Loading...

Οργανωμένη εκδρομή στις Σκανδιναβικές Άλπεις, Λαπωνία / Βόρεια Σουηδία, Νορβηγία, Νησιά Λοφότεν, Βόρειο Σέλας

Τιμή ατόμου από
2840
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
10ήμερη οργανωμένη εκδρομή στις Σκανδιναβικές Άλπεις, Λαπωνία/Βόρεια Σουηδία και Νορβηγία, Νησιά Λοφότεν, Βόρειο Σέλας. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε επιλεγµένα ξενοδοχεία 4* ηµιδιατροφή καθηµερινά εκτός από Στοκχόλµη και Όσλο, μεταφορές, περιηγήσεις, εκδροµές, κρουαζιέρα µε παγοθραυστικό, σαφάρι µε χάσκις, ανάβαση µε Chair Lifts (αναβατήρες) στις Σκανδιναβικές Άλπεις και στο περίφηµο Aurora Sky Station, το Παρατηρητήριο του Βόρειου Σέλαος, επίσκεψη σε Φάρµα Ταράνδων, επίσκεψη στο ξενοδοχείο από πάγο στο Γιουκασγιάρβι , εξερεύνηση των µαγευτικών Νησιών Λοφότεν, επίσκεψη στον υπέροχο Καθεδρικό ναό του Τρόµσο, βραδινή Κρουαζιέρα στο Τρόµσο µε δείπνο εν πλω, επίσκεψη στο μετρό της Στοκχόλµης, έµπειρος αρχηγός ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 8/3/2022 ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ 2022
Περιγραφή

1η ηµέρα: Αθήνα - Στοκχόλµη, Περιήγηση

8/3 Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλµη, το "διαµάντι του βορρά" ή την "Βενετία του Βορρά", όπως την αποκαλούν, καθώς είναι κτισµένη πάνω σε 14 νησιά. Άφιξη και σύντοµη περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουµε στην Παλιά Πόλη, την περίφηµη Γκάµλα Σταν (Gamla Stan), την οµορφότερη µεσαιωνική πόλη της Βόρειας Ευρώπης και θα δούµε το Ανάκτορο, το Κοινοβούλιο, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό, το µουσείο Νόµπελ αφιερωµένο στο οµώνυµο βραβείο και τον εµπνευστή του Άλφρεντ Νόµπελ, το ∆ηµαρχείο, την Όπερα κ.ά. Θα επισκεφθούµε επίσης το περίφηµο Μετρό της Στοκχόλµης, ο σταθµός Tensta του οποίου κοσµείται µε τους στίχους του ποιήµατος "Γράµµα στον Ζολιό-Κιουρί" του Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου: "Να βάζουν όλη την καρδιά τους για τη λευτεριά και την ειρήνη". Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση

2η ηµέρα: Στοκχόλµη - Λούλεο, Πτήση, Περιήγηση, Σαφάρι µε Χάσκις - Εβερκάλιξ 

9/3 Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για Λούλεο (Luleå). Η πόλη είναι κτισµένη στις ακτές του Βοθνιακού κόλπου, του βορειότερου κόλπου της Βαλτικής θάλασσας, που βρίσκεται µεταξύ της δυτικής ακτής της Φινλανδίας και της ανατολικής ακτής της Σουηδίας. Ο κόλπος έχει µήκος 725 χιλιόµετρα, πλάτος 80-240 χιλιόµετρα, µέσο βάθος 60 µέτρα και µέγιστο βάθος 295 µέτρα. Φθάνοντας θα επισκεφθούµε την Gammelstad (Παλιά Πόλη), που βρίσκεται κοντά στην Luleå και αποτελεί το καλύτερα διατηρηµένο παράδειγµα ενός τύπου πόλης που ήταν κάποτε ευρέως διαδεδοµένο σε όλη τη βόρεια Σκανδιναβία. Στο κέντρο της βρίσκεται η εκκλησία Nederluleå του 15ου αιώνα που περιβάλλεται από 424 ξύλινα σπίτια. Από το 1996 η Gammelstad βρίσκεται από την αιγίδα της UNESCO. Στη συνέχεια θα µεταβούµε σε ένα αγρόκτηµα για να συναντήσουµε τα υπέροχα σκυλιά χάσκις, να ενηµερωθούµε για τη ζωή τους και την φύση της περιοχής, αλλά και για µια συγκλονιστική αρκτική εµπειρία: το "σαφάρι µε χάσκις", είναι µια µεγάλη διαδροµή διάρκειας 2,5 ωρών, που θα διανύσουµε µε έλκηθρο που το σέρνουν τα πανέµορφα χάσκις! Συνεχίζουµε για το Εβερκάλιξ (Överkalix), που βρίσκεται στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: Εβερκάλιξ, Φάρµα Ταράνδων, Κρουαζιέρα µε Παγοθραυστικό

10/3 Πρωινή επίσκεψη σε τοπική Λαπωνική φάρµα ταράνδων, όπου θα έχουµε την ευκαιρία να γνωρίσουµε τον τρόπο ζωής των Σαάµι (Λαπώνων). Στη συνέχεια µας περιµένει µια συναρπαστική εµπειρία: η εκπληκτική Κρουαζιέρα µε παγοθραυστικό! Ειδικές θερµικές στολές διατίθενται σε όλους όσους επιθυµούν να βουτήξουν στα παγωµένα νερά κατά την στάση που θα πραγµατοποιήσει το πλοίο - µια εµπειρία από µόνη της! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα: Εβερκάλιξ - Κιρούνα, Ξενοδοχείο Πάγου - Αµπίσκο, Aurora Sky - Νάρβικ 

11/3 Νωρίς σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε οδικώς για την βορειότερη πόλη της Σουηδίας, την Κιρούνα, που βρίσκεται στην Σουηδική Λαπωνία. Κατά τη διάρκεια της διαδροµής µας θα κάνουµε µία παράκαµψη για να επισκεφθούµε το περίφηµο ξενοδοχείο από πάγο, που βρίσκεται στο χωριό Γιουκασγιάρβι (Jukkasjärvi, 17 χιλιόµετρα από την Κιρούνα). Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1989 και διαφηµίσθηκε ως "το µεγαλύτερο ιγκλού του κόσµου". Ανακατασκευάζεται κάθε χειµώνα από επιλεγµένους καλλιτέχνες - η κατασκευή του απαιτεί περίπου 8 εβδοµάδες - και αποτελεί µείζονα τουριστικό πόλο έλξης. Συνεχίζουµε για την Κιρούνα (Kiruna), που βρίσκεται σε απόσταση 145 χιλιοµέτρων βορείως του Αρκτικού Κύκλου. Μετά την σύντοµη παραµονή µας θα αναχωρήσουµε για το Αµπίσκο, όπου µας περιµένει µία ακόµα συναρπαστική εµπειρία: η άνοδός µας µε Chair Lifts (αναβατήρες) στις Σκανδιναβικές Άλπεις και στο περίφηµο Aurora Sky Station, το Παρατηρητήριο του Βόρειου Σέλαος (Aurora Borealis), που είναι παγκοσµίως γνωστό ως ένας από τους καλύτερους τόπους θέασης του φαντασµαγορικού αυτού φαινοµένου. Μετά την ενηµέρωση και τις σχετικές πληροφορίες από τους επιστήµονες του σταθµού, θα αναζητήσουµε τους "ουράνιους χορευτές" και θα απολαύσουµε το δείπνο µας. Ελπίζοντας ότι θα είµαστε οι τυχεροί που θα έχουµε αντικρίσει το µοναδικό υπερθέαµα του Βορείου Σέλαος, θα συνεχίσουµε τη διαδροµή µας µέχρι την νορβηγική πόλη Νάρβικ, που είναι και ένα από τα σηµαντικότερα λιµάνια της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση. 

5η ηµέρα: Νάρβικ - Σβόλβερ / Νησιά Λοφότεν 

12/3 Σήµερα θα αναχωρήσουµε για τα περίφηµα νησιά Λοφότεν, ένα µαγευτικό αρχιπέλαγος της Βόρειας Νορβηγίας. Άφιξη στο Σβόλβερ (Svolvær), την πρωτεύουσα των νησιών Λοφότεν και εµπορικό τους κέντρο χάρη στο λιµάνι του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

6η ηµέρα: Σβόλβερ / Νησιά Λοφότεν

13/3 Η σηµερινή µέρα είναι αφιερωµένη στην εξερεύνηση των νησιών Λοφότεν, που το 2007 το National Geographic Traveler τα κατέταξε στην 3η θέση ανάµεσα στους πιο δελεαστικούς νησιωτικούς προορισµούς στον κόσµο! Θα θαυµάσουµε τα χιονοσκεπή βουνά, θα δούµε τα γραφικά ψαροχώρια Henningsvær, Reine και Å στους µυχούς των φιόρδ µε τα χρωµατιστά ξύλινα σπιτάκια που οι ντόπιοι ονοµάζουν "rorbuer" και θα επισκεφθούµε το ιστορικό/λαογραφικό µουσείο Lofotr Viking, για να µάθουµε την ιστορία και τον τρόπο ζωής των κατοίκων του αρχιπελάγους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

7η ηµέρα: Σβόλβερ / Νησιά Λοφότεν - Τρόµσο, Περιήγηση

14/3 Πρωινή αναχώρηση για την αρκτική πρωτεύουσα, το Τρόµσο, την µεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας. Το Τρόµσο ήταν η βάση εξερευνητών της Αρκτικής κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Εδώ, Ρώσοι, Βρετανοί, ∆ανοί και Γερµανοί έκαναν µια τελευταία στάση µε τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους. Άφιξη, πανοραµική περιήγηση της πόλης και επίσκεψη στον υπέροχο Καθεδρικό ναό - ορόσηµο της πόλης (Arctic Cathedral). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

8η ηµέρα: Τρόµσο, Βραδινή Κρουαζιέρα µε δείπνο Προαιρετικά: Σαφάρι µε Snowmobiles

15/3 Για τον ελεύθερο χρόνο σας σήµερα σας προτείνουµε να λάβετε µέρος σε ένα σαφάρι µε snowmobiles (µηχανοκίνητα σκούτερ χιονιού). Αργά το απόγευµα θα αναχωρήσουµε για µια µαγευτική Κρουαζιέρα αναζητώντας και πάλι το µαγευτικό Βόρειο Σέλας και απολαµβάνοντας το δείπνο µας εν πλω. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση. 

9η ηµέρα: Τρόµσο - Όσλο, Πτήση, Περιήγηση

16/3 Μεταφορά στο αεροδρόµιο και επιβίβαση στην πτήση για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, που βρίσκεται στο νότιο τµήµα της χώρας, στον µυχό του οµώνυµου φιόρδ. Από το 1624 έως το 1924 η πόλη ονοµαζόταν Χριστιανία (Christiania ή Kristiania) προς τιµήν του βασιλιά Χριστιανού ∆΄. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο, το νεοκλασικού ρυθµού Παλάτι, το µοντέρνο ∆ηµαρχείο, τον γοτθικό Καθεδρικό ναό, την πανέµορφη Όπερα, το πάρκο Φρόγκνερ µε τα περίφηµα γλυπτά του Βίγκελαντ από γρανίτη και σφυρηλατηµένο σίδερο κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση. 

10η ηµέρα: Όσλο - Αθήνα

17/3 Μεταφορά στο αεροδρόµιο και επιβίβαση στην πτήση µας για την Αθήνα. 

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Χειμώνας - Άνοιξη 2022
Τιµή κατ΄ άτοµο για γκρουπ 12+ ατόµων
Τιµή κατ΄ άτοµο για γκρουπ 8-11 ατόµων
 • Κράτηση µε προκαταβολή

 • Προαιρετικό Σαφάρι µε Snowmobiles: 200 €

Πτήσεις

1η µέρα

08/03

LH1757

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ

06:10 - 07:45

LH2490

ΜΟΝΑΧΟ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

08:55 - 11:10

2η µέρα

09/03

D8 4035

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΛΟΥΛΕΟ

08:40 - 10:00

9η µέρα

16/03

DY 323

ΤΡΟΜΣΟ - ΟΣΛΟ

09:05 - 11:05

10η µέρα

17/03

LH 861

ΟΣΛΟ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

13:10 - 15:20

LH1284

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

16:50 - 20:35

Παροχές

Περιλαµβάνονται

 •  Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ, ΟΣΛΟ-ΑΘΗΝΑ µε LUFTHANSA

 • ∆ύο εσωτερικές πτήσεις: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ-ΛΟΥΛΕΟ (Σουηδία), ΤΡΟΜΣΟ-ΟΣΛΟ (Νορβηγία)

 • Εννέα διανυκτερεύσεις σε επιλεγµένα ξενοδοχεία 4* 

 • Ηµιδιατροφή καθηµερινά εκτός από Στοκχόλµη και Όσλο 

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδροµές βάσει προγράµµατος

 •  Κρουαζιέρα µε παγοθραυστικό 

 • Σαφάρι µε χάσκις 

 • Ανάβαση µε Chair Lifts (αναβατήρες) στις Σκανδιναβικές Άλπεις και στο περίφηµο Aurora Sky Station, το Παρατηρητήριο του Βόρειου Σέλαος

 • Επίσκεψη σε Φάρµα Ταράνδων 

 • Επίσκεψη στο ξενοδοχείο από πάγο στο Γιουκασγιάρβι

 • Εξερεύνηση των µαγευτικών Νησιών Λοφότεν

 • Επίσκεψη στον υπέροχο Καθεδρικό ναό του Τρόµσο

 • Βραδινή Κρουαζιέρα στο Τρόµσο µε δείπνο εν πλω

 • Επίσκεψη στο περίφηµο Μετρό της Στοκχόλµης

 • Έµπειρος αρχηγός-συνοδός 

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδροµείς έως 75 ετών

 • Φ.Π.Α.

∆εν Περιλαµβάνονται 

 • Φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά και ό,τι δεν αναγράφεται στο αναλυτικό πρόγραµµα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόµενο κλπ.

 • Φόροι αεροδροµίων, επίναυλοι καυσίµων, φόροι πόλεων: + 500 € 

 • Στα δείπνα δεν περιλαμβάνονται τα ποτά

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Λόγω των καιρικών συνθηκών oι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας

Φωτογραφίες
9
Λοφότεν Νορβηγία
9
Τρόμσο Νορβηγία
9
Βόλτα με Χάσκυς
9
Τρόμσο
Κωδ: 50
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά