Οδική εκδρομή Μέτσοβο 4 ημέρες κωδ. 39P15

Οδική εκδρομή στην Ελλάδα

Οδική εκδρομή Μέτσοβο 4 ημέρες κωδ. 39P15

Επισκόπηση
Πάσχα στην Πίνδο! 4ήμερη οδική εκδρομή με αναχώρηση 17/4/2020! Καλαμπάκα - Μετέωρα - Ιωάννινα - Σαμαρίνα - Μουσείο Μηλιάς - Γρεβενά! Διαμονή στο ξενοδοχείο Apollon 2*, ημιδιατροφή, μεταφορές!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Μετέωρα - Μέτσοβο

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30, στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε για Καλαμπάκα, γεύμα προαιρετικά, ανάβαση στους Ιερούς βράχους των Μετεώρων, επίσκεψη της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου και συνεχίζουμε για το γραφικό Μέτσοβο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιωάννινα

Πρωινό και επίσκεψη στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, που βρίσκεται κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων. Λίγο αργότερα θα φτάσουμε στη λίμνη Παμβώτιδα, όπου με τουριστικό πλοιάριο (έξοδα ατομικά) θα επισκεφτούμε το γραφικό νησάκι, που φιλοξενεί και το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο. Το βράδυ σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία και αμέσως μετά Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακές Μετσοβίτικες συνταγές, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πίνδος

Πρωινό και η Πασχαλινή μας ημέρα, γιορτινή και συναρπαστική. Διασχίζουμε τον ορεινό όγκο της Πίνδου, για να συναντήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα πέτρινα γεφύρια της Μακεδονίας, κοντά στο χωριό Τρίκωμο του νομού Γρεβενών, το τρίτοξο γεφύρι του Αζιζ - Αγά. Το εντυπωσιακό μεγαλόπρεπο αυτό πέτρινο οικοδόμημα διαθέτει το μεγαλύτερο τόξο σε άνοιγμα από τα σωζόμενα γεφύρια της Μακεδονίας, που φτάνει τα 15 μέτρα και συνολικό μήκος τα 70 μέτρα. Κτίστηκε επί τουρκοκρατίας και χρηματοδοτήθηκε από τον Αζίζ-Αγά. Λίγο αργότερα θα καταλήξουμε στην ξακουστή Σαμαρίνα, ένα πασίγνωστο χωριό, χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος 1.550 μ. περίπου, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Εδώ θα γιορτάσουμε την Πασχαλινή ημέρα με ένα πλούσιο παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα, με ντόπια αρνιά σούβλας, κοκορέτσι, πίτες κ.α. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Μέτσοβο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μουσείο Μηλιάς - Γρεβενά - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς, όπου φιλοξενούνται εκτός των άλλων και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5.02 μ., από μαστόδοντα ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων, όπου πρόσφατα βραβεύτηκε με το Ρεκόρ Γκίνες. Ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη των Γρεβενών και πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, στα Τρίκαλα και την περιοχή της Λαμίας.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Αναχώρηση Ξενοδοχείο 2κλινο 1κλινο παιδί έως 12
17/4/2020 Apollon 2* 210€* 300€ 185€

*Για κρατήσεις με προκαταβολή έως 31/3, έκπτωση 15€ στην τιμή 2κλινου & 1κλινου για περιορισμένο αριθμό δωματίων.

Περιλαμβάνονται:

  • μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • διαμονή στο ξενοδοχείο Apollon  2* στο Μέτσοβο
  • πρωινό
  • δείπνο με νηστίσιμα τη Μ.Παρασκευή, Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο & εορταστικό παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα
  • αρχηγός - συνοδός
  • ΦΠΑ
  • φόρος διαμονής
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 09:00-15:00