Loading...

Οδική εκδρομή Γιορτή Μανιταριών στην ορεινή Ναυπακτία

Τιμή ατόμου από
279
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
4ήμερη οδική οργανωμένη εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία για την γιορτή των μανιταριών και του τσίπουρου. Αναχωρήσεις 12/11 & 26/11/20. Διαμονή στο Crystal Mountain Resort 3*, πρωινό και δείπνο με τοπικά εδέσματα και ιδιαίτερες συνταγές, απόσταξη τσίπουρου, πεζοπορία στο δάσος, «Κυνήγι»/ Μάζεμα και Μαγείρεμα μανιταριών.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα – Ναύπακτος- Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας - Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας

Αναχώρηση από Αθήνα (07.00) και μέσω Ρίου-Αντίρριου, με ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε στην παραθαλάσσια καστροπολιτεία της Ναυπάκτου. Σήμα κατατεθέν της Ναυπάκτου αποτελεί το λιμάνι της, που είναι η καρδιά της πόλης, και όχι άδικα. Το υπέροχο σκηνικό του λιμανιού ολοκληρώνει το τμήμα της μεσαιωνικής οχύρωσης, οι πολύχρωμες βάρκες και τα ιστιοπλοϊκά. Στο δυτικό βραχίονα του λιμανιού θα δεις το άγαλμα του Ανεμογιάννη, ενός ναύτη που έδωσε τη ζωή του σε μια αποστολή αυτοκτονίας το 1821! Λίγο παραπέρα βρίσκεται και το άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, συγγραφέας του μέγιστου Δον Κιχώτη, που πολέμησε στη ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) χάνοντας μάλιστα το αριστερό του χέρι. Ελεύθερο μεσημεριανό γεύμα με θέα το κάστρο της!

Ανεβαίνουμε προς την Τερψιθέα, ορεινό χωριό σε υψόμετρο 750 μέτρων, κατόπιν στην Ελατού, ένα πανέμορφο χωριουδάκι με πέτρινα σπίτια, κόκκινες σκεπές με κεραμίδια, πέτρινα καλντερίμια και μετά στην Άνω Χώρα. Κτισμένος αμφιθεατρικά στην πλαγιά του Κόρακα, κάτω από τις τελευταίες κορυφές της Πίνδου, ο οικισμός είναι γνωστός ιστορικά και με το όνομα Μεγάλη Λομποτινά. Η Άνω Χώρα, σε υψόμετρο 1.050 μέτρων, αποτελεί συνέχεια του φυσικού κάλλους που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα στη διαδρομή μας και εμπλουτίζεται από καστανιές, γι’ αυτό οι ντόπιοι κάτοικοι έχουν θεσμοθετήσει κάθε χρόνο την παραδοσιακή γιορτή του κάστανου! Εκτός από κεφαλοχώρι, αποτελεί και έναν αναπτυγμένο τουριστικό προορισμό. Χτισμένη κοντά στην πλαγιά της κορυφής «Συρτά της Παπαδιάς», έχει κι αυτή την ιστορία της: μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, το 1453, στον οικισμό που υπήρχε τότε βρήκε καταφύγιο η σημαντική οικογένεια του Βυζαντίου, οι Κανναβοί, από την οποία είχε αναδειχθεί και αυτοκράτορας. Επίσης, η Άνω Χώρα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, αφού, καθώς ήταν δυσπρόσιτη για τους Τούρκους, αποτελούσε κέντρο διοίκησης για τους τοπικούς αρματολούς και οπλαρχηγούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Άνω Χώρα-Αμπελακιώτισσα (Κόζιτσα)

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα, ξεκινάμε για να γνωρίσουμε το Λαογραφικό Μουσείο και Το νερόμυλο! Κατόπιν αναχωρούμε για να γνωρίσουμε και πιο πέρα από την Άνω Χώρα,καθώς η ορεινή Ναυπακτία δεν «σταματά» εδώ! Στα 900μ. υψόμετρο και με θέα το φαράγγι Κάκκαβου, βρίσκεται η Αμπελακιώτισσα! Εκτός από την καταπληκτική διαδρομή, τη θέα στο φαράγγι, και την επιβλητική βουνοκορφή Τσεκούρα, είναι γνωστή γιατί εδώ βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας. Εδώ λοιπόν το 1455, βρέθηκε από ποιμένες η εικόνα της Θεοτόκου, κρεμασμένη σ’ ένα δέντρο! Ο θρύλος θέλει να «έρχεται» από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας με θαυματουργό τρόπο. Όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στη θεσσαλική πεδιάδα, έκαψαν το εκεί μοναστήρι και πέταξαν το εικόνισμα στον Πηνειό. Το 1456 με τη συνδρομή των Αμπελακιωτών θεμελιώθηκε ο ναός, ενώ το 1469 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι μοναστικοί πυρήνες. Το μοναστήρι λόγω των πλούσιων εκκλησιαστικών του κειμηλίων έχει χαρακτηριστεί ως «ιερά κιβωτός της Ναυπακτίας»: εκτός από την εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, στη μονή φυλάσσονται σημαντικά κειμήλια όπως ο χρυσοκέντητος σπάνιος επιτάφιος, έργο της φημισμένης κεντήστρας Μαριώρας από την Κωνσταντινούπολη (1735) και η λάρνακα του Αγίου Πολυκάρπου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: «Κυνήγι» & Μαγείρεμα Μανιταριών

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα και αναχώρηση για το μοναδικό «κυνήγι» μας! Απολαμβάνουμε τη φύση! Αναρίθμητα τα είδη μανιταριών που συναντά κανείς στο δάσος της Ορεινής Ναυπακτίας. Τόσο ποικιλόμορφα και ιδιαίτερα που σαγηνεύουν όποιον τα βρει, ώστε να επιθυμεί να τα γευτεί. Προσοχή όμως! Δεν είναι όλα τα μανιτάρια αθώα! Έμπειρος μανιταρολόγος και γνώστης των ιδιαιτεροτήτων τους, μας κατευθύνει σε έναν κυνήγι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ακολουθώντας τις οδηγίες του, συλλέγουμε μονάχα τα βρώσιμα μανιτάρια. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, μαθαίνουμε να τα καθαρίζουμε σωστά και τα μαγειρεύουμε με όλο μας το μεράκι! Ταξιδέψτε σε μια γευσιγνωσία άγριων μανιταριών! Γευθείτε, απολαύστε, μαγειρέψτε μανιτάρια! Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Επιστροφή στην Αθήνα

Check out από το ξενοδοχείο μας. Σήμερα αρχίζει ο δρόμος της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Φθινόπωρο 2020
Αναχωρήσεις 12/11 & 26/11/20
2κλινο 279 €
3κλινο 279 €
1κλινο 329 €
 • Λόγω των καιρικών συνθηκών oι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Διαμονή στο πολυτελές Crystal Mountain Resort 3* στη γραφική Άνω Χώρα Ναυπακτίας!

 • Παραδοσιακό πρωινό

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (τα δείπνο είναι σερβιριστό με ιδιαίτερες γεύσεις και με απεριόριστη κατανάλωση τοπικού χύμα κρασιού (όχι ετικέτες)

 • Υποδοχή με τοπικό καλωσόρισμα (λικέρ ή τσίπουρο)

 • Εκδρομές-περιηγήσεις, ως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • «Κυνήγι»/ Μάζεμα και Μαγείρεμα μανιταριών

 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μουσεία

 • Προσωπικά έξοδα

 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

 • Φόρος διαμονής* (1,5€/δωμάτιο)

Λεπτομέρειες

Σημειώσεις

Ιδιαίτερο πρωινό με χωριάτικο τραχανά, χωριάτικο λουκάνικο και μπουκιές τηγανόψωμου, από τα χέρια της κυρίας Σούλας καθώς επίσης και σπιτικές μαρμελάδες (πορτοκάλι,καρότο,κυδώνι κτλ.).

Το νερό που πίνουμε στο ξενοδοχείο μας έρχεται κατευθείαν από τις πηγές του βουνού!

Καθημερινά δείπνο στο ξενοδοχείο μας, με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου (όπως αγριογούρουνο και χοιρινό με σάλτσα δαμάσκηνου, εκπληκτική καστανόσουπα, ζυμωτό ψωμί ημέρας με καρπό κράνα, χορτόπιτα, κόκκορας κρασάτος με χοντρό μακαρόνι και τριμμένη φέτα, επίσης όλα αυτά… από τα χέρια της κυρίας Σούλας! Και με απεριόριστη κατανάλωση τοπικού κρασιού χύμα (όχι ετικέτες)

Απόσταξη τσίπουρου : ειδικά για τους ταξιδιώτες του απόσταση τσίπουρου. Θα κάνουμε εμείς την απόσταξη τσίπουρου μέσα στο αποστακτικό και στην συνέχεια θα το δοκιμάσουμε συνοδεία φρεσκοψημένων μεχέδων

Μία ώρα πεζοπορία μέσα στο ελατοσκέπαστο δάσος (μέσα από ένα καταρράκτη) καταλήγοντας στη συνέχεια στο κέντρο του χωριού, με επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο. Εκεί θα θαυμάσουμε τον αγαπημένο μας αργαλειό, την «άγνωστη» γιδοκουρεύτρα, μια vintage μπαρμπέρικη καρέκλα, και πολύ όμορφα τρανζίστορ και γραφομηχανές.

Μετά θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (1846), με ένα ολόλευκο ταβάνι και στη μέση του ναού, βρίσκεται η εικόνα του αγίου, τα μάτια του οποίου σε «ακολουθούν» όπου κι αν σταθείς στον χώρο!

Επίσκεψη στο «Στέκι Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη», ένα τύπου μουσείο, με δίσκους βινυλίου και κασέτες, όπου ο πελάτης μόνος του, κάνει επιλογή μουσικής του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή.

Στην πλατεία της Άνω Χώρας θα δούμε το μουσειακό είδος (πια), το λεωφορείο της γραμμής, την παλιά Μercedes, που μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980 εκτελούσε το «ηρωικό» ταξίδι από τη Ναύπακτο για τα χωριά των Κραβάρων! Ο γνωστός μας «Καρνάβαλος»!

Φωτογραφίες
6
Γιορτή των μανιταριών
6
Μανιτάρια
6
Φθινόπωρο στο δάσος
6
Ναύπακτος
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά