Loading...

Οργανωμένη εκδρομή με πούλμαν Καθαρά Δευτέρα 2022 στην Καβάλα

Τιμή ατόμου από
279
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οδική εκδρομή 4 ημερών στην Καβάλα με αναχώρηση 4/3/22. Καβάλα - Νέα Καρβάλη - Ακόντισμα - Οχυρό Λίσσε - Σπήλαιο Αγγίτη Ποταμού - Παγγαίο - Μονή Εικοσιφοίνισσας - Αμφίπολη. Διαμονή στο πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο AIROTEL GALAXY 4* στην Καβάλα µε ηµιδιατροφή καθηµερινά. Ενημερωμένες τιμές για Άνοιξη 2022
Περιγραφή

1η μέρα: Αθήνα – Καβάλα

Αναχωρούμε από Αθήνα στις 6:30 και μέσω Θεσσαλονίκης και με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στην όμορφη και Καβάλα. Άφιξη και εγκατάσταση στο πρόσφατα ανακαινισμένο AIROTEL GALAXY 4*, στο κέντρο της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Περιήγηση στην πόλη της Καβάλας – Νέα Καρβάλη – Ακόντισμα

Πρωινό σε μπουφέ και αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την φιλόξενη πόλη της Καβάλας, στην πόλη που έχει έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς λιμένες της χώρας, αφού εδώ λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες ιχθυόσκαλες και εγχώριας αλλά και μεσογειακής διακίνησης ψαριών. Μια πόλη που στο απώτερο της παρελθόν (7ος αιώνας π.Χ.) είχε το όνομα Νεάπολις, αργότερα Χριστούπολις μέχρι το 1470 μ.Χ. και μετά από κει σαν Καβάλα. Οι αναφορές για την ιστορία της πόλης φτάνουν μέχρι τον Όμηρο και από κει και μετά μέχρι που γίνεται η πρώτη πρωτεύουσα που δέχεται τον Χριστιανισμό έπειτα από επιλογή του Αποστόλου Παύλου. Θα δούμε το Ιμαρέτ (πτωχοκομείο), όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μεχμέτ Αλή Πασάς (Βαλής της Αιγύπτου) το οποίο χρονολογείται από τα τέλη του 18ου αιώνα και σήμερα είναι ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα δούμε τις Καμάρες, οι οποίες οριοθετούν οπτικά το παλιό υδραγωγείο της πόλης. Επίσης, θα δούμε το περίφημο Μουσείο Καπνού, που υπάρχει μόνο εκεί, γιατί η Καβάλα υπήρξε πολύ σημαντική πόλη παραγωγός καπνού μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Κατόπιν, θα πάρουμε το δρόμο για τη Νέα Καρβάλη, γνωστή σε όλη την Ελλάδα για τα γλυκά της (κουραμπιέδες), μια πόλη που έφτιαξαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Εκεί θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Νέας Καρβάλης που βρίθει από προσφυγικά κειμήλια από τους Έλληνες πρόσφυγες της Καππαδοκίας. Αργότερα, θα επισκεφθούμε τον πολυχώρο πολιτισμού – έκπληξη στο Ακόντισμα, λίγο πιο έξω από τη Νέα Καρβάλη, όπου θα θαυμάσουμε μία εκδοχή σύγχρονης πολιτισμικής παρουσίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το δείπνο.

3η μέρα: Οχυρό Λίσσε – Σπήλαιο Αγγίτη Ποταμού – Παγγαίο – Μονή Εικοσιφοίνισσας 

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, ξεκινάμε για την εξόρμησή μας σε σπουδαία μέρη της Ανατολικής Μακεδονίας. Πρώτα, θα επισκεφθούμε το πολύ σημαντικό οχυρό Λίσσε, ένα από τα οχυρά της γραμμής Μεταξά, που βρίσκεται στην περιοχή του Νευροκοπίου. Θα φουντώσουμε από υπερηφάνεια για το έργο που προσέφεραν οι ακρίτες μας με αυτοθυσία τα χρόνια του πολέμου του 1940. Συνεχίζοντας, για το σπήλαιο των πηγών του ποταμού Αγγίτη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μοναδικά εντυπωσιακό σπήλαιο από κοντά και που μας δίνει την πρωτιά για το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Κατόπιν, θα πάμε στο Παγγαίο όρος και σε ύψος άνω των 750 μέτρων και μέσα από μια θεσπέσια διαδρομή, το μοναστήρι της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας. Αυτό το μοναστήρι είχε πάρα πολλά βυζαντινά κειμήλια φυλαγμένα, από όπου εκλάπησαν από επιδρομικές - ληστρικές επιχειρήσεις των Βορείων. Θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας, θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο γνωριμίας με το φρουριακού τύπου μοναστήρι και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Καβάλα – Αμφίπολη – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρωινό και ξεκινάει το ταξίδι μας για την επιστροφή. Όμως, πριν έχουμε να κάνουμε ένα ταξίδι στα ένδοξα, ιστορικά χρόνια και στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Αμφίπολη. Μια πόλη που τα τελευταία χρόνια μας έχει εξάψει την φαντασία με τα αρχαιολογικά ευρήματα. Θα επισκεφθούμε το μικρό, αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης και θα δούμε από μακριά τον περίφημο λόφο Καστά. Κατόπιν στάση για ένα καφεδάκι και ξεκινάμε την κάθοδό μας προς την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Άνοιξη 2022
Αναχώρηση 4 ημέρες (4-7/3/22)
Δίκλινο θέα πόλη 279 €
Δίκλινο θάλασσα θάλασσα 297 €
3ο άτομο 231 €
3ο άτομο 4 έως 10 ετών χωρίς κρεβάτι 205 €
Μονόκλινο θέα πόλη 351 €
Μονόκλινο θέα θάλασσα 387 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν 

 • Διαμονή στο πρόσφατα ανακαινισμένο AIROTEL GALAXY 4* 

 • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

 • Αρχηγός - συνοδός 

 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ο φόρος διαμονής (άρθρο 53Ν.4389/2016 ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/σουίτα .Ο φόρος καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο. Για ξενοδοχείο 4*: 3€

 • ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
1
Καβάλα
1
1
1
Κωδ: 50
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά