Loading...

Οδική εκδρομή Μονεμβασιά - Κύθηρα - Ελαφόνησος

Τιμή ατόμου από
225
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 4ήμερη & 5ήμερη αναχώρηση σε Ναύπλιο, Σπάρτη, Νερόμυλος Ταλάντων, Νεάπολη, Αρεόπολη, Λιμένι, Γύθειο, Σπήλαιο Καστανιάς, Ελαφόνησος. Αναχωρήσεις 4 ημέρες: 16,23,30/7, 27/8 & 03/9 και 5 ημέρες: 14/6, 05,26/7, 02,30/8, 06,13/9. Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*, πρωινό μπουφέ καθημερινά, μεταφορές, το εισιτήριο για την εκδρομή στην Ελαφόνησο, το κόστος της λειτουργίας του νερόμυλου και άλεσης σιταριού, το κόστος του τοπικού ξεναγού για τον μισάωρο περίπατο μας στο μονοπάτι του χωριού Τάλαντα, αρχηγός - συνοδός. ΝΕΟ EARLY BOOKING 15/7. Τιμές για Καλοκαίρι 2023.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Ναύπλιο - Σπάρτη - Νερόμυλος Ταλάντων - Νεάπολη

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο. Η πόλη με τα ισχυρά βενετσιάνικα φρούρια και την αρχοντική της παράδοση, υπήρξε επί μακρόν η καρδιά του Ελληνισμού. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης για να θαυμάσουμε το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου θα παρατηρήσουμε τα σημάδια που άφησαν στον τοίχο τα βόλια που στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 έριξαν νεκρό τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, την Πλατεία Συντάγματος την μεγαλύτερη και χαρακτηριστικότερη πλατεία της πόλης, την πρώτη Βουλή της Ελλάδας όπου έγινε και η δίκη του Κολοκοτρώνη, την Πλατεία Φιλελλήνων με το αφιερωμένο μνημείο στους Γάλλους Φιλέλληνες που έπεσαν κατά την Ελληνική επανάσταση και το ρολόι της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και έπειτα, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λακωνίας την ξακουστή ανά τους αιώνες Σπάρτη. Χρόνος για προαιρετικό φαγητό και στη συνέχεια, οδεύοντας προς τον τελικό προορισμό μας, θα σταματήσουμε στο χωριό Τάλαντα. Εδώ θα επισκεφθούμε έναν από τους έντεκα νερόμυλους στο σύνολο που υπάρχουν στο χωριό, τον μοναδικό σήμερα αναστηλωμένο. Θα βάλουμε σε λειτουργία τον μύλο, κινούμενο από τα άφθονα τρεχούμενα νερά της περιοχής και θα αλέσουμε σιτάρι με τον παραδοσιακό τρόπο που γινόταν από την κατασκευή του το 1700. Αφού αγοράσουμε, για όποιον θέλει φρεσκοαλεσμένο αλεύρι, θα πεζοπορήσουμε περίπου μισή ώρα με συμμετοχή τοπικού ξεναγού, σε ένα πανέμορφο μονοπάτι για να απολαύσουμε το μεγαλείο της φύσης. Βαθύσκιωτα πλατάνια, καρυδιές, βάτα, μυρτιές, τρεχούμενα νερά και πέτρες διαβρωμένες από τη συνεχή ροή των υδάτων συνθέτουν ένα σκηνικό γαλήνης και αναζωογόνησης. Στη συνέχεια άφιξη στο νοτιότερο άκρο της Λακωνίας τη Νεάπολη. Τακτοποίηση στο κεντρικό και παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας & ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νεάπολη - Αρεόπολη - Λιμένι - Γύθειο - Νεάπολη

Μετά το πλούσιο πρόγευμα, ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης και ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της ευρύτερης περιοχής την Αερόπολη. Πρόκειται για έναν καλοδιατηρημένο οικισμό με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος, καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα, και πετρόχτιστους ξενώνες. Κέντρο του χωριού είναι η μεγάλη πλατεία με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου θα βρούμε πολλά μαγαζιά για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Επίσης θα περπατήσουμε στο παραδοσιακό κομμάτι του οικισμού και θαυμάσουμε τους πύργους του Στυλιανού Μαυρομιχάλη, του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, του Μπαρελάκου και του Πικουλάκη. Στη συνέχεια, σε απόσταση μόλις 15 λεπτών, θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Λιμένι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και έναν από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής. Φτάνοντας θα θαυμάσουμε το παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο πύργο και τα τοξωτά ανοίγματα που μαρτυρά την αίγλη της τότε εποχής. Οι παραδοσιακοί ξενώνες, οι γραφικές ταβερνούλες μπροστά στη θάλασσα και τα πετρόκτιστα σπίτια συνθέτουν μια μοναδική εικόνα. Χρόνος για βόλτα και μπάνιο και έπειτα επιστρέφοντας προς Νεάπολη, θα σταματήσουμε στο γραφικό Γύθειο το οποίο αποτελεί την δεύτερη σε μέγεθος πόλη του νομού Λακωνίας και πρωτεύουσα της κοσμοξακουστής Μάνης. Το Γύθειο είναι μία πολιτεία, η οποία «φαίνεται να σκαρφαλώνει» στους πρόποδες του Λαρυσίου όρους και αριθμεί σήμερα περίπου 5.000 κατοίκους. Χρόνος στις αναρίθμητες ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα για προαιρετικό φαγητό και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Νεάπολη - Κύθηρα (προαιρετική εκδρομή)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε με το καράβι για τα πανέμορφα Κύθηρα. Άφιξη στο νησί και η πρώτη μας επίσκεψη αφορά στην Ιερά Μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, τη μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα, ανάμεσα σε πάρα πολλές μυρτιές. Προσκύνημα στην χάρη της Παναγιάς μας και εκ νέου αναχώρηση για την Χώρα, πρωτεύουσα των Κυθήρων όπου από μακριά βλέπουμε να ξεπροβάλλουν μπροστά μας τα πρώτα σπίτια. Μπαίνοντας στην Χώρα θα αντικρίσουμε στενά σοκάκια με κάτασπρα σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο, παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόμη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας. Με μόλις 10 λεπτά πεζοπορία θα φτάσουμε στο κάστρο, κτίσμα του 1503. Θα επιστρέψουμε στην ήσυχη κεντρική πλατεία της Χώρας όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας και στη συνέχεια, μεσημέρι πλέον, επίσκεψη στον γραφικό Αβλέμονα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στον μικρό και πανέμορφο κολπίσκο του χωριού και γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες με την υπέροχη θέα. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ μας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Νεάπολη - Σπήλαιο Καστανιάς - Ελαφόνησος - Νεάπολη

Μετά το πλούσιο πρόγευμα, ακολουθώντας μια καταπράσινη ορεινή διαδρομή θα καταλήξουμε στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου κοντά στο ακρωτήριο του Μαλέα. Εδώ θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Καστανιάς ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας. Πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μορφών, τα οποία χρειάστηκαν τρία εκατομμύρια χρόνια για να σχηματιστούν, το κατατάσσουν δεύτερο στο είδος του σε όλη την Ευρώπη. Στη συνέχεια ακολουθεί η εκδρομή μας με το καραβάκι στην γραφική Ελαφόνησο. Η Ελαφόνησος φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της. Διαθέτει πολλές αμμουδιές με εξωτική ομορφιά οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η φημισμένη παραλία του Σίμου (το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο) που βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού. Αφού απολαύσουμε το μπάνιο μας και γευματίσουμε προαιρετικά σε κάποια από τις γραφικές ψαροταβέρνες της Χώρας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Νεάπολη - Μονεμβασιά - Αθήνα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μια από τις πιο σπουδαίες και πιο ιστορικές καστροπολιτείες της Ελλάδας, την γραφική Μονεμβασιά. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της καστροπολιτείας. Αξέχαστες οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην Παλιά Πόλη. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσημα, βυζαντινές εκκλησίες με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. Ελεύθερος χρόνος για καφέ σε κάποιο από τα πολλά μικρά μαγαζάκια και βόλτα στα στενά σοκάκια χαζεύοντας τα καταστήματα με κυρίως αναμνηστικά είδη. Έπειτα, αφήνοντας πίσω μας την λακωνική γη θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα έχοντας σύντομες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Συνοπτικό πρόγραμμα 4ήμερης εκδρομής

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και τετραήμερη (3 διανυκτερεύσεις) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα - Γύθειο - Νεάπολη

2η ημέρα: Νεάπολη - Κύθηρα (προαιρετική εκδρομή)

3η ημέρα: Νεάπολη - Σπήλαιο Καστανιάς - Ελαφόνησος - Νεάπολη

4η ημέρα: Νεάπολη - Μονεμβασιά - Αθήνα

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2023
4 ημέρες - 16,23,30/7, 27/8 & 3/9
5 ημέρες - 14/6, 05,26/7, 2,30/8, 6,13/9

 Early Booking:
Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση 15/07 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 12%.

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Τρεις ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό και παραθαλάσσιο Limira Mare 3* στην Νεάπολη

 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ

 • Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής

 • Το εισιτήριο για την εκδρομή μας στην Ελαφόνησο

 • Το κόστος της λειτουργίας του νερόμυλου και άλεσης σιταριού αποκλειστικά για εμάς

 • Το κόστος του τοπικού ξεναγού για τον μισάωρο περίπατος μας στο μονοπάτι του χωριού Τάλαντα

 • Έμπειρος και πλήρως καταρτισμένος αρχηγός εκδρομής

 • Ενημερωτικός φάκελος των περιοχών που θα επισκεφθούμε

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

 • Δωρεάν αναβάθμιση δωματίου σε θέα θάλασσα κατόπιν διαθεσιμότητας

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα

 • Φαγητά και ποτά

 • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια και αρχαιολογικούς χώρους

 • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ το δωμάτιο ημερησίως

 • Το κόστος για την εκδρομή στα Κύθηρα αξίας 40€ ο ενήλικας και 25€ το παιδί έως 12 ετών

 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Limira Mare 3*

Τα δωμάτια του, 98 στον αριθμό και οι 10 σουίτες του έχουν διακοσμηθεί με πολύ φροντίδα. Η λιτή και άνετη επίπλωση χαρίζει μία μοναδικά ζεστή ατμόσφαιρα η οποία συμβαδίζει με το αυθεντικό πνεύμα φιλοξενίας της περιοχής των Βατίκων. Έχουν συμπεριληφθεί όλες οι ανέσεις και οι υπηρεσίες, με αυτόνομους εξώστες που προσφέρουν γοητευτική θέα στο απέραντο γαλάζιο της λακωνικής θάλασσας μέχρι την Ελαφόνησο και τα Κύθηρα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό, τηλεοράσεις, mini bar, τηλέφωνο και πλήρως εξοπλισμένα λουτρά.

Φωτογραφίες
8
Κάστρο Μονεμβασιάς
8
Ελαφόνησος, Λακωνία
8
Limira Mare 3* Sup. στη Νεάπολη, κήπος
8
Limira Mare 3* Sup. standard δίκλινο με θέα θάλασσα
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά