Loading...

Οδική εκδρομή Κωνσταντινούπολη - Παράλια Μικράς Ασίας 10ημ. κωδ. 39P2

Επισκόπηση
Οδική εκδρομή 10 ημερών Κωνσταντινούπολη - Προύσα - Σμύρνη - Έφεσος - Πέργαμος - Αϊβαλί - Τροία - Δαρδανέλια με αναχώρηση 21/10!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κομοτηνή

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα, ημίωρη στάση σε «καφέ» της Εθνικής Οδού στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, παρακάμπτοντας τη Θεσσαλική πρωτεύουσα, μέσω Τεμπών θα γευματίσουμε προαιρετικά στον Πλαταμώνα. Λίγο αργότερα προσπερνάμε τη συμπρωτεύουσα, την όμορφη Θεσσαλονίκη και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού, για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κομοτηνή - Κωνσταντινούπολη

Πρωϊνό και αναχώρηση για Πόλη. Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος της από την Εγνατία οδό, αφήνοντας δεξιά την όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης, φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Mετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά «Duty Free Shops» περνάμε τη γέφυρα του Έβρου και τον έλεγχο των τουρκικών συνόρων για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας σε τούρκικο έδαφος μέχρι τη Ραιδεστό, όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Νωρίς το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη Πόλη, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση)

Πρωινό και γνωριμία – ξενάγηση με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Πόλης. Θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, την Παναγία των Βλαχερνών, την περίφημη Μονή της Χώρας, το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των Πατριαρχών και καταλήγουμε στο παλαιό ανάκτορο των Σουλτάνων με τους αμύθητους θησαυρούς, το γνωστό Τοπ Καπί. Η περίφημη Σκεπαστή αγορά μας περιμένει στη συνέχεια με τα 5000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση)

Πρωινό και άλλη μια μέρα με πολλά αξιοθέατα αρχίζει. Πρώτος σταθμός τα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ με το μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο (4 τόνων) για να ακολουθήσει επίσκεψη στον Ιππόδρομο. Σε ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με έξι μιναρέδες θα ξεναγηθούμε στη συνέχεια, δεν είναι άλλο από το Μπλε Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ. Η ξενάγησή μας συνεχίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία. Είναι ήδη μεσημέρι και μια βόλτα στο Βόσπορο με τουριστικό πλοιάριο προαιρετικά, θα μας χαρίσει μοναδικά τοπία. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, το Ταξίμ. Το βράδυ ακολουθείστε προαιρετικά την πρότασή μας για διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και Oriental. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόννησα

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι, από όπου το πλοίο θα μας μεταφέρει στα Πριγκηπόννησα. Πρώτα θα επισκεφθούμε τη νήσο Χάλκη με τη Θεολογική Σχολή για να ακολουθήσει η Πρίγκηπος. Εδώ μπορούμε να γνωρίσουμε πάνω σε παραδοσιακές άμαξες το καταπράσινο νησάκι και να γευματίσουμε σε παραλιακό εστιατόριο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη πόλη, ξεκούραση, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Προύσα - Σμύρνη

Πρωινό και αναχώρηση για Προύσα. Γνωριμία με την πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη και των Σουλτάνων και το Πράσινο Τζαμί. Στη συνέχεια φθάνουμε στη Σμύρνη μέσω Μπαλικεσίρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Σμύρνη - Έφεσος - Σμύρνη

Πρωινό και περιήγηση της πόλης. Περνώντας από τις συνοικίες Κurtulus (η συνοικία του παζαριού), Κonak (στα νότια της παραλίας μετά την πλατεία του ρολογιού), Ιsmet Κaptan (το σύγχρονο κέντρο), Αlsanak (στο λιμάνι ο πρώην Φραγκομαχαλάς ), το Κορδελιό και το Καντιφέ Καλέ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Σελτσούκ, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για το πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Ξενάγηση στην αρχαία πόλη (τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, τις αγορές, τα λουτρά, το ναό της Αρτέμιδος κ.α.) και επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Επιστροφή στη Σμύρνη αργά το απόγευμα. Δείπνο, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σμύρνη - Πέργαμος - Αϊβαλί - Τροία - Τσανάκαλε

Πρωινό και αναχώρηση για Πέργαμο. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Περγάμου και περιήγηση στη διάσημη Κόκκινη Βασιλική (μία από της επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής) και στο Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης και ήταν αφιερωμένο στο θεό της υγείας). Η Πέργαμος ήταν μια δοξασμένη και πλούσια πόλη της επαρχίας Τευθρανίας της Μυσίας, στη Μικρά Ασία, και πρωτεύουσα του ομώνυμου Βασιλείου. Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το ΑϊβαλίΙ, που υπήρξε μαζί με άλλες παρακείμενες πόλεις και χωριά ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Μεγάλο εμπορικό κέντρο, λόγω του λιμένα, είχε ανθρώπινη παρουσία από το 1500 π.Χ.. Η ίδρυση του σύγχρονου οικισμού τοποθετείται μεταξύ του 1570 και του 1580. Οι πρώτοι οικιστές ήρθαν από τα γειτονικά παράλια της Λέσβου, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις επιδρομές των πειρατών, και ίδρυσαν οικισμούς στην παραλία. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Συνεχίζοντας θα φθάσουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας για ξενάγηση. Η Τροία ή Ίλιον είναι μυθική πόλη, θέατρο του Τρωικού πολέμου, μέρος του οποίου περιγράφεται στην Ομήρου Ιλιάδα, ένα αρχαιοελληνικό έπος, του 9ου ή 8ου π.Χ. αιώνα. Η Τροία είναι επίσης το όνομα του αρχαιολογικού χώρου, της παραδοσιακής τοποθεσίας της Ομηρικής Τροίας, στη Μικρά Ασία, κοντά στην ακτή της σημερινής βορειοδυτικής Τουρκίας, νοτιοδυτικά των Δαρδανελίων κάτω από το Όρος Ίδα της Φρυγίας. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στο Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Τσανάκαλε - Κεσάν - Κομοτηνή

Πρωινό και αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό των Κήπων μέσω Καλλίπολης, Κεσάνης. Διέλευση συνόρων και συνεχίζουμε για την Κομοτηνή με στάση στην Αλεξανδρούπολη, γεύμα προαιρετικά. Άφιξη στην Κομοτηνή, προαιρετικό δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Κομοτηνή - Αθήνα

Τελευταία μέρα της εκδρομής μας και από τη γνωστή πλέον διαδρομή, προσπερνώντας τη συμπρωτεύουσα με ενδιάμεση στάση στον Πλαταμώνα και την περιοχή της Λαμίας καταλήγουμε το βράδυ στην Αθήνα.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Μπορεί το πρόγραμμα να εκτελεστεί και αντίστροφα.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά