Loading...

Οδική εκδρομή Κορσική - Σαρδηνία 10 ημέρες κωδ. 4T2

Επισκόπηση
10ήμερη οδική εκδρομή "Κορσική - Σαρδηνία" με αναχώρηση 27/5, 16/6, 19/7, 9/8 & 8/9/2017! Λιβόρνο - Μπάστια - Κόρτε - Αζάτσιο - Καρυές - Μπονιφάτσιο - Σάσσαρι - Αλγκέρο - Μπόσα - Κάλιαρι - Μπαρουμίνι - Όλμπια - Πόρτο Τσέρβο - Κόστα Σμεράλντα - Πίζα - Φλωρεντία - Μοντεκατίνι! Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, ημιδιατροφή, μεταφορές, ξεναγήσεις πόλεων! Τιμές Early Booking για κρατήσεις έως 21 ημέρες πριν την αναχώρηση!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα

Αναχώρηση από την Αθήνα και μεταφορά στην Πάτρα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για Ιταλία. Τακτοποίηση στις καμπίνες, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα - Λιβόρνο

Άφιξη στην Ανκόνα. Αναχώρηση για το Λιβόρνο και το ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

3η ημέρα: Λιβόρνο - Μπάστια - Κόρτε - Αζάτσιο

Πρωινό και στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο για την Κορσική, που κατοικήθηκε για πρώτη φορά από τους Ίβηρες και τους Kέλτες ενώ αργότερα έγινε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα σε Eτρούσκους και Kαρχηδόνιους. Μετά από μια θαλάσσια διαδρομή περίπου 4 ωρών φτάνουμε στην Μπάστια, οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα του βόρειου μέρους του νησιού λόγω του λιμανιού της, ιδρύθηκε το 1372, ενώ πήρε το όνομά της από τη λέξη Βastiglia (φρούριο/φυλακή). Η Μπάστια είναι όμορφη και γραφική με το κάστρο της, ενώ κάτω από αυτό εκτείνεται η πλατεία του Αγίου Νικολάου, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης και τρίτη μεγαλύτερη πλατεία στην Ευρώπη, που έχει περίπου 300 μέτρα μήκος και 90 μέτρα πλάτος. Στο κέντρο της δεσπόζει ο ανδριάντας του Ναπολέοντα Α’, με αμφίεση Ρωμαίου αυτοκράτορα, έργο του Ιταλού γλύπτη Μπαρτολίνι, ο οποίος αναρτήθηκε το 1853 ως φόρος τιμής στον Ναπολέοντα. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας θα επισκεφτούμε την γραφική πόλη του Κόρτε. Επόμενος προορισμός το Αιάκειο, οι Κορσικανοί το ονομάζουν Αζάτσιο, πρωτεύουσα της Κορσικής και πατρίδα του Μεγάλου Ναπολέοντα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αζάτσιο - Καρυές - Αζάτσιο

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη δυτική πλευρά του νησιού, με πρώτη στάση το χωριό Καρζές, που στα ελληνικά σημαίνει Καρυές και που κτίστηκε βάσει αρχιτεκτονικού σχεδίου σαν τα απάτητα κάστρα της Μάνης. Οφείλει την καταγωγή του σε μια ελληνική αποικία Μανιατών από την Πελοπόννησο που εγκαταστάθηκε στην Κορσική το 1676. Δυο εκκλησίες που βρίσκονται η μια απέναντι από την άλλη, δείχνουν τον από το παρελθόν ανταγωνισμό μεταξύ των δυο πολιτισμών. Μια καθολική εκκλησία τελευταίο παράδειγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής και μια ορθόδοξη κτισμένη το 1852. Παντού θυμίζει Ελλάδα καθώς βαδίζει κανείς στο Καρζές, στην οδό Ελλάδος, στην οδό Μάνης και στην οδό Οιτύλου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ στην πλατεία του χωριού. Επιστροφή στο Αζάτσιο, όπου θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα του νησιού. Θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων την πλατεία Σαρλ Ντε Γκωλ που αποτελεί το κέντρο της πόλης με το μνημείο του Ναπολέοντα. Θα περάσουμε στην πλατεία Αούστερλιτς και επόμενο σημείο αναφοράς μας είναι η λεωφόρος Πρεμιέρ Κονσύλ, που φιλοξενεί το σιντριβάνι των τεσσάρων λιονταριών και μας οδηγεί στην πλατεία του Στρατάρχη Φος, την κομψότερη πλατεία της πόλης όπου κυριαρχεί το Δημαρχείο, γνωστό για τη Ναπολεόντεια Αίθουσα. Περιφερειακά της πλατείας απλώνεται η Παλαιά Πόλη, στη νότια συνοικία της οποίας βρίσκεται το σπίτι του Βοναπάρτη, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, θολωτό οικοδόμημα του 16ου αιώνα όπου βαπτίστηκε και θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας με το Μέγαρο Φες, το οποίο στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το ομώνυμο μουσείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αζάτσιο - Μπονιφάτσιο - Σάσσαρι

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μπονιφάτσιο, το στενό που χωρίζει την Κορσική από τη Σαρδηνία. Ιδρύθηκε το 828 μ.Χ. από τον Κόμη Bonifacio της Τοσκάνης, είναι φυσικό λιμάνι και φέρει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με το σπίτι των Λαιστρυγόνων, που αναφέρεται στην Οδύσσεια του Ομήρου. Με το καραβάκι θα περάσουμε στη Σαρδηνία και αναχωρούμε για την εμπορική πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, το Σάσσαρι. Με την άφιξη θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Giuzepe, την εκκλησία της Σάντα Μαρία ντι Μπετλέμ, που είναι μια από τις πιο παλιές της πόλης. Θα θαυμάσουμε ακόμα το σιντριβάνι Φοντάνα ντι Ροζέλο, που αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Ντι Ιτάλια όπου κυριαρχεί το Παλάτσο ντε λα Προβίτσια. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σάσσαρι - Αλγκέρο - Μπόσα - Κάλιαρι

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο νησί με κατάληξη στο νότο. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι το Αλγκέρο, μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Σαρδηνίας, με το φρούριό του να δεσπόζει στο λιμάνι. Θα δούμε το ιστορικό κέντρο και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της υπέροχης παλιάς του πόλης. Καθώς το Αλγκέρο κατακτήθηκε το 1353 από την Αραγώνα, αποτελεί την πόλη του νησιού με τα πιο έντονα ισπανικά στοιχεία. Η διάλεκτος που μιλούν οι κάτοικοί του είναι στενά συνδεδεμένη με εκείνη της Καταλονίας και για τον λόγο αυτό, από το 1970 οι πινακίδες στους δρόμους αναγράφονται και στα ιταλικά και στα καταλανικά. Συνεχίζουμε για τη πόλη Μπόσα, που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού Τέμο, του μοναδικού πλωτού ποταμού της Σαρδηνίας. Η παλιά πόλη έχει έντονα μεσαιωνικά στοιχεία, όπως το Καστέλο Μαλασπίνα, αλλά και γραφικά τοπία και μαγευτικές παραλίες, που το καλοκαίρι πλημμυρίζουν από τουρίστες και παραθεριστές. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Κάλιαρι. Το Κάλιαρι είναι από εκείνες τις πόλεις της Μεσογείου που φαίνεται να έχουν δανειστεί στοιχεία από όλους τους λαούς που πέρασαν από το νησί. Γενοβέζικα κάστρα, Αραβικές πύλες, Ναπολιτάνικα σοκάκια, Μασαλιώτικες παραλίες και βορειοευρωπαϊκή φινέτσα είναι τα χαρακτηριστικά του. Θα δούμε στην παλιά πόλη την μεγάλη πλατεία Ματεότι, το Κυβερνείο, τη Μητρόπολη με την εκπληκτική κρύπτη της, τον Πύργο του Ελέφαντα και την εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Δείπνο και διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας.

7η ημέρα: Κάλιαρι - Μπαρουμίνι - Όλμπια - Πόρτο Τσέρβο - Κόστα Σμεράλντα

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε βόρεια για να συναντήσουμε το μνημείο της Unesco Νουράγκε του Μπαρουμίνι που χρονολογείται από τον 20ο αιώνα π.χ. Επόμενη στάση θα γίνει στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού με προορισμό ένα από τα ωραιότερα θέρετρα της Μεσογείου, την Cοsta Εsmeralda, όπου πολλοί επώνυμοι περνούν εκεί τις διακοπές τους. Επισκεπτόμαστε από την ευρύτερη αυτή περιοχή τον πιο όμορφο και σημαντικό πόλο έλξης των τουριστών το Πόρτο Τσέρβο, όπου και θα περπατήσουμε τη μικρή αυτή περιοχή που είναι πλήρως οργανωμένη για τους επίλεκτους ανά το κόσμο τουρίστες. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην Όλμπια, άφιξη και σύντομη περιήγηση στο οικονομικό κέντρο του νησιού. Μια δυναμική πόλη η οποία παρουσιάζει τον εαυτό της ως τουριστικό προορισμό για την όμορφη θάλασσα και τις παραλίες, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το όνομα Όλμπια είναι αρχαίο ελληνικό. Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό το Λιβόρνο. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: Λιβόρνο - Πίζα - Φλωρεντία - Μοντεκατίνι

Το πρωί άφιξη στο λιμάνι του Λιβόρνου και άμεση αναχώρηση για την Πίζα, όπου θα περιηγηθούμε στην πόλη και στην πλατεία των θαυμάτων για να δούμε το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής, τον κεκλιμένο Πύργο της Πίζας, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου που συνυπάρχει αρμονικά με το βαπτιστήριο και τον καθεδρικό ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Φλωρεντία που είναι η πλουσιότερη πόλη σε καλλιτεχνικούς θησαυρούς της Αναγέννησης. Θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων το Βαπτιστήριο με την περίφημη πόρτα του Παράδεισου, το περίφημο Ντουόμο (Μητρόπολη) με το καμπαναριό του γνωστό ως και «το καμπαναριό του Τζιόττο», το Παλάτσο Βέκκιο, το Πόντε Βέκκιο που λέγετε έτσι λόγω του ότι είναι και το παλαιότερο γεφύρι που συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού ‘Αρνου, την γκαλερία των Ουφίτσι που μέσα της φιλοξενεί την μεγαλύτερη και πιο σημαντική συλλογή έργων ζωγραφικής της Αναγέννησης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχειο μας στο Μοντεκατίνι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Μοντεκατίνι - Ανκόνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ανκόνα και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Πάτρα.

10η ημέρα: Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και επιστροφή στην Αθήνα. 


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Οι παραπάνω τιμές είναι προσφορά Early Booking για κρατήσεις έως 21 ημέρες πριν την αναχώρηση. Μετά επιβάρυνση +50€ για κάθε ενήλικα.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά