Οδική εκδρομή Γιάννενα - Ζαγοροχώρια 3, 4 & 5 ημέρες κωδ. 50E7

Οδική εκδρομή στην Ελλάδα

Οδική εκδρομή Γιάννενα - Ζαγοροχώρια 3, 4 & 5 ημέρες κωδ. 50E7

Επισκόπηση
Oδική εκδρομή στα Γιάννενα 3, 4 & 5 ημέρες με αναχώρηση 22/12, 23/12, 29/12, 30/12/2018, 3/1 & 4/1/2019! Μουσείο Βρέλλη - Ελληνικό - Σπήλαιο Περάματος - Νησί - Κήποι - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Καλπάκι - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα - Μέτσοβο! Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας: Du Lac 5* ή Epirus Palace 5*, ημιδιατροφή, Ρεβεγιόν, μεταφορές!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30. Μέσω Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, Αμφιλοχίας και Άρτας, φτάνουμε στα Γιάννενα και επίσκεψη στο Μουσείο Π. Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί πλούσιο μπουφέ δείπνο.

2η ημέρα: Καλπάκι - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο ιδανικό για τις εορταστικές μέρες, απλώνεται επιβλητικός μπροστά μας. Στο ξακουστό Καλπάκι θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο, θα ενημερωθούμε με προβολή σλάιντς για την βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940 και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα. Η υπέροχη Μονή Μολυβδοσκέπαστης είναι η επόμενη στάση μας (καιρού επιτρέποντος) ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χτίστηκε το 670 μ.Χ., και σκεπάστηκε από μολυβένιες πλάκες. Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική Κόνιτσα, η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, σφύζει από ζωή και ομορφιά. Χρόνος για καφέ, φαγητό και περίπατο στα καλντερίμια της, στην πλακόστρωτη πλατεία της, τα αρχοντικά της και το πέτρινο γεφύρι της. Επιστροφή και δείπνο.

3η ημέρα: Ελληνικό (Μουσείο Παπαγιάννη) - Σπήλαιο Περάματος - Νησί

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Η μέρα ξεκινά με επίσκεψη στο Μουσείο Παπαγιάννη (έξοδα ατομικά) στο χωριό Ελληνικό με τα υπέροχα γλυπτά τόσο στην έκθεση, όσο και κατά τη διαδρομή προς αυτήν. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Περάματος (έξοδα ατομικά) 1.100 μέτρων με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι το πρώτο σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά, και που παραμένει πρώτο στις εντυπώσεις, για το μέγεθος και την σπανιότητα του. Επόμενος προορισμός μας, η πόλη των Ιωαννίνων και η Λίμνη Παμβώτιδα. Από τον μώλο θα περάσουμε απέναντι στο νησάκι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά). Περίπατος στον γραφικότατο οικισμό και επίσκεψη στο σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά όπου θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Για όσους δεν ακολουθήσουν, προτείνουμε επίσκεψη στο κάστρο που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Στο χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το νέο (2016) εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί Εορταστικό Δείπνο/ Ρεβεγιόν συνοδεία ζωντανής μουσικής από ορχήστρα. Πλούσια εδέσματα, τραγούδι και χορός!

4η ημέρα: Κήποι - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου, τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου) με τα περίφημα αρχοντικά χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας. Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Αγαπίου Τόλη (ιδιωτική συλλογή) δημιούργημα της αγάπης του για τον τόπο και τις παραδόσεις. Μπάγια στα σλάβικα σημαίνει “λουτρό” και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Επόμενη στάση το γνωστό Μονοδένδρι. Από εκεί θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μπουφέ δείπνο με απεριόριστα ποτά.

5η ημέρα: Μέτσοβο (μέσω Εγνατίας Οδού) - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για το γραφικό Μέτσοβο μέσω εξαιρετικής διαδρομής της Εγνατίας Οδού, που κρατά ακόμα γερά την αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Ξεκινώντας από την πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο, θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και από εκεί στην Πινακοθήκη Τοσίτσα (έξοδα ατομικά). Χρόνος για βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Καλαμπάκας, Δομοκού.

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η ημέρα Καλπάκι - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα.

Συνοπτικά προγράμματα Θεοφανείων
4ήμερη: 3-6 Ιανουαρίου
1η ημέρα: Αθήνα - Μέτσοβο - Ιωάννινα
2η ημέρα: Κήποι - Μονοδένδρι - Βίκος
3η ημέρα: Ελληνικό - Σπήλαιο Περάματος - Νησί
4η ημέρα: Αγιασμός Υδάτων λίμνης - Μουσείο Βρέλλη - Αθήνα.
3ήμερη: 4-6 Ιανουαρίου
1η ημέρα: Αθήνα - Μέτσοβο - Ιωάννινα
2η ημέρα: Κήποι - Μονοδένδρι - Βίκος - Νησί
3η ημέρα: Αγιασμός Υδάτων λίμνης - Μουσείο Βρέλλη - Αθήνα.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

* Μεταφορά της οικογένειας σε Family δωμάτιο, με κουκέτα για τα παιδιά.

Περιλαμβάνονται:

 • μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • διαμονή στο Epirus Palace 5* Deluxe
 • συμμετοχή στο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα
 • μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά
 • απεριόριστη κατανάλωση ποτών στα γεύματα και τα δείπνα (κρασί, μπύρα, αναψυκτικά, νερό)
 • 2 πλούσια Ρεβεγιόν - γλέντι με ζωντανή μουσική στις 24 & 31 Δεκεμβρίου και με Dj στις 25 Δεκεμβρίου, 1 & 5 Ιανουαρίου στη θέση του δείπνου της ημέρας
 • παροχές Smart All Inclusive 18:00-24:00 
 • ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
 • αρχηγός / συνοδός
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής, ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο (4€ το δωμάτιο τη βραδιά για ξενοδοχείο 5*)


 

Τιμές κατ' άτομο:
 

*Παιδί εως 5 ετών στο κρεβάτι των γονέων. Για εξτρα κρεβάτι ισχύουν οι τιμές για παιδί 6-12 ετών.

Περιλαμβάνονται:

 • μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • διαμονή στο Du Lac 5* Deluxe
 • μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • πλούσια Ρεβεγιόν με γλέντι στις 24 & 31 Δεκεμβρίου στη θέση του δείπνου της ημέρας
 • ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
 • αρχηγός / συνοδός
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής, ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο (4€ το δωμάτιο τη βραδιά για ξενοδοχείο 5*)

Φωτογραφίες
10
10
10
10
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

ΕΚΤΑΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Τετάρτη: 09:00-17:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00-18:00

Σάββατο: 09:00-15:00