Loading...

Οργανωμένες εκδρομές εξωτερικού: Αναγεννησιακή Τοσκάνη - CinqueTerre - Λομβαρδία

Τιμή ατόμου από
545
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 6ήμερη εκδρομή σε Μιλάνο, Πίζα, Λούκα, Μοντεκατίνι, Φλωρεντία, (Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Cinqueterre), Κόμο. Αναχωρήσεις: 19/7, 26/7, 2/8, 9/8, 16/0, 23/8. Αεροπορικά εισιτήρια,, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό, μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές, αρχηγός - συνοδός. Τιμές για καλοκαίρι 2025 --- Special Offer: ΔΩΡΟ η κρουαζιέρα στα Cinque Terre! (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)
Περιγραφή

1η ημέρα: Πτήση για Μιλάνο – Πίζα – Λούκα – Μοντεκατίνι (330 χλμ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και αναχώρηση με απευθείας πτήση της Sky Express για Μιλάνο. Η εκδρομή μας θα ξεκινήσει με επίσκεψή στην ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό «Κεκλιμένο Πύργο», το καμπαναριό του καθεδρικού ναού της πόλης, μέσα στο λεγόμενο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας και ακολούθως θα επισκεφτούμε τη Λούκα μια από τις πιο γραφικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη είναι χτισμένη από τους Ετρούσκους, περιβάλλεται από ένα εξαιρετικό τείχος με τάφρο του 16ου αιώνα και βρίσκεται στο κέντρο της σύγχρονης πόλης. Η Πιάτσα Σαν Μικέλε με την ομώνυμη εκκλησία του 1070, το Ντουόμο, το Ανάκτορο Ντε λα Προβίντσια είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο και θα επισκεφτούμε την Πιάτσα Μερκάτο και την εντυπωσιακή πλατεία Αμφιθεάτρου. Σε αυτή τη γραφική πλατεία, με παραδοσιακά Ιταλικά εστιατόρια και τους πλανόδιους μουσικούς, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα. Αργά το απόγευμα θα αφιχθούμε στο πανέμορφο Μοντεκατίνιτέρμε, μία κομψή λουτρόπολη η οποία είναι φημισμένη για τις ιαματικές πηγές της και τα πολυτελή SPA, τα οποία από τον 19ο αιώνα και μετά προσέλκυαν ευγενείς, καλλιτέχνες και διανοούμενους από όλη την Ευρώπη. Ακόμα και σήμερα, οι ιστορικές ιαματικές εγκαταστάσεις, όπως τα TermeTettuccio, διατηρούν την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα της Belle Époque. Η πόλη είναι γνωστή για την παλιά της συνοικία, το Montecatini Alto, που βρίσκεται σε έναν λόφο και προσφέρει πανοραμική θέα. Συνδέεται με την κάτω πόλη μέσω ενός παραδοσιακού τελεφερίκ (funicolare) που αποτελεί αγαπημένη εμπειρία για τους επισκέπτες. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Ημερήσια εκδρομή στην Φλωρεντία (130 χλμ)

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό θα ετοιμαστούμε να βυθιστούμε σε έναν κόσμο όπου η κλασική ομορφιά συναντά την αναγεννησιακή μεγαλοπρέπεια, καθώς η σημερινή μας μέρα θα είναι αφιερωμένη στην Φλωρεντία. Θα ξεκινήσουμε με ξενάγηση στη γενέτειρα της Ιταλικής Αναγέννησης που είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, τη Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών κατοίκων της Φλωρεντίας, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε τη γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το ΠαλάτσοΒέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για γεύμα και καφέ στην πιο εντυπωσιακή πόλη της Αναγέννησης και νωρίς το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα επιστρέψουμε στο Μοντεκατίνι και το ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Προαιρετική εκδρομή: Σιένα – Σαν Τζιμινιάνο (245 χλμ)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, η ημέρα είναι στη διάθεση σας για να εξερευνήσετε την πόλη με τον δικό σας ρυθμό. Για όσους το επιθυμούν προτείνουμε μια ημερήσια, προαιρετική εκδρομή σε δυο από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Τοσκάνης. Θα ξεκινήσουμε από τη μεσαιωνική Σιένα, η οποία μοιάζει με ζωντανό μουσείο. Χτισμένη ανάμεσα σε τρεις λόφους και διατηρώντας αναλλοίωτο τον αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα, η Σιένα, μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Η πόλη είναι χωρισμένη σε δεκαεπτά παραδοσιακές συνοικίες, τις λεγόμενες «Contrade», καθεμιά από τις οποίες φέρει το όνομα και το έμβλημα ενός ζώου ή συμβόλου – ένα μοναδικό κοινωνικό και πολιτισμικό σύστημα που ζωντανεύει κάθε χρόνο μέσα από το πασίγνωστο ιπποδρομιακό έθιμο Paliodi Siena. Θα περιηγηθούμε στην κεντρική Piazza del Campo, μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ιταλίας, καθώς και στον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό (Duomo), κόσμημα γοτθικής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το Σαν Τζιμινιάνο, τη γραφική κωμόπολη που αποκαλείται και «Μανχάταν του Μεσαίωνα», λόγω των πολυάριθμων πέτρινων πύργων που δεσπόζουν στον ορίζοντά της. Από τους 76 πύργους που υπήρχαν τον 13ο αιώνα, σήμερα διατηρούνται οι 14, διαμορφώνοντας ένα τοπίο μοναδικό και παραμυθένιο. Περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια του ιστορικού κέντρου, το οποίο προστατεύεται από την UNESCO, απολαμβάνουμε τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα, τα λιθόκτιστα σπίτια και τις μικρές πλατείες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Cinqueterre (Προαιρετική κρουαζιέρα) – Μιλάνο (360 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τα διάσημα χωριά Cinque Terre (στα Ιταλικά σημαίνει 5 χώρες) που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας Ιταλικής Ριβιέρας. Η περιοχή αποτελεί μία από τις ομορφότερες στηΔυτική Ιταλία και έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάςαπό την UNESCO. Πρώτη μας στάση με το καραβάκι στο Riomaggiore, το πρώτο χωριό που συναντά κανείς ερχόμενος από τη Λα Σπέτσια. Είναι χτισμένο μέσα σε μια στενή κοιλάδα και έχει εντυπωσιακά, πολύχρωμα σπίτια που σκαρφαλώνουν στις πλαγιές. Διαθέτει ένα μικρό λιμανάκι, ρομαντική ατμόσφαιρα και αποτελεί συχνά αφετηρία για το μονοπάτι της Viadell’Amore (το μονοπάτι της αγάπης), το οποίο οδηγεί προς τη Manarola, το δεύτερο κατά σειρά χωριό των CinqueTerre, έναν από τους πιο φωτογραφημένους θησαυρούς της Ιταλίας, με σπίτια σκαρφαλωμένα πάνω στους βράχους και ένα ηλιοβασίλεμα που βάφει τη θάλασσα με χρώματα ονείρου. Είναι γνωστό για το κρασί Sciacchetrà και την αυθεντική του ατμόσφαιρα. Τρίτο χωριό είναι η Corniglia, το μοναδικό από τα πέντε χωριά που δεν έχει άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Είναι χτισμένο ψηλά σε έναν λόφο και για να φτάσεις σε αυτό, πρέπει να ανέβεις περίπου 380 σκαλοπάτια. Διατηρεί έναν πιο ήσυχο χαρακτήρα και προσφέρει πανοραμική θέα σε όλα τα χωριά. Τέταρτο είναι η Vernazza, ίσως το πιο γραφικό από όλα τα χωριάτων CinqueTerre. Διαθέτει ένα μικρό λιμάνι, πλατεία δίπλα στη θάλασσα, παραδοσιακές ταβέρνες και το επιβλητικό κάστρο Doria που προσφέρει μια ξεχωριστή, πανοραμική θέα. Είναι ιδανικό για φωτογραφίες και ρομαντικές βόλτες. Τέλος θα αποβιβαστούμε στο MonterossoalMare το μεγαλύτερο από τα πέντε χωριά και το μόνο που διαθέτει κανονική αμμώδη παραλία. Παρά τον πιο «τουριστικό» χαρακτήρα του, διατηρεί τον παραδοσιακό του πυρήνα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια πολύ εντυπωσιακή διαδρομή με το τρένο μέσα από τα χωριά για να καταλήξουμε στο επιβλητικό Portovenere - ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο χωριό στην είσοδο του Κόλπου των Ποιητών (GolfodeiPoeti). Το Πορτοβένερε χαρακτηρίζεται από στενά σοκάκια (caruggi), πολύχρωμα παραθαλάσσια σπίτια, μεσαιωνικά τείχη και το κάστρο. Ξεχωρίζει η εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Πέτρου (San Pietro), χτισμένη πάνω σε βράχια που βρέχονται από τη θάλασσα - ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της περιοχής. Η θέα από εκεί κόβει την ανάσα. Ελεύθερος χρόνος για απογευματινό καφέ ή παγωτό και αναχώρηση για τη Λα Σπέτσια όπου και θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο με προορισμό το Μιλάνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Μιλάνο – Κόμο (95 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για βόλτα στην περιοχή της λίμνης και στην ομώνυμη πρωτεύουσα της Επαρχίας του Κόμο. Η πόλη βρίσκεται στα σύνορα Ιταλίας–Ελβετίας, στη βόρεια Ιταλία, με θέα στο νοτιοδυτικό άκρο της λίμνης.Περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και κορυφογραμμές, δημιουργώντας ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Αφού κάνουμε στάση στο ακρολίμνιο πάρκο για να απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο -με το Μουσείο Βόλτα, ένα κομψό νεοκλασικό κτίριο αφιερωμένο στον μεγάλο φυσικό Αλεσάντρο Βόλτα, το σύγχρονο γλυπτό “Life Electric” του Μάριο Μποττά που τιμά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα, και τη Βίλα Όλμο, μια εντυπωσιακή νεοκλασική έπαυλη με θέα στη λίμνη- θα συνεχίσουμε προς το ιστορικό κέντρο της πόλης. Εκεί θα παρατηρήσετε έναν απίστευτο αριθμό καφέ και καταστημάτων που θα κάνουν την βόλτα αυτή αξέχαστη. Στην Piazza del Duomo, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό. Η επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Κόμο (Ντουόμο) είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, καθώς η εκκλησία χαρακτηρίζεται από διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ ρωμανικού και Γοτθικού ρυθμού. Εκεί βρίσκεται και το Broletto (Παλιό Δημαρχείο), που κάποτε φιλοξενούσε δημόσιες συνελεύσεις. Στην συνέχεια μια βόλτα προς την Piazza San Fedele με την ρωμαϊκή βασιλική του 12ου αιώνα, για να χαθείτε στα όμορφα δρομάκια του κέντρου της πόλης. Μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ μαζί με τους ντόπιους και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο. Με την άφιξη μας, ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πόλη της τέχνης και της μόδας, μια μητρόπολη που δεν σταματά να σε εκπλήσσει με τα μαγευτικά κρυμμένα μυστικά της και με τη νέα πόλη που αναπτύσσεται κάθετα με ουρανοξύστες που μοιάζουν με κρεμαστούς κήπους, σχεδιασμένους με φιλικά για το περιβάλλον πρότυπα. Η περιήγηση μας ξεκινά από το επιβλητικό Κάστρο των Σφόρτσα, μια ιστορική οχυρωμένη κατοικία που σήμερα φιλοξενεί σημαντικά μουσεία και εκθέσεις τέχνης. Συνεχίζουμε προς την καρδιά του ιστορικού κέντρου, όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός του Ντουόμο, ένα αριστούργημα γοτθικής αρχιτεκτονικής. Για όσους το επιθυμούν υπάρχει δυνατότητα ανάβασης στην ταράτσα του από όπου η θέα στην πόλη είναι μαγευτική. Δίπλα στο Ντουόμο βρίσκεται η Γκαλερία Βιτόριο ΕμανουέλεII, ένα εντυπωσιακό εμπορικό πέρασμα του 19ου αιώνα, γεμάτο πολυτελή καταστήματα, εστιατόρια και καφέ. Ακριβώς απέναντι βλέπουμε την διάσημη Λυρική Σκηνή της Σκάλας του Μιλάνου, έναν από τους σημαντικότερους «ναούς» της όπερας παγκοσμίως. Στη συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο για αγορές στην Κόρσο Βιτόριο Εμανουέλε, τον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της πόλης, καθώς και το πολυτελές πολυκατάστημα Rinascente. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το RooftopGraden του Rinascente, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας με θέα το εντυπωσιακό Ντουόμο. Το απόγευμα, η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στην γραφική περιοχή των Ναβίλι, γνωστή ως η «Μικρή Βενετία» του Μιλάνου, όπου θα απολαύσουμε την μοναδική ατμόσφαιρα των καναλιών, συνδυασμένη με τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ που προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο.

6η ημέρα: Πτήση επιστροφής

Η τελευταία μας ημέρα στο Μιλάνο ξεκινά με το πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά αναχωρούμε για το αεροδρόμιο. Γεμάτοι από όμορφες εικόνες, μοναδικές εμπειρίες και την ατμόσφαιρα της Ιταλικής φινέτσας, επιβιβαζόμαστε στην πτήση της επιστροφής. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται, αλλά οι αναμνήσεις από το Μιλάνο και την Τοσκάνη θα μας συντροφεύουν για πάντα. Arrivederci, μέχρι την επόμενη εξόρμηση!

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2025
Αναχωρήσεις 19/7, 26/7 2/8**, 9/8, 16/8, 23/8
Ξενοδοχείο Grand Hotel Plaza & Locanda 4* / IH Goia Milan 4* Grand Hotel Plaza & Locanda 4* / IH Goia Milan 4*
Δίκλινο 545€ 595€
Παιδί 2 εώς 12 ετών 475€ 495€
Μονόκλινο 740€ 790€
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι +195€ +195€

Προαιρετικές υπηρεσίες:

  • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση ExtraI + Covid: 25€/άτομο

  • Ημερήσια εκδρομή στη γραφική Σιένα – Σαν Τζιμινιάνο : 80€/ ενήλικας &60€/ παιδί 2-12 ετών.

  • Προαιρετική κρουαζιέρα Cinque Terre: 45€/ ενήλικας &30€/ παιδί 2-12 ετών.

Πτήσεις με SKY EXPRESS

Αθήνα Μιλάνο

07:30 – 09:05

Μιλάνο Αθήνα

11:20 – 14:45

** 07/08 | SWISS Ζυρίχη Αθήνα

21:20 – 00:55(+1)

Special Offer από 25/6: ΔΩΡΟ η κρουαζιέρα στα Cinque Terre! (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις SkyExpress

  • Αποσκευές ανά άτομο: 1 προσωπικό αντικείμενο (20x40x25cm) + 1 χειραποσκευή 8 κιλά (25x45x56cm) + 1 παραδοτέα αποσκευή μέχρι 20 κιλά

  • Διαμονή για 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία4*

  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο

  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 195€

  • Δημοτικοί φόροι διαμονής: 5-7€/ άτομο / διανυκτέρευση 

  • Εισιτήρια εισόδωνσε αξιοθέατα

  • Όσα δεν αναγράφονται στα «περιλαμβάνονται» ή/και αναγράφονται ως προαιρετικά/προτεινόμενα 

  • Checkpoints& Διελεύσεις πόλεων: 35€ / άτομο πληρωτέα επί τόπου στον αρχηγό της εκδρομής

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

  • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

  • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

  • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

  • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες - 15ετίας) ή διαβατήριο.

  • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ

  • Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής και των ωρών πτήσεων πριν την κράτηση

  • Οι τιμές για αυτή την εκδρομή είναι δυναμικές και υπόκεινται συνεχώς σε μεταβολές βάση, διαθεσιμοτήτων σε εισιτήρια/ξενοδοχεία και επιβεβαιώνονται με την κράτηση

  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς καμία παράλειψη στο πρόγραμμα

  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή

  • Στην αναχώρηση 02/08 η πτήση επιστροφής **07/08 είναι από Ζυρίχη και υπάρχει δώρο επίσκεψη στη Λοuκέρνη

Φωτογραφίες
12
12
Μιλάνο Ιταλία
12
Ιταλική πίτσα
12
Μιλάνο Ιταλία
Κωδ: 110
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά