Οδική εκδρομή Θεσσαλονίκη - Αμφίπολη 4 & 5 ημέρες κωδ. 42PG1

Οδική εκδρομή στην Ελλάδα

Οδική εκδρομή Θεσσαλονίκη - Αμφίπολη 4 & 5 ημέρες κωδ. 42PG1

Επισκόπηση
Οδική εκδρομή "Θεσσαλονίκη - Αμφίπολη" 4 & 5 ημέρες με αναχώρηση 22/12, 23/12, 29/12, 30/12/17 & 4/1/2018! Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας - Αμφίπολη - Καβάλα - Βέροια - Νάουσα - Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου - Λουτρά Σιδηροκάστρου - Λίμνη Κερκίνη - Βεργίνα! Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (Holiday Inn 5* ή Mediterranean Palace 5*), ημιδιατροφή, Ρεβεγιόν, μεταφορές!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας - Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς το Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα και πορεία προς τον τελικό προορισμό μας, τη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αμφίπολη - Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας - Καβάλα

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Αμφίπολη. Θα επισκεφτούμε το μουσείο αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγία την Εικοσιφοίνισσα, με την αχειροποίητο θαυματουργό εικόνα της, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μακεδονίας και είναι το παλαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τελευταίος προορισμός της ημέρας η Μέκκα του καπνού. Φτάνοντας στην Καβάλα θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την παλιά πόλη, που ονομάζεται και Παναγία θαυμάζοντας τα παλιά αρχοντικά με τη μοναδική αρχιτεκτονική. Κομβικό σημείο είναι η πλατεία του Μοχάμεντ Άλι, που δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα με το γκρέμισμα των σπιτιών που κατοικούσαν οι χριστιανοί κατά την τουρκοκρατία. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το τζαμί του Χουσεΐν Μπέη. Θα επισκεφτούμε ακόμα ένα από τα πιο σημαντικά και αξιόλογα μνημεία της περιοχής, το Ιμαρέτ, μεγάλο συγκρότημα της τελευταίας Οθωμανικής περιόδου, κλασσικό δείγμα Ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο κάστρο της πόλης, με την Ακρόπολη και τον παλιό φάρο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Βέροια - Νάουσα

Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο για να ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης αλλά και για να απολαύσουμε τον περίπατό μας στην όμορφη και πολυσύχναστη παραλία της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Βέροια με ελεύθερο χρόνο για καφέ. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Νάουσα. Ελεύθερος χρόνος τόσο για περίπατο στο καταπράσινο Άλσος του Αγίου Νικολάου όσο και για φαγητό σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής, πλάι στο ποτάμι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εντός του ξενοδοχείου το εορταστικό δείπνο – ρεβεγιόν με μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου - Λουτρά Σιδηροκάστρου - Λίμνη Κερκίνη

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, εφάμιλλη με τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους από άποψη ιστορίας, κειμηλίων και τοποθεσίας. Έπειτα θα επισκεφτούμε τα λουτρά Σιδηροκάστρου, χτισμένα πάνω στην πηγή τα οποία είναι από τα πολυτελέστερα της Ελλάδας. Η ατμόσφαιρα στο χαμάμ είναι μυστηριακή. Έπειτα εκ νέου αναχώρηση για την υπέροχη Λίμνη Κερκίνη, ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στο χώρο έκθεσης του περιβαλλοντικού κέντρου και θα πραγματοποιήσουμε παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο. Ελεύθερος χρόνος στην περιοχή για παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Βεργίνα - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βεργίνα, όπου θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, έναν από τους σημαντικότερους της Ελλάδας. Στη συνέχεια αναχώρηση με προορισμό την Αθήνα, όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ. 

Στο τετραήμερο πρόγραμμα δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή της 4ης ημέρας.


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 

 


Περιλαμβάνονται:

  • διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας (Mediterranean Palace 5* ή Holiday Inn 5*)
  • ημιδιατροφή (περιλαμβάνονται τα εορταστικά ρεβεγιόν)
  • μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • επίσημη ξενάγηση στη Βεργίνα και στη Θεσσαλονίκη
  • αρχηγός εκδρομής
  • ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • φόρος διαμονής αξίας περίπου 4€ το δωμάτιο ημερησίως (σε ισχύ από 1/1/18)
  • ο,τιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-20:00

Σάββατο: 09:00-15:00