Loading...

Οδική εκδρομή Σμύρνη - Καππαδοκία - Κωνσταντινούπολη

Τιμή ατόμου από
695
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
12 ημέρες οργανωμένη εκδρομή με πούλμαν. Τσανάκαλε / Δαρδανέλια, Τροία, Αϊβαλί, Πέργαμος, Σμύρνη, Έφεσος, Αφροδισιάς, Παμούκαλε/Ιεράπολη, Προκόπι, Κοιλάδα Κοράματος, Σινασός, Μαλακοπή, Κοιλάδα Περιστρέματος, Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη. Αναχώρηση 11/6/22 & 2/7,16/7,30/7 & 13/8 & 17/9 & 15/10. Μεταφορές, εκδρομές με πούλμαν, διαμονή σε 3* & 4*, 11 πρωινά και 9 δείπνα, αρχηγός. ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ για Αγίου Πνεύματος - Καλοκαίρι 2022
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κομοτηνή

Αναχώρηση στις 07:30΄ από Αθήνα για Κομοτηνή, με ενδιάμεσες στάσεις. 'Αφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κομοτηνή - Τσανάκαλε / Δαρδανέλια

Πρωινή αναχώρηση τον συνοριακό σταθμό των Κήπων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε μέσω Κεσάνης (μικρή στάση) για να περάσουμε με F/B τα στενά των Δαρδανελίων και να καταλήξουμε στο Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τσανάκαλε - Τροία - Πέργαμος - Σμύρνη

Σήμερα θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας. Η Τροία ή Ίλιον είναι μια μυθική πόλη, θέατρο του Τρωικού πολέμου, μέρος του οποίου περιγράφεται στην Ιλιάδα του Ομήρου. Στη συνέχεια, περνώντας από το Αϊβαλί, που αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922, θα κατευθυνθούμε στην Πέργαμο, όπου θα επισκεφθούμε την αρχαία πόλη, την διάσημη Κόκκινη Βασιλική (μία από της επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής) και το Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία, αφιερωμένο στον θεό της υγείας). Η Πέργαμος ήταν μια δοξασμένη και πλούσια πόλη της επαρχίας Τευθρανίας της Μυσίας, στη Μικρά Ασία και πρωτεύουσα του ομώνυμου Βασιλείου. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στη Σμύρνη, μία πόλη στην οποία ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμα και σήμερα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, περίπατος γνωριμίας με την πόλη και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σμύρνη - Έφεσος - Παμούκαλε

Κατά τη διάρκεια της σύντομης πρωινής μας περιήγησης στην πόλη θα δούμε τις συνοικίες Κurtulus (συνοικία του παζαριού), Κonak (στα νότια της παραλίας, μετά την πλατεία του Ρολογιού), Ιsmet Κaptan (το σύγχρονο κέντρο), Αlsanak (στο λιμάνι, ο πρώην Φραγκομαχαλάς), Κορδελιό και Καντιφέ Καλέ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, η οποία υπήρξε για περισσότερα από 1.000 χρόνια, μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για τον πιο καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Αφροδισιάδα, που ήταν φημισμένη για τα μάρμαρά της και τη σχολή γλυπτικής, όπου θα δούμε τον ναό της Αφροδίτης και το αρχαίο στάδιο. 'Αφιξη νωρίς το απόγευμα στο Παμούκαλε, το όνομα του οποίου σημαίνει "κάστρο από βαμβάκι". Στην περιοχή αυτή βρισκόταν η αρχαία Ιεράπολη. 'Αφιξη και περιήγηση της πόλης. Οι εντυπωσιακές λίμνες λευκού ασβεστίου που εφάπτονται στις πλαγιές των βουνών, υπήρξαν ανέκαθεν από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες σε αναμνηστικές κάρτες της Τουρκίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Παμούκαλε - Καππαδοκία / Προκόπι ή Νεάπολη

Πρωινή αναχώρηση για την Καππαδοκία, όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Προκόπι (σημερινό Ουργκούπ), μια πόλη με έντονο άλλοτε το Ελληνικό στοιχείο. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας, στην ηφαιστειογενή αυτή περιοχή, όπου ο άνεμος και η διάβρωση εργάστηκαν επί αιώνες για να δημιουργήσουν τους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες, που συνθέτουν αυτό το υπέροχο τοπίο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καππαδοκία, Κοιλάδα Κοράματος / Ζέλβε, Ουτσχισάρ, 'Αβανος

Ξενάγηση-γνωριμία με την περιοχή της Κοιλάδας του Κοράματος (Göreme), που χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς της θησαυρούς, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου - η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από πολύ μαλακό ηφαιστειακό υλικό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Λόγω της διάβρωσης το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή και το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες ύψους έως και 30 μέτρων. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε το λαξευμένο μέσα στα βράχια χωριό Ζέλβε, τον οικισμό Ουτσχισάρ και την 'Αβανο, που είναι κτισμένη στις όχθες του Κιζίλ Ιρμάκ, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και περίτεχνων κεραμικών. Επιστροφή στο Προκόπι για δείπνο και προαιρετική παρακολούθηση του χορού των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Καππαδοκία / Σινασός, Μαλακοπή, Κοιλάδα Περιστρέματος

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Σινασό (Μουσταφά-πασά/Mustafapaşa), μια από τις άλλοτε ακμάζουσες όμορφες ελληνικές κωμοπόλεις της περιοχής, όπου θα επισκεφθούμε τον καλοδιατηρημένο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και τον ναό του Αγίου Βασιλείου. Συνεχίζουμε για την περίφημη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Λαξευμένη σε πορώδη πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, η οργάνωση της ζωής σε αυτήν την βάθους 55 μέτρων και έκτασης 4.500 τετραγωνικών μέτρων υπόγεια πολιτεία ήταν εκπληκτική. Θα θαυμάσουμε την καλοδιατηρημένη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων με τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος και θα συνεχίσουμε για την Καρβάλη, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου. Επόμενος σταθμός μας η Κοιλάδα του Περιστρέματος (Ihlara), με τις εκπληκτικά λαξευμένες εκκλησίες σε λάβα που έχει παγώσει. Θα θαυμάσουμε ένα ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες, τέσσερις εκ των οποίων θα γνωρίσουμε. Οι κάθετοι βράχοι, κομμένοι σαν από μαχαίρι, εντυπωσιάζουν. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Καππαδοκία - 'Aγκυρα

Πρωινή αναχώρηση για την 'Aγκυρα, μια πόλη με δύο όψεις - η μια σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ, για τη δημιουργία ενός σπουδαίου ασιατικού κέντρου, η άλλη παλαιά, που μαρτυρά το παρελθόν της Τούρκικης πρωτεύουσας.'Αφιξη και σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές Μαυσωλείο του Ατατούρκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: 'Αγκυρα - Κωνσταντινούπολη

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Κωνσταντινούπολη, όπου με ενδιάμεσες στάσεις, θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την φωτισμένη Πόλη. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Κωνσταντινούπολη, Ξενάγηση

Πρώτος σταθμός της σημερινής ξενάγησής μας στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πόλης θα είναι σε ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της, το περίφημο Μπλε Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ με τους έξι μιναρέδες. Συνεχίζουμε με ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία. Ακολουθεί επίσκεψη στο Πατριαρχείο και στην Παναγία των Βλαχερνών. Αμέσως μετά, μια μικρής διάρκειας κρουαζιέρα στον Βόσπορο (προαιρετικά), θα μας χαρίσει μοναδικά τοπία. Γεύμα και στη συνέχεια μας περιμένει η περίφημη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές. Χρόνος ελεύθερος το βράδυ, για βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Taksim. Προαιρετική διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και χορό oriental. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Κομοτηνή

Πρωινή επίσκεψη στην περίφημη Μονή της Χώρας και στην Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί τους Τάφους των Πατριαρχών και το θαυματουργό της αγίασμα. Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε για τη Ραιδεστό και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε για την Κομοτηνή.

12η ημέρα: Κομοτηνή - Αθήνα

Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 'Aφιξη το βράδυ.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2022
Αναχώρηση 11/6/22 2/7,16/7,30/7 & 13/8 & 17/9 & 15/10
Δίκλινο 695€ 695€
Μονόκλινο 990€ 990€
3ο άτομο έως 12 ετών σε τρίκλινο 625€ 625€

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Εννέα (9) διανυκτερεύσεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 4* και δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία 3*

 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία, πρωινό στην Ελλάδα (11 πρωινά, 9 δείπνα)

 • Εισιτήρια F/B για τα Δαρδανέλια

 • Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν

 • Διπλωματούχος Ελληνόφωνος ξεναγός

 • Αρχηγός - συνοδός

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

 • Φόροι διαμονής

 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.

 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.

 • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο Πρόγραμμα και τις παροχές του.

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις, ξεναγήσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι ή το πρόγραμμα σε κάποιες αναχωρήσεις να πραγματοποιηθεί αντίστροφα.

 • Πιθανόν οι διανυκτερεύσεις εντός Ελλάδος να γίνουν στην Ξάνθη ή την Καβάλα και στην Καππαδοκία στη Νεάπολη η την Καισάρεια

 • Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται την έκπτωση εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι.

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

Φωτογραφίες
7
Παμούκαλε Τουρκία
7
Παζάρι στην Τουρκία
7
Κωνσταντινούπολη for shopping!
7
Κωνσταντινούπολη
Κωδ: 39
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά