Οδική εκδρομή Ζαγοροχώρια 5 ημέρες κωδ. 50T2

Οδική εκδρομή στην Ελλάδα

Οδική εκδρομή Ζαγοροχώρια 5 ημέρες κωδ. 50T2

Επισκόπηση
5ήμερη οδική εκδρομή στα Ζαγοροχώρια με αναχώρηση 25/3, 17/4, 30/4, 22/5, 4/6 & 25/6/2020! Ρίο - Μουσείο Βρέλλη - Ελάτη Ζαγορίου - Κήποι - Τσεπέλοβο - Καπέσοβο - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Οξιά - Γιάννενα - Λυγγιάδες - Καλπάκι - Μολυβδοσκέπαστη - Πάπιγκο - Πηγές Αώου - Μέτσοβο! Διαμονή στο ξενοδοχείο Athina 4*, ημιδιατροφή, μεταφορές!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Ρίο - Μουσείο Βρέλλη - Ελάτη Ζαγορίου

Αναχώρηση από Αθήνα 07:30 μέσω της γέφυρας Ρίου. Στάση στο Αντίρριο για επίσκεψη στο μουσείο δημιουργίας της γέφυρας και συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο Μενίδι όπου χρόνος για γεύμα. Λίγο έξω από τα Γιάννενα επίσκεψη στο Μουσείο Π.Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας στην Ελάτη Ζαγορίου. Δείπνο με νηστίσιμα εδέσματα και παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στο χωριό.

2η ημέρα: Κήποι - Τσεπέλοβο - Στάνη Σαρακατσανέων - Καπέσοβο

Πρόγευμα με αγνά τοπικά προϊόντα και ξεκινάμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου, τους Κήπους με τα περίφημα αρχοντικά. Αργότερα περίπατος στο κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο και συνεχίζουμε για το υπαίθριο μουσείο “Σαρακατσάνικη Στάνη” λίγο μετά το Σκαμνέλι. Θα εντυπωσιαστούμε από τον χώρο και τα χαρακτηριστικά καλύβια-σπιτάκια που αναπαριστούν με μοναδικό τρόπο τον παλαιό τρόπο ζωής τους. Χρόνος για γεύμα στο Τσεπέλοβο και για καφέ ή τσιπουράκι στο πανέμορφο Καπέσοβο. Επιστροφή ξεκούραση. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Αναστάσιμη λειτουργία. Ακολουθεί στο ξενοδοχείο μας πλούσιο Αναστάσιμο μενού, με παραδοσιακή μαγειρίτσα και πολλά εδέσματα.

3η ημέρα: Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Οξιά - Γιάννενα - Λυγγιάδες

Πρόγευμα και περίπατος στο Μονοδένδρι για να δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guiness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Θα δούμε πολλά παραδοσιακά ηπειρώτικα αρχοντικά και το βιωματικό σχολείο. Στην περιοχή θα δούμε επίσης το Πέτρινο Δάσος και από την Οξιά, μία ακόμα, διαφορετική οπτική του φαραγγιού. Επιστρέφουμε το μεσημέρι για το Πασχαλινό μας γεύμα με οβελία και πλούσια εορταστικά εδέσματα. Το απόγευμα, μετάβαση στην πόλη των Ιωαννίνων για να περιηγηθούμε στο βυζαντινό κάστρο και το εκπληκτικό (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας (εκτός Πάσχα, έξοδα ατομικά). Για όσους επιθυμούν, πέρασμα με τα βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι της λίμνης με τον γραφικό οικισμό και το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά. Επόμενος σταθμός, πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, θα είναι οι Λυγγιάδες με την πανοραμική θέα και το μνημείο του ολοκαυτώματος του 1943.

4η ημέρα: Νεροτριβή Ντέλα - Καλπάκι - Πηγές Βελλά - Μολυβδοσκέπαστη - Πάπιγκο

Πρόγευμα και διερχόμενοι τα Κάτω Πεδινά, θα επισκεφθούμε την παραδοσιακή “Νεροτριβή του Ντέλα” που λειτουργεί πλήρως μέχρι και σήμερα ! Συνεχίζουμε για το πολεμικό μουσείο του Καλπακίου με μοναδικά εκθέματα από τη βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940 και μετά για τις ειδυλλιακές πηγές Βελλά, φανταστικό σημείο για να απολαύσουμε ήρεμα έναν ωραίο καφέ. Επόμενος σταθμός μας η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ο ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χρόνος για περίπατο και γεύμα στην αμφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και ομορφιά δίπλα στον Αώο ποταμό. Μέσω καταπληκτικής διαδρομής κατευθυνόμαστε για απογευματινό καφέ στο Μεγάλο Πάπιγκο τα πιο γραφικό ίσως από όλα τα Ζαγοροχώρια! Επιστροφή και δείπνο.

5η ημέρα: Πηγές Αώου - Μέτσοβο - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχωρούμε μέσω εξαιρετικής διαδρομής για το πανέμορφο τοπίο της τεχνητή λίμνης των πηγών του Αώου. Επίσκεψη στο γειτονικό Μέτσοβο για προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή και γνωριμία με την Πινακοθήκη Τοσίτσα (έξοδα ατομικά). Μέσω Καλαμπάκας επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Στις αναχωρήσεις της Πρωτομαγιάς και του Αγίου Πνεύματος, το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα, αντικαθίστανται με δείπνα. Οι επισκέψεις δεν αλλάζουν.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Αναχωρήσεις 2020 Ξενοδοχείο 2κλινο 3ο άτομο 1κλινο
17/4 Athina 4* 419€ 260€ 685€
30/4, 4/6 299€ 255€ 395€
25/3, 22/5, 25/6 289€ 245€ 385€

Περιλαμβάνονται:

  • μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές πούλμαν 30 θέσεων
  • διαμονή στο ξενοδοχείο Athina 4* στην Ελάτη Ζαγορίου
  • πρωινό και δείπνο με τοπικά προϊόντα καθημερινά (στο Πασχαλινό πρόγραμμα, το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας)
  • ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • αρχηγός / συνοδός
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής, ο οποίος καταβάλλεται στο ξενοδοχείο.

Φωτογραφίες
8
8
8
8
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

ΕΚΤΑΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Τετάρτη: 09:00-17:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00-18:00

Σάββατο: 09:00-15:00