Οδική εκδρομή Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαΐα

2 & 3 ημέρες
Οδική εκδρομή στην Ελλάδα

Οδική εκδρομή Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαΐα

Τιμή ατόμου από
114
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οδική εκδρομή στα Καλάβρυτα με αναχώρηση 27/10 (2ήμερη) και στις 26/10 (3ήμερη) Λίμνη Τσιβλού - Ζαρούχλα - Οδοντωτός - χωριά Ζήρειας - Σπήλαιο Λιμνών - Κλειτορία - Πλανητέρο - Μέγα Σπήλαιο. Διαμονή στο ξενοδοχείο Semantron Traditional Village 4*, ημιδιατροφή, μεταφορές, εκδρομές. ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ
Περιγραφή

1η ημέρα: Λίμνη Τσιβλού - Ζαχλωρού - Ελαιώνας

Αναχώρηση στις 8:00 για την ονειρική λίμνη Τσιβλού. Θαυμάσιο οικοσύστημα γεμάτο πεύκα, έλατα και καστανιές. Κατευθυνόμαστε για την γραφική Ζαρούχλα, χτισμένη στους πρόποδες του Χελμού. Μας υποδέχεται ο κεντρικός πλακόστρωτος δρόμος με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πάμπολλα βρυσάκια και τα ταβερνάκια με τα παραδοσιακά εδέσματα. Οι δύο διατηρητέοι πύργοι του Φωτήλα και του Χαραλάμπη, θυμίζουν μια άλλη εποχή. Βλέπουμε τον Άη Γιώργη, χτισμένο από το 1806, από τον οπλαρχηγό και τεχνίτη της πέτρας Ν. Σολιώτη. Μας ξαφνιάζουν οι πολεμίστρες, οι πλάκες με τις αρχαίες ονομασίες ανέμων και ζωδίων, καθώς και τα στέφανα του οπλαρχηγού που τα άφησε εκεί για τους άπορους μελλόνυμφους. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και κατόπιν μετάβαση στο ξενοδοχείο SEMANTRON TRADITIONAL VILLAGE 4*. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

2η ημέρα : Οδοντωτός - Αγία Λαύρα - Σπήλαιο λιμνών - Κλειτορία - Πλανητέρο

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε να διασχίσουμε με το τρενάκι του Οδοντωτού, (έξοδα ατομικά) το περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού. Μια διαδρομή από τις ωραιότερες της Ευρώπης! Συνεχίζουμε για το επιβλητικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, της οποίας η θέα ,το βαρύ όνομα και η ιστορία που τα συντροφεύει προκαλούν δέος και συγκίνηση. Κατόπιν θα πάμε στο Σπήλαιο Λιμνών, το διαμάντι του γεωπάρκου Χελμού - Βουραϊκού μέσα από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες, ξεναγούμαστε στις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες με τους πανέμορφους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Το μεσημέρι φτάνουμε στην γραφική Κλειτορία όπου χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και συνεχίζουμε προς τον μικρό παράδεισο, το Πλανητέρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η ημέρα - Μέγα Σπήλαιο - Καλάβρυτα - Αθήνα

Μετά το πλούσιο πρωινό μας προορισμός το Μέγα Σπήλαιο. Η αρχαιότερη μονή στην Ελλάδα (362 μ.Χ.) Εδώ συναντούμε μεταξύ άλλων την εικόνα της Παναγίας, φτιαγμένη από μαστίχα και κερί από τα χέρια του Ευαγγελιστή Λουκά. Συνεχίζουμε για τα ηρωικά Καλάβρυτα, τόπο μαρτυρίου όπου θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο, δοκιμάζοντας ντόπια προϊόντα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε ντόπια κρασιά (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στην ΑΘήνα.

Σημειώσεις: Η 2ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνει τις επισκέψεις της 1ης ημέρας. Δεν περιλαμβάνονται εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών - επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Φθινόπωρο 2020
Αναχωρήσεις 2 ημέρες 27-28/10 3 ημέρες 26-28/10
2κλινο 114 € 178 €
3ο άτομο 100 € 154 €
1κλινο 145 € 239 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

  • Διαμονή στο SEMANTRON TRADITIONAL VILLAGE 4* στο Διακοπτό Αιγίου

  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών

  • Αρχηγός/Συνοδός

  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους

  • ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Φωτογραφίες
6
Φθινοπωρινές εκδρομές στη φύση!
6
Semantron Traditional Village Ελαιώνας Διακοπτού Αίγιο
6
Semantron Traditional Village
6
Semantron Traditional Village by night
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 09:00-15:00