Loading...
Τιμή ατόμου από
825
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 11ήμερη εκδρομή στην Πολωνία. Θα δούμε Νις - Βουδαπέστη - Κρακοβία - Wieliczka - Αουσβιτς - Σεστοχόβα - Βαρσοβία - Βροτσλαβ - Μπρατισλάβα - Βελιγράδι - Σκόπια. Μεταφορές, εκδρομές, διαμονή σε 3* & 4* ξενοδοχεία, 10 πρωινά και 10 δείπνα, αρχηγός. Αναχωρήσεις: 20/6 & 11,25/7 & 01,14/8. Τιμές για Καλοκαίρι 2024.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Νις

Aναχώρηση 06:00 από Αθήνα, ημίωρη στάση σε καφέ της Εθνικής Οδού στην περιοχή της Λαμίας, και της Λάρισας για γεύμα προαιρετικά, άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία και την περιοχή της Νις, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νις – Βουδαπέστη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι προσπερνώντας το Νόβισαντ μας οδηγεί στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σεγκετ. Το απόγευμα το "Παρίσι της Ανατολής" η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας, στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουδαπέστη - Κρακοβία

Σύντομη περιήγηση - γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη» και συνεχίζουμε το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κρακοβία (ξενάγηση) // Wieliczka

Περιήγηση, γνωριμία με το "στολίδι της Πολωνίας" όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν, που ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση από την πανέμορφη μεσαιωνική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και το μνημείο του ποιητή «ΜΙΣΚΕΒΙΤΣ», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, την εκκλησία της Παναγίας «MARIACKI» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με τον φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το ιστορικό πανεπιστήμιο των Γιαγγελόνων και καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο, Βαβέλ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό Βίστουλα, με τη «Γοτθική Μητρόπολη», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, όπου μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλεως από το λόφο. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην παλαιά πόλη και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα παλαιά Αλατορυχεία Wieliczka για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία μόνο επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα, τα οποία και θα γνωρίσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κρακοβία – Αουσβιτς - Σεστοχοβα - Βαρσοβία

Αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του BIRKENAU στο Αουσβιτς, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει. Η διαδρομή μας προς Βαρσοβία συνεχίζεται με στάση στο Czestochowa, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι "Γιάσνα Γκόρα". Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Πολωνίας, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας, η αγιογραφία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της Παναγίας της Ναζαρετ. Το βράδυ θα καταλήξουμε στη Βαρσοβία, δείπνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βαρσοβία (ξενάγηση)

Πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα, όπου μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή, από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Το Royal Castle Γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη μπαροκ μορφή του, καθώς επίσης και την Κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας και την πλατείας της Νίκης. Τέλος το πάρκο «LAZIENKI» από τα ωραιότερα της Ευρώπης που κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας, και μέσα βρίσκεται το «παλάτι της λίμνης» με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το άγαλμα του Σοπέν, κ.α. Κλείνουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στο Μνημείο της Εξέγερσης, στο γκέτο της πόλης, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βαρσοβία - Βροτσλαβ

Πρωινή αναχώρηση για Wroclaw. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με τη «Βενετία του Βορρά» μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια, κατά μήκος του ποταμού Οντερ, όπου γύρω του είναι κτισμένη η πόλη, που είχε οριστεί και ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βροτσλαβ - Mπρατισλάβα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Mπρατισλάβα. Με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή, θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιπάτους γνωριμίας στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και πολύ κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Mπρατισλάβα - Βελιγράδι

Η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι επόμενος σταθμός μας. Θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και θα έχουμε την ευκαιρία για σύντομη περιήγηση - γνωριμία με την πόλη και ορισμένα αξιοθέατα, όπως το Kalemegdan, οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, μια από της πλατείες του κέντρου που βρίσκονται κάποια από τα διασημότερα κτίρια, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικού θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Βελιγράδι – Σκόπια

Πρωινό, ολοκληρώνουμε τη γνωριμία με την πόλη και αναχώρηση για Σκόπια, με ενδιάμεση στάση και τις αναγκαίες διατυπώσεις των συνοριακών σταθμών, θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ, στην πόλη των Σκοπίων, δείπνο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Σκόπια – Αθήνα

Αναχώρηση για Αθήνα, από τη γνωστή διαδρομή, μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων, με μικρές στάσεις στην περιοχή της Λάρισας και της Λαμίας, άφιξη το βράδυ.

Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεστεί και αντίστροφα και η διανυκτέρευση του Νις να γίνει στο ΠΑΡΑΣΙΝ, το ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ ή το ΚΡΑΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2024
20/6
11,25/7  & 01,14/8

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Διαμονή, 10 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (3* - 4* ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ).

 • Ημιδιατροφή, (10 πρωινά, 10 δείπνα).

 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 • Αρχηγός - συνοδός.

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι και Check point: + 65€ ανά άτομο (αναχ/ση 20/6)

 • Φόροι και Check point: + 75€ ανά άτομο

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα

 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες - 15ετίας).

 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ

 • Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής πριν την κράτηση.

 • Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεστεί και αντίστροφα και η διανυκτέρευση του Νις να γίνει στο ΠΑΡΑΣΙΝ, το ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ ή το ΚΡΑΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ.

Φωτογραφίες
10
Κρακοβία Πολωνία
10
Κρακοβία Πολωνία
10
Κρακοβία Πολωνία
10
Μνημείο Εξέγερσης της Βαρσοβίας
Κωδ: 39
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά