Loading...

Οδική εκδρομή στα Μικρασιατικά Παράλια - Σμύρνη - Καππαδοκία

Τιμή ατόμου από
695
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 10ήμερη εκδρομή σε Κομοτηνή, Τσανάκκαλε, Τροία, Πέργαμο, Σμύρνη, Παμούκκαλε, Κοιλάδα Κοράματος, Σινάσσιο, Μαλακοπή, Κοιλάδα Περιστρέματος, Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη. Αναχωρήσεις 05,19/7 & 02,16,23/8. Μεταφορές με πούλμαν, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*/4*, ημιδιατροφή στην Τουρκία, πρωινό στην Ελλάδα, ξεναγήσεις, αρχηγός - συνοδός. Τιμές για Καλοκαίρι 2024.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κομοτηνή

Αναχώρηση στις 07:30 από Αθήνα, στάσεις στην περιοχή Aγ. Κωνσταντίνου και της Λάρισας και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού, με την τελευταία μας στάση στην περιοχή της Μουσθένης, για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κομοτηνή - Τσανάκαλε

Πρωινό και αναχώρηση για Τσανάκαλε. Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος της από την Εγνατία οδό, αφήνοντας δεξιά την όμορφη πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, μας οδηγεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Mετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά «DUTY FREE SHOPS» περνάμε τη γέφυρα του Έβρου και τον έλεγχο των τούρκικων συνόρων για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέσω Κεσσάνης και νέας γέφυρας Ελλησπόντου για το Τσανάκκαλε. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τσανάκαλε - Τροία - Πέργαμο - Σμύρνη

Πρωϊνή αναχώρηση για επίσκεψη του αρχαιολογικό χώρου της Τροίας. Περνώντας στη συνέχεια από το Αϊβαλί θα επισκεφθούμε την Πέργγαμο. Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Περγάμου και περιήγηση στην διάσημη Κόκκινη Βασιλική(μία από της επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής) και στο Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης και ήταν αφιερωμένο στο θεό της υγείας). Η Πέργαμος ήταν μια δοξασμένη και πλούσια πόλη της επαρχίας Τευθρανίας της Μυσίας, στη Μικρά Ασία και πρωτεύουσα του ομώνυμου Βασιλείου. Aργά το απόγευμα καταλήγουμε στην πόλη της Σμύρνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και περίπατοι γνωριμίας με την πόλη, διαν/ση.

4η ημέρα: Σμύρνη - Έφεσσος - Παμούκκαλε

Σύντομη γνωριμία - περιήγηση με την πόλη και τα αξιοθέατα της Σμύρνης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τις συνοικίες Κurtulus (η συνοικία του παζαριού), Κonak (στα νότια της παραλίας μετά την πλατεία του ρολογιού), Ιsmet Κaptan (το σύγχρονο κέντρο), Αlsanak (στο λιμάνι ο πρώην Φραγκομαχαλάς ), το Κορδελιό και το Καντιφέ Καλέ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Σελτσούκ, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφεσού. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Συνεχίζουμε με προορισμό την περιοχή του Παμούκκαλε. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε την Αφροδισία, όπου υπήρχε σχολή γλυπτικής στην αρχαία εποχή, τον Ναό της Αφροδίτης και το αρχαίο στάδιο. Άφιξη νωρίς το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση της πόλης, που δημιουργήθηκε όταν μία πηγή μεγάλης περιεκτικότητας σε διαλυμένο δικαρβονικό ασβέστιο χύθηκε ως καταρράκτης από την άκρη ενός γκρεμού. Το υγρό κρύωσε και σκλήρυνε αφήνοντας πίσω του εναποθέσεις ασβεστίου, διαμορφώνοντας φυσικές λίμνες, υψώματα και προεξοχές. Το Παμούκκαλε, το όνομα του οποίου στην κυριολεξία σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι», είναι επίσης η περιοχή όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Ιεράπολης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Παμούκκαλε – Καππαδοκία – Προκόπι ή Νεάπολη

Αναχώρηση το πρωί για Καππαδοκία, όπου με ενδιάμεσες στάσεις θα τακτοποιηθούμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας, στην ηφαιστειογενή περιοχή, όπου ο άνεμος και η διάβρωση εργάστηκαν αιώνες για να δημιουργήσουν τους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες, που συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καππαδοκία (Κοιλάδα Κοράματος)

Ξενάγηση - γνωριμία με την Κοιλάδα του Κοράματος, όπου χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό, πολύ μαλακό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Από την διάβρωση το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή. Έτσι το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε το χωριό Ζελβέ λαξευμένο μέσα στα βράχια, το Ουτζχισάρ και την Αβανο, χτισμένη στις όχθες του Άγη ποταμού, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Επιστροφή στο Προκόπι για δείπνο και προαιρετική διασκέδαση με χορούς των Μεβλανιάνων (Δερβίσηδων) και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Καππαδοκία (Σινασσό - Μαλακοπή - Κοιλάδα Περιστρέματος)

Επίσκεψη στη Σινάσσο και ξενάγησή στον ιερό Nαό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και τον Ναό του Αγίου Βασιλείου. Ακολουθεί επίσκεψη - ξενάγηση στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής, σε βάθος 55μ. και έκταση 4,500 τ.μ.. Θα γνωρίσουμε την καλοδιατηρημένη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, και θα θαυμάσουμε τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος, για να συνεχίσουμε με την Καρβάλη για επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Επόμενος σταθμός η κοιλάδα του Περιστρέματος (Ihlara), με τις εκπληκτικά λαξευμένες εκκλησίες στη λάβα που έχει παγώσει. Θα θαυμάσουμε ένα ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες, τέσσερες εκ των οποίων θα γνωρίσουμε. Οι κάθετοι βράχοι κομμένοι σαν από μαχαίρι, εντυπωσιάζουν. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Καπαπδοκία - Προύσα

Πρωϊνή αναχώρηση για Προύσα, με τη διαδρομή μας να περνά από την Αλμυρή λίμνη. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ στην Προύσα. Δείπνο και χρόνος ελεύθερος, για γνωριμία με την πόλη που φιλοξενεί μεταξύ άλλων, τον τάφο του Καραγκιόζη και το Ουλού Τζαμί με τους είκοσι τρούλους, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Προύσα - Kομοτηνή

Μετά το πρωινό, από τη γνωστή διαδρομή περνώντας και πάλι από την νέα γέφυρα των Δαρδανελλίων, θα καταλήξουμε για διανυκτέρευση στην πόλη της Κομοτηνής.

10η ημέρα: Κομοτηνή – Αθήνα

Πρωϊνό και αναχώρηση για Αθήνα. Με μικρές στάσεις καθοδόν φθάνουμε το βράδυ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεσθεί αντίστροφα και οι διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία, να γίνουν στην Άβανο ή το Νεβσεχίρ και στην Ελλάδα οι διανυκτερεύσεις να γίνουν και σε μια από τις πόλεις Ξάνθη ή Καβάλα. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2024
Αναχωρήσεις 05,19/7 & 02,16,23/8
Δίκλινο 695 €
3ο άτομο έως 12 ετών 625 €
Μονόκλινο 960 €

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν

 • Εννέα διαν/σεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 4*

 • Δύο διαν/σεις στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία 3*

 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία, πρωινό στην Ελλάδα (9 πρωινά & 7 δείπνα)

 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Αρχηγός - συνοδός

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα

 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου (τελευταίας 10ετίας) ή διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ μετά το ταξίδι!

 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ

 • Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής πριν την κράτηση

 • Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεσθεί αντίστροφα και οι διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία, να γίνουν στην Άβανο ή το Νεβσεχίρ και στην Ελλάδα οι διανυκτερεύσεις να γίνουν και σε μια από τις πόλεις Ξάνθη ή Καβάλα.

Φωτογραφίες
4
Καππαδοκία Τουρκία
4
Μπακλαβάς Τουρκία
4
Καππαδοκία Τουρκία
4
Τούρκικο τσάι
Κωδ: 39
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά