Loading...
Τιμή ατόμου από
330
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
4ήμερη οργανωμένη οδική εκδρομή στην υπέροχη κοιλάδα της Πίνδου, την Βάλια Κάλντα. Καλαμπάκα - Σμίξη - Σαμαρίνα - Τρίκωμο (Γεφύρι Αζίζ Αγά) - Ζιάκας - Σπήλαιο - Περιβόλι - Βάλια Κάντα (προαιρετική) - Βοβούσα - Μουσείο Μανιταριών - Μουσείο Μηλιάς Αναχώρηση: 12/9, 26/10 & 16/11. Μεταφορές, εκδρομές, ημιδιατροφή, διαμονή στο ACHILION HOTEL 3*, αρχηγός. ΤΙΜΕΣ για Φθινόπωρο 2023
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα – Γρεβενά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 για την Καλαμπάκα και στάση για γεύμα (έξοδα ατομικά) υπό την σκιά των Μετεώρων. Συνεχίζουμε για την πόλη των Γρεβενών, όπου χρόνος για βόλτα και καφέ. Το απόγευμα εγκατάσταση στο Achillion Hotel 3*, xρόνος για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

2η ημέρα: Ζιάκας - Σπήλαιο - Περιβόλι - Βάλια Κάλντα - Βοβούσα

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με την κοινότητα του Ζιάκα, στα 900 μέτρα υψόμετρο και όπου δεσπόζει από πίσω το όρος Όρλιακας. Επόμενη μας επίσκεψη το χωριό Σπήλαιο, κρυμμένο μέσα σε ένα φυσικό τοπίο, με παραδοσιακά χτισμένα σπίτια, γέφυρες, ποτάμια και το πολύ παλιό και καλά διατηρημένο Μοναστήρι. Συνεχίζουμε για το Περιβόλι, κοντά στα σύνορα με τα Zαγοροχώρια της Hπείρου. Σας προτείνουμε μιας μοναδικής εμπειρίας διαδρομή με τζιπ 4Χ4 και mini bus (έξοδα ατομικά), για την εκδρομή μας μέσα στον πυρήνα της Βάλια Κάλντα, του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα και για πεζοπορία. Χρόνος ελεύθερος στο Περιβόλι για γεύμα με εξαιρετικά ντόπια προϊόντα (έξοδα ατομικά) και συνεχίζουμε για τη Βοβούσα, ένα από τα Ζαγοροχώρια, το πιο απομακρυσμένο χωριό της ανατολικής πλευράς του Ζαγορίου. Το χωριό το διαπερνάει ο Αώος ποταμός και είναι η βοή των νερών αυτό που έδωσε στο χωριό την ονομασία του. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

3η ημέρα: Σμίξη – Μνημείο Αννίτσας - Σαμαρίνα - Τρίκωμο (Γεφύρι Αζίζ Αγά)

Μπουφέ πρόγευμα και εκδρομική εξόρμηση. Πρώτη μας επίσκεψη η Σμίξη, το πιο κοντινό χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, με παλιές πέτρινες βρύσες & αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το ύψωμα της Αννίτσας, σε υψόμετρο 1728 μέτρα, όπου έχει στηθεί μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για τους 120 πεσόντες Γρεβενιώτες Αξιωματικούς και οπλίτες το Νοέμβριο του 1940. Ακολουθεί η ξακουστή Σαμαρίνα, πασίγνωστο χωριό (το υψηλότερο της χώρας), χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος περίπου 1.450 μέτρα, μέσα σε τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και καφέ (έξοδα ατομικά). Η υπέροχη διαδρομή μας συνεχίζεται μέχρι το Τρίκωμο, με τη γέφυρα του Αζίζ Αγά στους πρόποδες της Πίνδου. Πρόκειται για μονότοξο γεφύρι, το μεγαλύτερο σε ύψος στη Δυτική Μακεδονία και από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

4η ημέρα: Μέτσοβο – Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής – Αρχοντικό Τοσίτσα – Κατώγι Αβέρωφ - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στο Μέτσοβο. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα, το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου (Αρχοντικό Τοσίτσα – έξοδα ατομικά) και το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, όπου θα γευτούμε τον οίνο που παράγεται από τους ορεινότερους αμπελώνες της Ελλάδας (έξοδα ατομικά). Αφού ψωνίσουμε τα τελευταία σουβενίρ και παραδοσιακά προϊόντα όπως το καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η προαιρετική επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό, δεν είναι πραγματοποιήσιμη.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Φθινόπωρο 2023
Αναχωρήσεις 12/9, 26/10 & 16/11
2κλινο 330 €
3ο άτομο 295 €
3o άτομο έως 8 ετών 240 €
3ο άτομο 8 έως 12 ετών 280 €
1κλινο 382 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε περίπτωση κακοκαιρίας η επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό δεν είναι πραγματοποιήσιμη

Παροχές

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Διαμονή στο ACHILLION HOTEL 3*

 • Μπουφέ πρωινό στο ξενοδοχείο και δείπνο σε τοπικές ταβέρνες καθημερινά (ημιδιατροφή)

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

 • Αρχηγός / Συνοδός

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση

 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι (με εξαίρεση την επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό σε περίπτωση κακοκαιρίας)

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η προαιρετική επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό, δεν είναι πραγματοποιήσιμη.

Φωτογραφίες
3
3
3
Στα βουνά και τα δάση της Ηπείρου
3
Κωδ: 50
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά