Loading...

Οδική εκδρομή Πράγα-Βερολίνο-Μόναχο 14 ημέρες κωδ. 51BA9

Επισκόπηση
14ήμερη οδική εκδρομή Σάλτσμπουργκ - Πράγα - Βερολίνο - Μόναχο - Κάστρα Βοημίας - Δρέσδη - Ερφούρτη - Βαϊμάρη - Νυρεμβέργη! Αναχώρηση 21/12/14!
Περιγραφή

1η & 2η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα (Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα) - εν πλω

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού μας. Επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλώ. Χαρείτε τη μίνι κρουαζιέρα στα νερά της Αδριατικής.

3η ημέρα: Τεργέστη - Σάλτσμπουργκ

Άφιξη στο λιμάνι της Τεργέστης και αναχώρηση για το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουμε την πόλη. Οι κήποι Μιραμπέλ, το σπίτι μουσείο του Μότσαρτ, ο γραφικός πεζόδρομος, είναι εικόνες που θα μας ενθουσιάσουν. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σάλτσμπουργκ - Κάστρο Κρουμλώφ - Πράγα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Τσεχία. Πρώτος μας σταθμός το εκπληκτικό κάστρο Κρουμλώφ, για να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική ομορφιά που προσφέρουν τα κάστρα της Βοημίας. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στην πόλη  - μουσείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πράγα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αρχίζει η ξενάγηση  της Πράγας. Επίσκεψη στην Καστρούπολη Χράτσανυ, την Ακρόπολη της Πράγας, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα. Θα δούμε το Γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, με το Μαυσωλείο των Βοημών Βασιλέων, το χρυσό δρομάκι ή δρόμο των Αλχημιστών και τέλος τη Γέφυρα του Καρόλου και την πλατεία του Δημαρχείου με το φημισμένο Ρολόι. Το απόγευμα στη διάθεσή σας για αγορές. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πράγα - Δρέσδη - Βερολίνο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη «Βενετία του Βορρά», την πανέμορφη Δρέσδη. Η αρχιτεκτονική Μπαρόκ είναι διάχυτη παντού. Το Παλάτι, η Όπερα Semper, o Tοίχος των Διαδόχων, το κτίριο Zwinger, και τέλος  η «Βεράντα» με θέα τον Έλβα ποταμό, κάνουν την πόλη πανέμορφη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βερολίνο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αρχίζει  η γνωριμία μας με την ιστορία της πόλης. Θα δούμε τη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν με την περίφημη πύλη του Βραδεμβούργου, την Κολώνα με το χρυσό άγαλμα της Νίκης, το Πάρκο Τιεργκάρντεν, το Πανεπιστήμιο, την Πλατεία Ερνζτ Ρόιτερ, το θέατρο Σίλλερ,τη Λεωφόρο Κουρφούστερνταμ, με τα πολυάριθμα καταστήματα, το Κοινοβούλιο και θα καταλήξουμε στο μουσείο Περγάμου για να θαυμάσουμε τους θησαυρούς του. Το απόγευμα στη διάθεσή σας για αγορές. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βερολίνο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για αγορές ή προαιρετικές επισκέψεις. Σας προτείνουμε μία επίσκεψη στο κοντινό Πότσδαμ, την πρωτεύουσα του Βραδεμβούργου και τόπο θερινής κατοικίας των αυτοκρατόρων της Πρωσίας. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Χάβελ, στολίζεται από δεκάδες παλάτια, κήπους και πάρκα. Θα δείτε το πάρκο Σανσουσί, στο οποίο εκτός από το ομώνυμο ανάκτορο βρίσκονται συγκεντρωμένα τα Ρωμαικά Λουτρά, το Νέο Ανάκτορο, Σαρλότενχοφ. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Βερολίνο - Ερφούρτη - Βαϊμάρη - Νυρεμβέργη

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη, αφού πρώτα επισκεφτούμε τις μεσαιωνικές πόλεις της Ερφούρτης και της Βαϊμάρης. Η Ερφούρτη πλούσια σε πύργους και γέφυρες – έτσι εξυμνούσε κάποτε ο Μαρτίνος Λούθηρος την πόλη, γιατί στον ουρανό της ξεπροβάλλουν οι πύργοι από 25 ενοριακές εκκλησίες, 15 μοναστήρια και εκκλησιαστικά ιδρύματα και 10 παρεκκλήσια. Ο μεγάλος αριθμός των εκκλησιαστικών κτιρίων, όπου πρωτοστατεί ο καθεδρικός ναός , έδωσε την αφορμή σε χρονογράφους και άλλους της εποχής να αναφέρουν την πόλη ως "Ρώμη της Θουριγγίας". Από την άλλη υπάρχουν 142 γέφυρες στην περιοχή που χάρισαν στο κέντρο της πόλης το όνομα "Μικρή Βενετία". Η Βαϊμάρη αντίστοιχα ήταν το κέντρο της πνευματικής ζωής. Εδώ έζησαν αρκετό καιρό ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπαχ, ο Λιστ και ο Κράναχ, ενώ εδώ ιδρύθηκε και η Σχολή της Βαϊμάρης. Τέλος αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση. 

10η ημέρα: Νυρεμβέργη - Μόναχο

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη της Νυρεμβέργης, που η ιστορία της ξεκινά από τον 11ο αιώνα, και συνδέεται συχνότερα με τον 20ο αιώνα (και, ειδικότερα, με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο). Αρχικά ήταν πόλη όπου οργανώθηκαν πολλές προπολεμικές ναζιστικές συγκεντρώσεις και που αργότερα ισοπεδώθηκε σχεδόν από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων. Μεταπολεμικά, αποτέλεσε την τοποθεσία της πασίγνωστης Δίκης της Νυρεμβέργης. Θα επισκεφθούμε το ανακατασκευασμένο Κάστρο της Νυρεμβέργης και θα δοκιμάσουμε το περίφημο κέικ με πιπερόριζα στην κεντρική αγορά Χάουπτμαρκτ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το πανέμορφο Μόναχο.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία. Διανυκτέρευση. 

11η ημέρα: Μόναχο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στη βαυαρική πρωτεύουσα. Θα δούμε το Ολυμπιακό χωριό την Όπερα, την Πινακοθήκη, το μαρμαροστόλιστο Δημαρχείο, με το περίφημο ρολόι του και την ξακουστή του εκκλησία Φραουνκίρχε, που οι δύο τρούλοι της είναι το έμβλημα της πόλης. Tο απόγευμα ελεύθερο για αγορές και επισκέψεις. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Μόναχο - Βενετία

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των Καναλιών, τη Βενετία. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.   

13η ημέρα: Βενετία - Ανκόνα - εν πλω

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου ή συμπληρώστε τις αγορές σας στα καταστήματα του. Διανυκτέρευση εν πλώ.

14η ημέρα: Ηγουμενίτσα - (Θεσσαλονίκη) - Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι αποβίβασης και άφιξη στον τελικό μας προορισμό.    


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά