Loading...

Οδική εκδρομή "Ενωμένη Ευρώπη" 14 ημέρες κωδ. 51PB21

Επισκόπηση
Αόστα - Παρίσι - Μουσείο Λούβρου - Μουσείο Fragonard - Λονδίνο - Στρασβούργο - Βασιλεία - Λουκέρνη - Κόμο! 14ήμερη οδική εκδρομή με αναχώρηση 23/12/14!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα - Ηγουμενίτσα - εν πλω

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι του προορισμού μας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Aνκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα - Αόστα

Άφιξη στo λιμάνι της Ανκόνα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αόστα. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

3η ημέρα: Αόστα - Παρίσι

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Πόλη του Φωτός, το Παρίσι. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.  

4η ημέρα: Παρίσι - ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή πανοραμική ξενάγηση θα δούμε το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, τη μεγαλύτερη αψίδα του κόσμου, την Αψίδα του Θριάμβου, τη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το Μικρό και το Μεγάλο Παλάτι, την πλατεία Ομονοίας (το σημείο που διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της Γαλλικής επανάστασης), την εκκλησία της Αγία Μαγδαληνής, πολυσύχναστα Μπουλεβάρτα, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, τη Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, την νέα γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλης, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, τη Σχολή Καλών Τεχνών, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό που σήμερα έχει μετατραπεί στο μουσείο Ορσέ και τέλος το περίφημο πολεμικό μουσείο, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέων, γνωστό ως το μέγαρο των Απομάχων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση. 

5η ημέρα: Παρίσι - Λούβρο - Μουσείο Fragonard

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου, ένα από τα τρία μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εκθέματα από την αρχαιότητα μέχρι και τα μέσα του 19ου αιώνα. Θα επισκεφθούμε πτέρυγες που καλύπτουν την ελληνική τέχνη (Αφροδίτη της Μήλου), τη Ρωμαϊκή τέχνη καθώς επίσης και τμήματα της πινακοθήκης του Λούβρου με αναφορές στην αναγέννηση (Τζοκόντα), στο νεοκλασικισμό (David) και στο ρομαντισμό (Delacroix). Επόμενη επίσκεψη, το Μουσείο Αρωμάτων Fragonard. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο χτίστηκε από τον Joseph Lesoufaché, μαθητή του Garnier. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε στο περίφημο καμπαρέ του Παρισιού “Paradis Latin”. Διανυκτέρευση. 

6η ημέρα: Παρίσι - Eurotunnel - Λονδίνο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με το πούλμαν για τo Kαλέ, όπου θα πάρουμε το υπερσύγχρονο τρένο Eurotunnel, με προορισμό τις ακτές της Αγγλίας. Μία εμπειρία μοναδική το πέρασμα της Μάγχης. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασίλειου, το Λονδίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Λονδίνο - Βρετανικό μουσείο

Αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στη Βρετανική πρωτεύουσα. Στην πανοραμική ξενάγηση θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το Ουέστμινστερ, έδρα του Κοινοβουλίου, με το διάσημο ρολόι του Μπιγκ Μπεν, θα διασχίσουμε την οδό Γουάιτχολ, όπου βρίσκονται τα υπουργεία, την πλατεία Τραφάλγκαρ με την Εθνική πινακοθήκη, τα ανάκτορα Μπάκιγχαμ επίσημη κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ, τη Βασιλική του Αγίου Παύλου, εκκλησία όπου λαμβάνουν χώρα οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις του Αγγλικού έθνους, τον Πύργο του Λονδίνου που είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Θα διασχίσουμε μεγάλες λεωφόρους και θα καταλήξουμε στη διάσημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο, όπου και θα επισκεφθούμε την πτέρυγα των ελληνικών αρχαιοτήτων (ελεύθερη είσοδος). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Για το ελεύθερο βράδυ σας προτείνουμε έναν πανοραμικό γύρο της πόλης για να δείτε την πόλη φωταγωγημένη. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Λονδίνο - Γουίνσδορ 

Αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Πρωινή επίσκεψη στην πόλη του Γουίνσδορ  όπου βρίσκονται τα θερινά Ανάκτορα της Βασιλικής Οικογένειας. Τα Ανάκτορα βρίσκονται σε μία τεράστια έκταση πάνω σε ένα λόφο με επιβλητικά τείχη και περιτριγυρισμένα με τάφρο. Προαιρετική εσωτερική επίσκεψη και χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της μεσαιωνικής πόλης. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας. Για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα με ειδικά πλοιάρια στον ποταμό Τάμεση ή επίσκεψη στο Γκρήνουιτς Παρκ με το Βασιλικό Αστεροσκοπείο και το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο. Διανυκτέρευση.  

9η ημέρα: Λονδίνο - Βρυξέλλες

Αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για τις Βρυξέλλες. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στην απογευματινή περιήγηση θα δούμε το δικαστικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό, το Παλάτι, το συγκρότημα των κτιρίων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, την επιβλητική Γκράν Πλας με τα μεγαλόπρεπα Γοτθικά και Μπαρόκ κτίρια και το ιστορικό δημαρχείο. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχει σαν σκοπό να δείξει στους επισκέπτες την ιστορία και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

10η ημέρα: Βρυξέλλες - Γάνδη - Μπρυζ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας. Θα περιηγηθούμε στο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της με τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, τα κάστρα του ένδοξου παρελθόντος και τα μεγαλόπρεπα πέτρινα σπίτια. Επόμενη επίσκεψη η Μπρυζ, ή αλλιώς Βενετία της Φλάνδρας, όπου και θα κάνουμε την περιπατητική μας περιήγηση. Τα αξιοθέατα της πόλης πολλά, με ανέπαφη τη μεσαιωνική φυσιογνωμία τους. Θα δούμε το κτίριο του Δημαρχείου, το Πύργο της Γοτθικής αγοράς, το Δικαστικό Μέγαρο και το Θέατρο. Xρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα μεσαιωνικά στενά της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Βρυξέλλες - Λουξεμβούργο - Στρασβούργο

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Δουκάτο του Λουξεμβούργο. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον εκπληκτικό ναό της Παναγίας τα μεσαιωνικά τείχη με τις τάφρους, τη γέφυρα Πασερέλ και τη θαυμάσια Προμενάντ ντε λα Κορνίς. Άφιξη στο Στρασβούργο που βρίσκεται στις δυτικές όχθες του Ρήνου, και είναι η πρωτεύουσα της λιλιπούτειας επαρχίας της Αλσατίας καθώς και συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις Βρυξέλλες. Εδώ εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Θα κάνουμε την περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο, που ονομάζεται «Μικρή Γαλλία», με τα  κανάλια της, τις γέφυρες, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια. Θα δούμε τον Καθεδρικό Notre Dame με το αστρονομικό ρολόι και την πλατεία Δημοκρατίας. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

12η ημέρα: Στρασβούργο - Βασιλεία - Λουκέρνη - Κόμο

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο.  Διασχίζοντας την Ελβετία θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη Βασιλεία, την πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ρήνου, κοντά στα σύνορα Γαλλίας και Γερμανίας, και φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία της χώρας. Η πόλη είναι επικεντρωμένη στον πολιτισμό. Είναι ο τόπος διεξαγωγής της σημαντικότερης αγοραπωλησίας έργων τέχνης του κόσμου κάθε Ιούνιο, ενώ φιλοξενεί επίσης τον υπέροχο καθεδρικό ναό Μούνστερ, που έχει κτιστεί από κόκκινο ψαμμίτη και έχει οροφή με πολύχρωμα κεραμίδια. Στη συνέχεια της σημερινής μας διαδρομής η κουκλίστικη  Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Τέλος άφιξη  στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Κόμο. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Κόμο - Ανκόνα - εν πλω

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο της επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω. 

14η ημέρα: Ηγουμενίτσα - Πάτρα - Αθήνα

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι  του προορισμού σας.  Αποβίβαση και μεταφορά στο προορισμό σας. 


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά