Loading...

Οδική εκδρομή γιορτές στη Βάλια Κάλντα

Τιμή ατόμου από
285
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 4ήμερη εκδρομή σε Τύρναβος, Σέρβια, Λίμνη Πολυφύτου, Κοζάνη, Εθνικό Πάρκο Βόρεια Πίνδου, Μετέωρα, Καλαμπάκα, Τρίκαλα. Αναχωρήσεις 23 & 30/12. Μεταφορές με πούλμαν, περιηγήσεις, διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*, πρωινό μπουφέ καθημερινά, εορταστικό Gala σε μπουφέ στις 24/12 & 31/12, αρχηγός. Τιμές για Γιορτές 2023 - 24.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Τύρναβος - Σέρβια - Λίμνη Πολυφύτου - Κοζάνη

Αναχώρηση από Αθήνα και με σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, θα φτάσουμε στον Τύρναβο, μια περιοχή ορόσημο για τη σύγχρονη αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία. Ο Δήμος Τυρνάβου αποτελεί το κέντρο μιας μεγάλης επίπεδης ενδοχώρας στη Θεσσαλία, που εκτείνεται από τον Πηνειό ποταμό ως τους πρόποδες της Μελούνας και από την ορεινή Ελασσόνα ως τις παρυφές της πόλης της Λάρισας, με πληθυσμό 27.000 περίπου κατοίκων. Χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και φυσικά να απολαύσουμε τα εκλεκτά και φημισμένα τσίπουρο, ούζο και κρασί Τυρνάβου. Στη συνέχεια, οδεύοντας Βόρεια περνάμε τα Σέρβια, το άλλοτε παρατηρητήριο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, κτισμένα αμφιθεατρικά στους πρόποδες των Πιερίων. Στην παραλίμνια, ως το Βελβεντό, αμπελοφόρα περιοχή που έχουν βρεθεί δεκάδες αρχαιολογικές θέσεις κυρίως προϊστορικές, στη θέση Κουρήτες θα κάνουμε μια επίσκεψη σε τοπικό παραδοσιακό Οινοποιείο για να μάθουμε πως «ο Οίνος ευφραίνει καρδίαν». Στη συνέχεια μέσω της εντυπωσιακής γέφυρας της λίμνης Πολυφύτου, μιας από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας θα διασχίσουμε τη λίμνη µε το ενδιαφέρον οικοσύστημά της και τους προστατευόμενους βιότοπους. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην Κοζάνη και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κοζάνη - Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου - Περιφερειακή ζώνη Ζέστης Κοιλάδας - Κοζάνη

Οι βλάχοι την κοιλάδα που είναι κυκλωμένη από βουνά τη λένε Βάλια Κάλντα που σημαίνει Ζεστή Κοιλάδα. Ένα μοναδικό μουσείο της φύσης, που λόγω των γεωμορφολογικών σχηματισμών, του κλίματος και του μικροκλίματός της επιβιώνουν χιλιάδες είδη πανίδας και χλωρίδας, πολλά εξ αυτών είναι ενδημικά και κοσμοπολίτικα. Την περιφερειακή λοιπόν ζώνη της, θα προσεγγίσουμε τη σημερινή ημέρα μας, αμέσως μετά το πρωινό μας και με τη βοήθεια οικοξεναγών θα γνωρίσουμε τα μυστικά της. Προαιρετικά, με τζιπ 4Χ4 θα διατρέξουμε τους δασοσκέπαστους δασικούς δρόμους για να βρεθούμε κοντά σε θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία που κρύβει καλά μέσα του ο Εθνικός Δρυμός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ θα απολαύσουμε το ρεβεγιόν σε πλούσιο εορταστικό μπουφέ συνοδεία μουσικής. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κοζάνη - Γεωπάρκο Μπουχάρια - Αξιοθέατα Κοζάνης - Καστοριά - Κοζάνη

Πρωινό σε μπουφέ και όταν ο Μαμάτσης, το ρολόι σήμα κατατεθέν της πόλης, κτυπήσει 9 φορές, θα αναχωρήσουμε κι εμείς από το ξενοδοχείο μας για να κινηθούμε 40 χιλιόμετρα νοτίως όπου θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό φαινόμενο των γεωμορφολογικών σχηματισμών «Μπουχάρια». Πρόκειται για φυσικούς σχηματισμούς, οι οποίοι προήλθαν από τη διάβρωση του εδάφους που ξεκίνησε πριν από 70.000 χρόνια. Έχουν σχήμα χωμάτινης κολώνας, η οποία αποτελείται από άμμο, κροκάλες, μάργες, άργιλο και πιθανή συγκολλητική ύλη από οξείδια του σιδήρου και διοξείδιο του πυριτίου. Την κορυφή από τις κολώνες αυτές καλύπτει ένας σχιστόλιθος βράχος, ο οποίος έπαιξε το ρόλο της ομπρέλας στην εξέλιξη του σχηματισμού. Ο αριθμός τους ξεπερνάει τους είκοσι, ενώ το ύψος τους ξεκινά από δύο και φτάνει τα έξι και τα επτά μέτρα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της Κοζάνης για να περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα του νομού για να γνωρίσουμε την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της. Κατά την περιήγησή μας με το πούλμαν θα δούμε, το περίφημο καμπαναριό σήμα κατατεθέν της πόλης, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη με παρελθόν που ανάγεται στον 17ο αιώνα και αποτελεί µία από τις μεγαλύτερες ιστορικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα, το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε ένα πανέμορφο κτήριο το οποίο εξωτερικά υμνεί την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, το Αρχοντικό Λασσάνη ένα διατηρητέο κτήριο - στολίδι του 1750, για να καταλήξουμε στην πλατεία της Νίκης όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης για περίπατο, φαγητό και γλυκό. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κοζάνη - Μετέωρα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα - Αθήνα

Αφού έχουμε απολαύσει το πλούσιο πρόγευμα μας, επιβιβαζόμαστε μαζί με τις αποσκευές μας στο πούλμαν και το ταξίδι της επιστροφής ξεκινά. Ακολουθώντας την Εγνατία Οδό και εν συνεχεία την Επαρχιακή Εθνική Γρεβενών – Καλαμπάκας φτάνουμε στο πέτρινο δάσος της Θεσσαλίας, στα Μετέωρα. Επίσκεψη σε μια από τις Ιερές Μονές των Μετεώρων. Επόμενη στάση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών που εδρεύει στην πόλη της Καλαμπάκας. Μέσα από τις προθήκες του, θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε και φυσικά να ξεναγηθούμε στα πάνω από 350 είδη πτηνών και θηλαστικών καθώς επίσης και στα 250 διαφορετικά είδη μανιταριών. Συνεχίζουμε για τη γενέτειρα του Τσιτσάνη, τα Τρίκαλα, όπου εκεί στην Παλιά Πόλη και κοντά στα «δυο στενά» θα έχουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση νωρίς το μεσημέρι για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Γιορτές 2023 - 24
Αναχωρήσεις 23 & 30/12
Ξενοδοχείο Tselikas Hotel 3*
Δίκλινο 285 €
3ο άτομο ενήλικας 225 €
3ο άτομο παιδί έως 9 ετών 150 €
3ο άτομο παιδί 10 - 12 ετών 185 €
Μονόκλινο 345 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Tselikas Hotel 3* στην Κοζάνη με πρωινό καθημερινά σε μπουφέ

 • Δείπνο σε μενού 3 πιάτων και 1 αναψυκτικό ανά άτομο την 1η ημέρα του προγράμματος

 • Εορταστικό Gala σε μπουφέ στις 24/12 & 31/12 με ποικιλία ζεστών και κρύων ορεκτικών, σαλάτες, διάφορα εκλεκτά κρεατικά με ποικιλία γαρνιτούρας, γλυκά και 1 αναψυκτικό ανά άτομο συνοδεία μουσικής

 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο

 • Αρχηγός εκδρομής

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα

 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους

 • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ ημερησίως

 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
4
Μετέωρα, Καλαμπάκα
4
Μετέωρα
4
Κοζάνη (Κρόκος)
4
Μετέωρα
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά