Οδική εκδρομή Πανόραμα Δαλματικών Ακτών 8 ημέρες κωδ. 39E2

Οδική εκδρομή στο Εξωτερικό

Οδική εκδρομή Πανόραμα Δαλματικών Ακτών 8 ημέρες κωδ. 39E2

Επισκόπηση
8ήμερη οδική εκδρομή "Πανόραμα Δαλματικών Ακτών" με αναχώρηση 25/4, 1/6, 15/6, 22/6 & 29/6/2019! Τίρανα - Μπούτβα - Κότορ - Τρέμπινιε ή Νέουμ - Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ- Τρογκίρ - Ζαντάρ - λίμνες Πλίτβιτσε - Ζάγκρεμπ - λίμνη Μπλεντ - Λουμπλιάνα - Βελιγράδι - Νις! Μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 3* Sup. & 4*, ημιδιατροφή, ξεναγήσεις!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Τίρανα

Αναχώρηση στις 06.30 για Τίρανα. Η διαδρομή μας μέσω Ιωαννίνων, με ενδιάμεσες στάσεις, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το βράδυ στην περιοχή των Τιράνων για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τίρανα - Μπούτβα - Κότορ - Τρέμπινιε ή Νέουμ

Πρωινό, σύντομη επίσκεψη - περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα και αναχώρηση για μία από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το Ντουμπρόβνικ. Διασχίζουμε τη βόρεια Αλβανία, για να φτάσουμε στο Μαυροβούνιο, με την πανοραμική μας διαδρομή από τον Άγιο Στέφανο, να μας οδηγεί στο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Μπούτβα, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Λίγο αργότερα θα βρεθούμε στο γραφικό κολπίσκο του Κότορ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του, σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Τρέμπινιε ή το Νέουμ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ντουμπρόβνικ

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα - πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα - πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στο φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και την εκκλησία του προστάτη της πόλης. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και προαιρετικά μίνι κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί Λόκρουμ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σπλιτ - Τρογκίρ - Ζαντάρ

Μετά το πρωινό η όμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται με μία σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Η περιπλάνηση μας στις όμορφες ακτές της Δαλματίας συνεχίζεται με ένα ακόμη σημαντικό σταθμό, την πόλη Τρογκίρ, θησαυρό παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν 'μινιατούρα της Βενετίας' και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.Χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους. Η σημερινή πόλη αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Νωρίς το βράδυ, θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή του Σίμπενικ ή του Ζαντάρ, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ζαντάρ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ζάγκρεμπ

Πρωινό, σύντομη γνωριμία με την πόλη του Ζαντάρ και αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Πλίτβιτσε. Εδώ θα έχουμε χρόνο να επισκεφτούμε ένα σημαντικό κομμάτι του τεράστιου Εθνικού πάρκου που το διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων, ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες, εικόνες μαγικές που θα "πάρουμε μαζί μας" στο δρόμο προς την πόλη του Ζάγκρεμπ. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε και θα έχουμε χρόνο για σύντομη γνωριμία - περιήγηση, με την πρωτεύουσα της Κροατίας, για να δούμε μεταξύ άλλων και την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα και τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ζάγκρεμπ - λίμνη Μπλεντ - Λουμπλιάνα

Μετά το πρωινό θα έχουμε λίγο χρόνο να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη του Ζάγκρεμπ και αμέσως μετά αναχώρηση για το παραθεριστικό κέντρο Μπλεντ (Bled), στους πρόποδες των Ιουλιανών 'Αλπεων, με την πανέμορφη λίμνη του και το νησάκι στο κέντρο της να δεσπόζει (το μοναδικό νησάκι σε λίμνη στη Σλοβενία). Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους ή προαιρετικά βαρκάδα στη λίμνη η ανάβαση στο εκπληκτικό κάστρο, με τη μαγευτική θέα της λίμνης, ανάμεσα στις βουνοκορφές των 'Αλπεων. Λίγο αργότερα θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λουμπλιάνα. Περιήγηση - γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λουμπλιάνιτσα με τις περίτεχνες γέφυρες, που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ζάγκρεμπ το βράδυ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ζάγκρεμπ - Βελιγράδι - Νις

Πρωινό και αναχώρηση για την Νις. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, όπου θα έχουμε μικρή στάση γνωριμίας. Το βράδυ καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νις - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις.
Είναι δυνατόν η διανυκτέρευση να γίνει στο Παρασίν ή το Κρούσεβατς αντί της Νις.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 09:00-15:00