Loading...

Οδική εκδρομή σε Βάλια Κάλντα, η ζεστή κοιλάδα της Πίνδου

Τιμή ατόμου από
330
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 4ήμερη εκδρομή σε Σαμαρίνα, Σμίξη, Περιβόλι, Βοβούσα, Μέτσοβο, Καλαμπάκα, Ζιάκας, γεφύρι Αζίζ Αγά. Αναχωρήσεις 21/6 & 25/7 & 15/8 & 12/9 & 25/10 & 14/11. Μεταφορές, εκδρομές, διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, πρωινό μπουφέ, δείπνο, αρχηγός - συνοδός. Τιμές για Καλοκαίρι - Φθινόπωρο 2024.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα – Γρεβενά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 για την Καλαμπάκα και στάση για γεύμα (έξοδα ατομικά) υπό την σκιά των Μετεώρων. Συνεχίζουμε για τα Γρεβενά για την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη των μανιταριών όπως χαρακτηρίζεται. Εγκατάσταση στο Achillion Hotel 3*, xρόνος για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα για την πρώτη μας γευστική δοκιμή με τα περίφημα μανιτάρια της περιοχής. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ζιάκας - Περιβόλι - Βάλια Κάλντα - Βοβούσα

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με την κοινότητα του Ζιάκα, στα 900 μέτρα υψόμετρο και όπου δεσπόζει από πίσω το όρος Όρλιακας. Συνεχίζουμε για το Περιβόλι, κοντά στα σύνορα με τα Zαγοροχώρια της Hπείρου. Σας προτείνουμε μιας μοναδικής εμπειρίας διαδρομή με τζιπ 4x4 και mini bus (έξοδα ατομικά), για την εκδρομή μας στον Εθνικό Δρυμό “Βάλια Κάλντα” αλλά και για πεζοπορία (καιρού επιτρέποντος). Χρόνος ελεύθερος στο Περιβόλι για ξεκούραση και συνεχίζουμε για τη Βοβούσα, ένα από τα Ζαγοροχώρια, το πιο απομακρυσμένο χωριό της ανατολικής πλευράς του Ζαγορίου. Το χωριό το διαπερνάει ο Αώος ποταμός και είναι η βοή των νερών αυτό που έδωσε στο χωριό την ονομασία του. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σμίξη – Μνημείο Αννίτσας - Σαμαρίνα – Σπήλαιο - Τρίκωμο (γεφύρι Αζίζ Αγά)

Μπουφέ πρόγευμα και εκδρομική εξόρμηση. Πρώτη μας επίσκεψη η Σμίξη, το πιο κοντινό χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, με παλιές πέτρινες βρύσες & αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το ύψωμα της Αννίτσας, σε υψόμετρο 1728 μέτρα, όπου έχει στηθεί μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για τους 120 πεσόντες Γρεβενιώτες Αξιωματικούς και οπλίτες το Νοέμβριο του 1940. Ακολουθεί η ξακουστή Σαμαρίνα, πασίγνωστο χωριό (το υψηλότερο της χώρας), χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος περίπου 1.450 μέτρα, μέσα σε τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και καφέ (έξοδα ατομικά). Επόμενη μας επίσκεψη το χωριό Σπήλαιο, κρυμμένο μέσα σε ένα φυσικό τοπίο, με παραδοσιακά χτισμένα σπίτια, γέφυρες, ποτάμια και το πολύ παλιό και καλά διατηρημένο Μοναστήρι. Η υπέροχη διαδρομή μας συνεχίζεται μέχρι το Τρίκωμο, με τη γέφυρα του Αζίζ Αγά στους πρόποδες της Πίνδου. Πρόκειται για μονότοξο γεφύρι, το μεγαλύτερο σε ύψος στη Δυτική Μακεδονία και από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα. Διανυκτέρευση

4η ημέρα: Γρεβενά - Μέτσοβο - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε στο στολίδι της Ηπείρου, το γραφικό Μέτσοβο. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στο Μέτσοβο, τον τόπο των ευεργετών με τα περίφημα αρχοντικά. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επισκεφτούν την πινακοθήκη Αβέρωφ (έξοδα ατομικά) με περισσότερα από 700 έργα των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα. Αφού ψωνίσουμε τα τελευταία σουβενίρ και παραδοσιακά προϊόντα όπως το καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι - Φθινόπωρο 2024
Αναχωρήσεις 21/6, 25/7, 15/8, 12/9, 25/10, 14/11
Δίκλινο 330€
3ο άτομο 295€
Μονόκλινο 369€

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, εκδρομές

 • Διαμονή στο Achillion Hotel 3*

 • Μπουφέ πρωινό και δείπνο

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

 • Αρχηγός - συνοδός

 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση), θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο από τον πελάτη.

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
3
3
3
Στα βουνά και τα δάση της Ηπείρου
3
Κωδ: 50
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά