Loading...

Οδική εκδρομή Πανόραμα Ρουμανίας - Μοναστήρια Μπουκοβίνας

Τιμή ατόμου από
690
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 10ήμερη εκδρομή σε Σόφια - Βουκουρέστι - Ιάσιο - Γκούρα Χομορολουι - Μοναστήρια Ρουμανικής Μολδαβίας & Μπουκοβίνας - Καρπάθια - Σινάια - Πύργος Μπραν – Μπρασόβ. Αναχωρήσεις 21/6 & 20/7 & 03,17/8. Περιηγήσεις, εκδρομές με πούλμαν, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*, ημιδιατροφή, αρχηγός - συνοδός. Τιμές για Καλοκαίρι 2024.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Σόφια

Αναχώρηση 06:30 για Σόφια μέσω Προμαχώνα, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σόφια – Βελίκο Τάρνοβο - Bουκουρέστι

Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για Βουκουρέστι. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το Veliko Tarnovo, μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουκουρέστι (Ξενάγηση)

Περιήγηση, πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι της Άνοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και η περιήγηση μας συνεχίζεται για να θαυμάσουμε το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου, δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο, το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το Μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουκουρέστι - Ιάσιο

Πρωινή αναχώρηση για το Ιάσιο, την παλιότερη πόλη της Ρουμανίας, πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, μετά το Βουκουρέστι. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε λίγο μετά το μεσημέρι και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους κάνοντας την πρώτη γνωριμία με την πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ιάσιο - Ξενάγηση

Ήταν σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη, αφού από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων το 1821. Ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση - περιήγηση της πόλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πλατεία της Ένωσης με το άγαλμα του 'Αλεξ Κούζα, το Μέγαρο Πολιτισμού, το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής και τις εκκλησίες των τριών Ιεραρχών και του Αγίου Νικολάου. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ιάσιο - Μοναστήρια Ρουμανικής Μολδαβίας - Μπουκοβίνας Γκούρα Χομορολουι

Πρωινό και μια υπέροχη μέρα, με μοναδικά τοπία ξεκινάει. H διαδρομή μας με κατεύθυνση την περιοχή της Μπουκοβίνας, μας οδηγεί στα πιο αντιπροσωπευτικά Μοναστήρια της περιοχής, που κρύβουν το καθένα την δική του ιστορία. Θα επισκεφθούμε τις Ιερές Μονές, Sucevita και Moldovita. Ξεκινάμε με το μοναστήρι της Σουτσεβίτα, που ιδρύθηκε ανάμεσα στο 1581- 84 από τον μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι περιβάλλουν την εκκλησία και το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα». Οι αξιοσημείωτες τοιχογραφίες του αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στην Μολδαβία. Στο Μολντοβίτα φυλάσσεται το βραβείο ”Χρυσό Μήλο”, που το 1975 απενεμήθη από την Fijet (διεθνής Ομοσπονδία συγγραφέων και δημοσιογράφων τουρισμού) και οι δύο Μονές προστατεύονται από την UNESCO. Το βράδυ καταλήγουμε στη Γκούρα Χομορολουι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Γκούρα Χομορολουι - Καρπάθια

Πρωινή αναχώρηση για την γραφική περιοχή των Καρπαθίων και τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για περίπατους γνωριμίας στην όμορφη πόλη, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Καρπάθια - Φρούριο Μπραν - Πελες - Μοναστήρι Κατακουζηνού

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Ακολουθεί το παλάτι Πελες, η θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, ενώ λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε το ορθόδοξο μοναστήρι του Κατακουζηνού και κλείνουμε την ημέρα μας με την επίσκεψη στα Σινάια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Μπρασόβ - Σόφια

Πρωινή αναχώρηση για Σόφια, με ενδιάμεσες στάσεις. 'Αφιξη το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Σόφια – Σαντάνσκι - Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, από τη γνωστή πλέον διαδρομή, με μικρή ενδιάμεση επίσκεψη στη λουτρόπολη του Σαντάνσκι. Ακολούθως μέσω Προμαχώνα, με στάσεις στην περιοχή της Λάρισας και της Λαμίας, φθάνουμε το βράδυ.

Σημειώσεις: *Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεστεί αντίστροφα ή να αλλάξει σειρά επισκέψεων του προγράμματος, χωρίς παραλείψεις και ακόμη η δαμονή από την περιοχή Μπρασόβ, να μεταφερθεί στα Σιναία. *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2024
21/6
20/7 & 03,17/8

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Διαμονή, 9 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* plus - 4*

 • Ημιδιατροφή (9 πρωινά & 9 δείπνα)

 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Αρχηγός - συνοδός

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι ξενοδοχείων +65 € ανά άτομο

 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

 • Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα

 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες - 15ετίας) ή διαβατήριο.

 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ

 • Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής πριν την κράτηση.

 • Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεστεί αντίστροφα ή να αλλάξει η σειρά επισκέψεων του προγράμματος χωρίς παραλείψεις. Ακόμη, η διαμονή από την περιοχή Μπρασόβ να μεταφερθεί στα Σινάια

Φωτογραφίες
4
Ρουμανία
4
Κάστρο Πέλες Ρουμανία
4
Βουκουρέστι Ρουμανία
4
Σαντάνσκι Βουλγαρία
Κωδ: 39
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά