Οδική εκδρομή Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια 4 ημέρες κωδ. 39S3

Οδική εκδρομή στην Ελλάδα

Οδική εκδρομή Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια 4 ημέρες κωδ. 39S3

Επισκόπηση
Πάσχα στα Ιωάννινα! 4ήμερη οδική εκδρομή με αναχώρηση 17/4/2020! Μουσείο Βρέλλη - Αρίστη - Ι.Μ. Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα - Γεφύρι του Κόκκορη - Τσεπέλοβο - Μονοδένδρι - Μέτσοβο! Διαμονή στο ξενοδοχείο Palladio 3*, πρωινό, Αναστάσιμο δείπνο, Πασχαλινό γεύμα, μεταφορές!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη - Ιωάννινα

Αναχώρηση στις 07:30, στάση στην περιοχή του Κιάτου και μέσω της καλωδιακής γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε λίγο πριν την είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων και επισκεπτόμαστε το Μουσείο Βρέλλη με τα μοναδικά κέρινα ομοιώματα. Αμέσως μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Palladio 3* στο κέντρο της πόλης. Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου προαιρετικά, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αρίστη - Ι.Μ. Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα - Ιωάννινα

Μετά το πρωινό μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή από το ιστορικό Καλπάκι, μας οδηγεί στη γραφική Αρίστη, ένα όμορφο κεφαλοχώρι που απέχει 48 χλμ από τα Ιωάννινα. Βρίσκεται στο δρόμο για το Πάπιγκο, λίγο πριν από το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, που είναι χτισμένο στην άκρη του βράχου μιας σπηλιάς ακριβώς πάνω από το ποτάμι και τη γέφυρα στον ποταμό Βοϊδομάτη. Στην κεντρική πλατεία του χωριού μπορούμε να απολαύσουμε το καφεδάκι μας σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία και να θαυμάσουμε την επιβλητική εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το πανύψηλο καμπαναριό της. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης αλλά και την κωμόπολη της Κόνιτσας. Επιστροφή στα Ιωάννινα και τη λίμνη Παμβώτιδα, όπου με μικρά πλοιάρια (έξοδα ατομικά) θα φτάσουμε στο γραφικό νησάκι, που φιλοξενεί και το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά. Το βράδυ παρακολούθηση της λειτουργίας της Ανάστασης, Αναστάσιμο δείπνο με ζωντανή μουσική στην παραδοσιακή ταβέρνα και πολύ γνωστό μουσικό στέκι των Ιωαννίνων (Στοά του Λούλη). Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γεφύρι του Κόκκορη - Τσεπέλοβο - Μονοδένδρι  

Πρωινό και ανάβαση στα όμορφα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου. Πρώτος σταθμός το Γεφύρι του Κόκκορη και το κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο, για να ακολουθήσει το γραφικό Μονοδένδρι. Εδώ θα περπατήσουμε μέχρι την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, για να θαυμάσουμε το μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Βίκου, ένα σπάνιο τοπίο, καταπράσινο με τους κοφτερούς βράχους να καταλήγουν στο βάθος, στην κοίτη του Βοϊδομάτη. Στη γνωστή παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού ‘’Οξιά’’ με τη γνωστή ποιότητα όπως κάθε χρόνο, θα έχουμε ένα ξεχωριστό Πασχαλινό γεύμα, με ντόπια αρνιά σούβλας και κοκορέτσι. Επιστροφή το απόγευμα στα Ιωάννινα, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μέτσοβο - Αθήνα

Πρωινό και ανάβαση στην Πίνδο με μοναδική θέα προς τη λίμνη Παμβώτιδα και το οροπέδιο των Ιωαννίνων καθώς η καταπράσινη διαδρομή μας οδηγεί στο γραφικό Μέτσοβο. Παραμονή, επίσκεψη και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.


 

Τιμές κατ' άτομο:
 

Αναχώρηση Ξενοδοχείο 2κλινο 1κλινο παιδί έως 12
17/4/2020 Palladio 3* 205€* 265€* 185€

*Για κρατήσεις με προκαταβολή έως 31/3, έκπτωση 15€ στην τιμή 2κλινου & 1κλινου για περιορισμένο αριθμό δωματίων.


Περιλαμβάνονται:

  • μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις που αναφέρονται
  • διαμονή στο ξενοδοχείο Palladio 3*
  • πρωινό
  • Αναστάσιμο δείπνο με ζωντανή μουσική σε γνωστή ταβέρνα της πόλης (Στοά Λούλη)
  • Πασχαλινό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Μονοδένδρι (Οξιά)
  • αρχηγός - συνοδός
  • ΦΠΑ
  • φόρος διαμονής
Φωτογραφίες
7
7
7
7
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

ΕΚΤΑΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Τετάρτη: 09:00-17:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00-18:00

Σάββατο: 09:00-15:00