Οδική εκδρομή Σέρρες 4 ημέρες κωδ. 39P12

Οδική εκδρομή στην Ελλάδα

Οδική εκδρομή Σέρρες 4 ημέρες κωδ. 39P12

Επισκόπηση
Πάσχα στις Σέρρες! 4ήμερη οδική εκδρομή με αναχώρηση 17/4/2020! Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου - Κερκίνη - Μέλνικ - Σπήλαιο πηγών Αγγίτη! Διαμονή στο Philippos Xenia 4*, ημιδιατροφή, μεταφορές!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Σέρρες

Αναχώρηση στις 08.15 από Αθήνα, ημίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και της Κατερίνης, γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε προσπερνώντας τη Θεσσαλονίκη για να καταλήξουμε στην πόλη των Σερρών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μέλνικ - λίμνη Κερκίνη

Πρωινό και αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, με τελικό προορισμό το Μελένικο ή Μέλνικ, τη μικρότερη αλλά ίσως και πιο γραφική πόλη της Βουλγαρίας σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα Ελληνικά σύνορα του Προμαχώνα. Η Ρωμαϊκή γέφυρα, το παλιό χαμάμ, το φρούριο του ηγεμόνα Σλάβ, όπως και τα λείψανα μερικών εκκλησιών (που κάποτε ήταν 75), μαρτυρούν το πλούσιο παρελθόν της πόλης. Τα παλιά κτίρια του Μέλνικ εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους. Η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ακμή του Μελένικου οφειλόταν κυρίως στην εμπορία των κρασιών. Η καταπληκτική τους ποιότητα οφειλόταν κατά μεγάλο μέρος στον τρόπο διατήρησης τους μέσα στις υπόγειες στοές που μοιάζουν με λαβύρινθους και τις οποίες λάξευαν οι ίδιοι οι αμπελοκαλλιεργητές στον ασβεστολιθικό βράχο, πάνω στον οποίο «κάθονταν» τα σπίτια τους. Σε αυτές τις στοές η θερμοκρασία είναι πάντα σταθερή στους 9 - 15 βαθμούς, χειμώνα - καλοκαίρι. Οι περίφημες «Πυραμίδες του Μέλνικ» καλύπτουν τη μικρή κοιλάδα και δημιουργούν μια ξεχωριστή εικόνα. Αμέσως πορεία επιστροφής με κατεύθυνση τη λίμνη Κερκίνης, θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, ένας μοναδικός υγροβιότοπος στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα που προστατεύεται και από τη Σύμβαση Ραμσάρ. Γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στις Σέρρες. Χρόνος ελεύθερος, παρακολούθηση της Αναστάσιμης ακολουθίας, Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου 

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, ένα από τα σημαντικότερα Μοναστήρια της Μακεδονίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί πλούσιο Πασχαλινό εορταστικό γεύμα. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη των Σερρών, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σπήλαιο πηγών Αγγίτη - Αθήνα

Πρωινό και επίσκεψη στο Σπήλαιο των πηγών Αγγίτη, που είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου, με μήκος 11 χιλιόμετρα και βρίσκεται στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας. Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει τεράστιους σταλακτίτες. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 10 χιλιομέτρων. Εντυπωσιακή είναι η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό. Το σπήλαιο ανήκει στο δίκτυο σπηλαίων του φαραγγιού του ποταμού Αγγίτη μαζί με άλλα τέσσερα γνωστά σπήλαια, μεταξύ των οποίων και το φημισμένο Σπήλαιο Αλιστράτης. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη βράδυ.


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 

Αναχώρηση Ξενοδοχείο 2κλινο 1κλινο παιδί έως 12
17/4/2020 Philippos Xenia 4* 215€* 300€* 175€

*Για κρατήσεις με προκαταβολή έως 31/3, έκπτωση 15€ στην τιμή 2κλινου & 1κλινου για περιορισμένο αριθμό δωματίων.
 

Περιλαμβάνονται:

  • μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • διαμονή στο ξενοδοχείο Philippos Xenia 4* στις Σέρρες
  • πρωινό
  • δείπνο με νηστίσιμα τη Μ.Παρασκευή, Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο, Πασχαλινό εορταστικό γεύμα με μουσική DJ την Κυριακή του Πάσχα
  • αρχηγός - συνοδός
  • ΦΠΑ
  • φόρος διαμονής
Φωτογραφίες
6
6
6
6
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

ΕΚΤΑΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Τετάρτη: 09:00-17:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00-18:00

Σάββατο: 09:00-15:00