όρος και την Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισαίου, όπου ευρίσκεται η Συκομωρέα του Ζακχαίου. Επόμενος σταθμός η Ιερά Μονή του Αββά Γεράσιμου του Ιορδανίτη, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων πνευματικών μορφών του μοναχισμού στους Αγίους Τόπους. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πανάγιος Τάφος - Τελετή του Νιπτήρος - Βηθλεέμ - Μονή Αγίου Σάββα - Μονή Αγίου Θεοδοσίου

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στον Πανάγιο Τάφο, όπου στην Αγία Αυλή θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της Τελετής του Νιπτήρος. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πατριάρχης, σε ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια των 12 Αρχιερέων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βηθλεέμ. Προσκύνημα στη Βασιλική της Γεννήσεως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε επίσης το Ιερό Προσκύνημα του Οίκου των Ποιμένων, με το Μοναστηριακό Ναό "Δόξα εν Υψίστοις". Ακολουθεί προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Στο υπόγειο, δίπλα στο Ναό υπάρχουν οι τάφοι του Αγίου Θεοδοσίου, της Αγίας Ευλογίας, της Αγίας Σοφίας, μητέρας του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγίας Θεοδότης μητέρας των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, της Αγίας Μαρίας, μητέρας των Αγίων Αρκαδίου και Ιωάννου και 35 άλλων μαρτύρων Αγίων τους οποίους και θα προσκυνήσουμε. Ακολουθεί (προαιρετικά) προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην έρημο της Ιουδαίας, όπου θα προσκυνήσουμε το ολόσωμο σκήνωμά του. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Παθών στο Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πραιτόριο - Παλαιά Ιερουσαλήμ - οδός Μαρτυρίου - Γεσθημανή - Αγία Σιών - Υπερώον - Ακολουθία Επιταφίου

Μετά το πρωινό, θα μεταβούμε στο Πραιτόριο για να παρακολουθήσουμε τις Βασιλικές Ώρες. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την πομπή, όπου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων φέρων το Σταυρό θα ακολουθήσει την Οδό του Μαρτυρίου και θα καταλήξουμε στην Αγία Αυλή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Αγία Σιών, το Υπερώον όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Βασιλιά και προφήτη Δαυίδ και το Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επίσης θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου και τη Γεσθημανή, όπου βρίσκεται ο Τάφος της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αγία Αποκαθήλωση και την Ακολουθία του Επιτάφιου στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, η οποία είναι το ωραιότερο και αρχαιότερο μοναστήρι του Ελληνο-Ορθόδοξου Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ιερουσαλήμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός - Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία

Πρωινό και μετάβαση στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Θειας Λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γαλιλαία - Όρος Θαβώρ - Ναζαρέτ - Κανά - Τιβεριάδα - Όρος Μακαρισμών - Ιορδάνης

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τη Γαλιλαία, για να επισκεφθούμε πρώτα το Όρος Θαβώρ, πάνω στο οποίο έγινε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και το οποίο βρίσκεται κοντά στη Ναζαρέτ και την Καπερναούμ, περιοχές όπου έζησε και δίδαξε ο Χριστός. Θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό όπου πέρασε ο Χριστός τα παιδικά και εφηβικά Του χρόνια, τη Ναζαρέτ. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα δούμε το πηγάδι απ’ όπου έπαιρνε νερό η Παναγία. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στην Κανά, όπου έκανε το πρώτο Του θαύμα ο Χριστός, τη μετατροπή του νερού σε κρασί και ευλόγησε το γάμο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στη Λίμνη της Τιβεριάδος στην Καπερναούμ, η οποία είναι το μοναδικό φυσικό υδραγωγείο της Παλαιστίνης. Θα δούμε επίσης το Όρος των Μακαρισμών και τη πόλη της Τιβεριάδος, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της Αγίας Μαγδαληνής. Θα ακολουθήσει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών στον Ιορδάνη Ποταμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ιεριχώ, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σαμάρεια - Παλιά Πολη

Μετά το πρωινό, θα μεταβούμε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο και το φρικτό Γολγοθά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σαμάρεια, όπου θα επισκεφτούμε το Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ, το πηγάδι δηλαδή όπου ο Χριστός συνάντησε τη Σαμαρείτιδα πηγαίνοντας από τη Γαλιλαία στην Ιερουσαλήμ. Επίσης, θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Πατρός Φιλουμένου, ο οποίος αγιοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2009. Ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για την τελευταία μας επίσκεψη στην Παλιά πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Tάφος Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου - Τελ Αβίβ - Αθήνα

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, από όπου θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Κατά τη διαδρομή μας για το αεροδρόμιο, θα επισκεφτούμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου στη Λύδδα.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

    Πτήσεις με Aegean Airlines
 20/4 Αθήνα - Τελ Αβίβ Α3 928  02:30  04:30 
 26/4 Τελ Αβίβ - Αθήνα Α3 929  07:00  09:00 

Η μετάβαση στην Ιερά Μονή του Αγ. Γεωργίου του Χοζεβίτη, γίνεται από την Ιεριχώ με δικά σας έξοδα.


Για τη συμμετοχή στην εκδρομή χρειάζεται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και με έκδοση από αστυνομικό τμήμα.


Η σειρά των ξεναγήσεων στα προγράμματα μπορεί να διαφοροποιηθεί για τεχνικούς λόγους διεκπεραίωσης, χωρίς όμως να υπάρχει καμιά παράλειψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά