Loading...

Οδική εκδρομή Δαλματικές Ακτές - Βελιγράδι

Τιμή ατόμου από
435
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
8ήμερη οδική εκδρομή "Πανόραμα Δαλματικών Ακτών" με αναχώρηση 21/5 & 11,18,25/6 & 2/7, 16/7, 30/7 & 6/8, 13/8, 20/8 & 3/9, 24/9, 15/10. Τίρανα - Μπούτβα - Κότορ - Τρέμπινιε ή Νέουμ - Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ- Τρογκίρ - Ζαντάρ - λίμνες Πλίτβιτσε - Ζάγκρεμπ - Λουμπλιάνα - Βελιγράδι - Νις. Μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 3* Sup. & 4*, ημιδιατροφή, ξεναγήσεις, αρχηγός . ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ τιμές για άνοιξη & καλοκαίρι 2022
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα – Nις

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα για την περιοχή Nις της Σερβίας, με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή και τους συνοριακούς σταθμούς για τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων.

2η ημέρα: Nις - Ζάγκρεμπ

Πρωινό και αναχώρηση για Ζάγκρεμπ. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας η πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι, όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση. Νωρίς το βράδυ καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ζάγκρεμπ / Εκδρομή στη Λουμπλιάνα

Γνωριμία με την πόλη του Ζάγκρεμπ, όπου στην πανοραμική μας περιήγηση στην πρωτεύουσα της Κροατίας, θα δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.α. Αμέσως μετά αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λουμπλιάνα. Περιήγηση - γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λιουμπλιάνιτσα με τις περίτεχνες γέφυρες, που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, μέχρι την τριπλή γέφυρα Tromostovje, για να αντικρίσουμε το φρούριο του Αγίου Γεωργίου, πριν καταλήξουμε στην πλατεία Πρέσερν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ζάγκρεμπ το βράδυ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λίμνες Πλίβιτσε - Ζάνταρ

Αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Πλίβιτσε. Εδώ θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε ένα σημαντικό κομμάτι του τεράστιου Εθνικού πάρκου που το διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων, ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες, εικόνες μαγικές που θα << πάρουμε μαζί μας >> στο δρόμο προς την πόλη του Ζάνταρ, όπου θα επισκεφθούμε λίγο αργότερα. Η περιπλάνησή μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής ολοκληρώνεται για σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή του Σιμπένικ η του Σπλιτ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τρογκίρ - Σπλιτ - Νέουμ

Επίσκεψη στην πόλη Τρογκίρ, θησαυρός παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν "μινιατούρα της Βενετίας" και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν Τραγκούριον, (νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Η διαδρομή μας κατά μήκος των ‘’δαντελωτών’ ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Νεουμ, της Βοσνίας. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νέουμ – Ντουμπρόβνικ - Νέουμ

Πρωινό και αναχώρηση για Κροατία, για να γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα - πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στο φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και την εκκλησία του προστάτη της πόλης. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη και προαιρετικά mini κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί Λόκρουμ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Νεουμ - Κότορ - Μπούτβα - Τίρανα

Αναχώρηση το πρωί για Αλβανία. Η διαδρομή μας μαγευτική και σήμερα, με δύο σημαντικούς σταθμούς, τον γραφικό κολπίσκο του Κότορ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ, αλλά και το τουριστικό θέρετρο της Μπούτβα, την αρχαία Βουθόη, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή των Τιράνων, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Τίρανα - Αθήνα

Μετά το πρωινό θα έχουμε μια σύντομη επίσκεψη - περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα, με την πλατεία Σκερντέμπεη, την παλαιά Όπερα, το κοινοβούλιο, τον Πύργο του ρολογιού και την Ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως και αμέσως μετά αναχώρηση για Αθήνα μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2022
Αναχωρήσεις 21/5 & 11,18,25/6 2/7, 16/7, 30/7 & 6/8, 13/8, 20/8 & 3/9, 24/9, 15/10
Δίκλινο 435€ 465€
Μονόκλινο 630€ 680€
Τρίτο άτομο έως 12 ετών σε τρίκλινο 390€ 420€
 • Είναι δυνατόν ορισμένες φορές το πρόγραμμα να εκτελεσθεί αντίστροφα και οι διανυκτερεύσεις του Νεούμ να γίνουν στο Τρεμπινιέ.

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* sup & 4*

 • Ημιδιατροφή (7 πρωινά, 7 δείπνα )

 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 • Αρχηγός - συνοδός

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι ξενοδοχείων και Check point (20€ κατ άτομο)

 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα

 • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο Πρόγραμμα και τις παροχές του.

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις, ξεναγήσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι ή το πρόγραμμα σε κάποιες αναχωρήσεις να πραγματοποιηθεί αντίστροφα.

 • Είναι δυνατόν ορισμένες φορές το πρόγραμμα να εκτελεσθεί αντίστροφα και οι διανυκτερεύσεις του Νεούμ να γίνουν στο Τρεμπινιέ.

 • Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται την έκπτωση εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

Φωτογραφίες
5
Εθνικό πάρκο λίμνης Πλίτβιτσε, Κροατία
5
Νησί Κόρτσουλα
5
Κροατία, λιμάνι Σπλιτ
5
Φρούριο του Βελιγραδίου, Σερβία
Κωδ: 39
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά