Οδική εκδρομή Πασχαλιά στην Πίνδο - Γραφικό Μέτσοβο

4 ημέρες
Οδική εκδρομή στην Ελλάδα

Οδική εκδρομή Πασχαλιά στην Πίνδο - Γραφικό Μέτσοβο

Τιμή ατόμου από
225
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οδική εκδρομή στην Πίνδο - Καλαμπάκα - Μετέωρα - Ιωάννινα - Σαμαρίνα - Τεχνιτή λίμνη Αωού. 4 ήμερη οργανωμένη εκδρομή με αναχώρηση 22/4/22. Μεταφορές, εκδρομές, διαμονή στο Apollon, πρωινό καθημερινά, εορταστικά, αρχηγός. Ενημερωμένες τιμές για άνοιξη 2022.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Μετέωρα - Μέτσοβο

Μεγ. Παρασκευή. Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30, στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε για Καλαμπάκα, γεύμα προαιρετικά, ανάβαση στους Ιερούς βράχους των Μετεώρων, επίσκεψη της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου και συνεχίζουμε για το γραφικό Μέτσοβο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Γεφύρι Αζιζ Αγά - Σαμαρίνα - Μέτσοβο

Μεγ. Σάββατο. Πρωινό και διασχίζουμε τον ορεινό όγκο της Πίνδου, για να συναντήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα πέτρινα γεφύρια της Μακεδονίας, κοντά στο χωριό Τρίκωμο του νομού Γρεβενών, το τρίτοξο γεφύρι του Αζιζ -Αγά. Το εντυπωσιακό μεγαλόπρεπο αυτό πέτρινο οικοδόμημα διαθέτει το μεγαλύτερο τόξο σε άνοιγμα από τα σωζόμενα γεφύρια της Μακεδονίας, που φθάνει τα 15 μέτρα και συνολικό μήκος τα 70 μέτρα. Κτίστηκε επί τουρκοκρατίας και χρηματοδοτήθηκε από τον Αζίζ-Αγά. Λίγο αργότερα θα καταλήξουμε στην ξακουστή Σαμαρίνα, ένα πασίγνωστο χωριό, χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος 1.550 μ. περίπου, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Παραμονή, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο Μέτσοβο. Το βράδυ σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία και αμέσως μετά Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακές Μετσοβίτικες συνταγές, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λίμνη Αωού - Μέτσοβο

Κυριακή του Πάσχα. Πρωινό και η Πασχαλινή μας μέρα, γιορτινή και συναρπαστική. Θα επισκεφθούμε τη λίμνη του Αώου τη καλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος, που κατασκευάστηκε το 1987, με επτά φράγματα που έχουν γίνει για την ύδρευση και ηλεκτροδότηση των γύρω περιοχών. Βρίσκεται 20 χλμ. βορειοανατολικά του Μετσόβου σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, ανάμεσα σε 2 εθνικά πάρκα, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου-Αώου. Είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με πολλά νησάκια στο εσωτερικό της λίμνης, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Αμέσως μετά επιστρέφουμε στο Μέτσοβο για να απολαύσουμε το πλούσιο παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα, σε μια από τις πιο γνωστές ταβέρνες του Μετσόβου. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων - Ιωάννινα - νησάκι Ιωαννίνων - Αθήνα

Δευτέρα του Πάσχα. Πρωινό και επίσκεψη στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη που βρίσκεται κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων. Λίγο αργότερα θα φθάσουμε στη λίμνη Παμβώτιδα όπου με τουριστικό πλοιάριο (έξοδα ατομικά) θα επισκεφθούμε το γραφικό νησάκι, που φιλοξενεί και το σπίτι – μουσείο του Αλή Πασά. Αμέσως μετά πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Άνοιξη 2022
Αναχωρήσεις 22/4/22
Δίκλινο 225 €
3ο άτομο έως 12 ετών 195 €
Μονόκλινο 315 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Τρεις διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο Apollon στο Μέτσοβο.

 • Τρία πρωινά σε μπουφέ.

 • Δείπνο με νηστίσιμα τη Μεγ. Παρασκευή. Αναστάσιμο δείπνο το Μεγ. Σάββατο.

 • Εορταστικό παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα.

 • Αρχηγός – συνοδός.

 • ΦΠΑ.

 • Φόρος διαμονής

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου

 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Λεπτομέρειες

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή

Φωτογραφίες
8
Γεφύρι του Κόκορη Ήπειρος
8
Μέτσοβο, Ιωάννινα
8
Μέτσοβο, Ιωάννινα
8
Ιωάννινα
Κωδ: 39
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά