Loading...

Οδική εκδρομή Γερμανία 11 ημέρες κωδ. 39E3

Επισκόπηση
11ήμερη οδική εκδρομή στη Γερμανία με αναχώρηση 19/10/2019! Ίννσμπρουκ - Μόναχο - Χαϊδελβέργη - Μάνχαϊμ - Βισμπάτεν - Παραρήνια διαδρομή - Sankt Goarshausen - Φρανκφούρτη - Λειψία - Βερολίνο - Πότσδαμ - Δρέσδη - Νυρεμβέργη - Βερόνα! Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, πρωινό, 7 δείπνα, ξεναγήσεις!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα

Aναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας, με ενδιάμεση στάση, μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις επιβίβασης στο πλοίο, θα γίνει ο απόπλους για την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα - Τυρόλο

'Αφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τυρόλο. Προσπερνάμε την Μπολόνια και τη Βερόνα και απολαμβάνουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς αρχίζει η ανάβαση των Ιταλοαυστριακών Άλπεων προς Τρέντο και Μπολζάνο. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή του Ίννσμπρουκ, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ίννσμπρουκ - Μόναχο - Χαϊδελβέργη - Μάνχαϊμ

Πρωινό, σύντομη περιήγηση στην πόλη που είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ζιλ και Ιν και αναχώρηση για Μάνχαϊμ. Η διαδρομή μας με μικρές στάσεις, στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, αλλά και την πόλη της Χαϊδελβέργης, μας οδηγεί το βράδυ στο Μάνχαϊμ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μάνχαϊμ - Βισμπάτεν - Παραρήνια διαδρομή - Sankt Goarshausen

Πρωινό και επίσκεψη στη λουτρόπολη του Βισμπάτεν, διάσημο για τις θερμές πηγές του, μια πόλη στο κρατίδιο της Έσσης, μέρος της μητροπολιτικής περιοχής της Φρανκφούρτης. Οι πρωτεύουσες των δύο κρατιδίων Έσσης με το Βισμπάντεν και Ρηνανία - Παλατινάτο με το Μάιντς, είναι στις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου και συνδέονται με γέφυρα. Λίγο αργότερα μια μοναδική παραποτάμια διαδρομή δίπλα στο Ρήνο, από τους αμπελώνες της Ρηνανίας και τα Μεσαιωνικά Κάστρα, μας οδηγεί στο όμορφο χωριουδάκι, Sankt Goarshausen. Tο απόγευμα επιστρέφουμε στο Μάνχαϊμ, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μάνχαϊμ - Φρανκφούρτη - Λειψία - Βερολίνο

Μετά το πρωινό, διασχίζουμε τα καταπράσινα τοπία της κεντρικής Γερμανίας, με τη διαδρομή μας βόρεια, να περνά από την πόλη της Φρανκφούρτης, όπου θα έχουμε μια σύντομη γνωριμία, στην πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, γνωστή για τους ουρανοξύστες της, αλλά και ως το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ, η Ντρέσντνερ Μπανκ, η Κομέρτσμπανκ. Με στάση καθοδόν και μικρή επίσκεψη στην πόλη της Λειψίας, καταλήγουμε στη Γερμανική πρωτεύουσα το βράδυ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βερολίνο

Πρωινό και περιήγηση - ξενάγηση στη γερμανική πρωτεύουσα. Θα γνωρίσουμε τη σύγχρονη και την παλαιά ιστορία μιας πόλης σύμβολο. Θα δούμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου, έμβλημα της πόλης, τα τελευταία μέτρα του τείχους που διχοτομούσε την πρωτεύουσα, το πλέον ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι και πρώην έδρα της Γκεστάπο, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το κοινοβούλιο Ράιχσταγκ με το γυάλινο θόλο, την πασίγνωστη Κουρφίστερνταμ, το δρόμο με τα καφέ και τα πολύ γνωστά πολυκαταστήματα. Η πανοραμική μας ξενάγηση κλείνει με το μοναδικό Μουσείο της Περγάμου, με την έξοχη Βαβυλωνιακή πτέρυγα, με την Πύλη της Ιστάρ και τους υπολοίπους μεσοποταμιακούς θησαυρούς. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην περίφημη λεωφόρο Ούντερ Ντε Λίντεν με τα εμπορικά κέντρα, αλλά και την Μπέρκερμαν Στράσσε, με πολυάριθμα μικρά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια, την περίφημη πλατεία Πότσνταμερ και Σαβιγκνυπλατς. Δείπνο και διανυκτέρευση το βράδυ.

7η ημέρα: Βερολίνο - Πότσδαμ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, το Ποτσδαμ, 30 μόνο χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Ανάκτορο του Καϊζερ Γουλιέλμου, το Σαν Σουσί με τα θρυλικά ανάκτορα που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου και να περπατήσουμε μέχρι τα γραφικά δρομάκια της πόλης με τα Ολλανδικά τετράγωνα, με τα κοκκινότουβλα μαγαζάκια με παραδοσιακές γεύσεις. Επιστροφή στο Βερολίνο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βερολίνο - Δρέσδη - Νυρεμβέργη

Πρωινό και επόμενος σταθμός η Δρέσδη, η «Φλωρεντία των Γερμανών». Ο ποταμός Έλβας τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «Zwimger», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό Μπαρόκ, σχεδιασμένο από το Mathias Poppelman. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το Θέατρο της Όπερας και στην Καθολική Εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού Gaetano Chiaveri. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να καταλήξουμε στη Νυρεμβεργη, την πόλη του διάσημου Γερμανού ζωγράφου Ντυτερ Αλμπρεχτ, την πόλη που δίκασε το 1945-46 τους εγκληματίες ΝΑΖΙ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, περίπατοι γνωριμίας με την πόλη, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Νυρεμβέργη - Βερόνα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Βερόνα. Αφού παρακάμψουμε τη Βαυαρική πρωτεύουσα, το Μόναχο, διασχίζουμε τα πανέμορφα τοπία του Τυρόλο και μέσω Μπολζάνο - Τρέντο, καταλήγουμε στην ευρύτερη περιοχή της Βερόνας, για δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Βερόνα - Ανκόνα

Νωρίς το πρωί αναχώρηση με κατεύθυνση το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα, διανυκτέρευση εν πλω.

11η ημέρα: Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και άφιξη στην Αθήνα.Τιμές κατ' άτομο:
 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Η διανυκτέρευση της 2ης μέρας ενδέχεται να γίνει στην περιοχή του Μπολζάνο ή του Τρέντο ή το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί αντίστροφα ή οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
Τιμές κατ’ άτομο με επιστροφή (Ελλάδα - Ιταλία - Ελλάδα)
2κλινη εσωτερική 65€ // 2κλινη εξωτερική 85€
3κλινη εσωτερική 45€ // 3κλινη εξωτερική 65€
4κλινη εξωτερική 35€

Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά