Loading...
Τιμή ατόμου από
1085
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 13ήμερη εκδρομή σε Νις - Βουδαπέστη - Κρακοβία - Άουσβιτς - Τσεστοχόβα - Βαρσοβία - Τορούν - Γκντάνσκ - Όλστιν - Οστρόντα - Βρότσαλβ - Κάστρο Κσιαζ - Μπρατισλάβα. Αναχώρηση 15/7. Εκδρομές, περιηγήσεις με πούλμαν, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*, ημιδιατροφή, αρχηγός - συνοδός.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Νις

Aναχώρηση 06:00 από Αθήνα, ημίωρη στάση σε καφέ της Εθνικής Οδού στην περιοχή της Λαμίας, και της Λάρισας για γεύμα προαιρετικά, άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία και την περιοχή της Νις, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νις – Βουδαπέστη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, προσπερνώντας το Νόβισαντ, μας οδηγεί στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα το Παρίσι της Ανατολής η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας, στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουδαπέστη - Κρακοβία

Μετά το πρωινό σύντομη πανοραμική περιήγηση - γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», που φιλοξενεί μεταξύ άλλων και το Μνημείο των παπουτσιών των Ούγγρων Εβραίων. Αμέσως μετά συνεχίζουμε το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κρακοβία (ξενάγηση) - Wieliczka

Πρωινό και γνωριμία με το ‘’στολίδι της Πολωνίας’’ όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την πανέμορφη μεσαιωνική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και το μνημείο του ποιητή «Μiskebitw», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, την Εκκλησία της Παναγίας «Mariacki» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με τον φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το ιστορικό πανεπιστήμιο των Γιαγγελόνων και καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο, Βάβελ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό Βιστούλα, με τη «Γοτθική Μητρόπολη», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, όπου μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλεως από το λόφο. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην παλαιά πόλη και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα παλαιά Αλατωρυχεία Wieliczka για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία μόνο επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα, τα οποία και θα γνωρίσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κρακοβία – Άουσβιτς - Τσεστόχοβα - Βαρσοβία

Πρωινό και αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του Birkenau στο Άουσβιτς, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει. Η διαδρομή μας προς Βαρσοβία συνεχίζεται με στάση στο Czestochowa, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «Γιάσνα Γκούρα». Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Πολωνίας, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας, η αγιογραφία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της Παναγίας της Ναζαρέτ. Το βράδυ θα καταλήξουμε στη Βαρσοβία, δείπνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βαρσοβία (ξενάγηση):

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα, όπου μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή, από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Το Royal Castle Γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη μπαρόκ μορφή του, καθώς επίσης και την Κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας και την πλατείας της Νίκης. Τέλος το πάρκο «Lazienki» από τα ωραιότερα της Ευρώπης που κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας, και μέσα βρίσκεται το «Παλάτι της λίμνης» με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το άγαλμα του Σοπέν, κ.α. Κλείνουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στο Μνημείο της Εξέγερσης, γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βαρσοβία - Τόρουν - Γκντανσκ

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Τόρουν, γενέτειρα του αστρονόμου Κοπέρνικου. Η πόλη, ιδρύθηκε το 1233, είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Βιστούλα και σώζονται ακόμα τα τείχη και υπολείμματα του κάστρου της από την εποχή των Γερμανών Ιπποτών. Αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος, το παλιό ποτάμιο λιμάνι με τα μεγαλοπρεπή κτίρια, τα σκοτεινά κελάρια, τα στενά δρομάκια απ’ όπου αναδύεται η πλούσια η ιστορία, καθώς και το άγαλμα του Κοπέρνικου και τα αναγεννησιακά κτίσματα που στολίζουν την κεντρική πλατεία. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για τη σημαντικότερη πόλη της Βόρειας Πολωνίας, αλλά και σημαντικότερο λιμάνι της χώρας, το Γκντανσκ, που αποτελεί τη φυσική διέξοδο μιας εκτεταμένης και πλούσιας ενδοχώρας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Γκντανσκ - Προαιρετική επίσκεψη στο Σόποτ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη γνωριμία μας με στο μεγάλο εμπορικό κέντρο της Βαλτικής θάλασσας, που πέρασε οριστικά στα χέρια των Πολωνών το 1945, αλλά καταστράφηκε κατά την υποχώρηση των Γερμανών. Τη δεκαετία του 1980 το Γκντανσκ ξανάγινε γνωστό λόγω του κινήματος "Αλληλεγγύη" και των μεγάλων απεργιών με πρωταγωνιστή τον Λεχ Βαλέσα, του μετέπειτα προέδρου της χώρας (1990-1995). Δίκαια η πόλη ονομάζεται το "Μαργαριτάρι της Βαλτικής", λόγω του αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού της πλούτου, όπως θα διαπιστώσουμε και εμείς κατά τη σημερινή μας ξενάγηση. Θα επισκεφθούμε την πανέμορφη παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια και τις γραφικές εκκλησίες. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του 14ου αιώνα, το βασιλικό παρεκκλήσι, τη βασιλική οδό με τα σπίτια των ευγενών, το μέγαρο της αδελφότητας του Αγίου Γεωργίου, το παλιό Δημαρχείο και τις πύλες της παλιάς πόλης που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό Μοτλάβα. Η παλιά πόλη κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη. Χτισμένη στις όχθες ενός καναλιού, μοιάζει σαν να μην έχει αλλάξει τετρακόσια χρόνια τώρα. Πολυώροφα σπίτια βαμμένα σε παλαιά χρώματα, κολλημένα το ένα με το άλλο και διακοσμημένα με περίτεχνα ψηφιδωτά και γλυπτά - προσέξτε τις υδρορροές τους που καταλήγουν σε κεφάλια δράκων! Πλακόστρωτα δρομάκια, ιδανικά για περιπάτους. Πλατείες γεμάτες λουλούδια και κομψά αγάλματα - ανάμεσά τους και του Ποσειδώνα, που θεωρείται το σύμβολο της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, προτείνουμε προαιρετικά επίσκεψη το Σόποτ, το μεγαλύτερο καλοκαιρινό τουριστικό θέρετρο της χώρας στη θάλασσα της Βαλτικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Γκντανσκ - Όλστιν - Οστρόντα

Πρωινό και κατευθυνόμαστε νοτιοανατολικά για την περιοχή της Μαζουρίας. Εδώ βρίσκονται περισσότερες από 2.000 λίμνες, που συνδέονται μεταξύ τους με ένα εκτεταμένο σύστημα καναλιών και ποταμών και ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς, ανάλογων τοπίων με λίμνες στην Ευρώπη. Πρώτος σταθμός η πόλη Όλστιν, σημερινή πρωτεύουσα της Μαζουρίας, πριν τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στη γραφική μικρή πόλη Οστρόντα, χτισμένη στις όχθες της λίμνης Ντρβέτσα. Περίπατοι γνωριμίας, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ημερα: Οστρόντα - Βρότσλαβ

Πρωινό και αναχώρηση για Wroclaw. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με τη «Βενετία του Βορρά», μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια, κατά μήκος του ποταμού Όντερ, όπου γύρω του είναι κτισμένη η πόλη, που είχε οριστεί και ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Δείπνο, διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Βρότσαλαβ – Κάστρο Κσιαζ - Mπρατισλάβα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το περίφημο κάστρο Κσιάζ, (Książ Castle), ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στην Πολωνία. Χτισμένο σε έναν μεγαλοπρεπή απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Pelcznica που συχνά αναφέρονται σε αυτό ως το «μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας». Το κάστρο πέρα από ιστορικό μνημείο, στεγάζει επίσης γκαλερί τέχνης. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα. Με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση, θα καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου μετά το δείπνο, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και πολύ κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Μπρατισλάβα - Κρακούγιεβατς

Πρωινό και αναχώρηση για τη Σερβία, με ενδιάμεσες στάσεις, θα φθάσουμε το βράδυ στην πόλη Κρακούγιεβατς, για δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Κρακούγιεβατς – Αθήνα

Αναχώρηση για Αθήνα, από τη γνωστή διαδρομή, μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων, με μικρές στάσεις στην περιοχή της Κατερίνης και της Λαμίας, άφιξη το βράδυ.

Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεστεί και αντίστροφα και η διανυκτέρευση του Νις, να γίνει στο Πάρασιν, το Κρούσεβατς ή το Κρακούγιερβατς

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Ιούλιος 2023
Αναχώρηση 15/7
Δίκλινο 1.085 €
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών 975 €
Μονόκλινο 1.570 €
Φόροι και Check point + 55 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Διαμονή, 12 διαν/σεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*- 4*

 • Ημιδιατροφή (12 πρωινά, 1 γεύμα & 11 δείπνα )

 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Αρχηγός - συνοδός

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι και Check point: + 55 € ανά άτομο

 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

 • Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.

 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες - 15ετίας) ή διαβατήριο.

 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ

 • Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής πριν την κράτηση.

 • Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεστεί και αντίστροφα και η διανυκτέρευση του Νις, να γίνει στο Πάρασιν, το Κρούσεβατς ή το Κρακούγιερβατς

Φωτογραφίες
8
Κρακοβία Πολωνία
8
Κρακοβία Πολωνία
8
Μνημείο Εξέγερσης της Βαρσοβίας
8
Βαρσοβία Πολωνία
Κωδ: 39
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά