Loading...

Οδική εκδρομή Γιορτές στο Μυθικό Όλυμπο

Τιμή ατόμου από
205
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 3ήμερη & 4ήμερη εκδρομή σε Αμπελάκια, Λεπτοκαρυά, Βεργίνα, Θεσσαλονίκη, Λιτόχωρο, Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ, Ελατοχώρι, Λεπτοκαρυά, Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας, Ναός Αγίας Παρασκευής Τεμπών. Αναχωρήσεις 23, 30/12 (4 ημέρες) & 05/1 (3 ημέρες). Μεταφορές με πούλμαν, περιηγήσεις, διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*, ημιδιατροφή καθημερινά, gala Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς, ξεναγός στη Βεργίνα, αρχηγός. Τιμές για Γιορτές 2023 - 24.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Αμπελάκια - Λεπτοκαρυά

Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό έναν παραδοσιακό οικισμό του νομού Λάρισας, τα Αμπελάκια. Είναι χτισμένα στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Όσσα, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών και φημίζονται για την επεξεργασία και τη βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού ριζάρι. Τα Αμπελάκια έχουν χαρακτηρισθεί ως παραδοσιακός οικισμός και κατά την περιήγησή μας θα θαυμάσουμε καλοδιατηρημένα πετρόκτιστα αρχοντικά και παραδοσιακές πέτρινες βρύσες που φανερώνουν παλαιότερες εποχές δόξας, πλούτου και ακμής. Στο κέντρο του χωριού, στο αναστηλωμένο αρχοντικό του «Μολά» θα δούμε το λαογραφικό και ιστορικό μουσείο με εκθέματα που αναπαριστούν την καθημερινότητα των Αμπελακιωτών. Επίσης θα δούμε το αρχοντικό Σβάρτς το οποίο είναι ένα από τα σπουδαιότερα κοσμικά κτίρια του Ελλαδικού χώρου. Άρχισε να κτίζεται το 1778 ως κατοικία του προέδρου του Συνεταιρισμού των Αμπελακίων Γεωργίου Μαύρου Σβαρτς, ενώ υπήρξε και η έδρα του Συνεταιρισμού. Το αρχοντικό παραμένει ακόμη και σήμερα δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής υψηλής αισθητικής του 18ου αιώνα, με ξεχωριστές και εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Χρόνος για περίπατο στα γραφικά δρομάκια του χωριού και παραδοσιακό φαγητό. Έπειτα πορεία προς το ξενοδοχείο διαμονής μας στη Λεπτοκαρυά. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ πλούσιο δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βεργίνα - Θεσσαλονίκη

Μετά το πλούσιο πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Βεργίνα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στις Αιγές, την τοποθεσία της αρχαίας πρωτεύουσας της Μακεδονίας όπου μετά τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου (1976-1980) ήρθαν στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα, όπως ήταν και για τόσα χρόνια. Περνώντας την είσοδο του μουσείου, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, θα νιώσουμε ότι περνάμε σε μία άλλη εποχή. Εκτός των άλλων θα θαυμάσουμε τη χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι που περιείχε τα οστά του βασιλιά Φιλίππου Β´ και το χρυσό στεφάνι που φορούσε ο νεκρός. Θα επισκεφθούμε επίσης τον αρχαιολογικό χώρο για να δούμε το αρχαίο θέατρο, το ιερό της Εύκλειας και τα ανάκτορα. Έπειτα θα επισκεφθούμε τη μαγευτική Θεσσαλονίκη. Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης με το πούλμαν και στη συνέχεια θα έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο για περίπατο στους στολισμένους δρόμους, καφέ και φαγητό. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ θα απολαύσουμε το ρεβεγιόν με πλούσιο φαγητό σε εορταστικό μπουφέ συνοδεία ζωντανής μουσικής. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λιτόχωρο - Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου - Ελατοχώρι

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, θα κινηθούμε στα ενδότερα του βουνού των Δώδεκα Θεών κατά τη μυθολογία, του επιβλητικού Ολύμπου. Πρώτος μας σταθμός η κωμόπολη του Λιτόχωρου. Το Λιτόχωρο είναι δημοφιλής πόλη για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν αναρρίχηση στον Όλυμπο, καθώς από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες για την κατάκτηση της κορυφής του μυθικού βουνού. Έπειτα, στους πρόποδες του βουνού, θα επισκεφτούμε το πανέμορφο, γυναικείο μοναστήρι του μεγάλου Πατέρα της Ορθοδοξίας Οσίου Εφραίμ του Σύρου, το μοναδικό προσκύνημα του Αγίου στον ελλαδικό χώρο. Χρόνος ελεύθερος για πνευματική χαλάρωση και στη συνέχεια αναχώρηση για ακόμα ένα ορεινό χωριό, από τα πιο δημοφιλή της περιοχής. Το Ελατοχώρι βρίσκεται σε υψόμετρο 780μ. και τόσο ο νέος όσο και ο παλιός οικισμός έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Πιερίας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λεπτοκαρυά - Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας - Ναός Αγίας Παρασκευής Τεμπών - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Χρόνος για περίπατο στα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού και καφέ στην μικρή και γοητευτική πλατεία κάτω από τα τεράστια πλατάνια. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση, αφού αποτελεί σχεδόν παράδοση για κάθε πιστό οδηγό που διέρχεται την κοιλάδα των Τεμπών, για το θαυματουργό αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Στη φημισμένη αυτή κοιλάδα των Τεμπών ανάμεσα από τον Όλυμπο και την Όσσα βρίσκεται η γνωστή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που χτίστηκε περίπου το 1910 από τον Ο.Σ.Ε. με τη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Ακριβώς δίπλα από το ναό της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται μία μικρή σπηλιά. Εκεί είναι και το αρχικό προσκύνημα, όπου στο τέλος της σπηλιάς από μία οπή στο βράχο αναβλύζει το θαυματουργό αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Η σπηλιά είναι τόσο μικρή που κάθε φορά χωράει μετά βίας μόνο ένας άνθρωπος και αν είναι αρκετά ψηλός πρέπει να μπει σκυμμένος. Ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Θεσσαλίας. Έτσι και εμείς θα σταματήσουμε για να προσκυνήσουμε στην χάρη της Αγίας και να μας κρατά υγιείς και μακριά από κάθε κακοτοπιά. Έπειτα συνεχίζουμε προς Αθήνα όπου με στάσεις για φαγητό και ξεκούραση θα φθάνουμε το βραδάκι.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Γιορτές 2023 - 24
Αναχωρήσεις 23, 30/12 - 4 ημέρες 05/1 - 3 ημέρες
Δίκλινο 309 € 205 €
3ο άτομο ενήλικας 219 € 155 €
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών 115 € 85€
4ο άτομο παιδί έως 12 ετών 195 € 135 €
Μονόκλινο 399 € 255 €

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Poseidon Palace 4*

 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιο εορταστικό μπουφέ

 • Gala Χριστουγέννων & πρωτοχρονιάς με πλούσιο εορταστικό φαγητό και ζωντανή μουσική

 • Εορταστικό δείπνο στις 25/12 και 01/1

 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο

 • Επίσημη ξεναγός στη Βεργίνα

 • Αρχηγός εκδρομής

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα

 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους

 • Γεύματα και δείπνα εκτός των παραπάνω που αναφέρονται

 • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ ημερησίως

 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες:

 • Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικους Όρους Συμμετοχής.

Φωτογραφίες
5
Παίζοντας με το χιόνι!
5
Πάρκο Αγίου Νικολάου Νάουσα
5
Ελατοχώρι
5
Αμπελάκια Λάρισσα
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά