Loading...

Οδική εκδρομή στο Καρπενήσι

Τιμή ατόμου από
185
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 3ήμερη & 4ήμερη εκδρομή σε Κεφαλόβρυσο, Κορυσχάδες, Καρπενήσι, Μουσείο Βουνού Καρπενησίου, Μοπυσείο Ιστορίας Καρπενησίου, Προυσός, Μεγάλο Χωριό, Ιερά Μονή Αγάθωνος, Γοργοπόταμος. Αναχωρήσεις 23, 30/12 (4 ημέρες) & 05/1 (3 ημέρες). Μεταφορές με πούλμαν, περιηγήσεις, διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, 3*, ημιδιατροφή σε μπουφέ, Εορταστικό ρεβεγιόν Παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς, αρχηγός. Τιμές για Γιορτές 2023 - 24.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κεφαλόβρυσο - Κορυσχάδες - Καρπενήσι

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το μαγευτικό Καρπενήσι. Πρώτα θα επισκεφτούμε, δέκα λεπτά έξω από το Καρπενήσι, τις Κορυσχάδες, ένα χωριό της Ευρυτανίας με φυσική και αναλλοίωτη ομορφιά, που μας δίνεται η αίσθηση ότι ο χρόνος έχει σταματήσει. Έλατα και πλατάνια, παγωμένα νερά και μεγαλοπρεπή βουνά συνθέτουν το σκηνικό. Η ιστορία του χωριού παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το Μουσείο στο χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ιστορικό Κεφαλόβρυσο με ελεύθερο χρόνο για παραδοσιακό γεύμα. Τέλος, άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας και ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ και θα ακολουθήσει δίωρη βόλτα για όσους το επιθυμούν στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Χιονοδρομικό - Μουσείο Βουνού Καρπενησίου - Μουσείο Ιστορίας Καρπενησίου

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε τη μέρα με επίσκεψη στο χιονοδρομικό με το μεγάλο σαλέ. Χρόνος να απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα και επιστρέφουμε στο κέντρο της πόλης όπου θα επισκεφτούμε το πρώτο Μουσείο Βουνού της Ελλάδας. Το μουσείο, εξ’ ολοκλήρου δωρεά ορειβατών, χιονοδρόμων και αθλητών, είναι αφιερωμένο σε όλες τις δραστηριότητες του βουνού και στους λάτρεις των ορεινών προορισμών. Θα δούμε σημαντικά αντικείμενα όπως της πρώτης Ελληνικής Αποστολής που κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του κόσμου και αναφορές σε δράσεις και στον τρόπο διαβίωσης στο βουνό. Έπειτα επίσκεψη σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό μουσείο στο Καρπενήσι, το οποίο έχει αναλάβει τον ρόλο να παρουσιάσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρυτανίας. Το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού διαθέτει οπτικοακουστικό εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας καθιστώντας το έτσι έναν πραγματικά ζωντανό οργανισμό. Οι δύο αίθουσες εικονικής πραγματικότητας, θα μας χαρίσουν απλόχερα «ταξίδια στον χρόνο». Μπορούμε να «επισκεφτούμε» τον Ναό της Επισκοπής που είναι βυθισμένος στη Λίμνη των Κρεμαστών, αλλά και τη «Μάχη στο Κεφαλόβρυσο», την ιστορική μάχη που έχασε τη ζωή του ο ήρωας Μάρκος Μπότσαρης. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για περίπατο, καφέ και φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει το εορταστικό ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο με φαγητό σε μπουφέ, μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Προυσός (Ιερά Μονή Παναγιάς) - Μεγάλο Χωριό

Μπουφέ πρόγευμα και μια ημέρα γεμάτη εικόνες, τοπία, χρώματα και αγνές γεύσεις μας περιμένει. Διασχίζοντας τα “Ευρυτανικά Τέμπη” θα βρεθούμε στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Χρόνος για προσκύνημα και να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο «πνιγμένο» στο πράσινο. Αργότερα επίσκεψη στο Μεγάλο Χωριό με χρόνο για περίπατο στα γραφικά δρομάκια. Εδώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθείτε το Ιστορικό - Λαογραφικό μουσείο και να γευθούμε το διάσημο γαλακτομπούρεκο του “Αλέκου”! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ και θα ακολουθήσει δίωρη βόλτα για όσους το επιθυμούν στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ιερά Μονή Αγάθωνος - Γοργοπόταμος - Αμφίκλεια - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγάθωνος, μία κιβωτό της φύσης με σημαντική θρησκευτική και οικολογική δραστηριότητα. Ξεχωρίζει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με το βοτανικό κήπο και εκθέματα από τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης. Συνεχίζουμε για γεύμα (έξοδα ατομικά) στο χωριό του Γοργοπόταμου κοντά στην ιστορική γέφυρα με τα γάργαρα νερά και τις ταβέρνες με την παραδοσιακή ρουμελιώτικη κουζίνα. Επόμενος σταθμός μας η Αμφίκλεια όπου θα επισκεφθούμε (έξοδα ατομικά) το εξαιρετικό “Μουσείο Άρτου”. Μέσω Χαιρώνειας, όπου θα δούμε το περίφημο Λιοντάρι (μνημείο των πεσόντων Θηβαίων Ιερολοχιτών), επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Γιορτές 2023 - 24
Αναχωρήσεις 23/12 - 4 ημέρες 30/12 - 4 ημέρες 5/1 - 3 ημέρες
Ξενοδοχείο Lecadin Hotel & Resort 3* Lecadin Hotel & Resort 3* Lecadin Hotel & Resort 3*
Δίκλινο economy 265 € 265 € 185 €
3ο άτομο ενήλικας 175 € 175 € 145 €
3ο άτομο έως 12 ετών 155 € 155 € 125 €
4ο άτομο έως 12 ετών 125 € 125 € 110 €
Μονόκλινο economy 365 € 365 € 245 €

Early Booking: ΛΗΞΗ

** Επιβάρυνση για δωμάτιο με ανακαινισμένο μπάνιο + 10 € το άτομο την νύχτα

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο Lecadin Hotel & Resort 3* με ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ

 • Εορταστικό ρεβεγιόν στις 24/12 & 31/12 με μπουφέ φαγητό και μουσική

 • Δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου

 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο

 • Αρχηγός εκδρομής

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ το δωμάτιο ημερησίως

 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι.

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
3
Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας, Καρπενήσι
3
Καρπενήσι
3
Καρπενήσι
3
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά