Loading...

Οδική εκδρομή Πάσχα στα Μετέωρα τις κατακόμβες του Ουρανού

Τιμή ατόμου από
255
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
4 ημέρες στα ατμοσφαιρικά Μετέωρα, Ιερά Μονή Κορώνης - Λίμνη Πλαστήρα - Καλαμπάκα - Μέτσοβο - Ελάτη - Περτούλι - Τρίκαλα. Μεταφορές εκδρομές, διαμονή σε 4* στην Καλαμπάκα με ημιδιατροφή σε μπουφέ, αρχηγός. Ενημερωμένες τιμές για Απρίλιο 2023
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Ιερά Μονή Κορώνης - Λίμνη Πλαστήρα - Καλαμπάκα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα φθάσουμε στην Ιερά Μονή Γεννήσεως Της Θεοτόκου, γνωστή και ως Ιερά Μονή Κορώνης, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ σε θέση περίοπτη με εξαιρετική θέα. Χρόνος ελεύθερος για να χαρούμε τον υπέροχο χώρο της Μονής και να νοιώσουμε την ευλογία Της Παρθένου αυτές τις ιδιαίτερες θρησκευτικές ημέρες και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πανέμορφη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, με τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια, την εντυπωσιακή θέα και την αρχιτεκτονική των σπιτιών. Αφού πραγματοποιήσουμε στάση για φωτογραφίες στο εντυπωσιακό φράγμα της λίμνης θα συνεχίσουμε για το Νεοχώρι με χρόνο για φαγητό. Τέλος, αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την Καλαμπάκα και το κεντρικότατο ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου και θα ακολουθήσει νηστίσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο

 2η ημέρα: Μετέωρα - Μέτσοβο

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κέντρο που περιλαμβάνει μια αίθουσα τρισδιάστατων προβολών, εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. Φορώντας ειδικά γυαλιά θα ταξιδέψουμε, εικονικά, εκατομμύρια χρόνια πίσω και «θα ζήσουμε» τη δημιουργία του υπέροχου τοπίου των Μετεώρων που όλοι μας θαυμάζουμε σήμερα. Επίσης, εικονικά πάλι, θα περιπλανηθούμε στους ιερούς βράχους και τις Ιερές Μονές των Μετεώρων με μία σύντομη ξενάγηση σε όλα τα μοναστήρια που μπορούμε να επισκεφτούμε σήμερα. Έπειτα αναχώρηση για τα Μετέωρα όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης. Σε ύψος 400 περίπου μέτρων, επάνω στους βράχους, είναι κτισμένο το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Οι Μονές όπως σήμερα σώζονται και λειτουργούν, είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO. Θα επισκεφτούμε την γυναικεία Μονή Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το παραδοσιακό Μέτσοβο, που κρατά ακόμα γερά την αρχιτεκτονική και την παράδοση του. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, την Πινακοθήκη του Τοσίτσα και θα περπατήσουμε μέχρι τον Αβερώφειο Κήπο ο οποίος φιλοξενεί αρκετά από τα είδη χλωρίδας της οροσειράς της Πίνδου.  Στην πλατεία του χωριού με τον επιβλητικό πλάτανο, την παραδοσιακή κεντρική πέτρινη βρύση που είναι μια από τις είκοσι του οικισμού κτισμένη  τον 19ουαι., και τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα και τα Μετσοβίτικα κρασιά, θα έχουμε αρκετό χρόνο για φωτογράφιση και για μια προαιρετική γαστρονομική εμπειρία από παραδοσιακές Ηπειρώτικες γεύσεις. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ σε κοντινή εκκλησία θα παρακολουθήσουμε την αναστάσιμη λειτουργία σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ακούγοντας από τον «βράχο των Μετεώρων» τις καμπάνες των μονών να χτυπούν χαρμόσυνα για την ανάσταση του Κυρίου. Ακολουθεί αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα και διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα (Πασχαλινό γεύμα και απογευματινή βόλτα στα Τρίκαλα)

Χριστός Ανέστη! Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι το πασχαλινό γεύμα με το παραδοσιακό αρνί και άλλων εδεσμάτων συνοδεία μουσικής. Το απόγευμά θα πραγματοποιήσουμε βόλτα στα Τρίκαλα με ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Καλαμπάκα - Ελάτη - Περτούλι - Τρίκαλα - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Περτούλι, έναν από τους πιο όμορφους χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας. Παραμονή για καφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα χωριά της περιοχής, όπου περιβάλλεται από ένα δάσος με έλατα, την Ελάτη. Παραμονή για βόλτα και φωτογραφίες και αναχώρηση για τα Τρίκαλα με ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Οργανωμένες εκδρομές άνοιξη 2023
Αναχώρηση 14/4/2023
Ξενοδοχείο Antoniadis 4*
Δίκλινο 255 €
3ο άτομο ενήλικας 225 €
3ο άτομο παιδί έως 5 ετών 125 €
3ο άτομο παιδί 6 - 12 ετών 185 €
4ο άτομο παιδί έως 12 ετών 185 €
Μονόκλινο 315 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο Antoniadis Hotel 4* στην Καλαμπάκα

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (περιλαμβάνονται το νηστίσιμο και το αναστάσιμο δείπνο καθώς και το πασχαλινό γεύμα με ψητό αρνί και ζωντανή μουσική σε επιλεγμένο εστιατόριο)

 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο

 • Δωρεάν το εισιτήριό σας για την είσοδο στο νέο κέντρο ψηφιακής προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων

 • Αρχηγός εκδρομής

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα

 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους

 • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ το δωμάτιο ημερησίως

 • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
6
Μετέωρα
6
Μέτσοβο
6
Μέτσοβο, Ιωάννινα
6
Μέτσοβο, Ιωάννινα
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά