Loading...

Οδική εκδρομή Πανόραμα Δαλματικών Ακτών - Βελιγράδι

Τιμή ατόμου από
465
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 8ήμερη εκδρομή σε Τίρανα - Μπούτβα - Κότορ - Ντουμπρόβνικ - Τρογκίρ - Σπλιτ - Ζαντάρ - Λίμνες Πλίβιτσε - Ζάγκρεμπ - Λουμπιάνα - Βελιγράδι - Νις. Αναχωρήσεις 02,16,30/9 & 14,28/10 & 11/11. Εκδρομές, περιηγήσεις με πούλμαν, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*-4*, ημιδιατροφή, αρχηγός - συνοδός.Τιμές για Καλοκαίρι - Φθινόπωρο 2023.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα – Τίρανα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα για την πρωτεύουσα της Αλβανίας, με ενδιάμεσες στάσεις, μέσω της Ιόνιας Οδού, της πόλης των Ιωαννίνων και του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς για τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή των Τιράνων, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τίρανα - Μπούτβα - Κότορ - Ντουμπρόβνικ

Μετά το πρωινό θα έχουμε μια σύντομη επίσκεψη - περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα, (Πλατεία Σκερντέμπεη, παλαιά Όπερα, κοινοβούλιο, Πύργο του ρολογιού Ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως) και αμέσως μετά αναχώρηση για Ντουμπρόβνικ. Η διαδρομή μας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού περνά από δύο σημαντικούς σταθμούς, όπου θα έχουμε και ανάλογες σύντομες στάσεις. Πρώτα συναντάμε το τουριστικό θέρετρο της Μπούτβα την αρχαία Βουθόη, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο και ακολουθεί ο γραφικός κολπίσκος του Κότορ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του, σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Τρεμπίνιε ή Νεούμ της Βοσνίας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ντουμπρόβνικ

Πρωινό και γνωριμία με τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα - πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στο φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και την εκκλησία του προστάτη της πόλης. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη και προαιρετικά μινι κρουαζιέρα, γύρω από το πευκόφυτο νησί Λοκρούμ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ - Τρογκίρ - Zαντάρ

Πρωινό και η υπέροχη διαδρομή μας κατά μήκος των "δαντελωτών" ακτών συνεχίζεται και μας οδηγεί σε μία σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Επόμενος σταθμός η πόλη του Τρογκίρ, θησαυρός παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν ‘ μινιατούρα της Βενετίας ‘ και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν Τραγκουρίον, (νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ζαντάρ - Λίμνες Πλίβιτσε - Ζάγκρεμπ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την πόλη του Ζαντάρ και αμέσως μετά αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Πλίβιτσε. Εδώ θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε ένα σημαντικό κομμάτι του τεράστιου Εθνικού πάρκου που το διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων, ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες, εικόνες μαγικές που θα "πάρουμε μαζί μας" στη διαδρομή μας προς το Ζάγκρεμπ, την πόλη που θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ζάγκρεμπ - Εκδρομή στη Λουμπλιάνα

Πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα της Κροατίας το Ζάγκρεμπ, όπου θα δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.α. Αμέσως μετά αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λουμπλιάνα. Περιήγηση - γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λουμπλιανίτσα με τις περίτεχνες γέφυρες, που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, μέχρι την τριπλή γέφυρα Tromostovje, για να αντικρίσουμε το φρούριο του Αγ. Γεωργίου, πριν καταλήξουμε στην πλατεία Πρέσερν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ζάγκρεμπ το βράδυ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ζάγκρεμπ - Nις

Πρωινό και αναχώρηση για Νις. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, όπου θα έχουμε και σύντομη στάση - περιήγηση, το βράδυ καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στο Νις για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νις- Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων, φθάνουμε το βράδυ.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι - Φθινόπωρο 2023
Αναχωρήσεις 02,16,30/9 & 14,28/10 11/11
Δίκλινο 485 € 465 €
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών 435 € 435 €
Μονόκλινο 700 € 680 €
Φόροι ξενοδοχείων & check point + 35 € + 35 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*

 • Ημιδιατροφή (7 πρωινά, 7 δείπνα)

 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Αρχηγός - συνοδός

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Check point και φόροι ξενοδοχείων: + 35 € ανά άτομο

 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

 • Εισιτήρια για το πάρκο Πλίβιτσε

 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα

 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο Πρόγραμμα και τις παροχές του

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες - 15ετίας) ή διαβατήριο.

 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ

 • Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής πριν την κράτηση.

Φωτογραφίες
5
Σπλιτ, Κροατία
5
5
Ντουμπρόβνικ Κροατία
5
Εθνικό πάρκο λίμνης Πλίτβιτσε, Κροατία
Κωδ: 39
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά