Loading...

Οδική εκδρομή Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαΐα

Τιμή ατόμου από
210
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 3ήμερη & 4ήμερη εκδρομή σε Λίμνη Τσιβλού, Ζαρούχλα, Οδοντωτός, Αγία Λαύρα, Σπήλαιο Λιμνών, Κλειτορία, Πλανητέρο, Μέγα Σπήλαιο, Καλάβρυτα, Ορεινή Κορινθία, Λίμνη Δόξα, Φενεός, Τρίκαλα Κορινθίας. Αναχωρήσεις 26 & 27/10. Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*, ημιδιατροφή, αρχηγός - συνοδός. Τιμές για 28η Οκτωβρίου 2023.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Λίμνη Τσιβλού - Ζαρούχλα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 για την αλπική Λίμνη Τσιβλού στον νομό Αχαΐας, στα 800 μέτρα υψόμετρο. Μια κατολίσθηση που έγινε το 1912 όταν φράχτηκε ο αρχαίος ποταμός Κράθις, ήταν η αιτία για την δημιουργία αυτού του πανέμορφου φυσικού τοπίου, το οποίο αγκαλιάζεται από το πράσινο και τις πλαγιές του Χελμού. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τη γραφική Ζαρούχλα, με τον κεντρικό, πλακόστρωτο δρόμο, τα ταβερνάκια αριστερά και δεξιά, όλα πέτρινα όπως και τα σπιτάκια της. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά). Το απογευματάκι άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Semantron Traditional Village 4* στον Ελαιώνα Διακοπτού. Χρόνος για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Οδοντωτός – Αγία Λαύρα - Σπήλαιο Λιμνών – Κλειτορία - Πλανητέρο

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την εξαίσια διαδρομή με τον οδοντωτό από το Διακοφτό μέχρι τα Καλάβρυτα (έξοδα ατομικά). Ένα πραγματικά μαγευτικό ταξίδι στο Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού με άφθονο πράσινο, πλατάνια, τρεχούμενα νερά και πέτρινα σπιτάκια συνθέτουν μία παραμυθένια εικόνα. Συνεχίζουμε για το επιβλητικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, της οποίας η θέα, το βαρύ όνομα και η ιστορία που τα συντροφεύει προκαλούν δέος και συγκίνηση. Επόμενη μας στάση το ξακουστό Σπήλαιο Λιμνών (έξοδα ατομικά). Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς, το Σπήλαιο των Λιμνών έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια. Είναι οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο. Το μεσημέρι θα μας βρει στη γραφική Κλειτορία όπου θα έχουμε χρόνο για το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Η πορεία μας συνεχίζεται προς το Πλανητέρο, το μικρό παραδεισένιο χωριό, όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μέγα Σπήλαιο - Καλάβρυτα

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο. Θεωρείται η αρχαιότερη μονή στην Ελλάδα (362 μ.Χ.). Το μοναστήρι είναι χτισμένο στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου, σε υψόμετρο 890 μ. Στο απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο τοπίο, πολυώροφο κτίσμα που με τη θέα του μας καθηλώνει, συναντούμε τοιχογραφίες του 1653 και άλλες έως και τις αρχές του 19ου αι. Εδώ, θα δούμε και την εικόνα της Παναγίας, φτιαγμένη από μαστίχα και κερί από τα χέρια του Ευαγγελιστή Λουκά. Μαγεμένοι από τις «εικόνες» του μοναστηριού, συνεχίζουμε για τα ηρωικά Καλάβρυτα, θα επισκεφτούμε τον τόπο του μαρτυρίου και θα περιπλανηθούμε στον πεζόδρομο, και στα δρομάκια γύρω από αυτόν, θαυμάζοντας και δοκιμάζοντας τα ντόπια προϊόντα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, στον μεγάλο πεζόδρομο των Καλαβρύτων (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ορεινή Κορινθία – Λίμνη Δόξα – Φενεός – Τρίκαλα Κορινθίας - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Ορεινή Κορινθία. Θα επισκεφθούμε τη λίμνη Δόξα, σε ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς και το μοναστήρι – κρυφό σχολειό του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε για το γραφικό Φενεό και το μεσημεράκι θα μας βρει στα Τρίκαλα Κορινθίας. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

** Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 4η μέρα και αναχωρούμε μετά τα Καλάβρυτα για την Αθήνα

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
28η Οκτωβρίου 2023
Αναχωρήσεις 27/10 - 3 ημέρες 26/10 - 4 ημέρες
Δίκλινο 210 € 299 €
3ο άτομο 180 € 229 €
3ο άτομο έως 11.99 ετών 120 € 145 €
Μονόκλινο 289 € 394 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Διαμονή στο ξενοδοχείο SEMANTRON TRADITIONAL VILLAGE 4* στον Ελαιώνα Διακοπτού

 • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών

 • Αρχηγός/Συνοδός

 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση

 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 4η μέρα και αναχωρούμε μετά τα Καλάβρυτα για την Αθήνα

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή

Φωτογραφίες
5
Φθινοπωρινές εκδρομές στη φύση!
5
Αγία Λαύρα, Καλάβρυτα
5
Σταθμός Καλαβρύτων, Οδοντωτός
5
Μέγα Σπήλαιο, Καλάβρυτα
Κωδ: 50
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά