Οδική εκδρομή Καστοριά 4 & 5 ημέρες κωδ. 50B5

Οδική εκδρομή στην Ελλάδα

Οδική εκδρομή Καστοριά 4 & 5 ημέρες κωδ. 50B5

Επισκόπηση
Οδική εκδρομή "Καστοριά - Πρέσπες" 4 & 5 ημέρες με αναχώρηση 23/12, 30/12/2019 & 3/1/2020! Λιμναίος Οικισμός - Νέο Ενυδρείο - Σπηλιά του Δράκου - Ντολτσό - Νυμφαίο - Πρέσπες! Διαμονή στο ξενοδοχείο Limneon Resort & Spa 5*, ημιδιατροφή, Ρεβεγιόν, μεταφορές!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Καστοριά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 για την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, μέσω Καλαμπάκας. Άφιξη στην Καστοριά. Καμινάδες που στέλνουν μηνύματα θαλπωρής, γλυκές μυρωδιές από τα πετρόκτιστα αρχοντικά, ηχηρά χαμόγελα ντόπιων που προετοιμάζουν την μεγάλη γιορτή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μπουφέ δείπνο.

2η ημέρα: Κέρινα Ομοιώματα  Μαυροχωρίου - Νέο Ενυδρείο -  “Σπηλιά του Δράκου” - Πόλη  (Ντολτσό)

Πρωινό και αναχωρούμε για  το εντυπωσιακό “Μουσείο Κέρινων  Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας”, που  δημιούργησε στο Μαυροχώρι Καστοριάς ο γνωστός  δάσκαλος και ταλαντούχος καλλιτέχνης κ. Δημήτρης  Παναγιωτίδης. Ακολουθούν τα δύο νέα καμάρια  της πόλης, που πρόσφατα άνοιξαν για το κοινό, το  υπέροχο Ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού  νερού των Βαλκανίων σε ένα διώροφο κτίριο 450  τετραγωνικών μέτρων που υπόσχεται να χαρίσει  μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες καθώς και  το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”.  Αργότερα θα δούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα  και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο στον  παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Βόλτα στο Ντολτσό,  η παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια,  τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ Εορταστικό δείπνο / Ρεβεγιόν σε μπουφέ με λαχταριστές λιχουδιές. Ατμόσφαιρα γιορτινή με εξαιρετικές live ερμηνείες.

3η ημέρα: Πρέσπες

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια μοναδική επίσκεψη στα φυσικά σύνορα της χώρας, τη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, τον Αγ. Γερμανό με τα περίφημα φασόλια Πρεσπών, κεφαλοχώρι της περιοχής και τον οικισμό Ψαράδες με αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιοχής. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, με μοναδική και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, είναι ακόμα ένα από τα πολλά πράγματα που έχει κανείς να θαυμάσει και βέβαια ένα πλούσιο πολιτισμό και μια ιδιαίτερα αξιόλογη πολιτιστική κίνηση όλο το χρόνο καθώς και το νησάκι Αγ. Αχίλλειος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μπουφέ δείπνο.

4η ημέρα: Νυμφαίο

Πλούσιο πρόγευμα και αναχωρούμε για τις πλαγιές του όρους Βίτσι. Θα επισκεφτούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και ιστορικό τόπο του Νυμφαίου (καιρού επιτρέποντος), για το οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης. Το βράδυ μπουφέ δείπνο.

5η ημέρα: Λιμναίος Οικισμός - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα. Αναχωρούμε για το Δισπηλιό, 7 χλμ. από την Καστοριά, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. (έξοδα ατομικά). Από τον Οικισμό θα δούμε την πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου, ως κυνηγού για την αναζήτηση τροφής, με εξοπλισμό του ένα μυτερό ακόντιο, ένα ξύλινο τσεκούρι και μια δερμάτινη σφεντόνα με πήλινα βλήματα. Πορεία επιστροφής για την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η εκδρομή στο Λιμναίο Οικισμό και η επιστροφή γίνεται Νυμφαίο - Αθήνα.


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 


Περιλαμβάνονται:

  • μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις που αναφέρονται
  • διαμονή στο ξενοδοχείο Limneon Resort & Spa 5* 
  • ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο σε μπουφέ)
  • Εορταστικό δείπνο / Ρεβεγιόν σε μπουφέ στις 24 & 31 Δεκ., με συνοδεία ζωντανής μουσικής (στη θέση της ημιδιατροφής)
  • ποτό υποδοχής κατά την άφιξη του γκρουπ
  • αρχηγός / συνοδός
  • ασφάλεια αστικής ευθύνης για εκδρομείς έως 75 ετών
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής, ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο (4€ το δωμάτιο τη βραδιά για ξενοδοχείο 5*).

Φωτογραφίες
8
8
8
8
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

ΕΚΤΑΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Τετάρτη: 09:00-17:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00-18:00

Σάββατο: 09:00-15:00