Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30, στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε για Καλαμπάκα, γεύμα προαιρετικά, ανάβαση στους Ιερούς βράχους των Μετεώρων, επίσκεψη της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου και συνεχίζουμε για το γραφικό Μέτσοβο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, διανυκτέρευση.
Πρωινό και επίσκεψη στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, που βρίσκεται κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων. Λίγο αργότερα θα φτάσουμε στη λίμνη Παμβώτιδα, όπου με τουριστικό πλοιάριο (έξοδα ατομικά) θα επισκεφτούμε το γραφικό νησάκι, που φιλοξενεί και το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο. Το βράδυ σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία και αμέσως μετά Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακές Μετσοβίτικες συνταγές, διανυκτέρευση.
Πρωινό και η Πασχαλινή μας ημέρα, γιορτινή και συναρπαστική. Διασχίζουμε τον ορεινό όγκο της Πίνδου, για να συναντήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα πέτρινα γεφύρια της Μακεδονίας, κοντά στο χωριό Τρίκωμο του νομού Γρεβενών, το τρίτοξο γεφύρι του Αζιζ - Αγά. Το εντυπωσιακό μεγαλόπρεπο αυτό πέτρινο οικοδόμημα διαθέτει το μεγαλύτερο τόξο σε άνοιγμα από τα σωζόμενα γεφύρια της Μακεδονίας, που φτάνει τα 15 μέτρα και συνολικό μήκος τα 70 μέτρα. Κτίστηκε επί τουρκοκρατίας και χρηματοδοτήθηκε από τον Αζίζ-Αγά. Λίγο αργότερα θα καταλήξουμε στην ξακουστή Σαμαρίνα, ένα πασίγνωστο χωριό, χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος 1.550 μ. περίπου, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Εδώ θα γιορτάσουμε την Πασχαλινή ημέρα με ένα πλούσιο παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα, με ντόπια αρνιά σούβλας, κοκορέτσι, πίτες κ.α. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Μέτσοβο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση για το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς, όπου φιλοξενούνται εκτός των άλλων και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5.02 μ., από μαστόδοντα ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων, όπου πρόσφατα βραβεύτηκε με το Ρεκόρ Γκίνες. Ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη των Γρεβενών και πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, στα Τρίκαλα και την περιοχή της Λαμίας.
Αναχώρηση | Ξενοδοχείο | 2κλινο | 1κλινο | παιδί έως 12 |
17/4/2020 | Apollon 2* | 210€* | 300€ | 185€ |
*Για κρατήσεις με προκαταβολή έως 31/3, έκπτωση 15€ στην τιμή 2κλινου & 1κλινου για περιορισμένο αριθμό δωματίων.
Περιλαμβάνονται:
ΕΚΤΑΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ
Δευτέρα-Τετάρτη: 09:00-17:00
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00-18:00
Σάββατο: 09:00-15:00